Elena's Home

Прескочи до:

Привет! Толкова се радвам,че си намерих място за писане!  Аз съм Елена, на 41г. Болна съм от рак, в момента съм на хормонотерапия. Преди бях на химиотерапия, напълнях ужасно! И това ми тежеше-и в прекия , и в преносния смисъл. На последната Нова година бях 82кг. Започнах упражнения у дома, имам всичко необходимо, и успях до началото на април да сваля 8-9 кг. След това претърпях коремна операция и се възстановявах до края на май. През юни продължих отново у дома, като работих само за крака и ръце, а през юли влязох и във фитнеса и включих и корема. Не без помощта на професионалисти- в момента съм 61 кг, освежена и доволна от свършената работа. Началото на юли-
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1319264024767933&set=a.1360451950649140&type=3&theater;

...края на юли
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1319264024767933&set=a.1360451950649140&type=3&theater;.
Сега се опитвам да намеря оптималната програма, с която да задържа постигнатото, и да стегна още. Чувствам се прекрасно!

Vanilla

06.09.16
19:27

Изглеждаш чудесно! Поздрави и успех! (sun)

ПС: Скорошно оздравяване!

Мнението беше редактирано от Vanilla на 07.09.16 01:22.

Благодаря!

Днес-ден за кардио-хорцата са моето кардио!
https://www.youtube.com/watch?v=KqgnvL80Zyg

Мнението беше редактирано от Елена Миланова на 07.09.16 14:46.

Закуска-пилешка пържола. Обяд-бъркано яйце с чушка, лук, шунка и малко семена.  Вечеря-телешко кюфте със салата. Малко мазало днес, ама с това разполагах в хладилника. :)

http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami

Ето това си избрах! Не търся кой знае колко кг надолу, най-много 2-не се харесвам слаба :). Но искам  оформено и стегнато тяло. До сега използвах програма, която беше написана специално за мен. Но вече 3 месеца тренирам с нея и ми омръзна. Сега ще комбинирам тази програма с два пъти седмично кардио под формата на народни танци. Отразяват ми се добре, като се има предвид, че работя от дома, и цял ден седя седнала.
Да отчета храната-салати и скара за вечеря, или само салата. Закуска-яйце, домат, сирене и пуешко. Обяд-омлет със зеленчуци и мъъъъничко сирене. Не съм излизала, не съм омазвала режима с алкохол, абе последната седмица-екстра!
  Прегръдки, успех и много мотивиращи емоции на всички, които имат нужда от тях!

11.09.16
21:07

Елена, изглеждаш прекрасна, силна и мотивираща! Радвам се, че си решила да направиш дневник и да си част от спортуващите хора.
Добре дошла от мен! Бъди здрава, това е най-важното.
———————-
Ти си ми съгражданка! Аз съм от Горна Оряховица, ходя си всеки месец.

Благодаря ти от сърце! Драсни тук за по кафе , когато дойдеш насам!
Аз хубаво писах снощи, ама след това се събрахме с приятелки у дома и малко се поомазах с вино, и с десерт...и с друга храна...Ама каквото-такова! Днес си го върнах във фитнеса тъпкано :)

Гледам дневниците, които водите, са подробни до последния грам. Аз май свикнах *на око*, а и при мен килограмите не са на първо място! Фитнесът ми дава тонус и летящ старт на деня! За мен е достатъчно! А иначе се възхищавам на дисциплината и самоконтрола на някои от вас! Решила съм да се предизвикам с нещо...например със лекоатлетическо състезание за ветерани! Ще съм благодарна на всеки, който може да помогне с информация относно спортния календар на тези състезатели. Или с нещо друго! Иначе преди години бях много добра петобойка. Ако реша сериозно да се включа в такова състезание,ще имам нужда от съвети! Ама за сега просто си търся информация! Единственото, което открих, е че *ветеран* може да се нарече всеки атлет над 35г, т.е., тук съм в схемата.

За сега-толкова! Обичайте се, обичайте телата си, яжте вкусна храна, четете хубави книги. Аз отивам да почета малко дневници за стимул!

12.09.16
19:38

Охо, ами след 22.09 идвам за няколко дни :)
Чакаме да четем тренировки :)

12.09.16
19:40

Не си ветеран Лени ,аз обаче на там клоня  ;)
Радвам се да те срещна тук.Искрени поздрави приятелко!

Ехеее! Все хубави хора!

Юхууу, привет!
Това правих днес - ден А
1. Загрявка 10 мин. кардио + 2 мин. развъртане на стави (лакти, китки, рамене , раменен пояс);
  2. Загряващи серии 1 х 12-15 за всяко първо движение за мускулна група;
  3. Напади със/без дъмбели 1х18,1х15, 1х12 на крак
  4. Лицеви опори на пейка 1х18,1х15,1х13
  5. Разтваряне на дъмбели в страни от наклон напред /или/ Пек-бек машина 1х18,1х15, 1х13 с 3кг дъмбел
  6. Двойна серия повдигане на дъмбели напред, в комбинация с 7. Повдигане встрани за рамене  във всяка посока;1х18, 1х15, 1х13 с 3кг
  8. Гребане на машина/долен скрипец от полуклек 1х18, 1х15, 1х13,с 15кг
  9. Плие с дъмбел 1х18,1х15, 1х13 повторения
  10. Бек екстензии на стенд 1х18,1х15, 1х13
  11. Отваряне на краката на абдуктор машина - 1х18, 1х15,1х13
  12. Преден планк 2- х 40 до 120 секунди;
  13. 10мин. кардио.

А това е цялата програма, с която си смених предишната. Трудно ми е! Искам да продължа с малки тежести и повече повторения. Мога да си позволя да загубя 1-2кг, останалото е за стягане. Не се харесвам много слаба.
http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami -това е цялата програма
По изключение - хорцА по вечерно време, т.е. любимото ми кардио :)
Малко е странно, но днес денят ми беше супер натоварен, не ми остана време за нормално хранене. Успях да си забъркам едно яйце и белтък с каквото имам, сега хапвам салата и печено пилешко.
Иначе съм си супер, все едно съм пила енергийна напитка, ама не съм! 

Всъщност , не си харесвам дупето, та ако знаете някое супер-специално-магическо-извайващо-дупе упражнение-моля, споделете :)

Мнението беше редактирано от Елена Миланова на 23.09.16 07:12.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/50897

Ето това четох аз до сега и други подобни! И се обърквам все повече, така че продължавам да чета!
Това праивх днес, след снощното кардио.
Ден Б
  1. Загрявка 5 мин. кардио + 2 мин. развъртане на стави (лакти, китки, рамене , раменен пояс);
  2. Загряващи серии 1 х 12-15 за всяко първо движение за мускулна група;
  3. Клек с дъмбели или собствено тегло 2-4 х 20-30 клека (пълен клек);
  4. Придърпване на вертикален скрипец 2-4 х 5-10 повторения (смяна на хватовете, под-над);
  5. Затваряне на пек-дек машина 2-3 х 10-15 повторения;
  6. Бедрено сгъване с швейцарска топка + 7. Глутеус мост в комбинация 2-3 серии с 12-20 повторения. Техниката може да се изпълни в удължена серия с повдигане с прави крака, сгъване и тогава глутеус мост, след което разгъване и почивка между повторенията, или с редуване - първо сгъванията и завършване с глутеус мост.
  8. Повдигане на коленете от стенд - 2-3 х 12-20 (до технически отказ);
  9. Двойна серия Чуково бицепсово сгъване с дъмбели + 10. Пуш-преса с дъмбели - 2-3 х 5-10;
  11. Кик-бек с дъмбели 2-3 х 10-15;
  12. 10-20 мин. (20-40 мин.) монотонно кардио за релакс (в скобите е посочена дължината, в случай че има само 1-2 кардио дни). Направете 10-20 мин. интервално кардио, ако правите 3 кардио дни.
Храна-мноооооого зле. Мързи ме да си приготвям.  Обядвах два белтъка с дом. сирене и зеленчуци, сега хапвам салата и пиле. Чакам си вдъхновението за кухнята,  ама нещо...не идва :).

Мнението беше редактирано от Елена Миланова на 23.09.16 07:13.

Привет! Днес-почивка. Утре ще превземам Куршунските водопади, добро предложение за неделно кардио! Очаквайте снимки!
Храна-става все по-зле. Мързи ме да си приготвям. Две яйца с домашно сирене, ябълка, салата с карфиол, домати, семена и пилешка пържола на скара. Това е за деня. Недостатъчно е, зная, но нямам никакъв апетит, а и желание за готвене нямам. Преди година приготвях режимна храна за близък човек-с такова желание го правех, въпреки че знаех, че си хапва тайно и друго, лакомника. Имам фантастични рецепти, но ме мързи. Всъщност, тези дни много ми се пие...не ми се яде.

Мнението беше редактирано от Елена Миланова на 18.09.16 20:15.

Здрастиии! Малко инфо за мен-

https://fitpersona.com/2016/08/26/endorfin_eli/

Иначе-днес Куршунски водопади, Деветашка пещера, Ловеч и много ходене пеш.
Храна-салати на корем за обяд и вечеря и пилешка пържола около 18ч.

Иначе съвсем не съм се отказала да се пусна в лекоатлетическо състезание за ветерани, и днес случайно май намерих човек, който да ми помогне да тръгна от някъде! Усетих познатото чувство на пеперуди в корема от прилив на адреналин! Толкова много го искам-да усетя удоволствието от състезанието със себеподобни! Отново!

Мнението беше редактирано от Елена Миланова на 18.09.16 20:18.

Добро утроооооо! Освен рехав откъм информация, дневникът е на път да се превърне и в твърде нередовен!
Двете тренировки направих в понеделник и четвъртък рано сутринта, двучасови кардио тренировки-вторник и четвъртък вечерта. При фитнес тренировките намалих повторенията до 3х10, но с 4кг дъмбели вместо 3кг. Упражненията със собствена тежест-3х20. Резултат-днес се чувствам напълно невъзстановена, като резултат от размазването вчера. Беше по изключение, няма да се повтори.
Храна-нямам апетит, не ми се готви, храня се с едно и също-омлет от два белтъка и зеленчуци със сирене, салата, пиле. Нещо не съм доволна от себе си. Още си чакам готварската муза! предстоят три почивни дни, няма да имам никакви тренировки, освен комплекси за дупе, крака и корем със собствена тежест у дома. Пожелавам ви хубаво време и усмивки през уйкенда!

Здрастииии! Ден за мерки и теглилки! Сн.1 и сн.2 са *преди*, снимка 3-днес
Талия-73см.
Ханш-93см.
60кг.
Продължавам по програмата от първите постове, два пъти седмично. С храната не се справям изобщо, и така...

Вижда се промяна в + посока и то въпреки размазаната снимка. :)
Колкото до несправянето с храната - продължаваш да нямаш апетит?

Да, не съм гладна. Хапват ми се определени неща-салата, сирене, яйца, месо. Пропускам закуските, обядвам, и след това чак вечерта към седем ми е другото хранене.

Според мен няма проблем, че не закусваш, а и ако успяваш да си набавиш нужното от обяда + вечерята, то всичко би трябвало да е ОК. :)
И изброените храни са ОК, като мисля, че дори и без готварска муза можеш да правиш с тях интересни и вкусни комбинации.

Добре тогава, продължавам си така :). Благодаря!

Ехооо-оцелях! Не съм писала, защото ми беше натоварено в работата :) . Но не съм спирала с фитнеса-вярно, два пъти седмично, в 6.30 сутринта...луда работа. Исках просто да съм в тонус, да не отслабвам,  да не дебелея, и се получи :). Вече имам повече време, и за това от тази седмица отново съм три пъти в залата.Имам нова програма, до тук се справям добре, но сега си погледнах упражненията за петък и има две, които не разбирам.Едното е  ХИП СЕДАЛИЩЕ,  другото- МОЛЕНЕ. Някой може ли да ми обясни за какво става въпрос ? Благодаря предварително!

След вчерашният изморителен ден с 1.30ч във фитнеса и 2ч народни танци спах като бебе. Днес-почивка :)
Храна-обяд-бъркано яйце с извара, чушки,  парче наденица, , подправени с 1с.л. микс семена и ядки, горчица.
          -закуска-малко пилешка супа
          -вечеря-таратор, пилешка пържола.

Dizzy

12.01.17
19:33

казано от Елена Миланова на 11.01.17, 15:10:

...сега си погледнах упражненията за петък и има две, които не разбирам.Едното е  ХИП СЕДАЛИЩЕ,  другото- МОЛЕНЕ. Някой може ли да ми обясни за какво става въпрос ?

Здрасти, предполагам става въпрос за
Хип тръст и молитва

Мнението беше редактирано от Dizzy на 12.01.17 19:40.

Dizzy

12.01.17
19:39

казано от Елена Миланова на 12.01.17, 18:54:

След вчерашният изморителен ден с 1.30ч....

Любопитна съм каква е била тренировката с продължителност час и половина. Вероятно някакъв билдърски сплит-изхождам от собствен опит. Искаш ли да я напишеш? Може да получиш насоки за промяна, стига да не се намесим в работата на твой треньор.

Мнението беше редактирано от Dizzy на 12.01.17 19:41.

Здрастииии! Прекрасен петък, 13 ти :). Довечера ще се виждам с приятелки у дома, ако успея да се огранича със салата и пиле, ще е добре, но жестооооко се съмнявам в себе си. Иначе до сега-редовното яйце с каквото имам-праз, извара, семена и ядки, малко шунка, чушка.
И това е за днес, не можах да се организирам с храната за пореден път.
Тренировка
1 Загрявка-10мин
2 Екстензии 3х20
3 Клек с дъмбели, широко 3х20
4 Бедрено разгъване 4х20,15,12,20, с 20кг
5Хип седалище 3х20
6 Мост от лег
7 Долен скрипец, тясно 4х20, 15,12,15, с 20кг
8Флайс с дъмбели от лег-3х15, с 4кг дъмбел
9 Раменно разтваряне встрани 3х15, с 4 кг дъмбел
10Трицепс разгъване с въже и бицепсово сгъване на долен скрипец с прав хват 3х15, с 20кг
11Молене 4х20
12 Навеждане встрани с тежест-3х30
13 Кардио-10мин
И пак ми отне час и половина. Наистина ли е много? Трудно ми е, но ако е много, вероятно трябва да съкратя почивките, така ли ?

Мнението беше редактирано от Елена Миланова на 13.01.17 16:17.

Забравих-това е третият ден от тренировката-цяло тяло, първият е за долна част, вторият-за горна. Ще ги опиша следващата седмица

Мнението беше редактирано от Елена Миланова на 13.01.17 16:21.

Събота-зареждащ ден-малко баница, пуканки, домашен сладкиш, блокче шоколад, или малко повече...картофи на фурна, червено вино :)

15.01.17
13:30

Като махнеш 20 мин загрявка и кардио - със нагласянето на настройките на пътеката и местенето между уредите :)  , остава 60-70 мин за 12 упражненията, което не е много, но пък самите са доста хаотични , изолиращи и в този смисъл - не ги смятам за особено ползотворни, ако не са съчетани с базови такива.

Другата седмица ще напиша и упражненията от останалите два дни. Може да променят картинката.  Във всеки случай имам нужда от помощ-благодаря!

Неделя-бъркано яйце с чушка, лук, сирене. Топеница от печени чушки, сирене, орехи, салата заеле и моркви, парче наденица.

Понеделник-дплна част и корем.
1 Загрявка-10мин
2Екстензии-3х20
3Клек-широко на TRX 3х20
4Бедрено разгъване 2х15, 20кг
5Лег преса 5х20,15,10,10,15
6Напади 3х12
7Кикове на пейка-3х20
8Хип вътрешна част 3х20, 20кг
9Коремни преси на пейка 3х20
10Коремни преси от вис-3х20
11Кардио-20мин.
Храна-бъркано яйце с извара, чушка, шунка, семена, пилешка супа, салата зеле, домат, морков, чушка и семена и риба.

16.01.17
15:30

Клекът с ТРХ е хубаво упражнение, но няма да спечелиш нищо от него, защото според мен като начинаеща имаш нужда да изградиш двигателни навици - да пазиш баланс и правилна стойка , както и  сила в бедрата и поясната област. А когато се държиш за ТРХ , наклонена назад и с прав гръб, това няма как да стане. Не знам дали си се възстановила от операцията, за която писа, но ако всичко е наред, то трябва да работиш за силата и мускулите в долната част на тялото с някакви тежести.
Виждам, че имаш нужда от доста работа за бедрата и дупето, за да станат пропорционални на горната част. В момента са много слаби и смятам ,че с едни поне 5 см към обиколката ще изглеждат по-добре и оформени.
Ако визията ти е същата като от миналите снимки, то няма  нищо излишно, което да махнеш от себе си, а дори трябва малко да качиш активно тегло, ако обстоятелствата го позволяват.
Предполагам , че цениш свободното си време и не е нужно да прекарваш по 2 часа във залата за тренировка.
Надявам се в здравословен план всичко да се развива в положителна посока.
===========
Разгледах ви онлайн магазина, професионално позиране :)

Абсолютно права си за долната част-изглежда наистина има нужда от сила там.  Тренировката за долна част ме изморява най-много, най-трудно ми е . Ще обърна внимание на дупето и бедрата си, специално :) . А иначе още през лятото се възстанових на 100% , а в началото на този месец направих 1година фитнес , за първи път не прекъснах през зимата. Килограмите са  60кг, ще измеря сантиметрите другия месец, за да имам поне 1 месец с три тренировки на седмица. За всичко това и за другото-благодаря :)

За днес - печена риба, и после пак риба. Мааалко домашна баница. За вечеря-кьопоолу и сирене, малко свинска мръвка.  Два часа народни танци и хубава книжка преди лягане-добър край на деня :)

Мнението беше редактирано от Елена Миланова на 18.01.17 06:08.

Здрастииии :)
Днес-горна част
1 Загрявка-10 мин
2 Горен скрипец в подхват - пулдаун на скрипец  -4х20,15,12,15 с 20кг
3Гребане с дъмбел 4х15,12,10,15 , с 4кг
4 Повдигане на дъмбели от полулег - пек дек -4х12 , с 4кг
5 Раменни преси с дъмбели -изнасяне на дъмбели напред 3х12 , с 4кг
6 Трицепс разгъване с дъмбел зад врат-бицепс сгъване от полулег с дъмбели, 4кг, 3х12
7Кардио-20мин
Храна-за обяд пържола с кьопоолу, след обяд-портокал, вечеря-зеленчукова супа със застройка от сирене и варено яйце, без картофи, ориз или фиде.И една малка ракия, че ме боли зъб...

Храна-много сладко, приятелка имаше РД, и нямаше как. Два чАса народни танци.

Тренировка-цяло тяло. Храна-бъркано яйце с каквото намерих, лютеничка с иазвара, орехи и копър, спаначена супа със сирене, без фиде.

Почивка! Храна-Зеленчукова супа със сирене, зелена салата, яйце, сирене , пилешкона скара, разпределени през деня. Само виното е в повече, ама *събота вечер*, кВо Да сЕ пРаВи :)

Разсъни се. Разходи се по нощница.Намери си усмивката под масата сред хаоса от вчерашни емоции, разхвърляни навсякъде. И през ключалките със липсващите ключове разпръсна аромата на закуската. Направи чай. Целуна циферблата на Часовника и го помоли да предаде на Времето, че тя, Неделята, за никъде не бърза. Разроши котката, посвири на китара.И се засмя.На Понеделник. За който знаеше , че тайничко наднича през вратата. Че И завижда мъничко за красотата, за разпилените коси, за свободата...Е.М.

Ама свърши неделята и да се отчета-малко преход по баирите в снега извън града, прибрахме се с мокри дупета и сняг в ушите, ама беше весело :). Храна-зеленчукова супа със сирене, салата от моркови, целина, ряпа, наденица . До утре :)!

За днес - спаначена супа без фиде, ориз и т.н, със сирене и варено яйце. Вечеря-китайско зеле с чушка, домат, моркови и семена, татрско кюфте на плоча.
Тренировка-долна част и корем .
Айде лека вечер :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1