12.08.10
16:44
За плоскостъпието - и аз имам такова . Като малка носих стелки ,но не ми се оправи напълно . Забраниха ми да надебелявам ( :D дам , тежестта свлича свода още повече ) , да подскачам , препоръчаха ми като перфектния спорт плуване . Аз си правя аеробики , скачам безумно на тае-бото ,но като стане въпрос за тичане ме няма . Много съм тромава в “бягащия” спорт . Ако имаш възможност - плувай и носи стелки . Ще се подобри положението .
казано от fire.is.my.nature на 12.08.10, 16:44:
За плоскостъпието - и аз имам такова . Като малка носих стелки ,но не ми се оправи напълно . Забраниха ми да надебелявам ( :D дам , тежестта свлича свода още повече ) , да подскачам , препоръчаха ми като перфектния спорт плуване . Аз си правя аеробики , скачам безумно на тае-бото ,но като стане въпрос за тичане ме няма . Много съм тромава в “бягащия” спорт . Ако имаш възможност - плувай и носи стелки . Ще се подобри положението .
Дам и аз четох за плуването , жалко че едвам се задържам на повърхността :D . Иначе стелки скоро ще си направя , може би към края на месеца , че доколкото знам не са много евтини . Днес едваааам гледам , как става така - вечер изобщо не ми се спи , лягаме най-рано в 00:30 , а напоследък и към 2 (dull) , а сутринта не мога да се вдигна ...
Ето и храната за днес - Петък (13.08.2010):
8:30 - 5 с.л овесени ядки , 1 с.л мед , 1 с.л какао , 100 мл. мляко
13:00 - 3 яйца на тефлон , 1/2 домат , пуешко филе , парче сирене , 1/2ф.Вита
15:00 - капучино
17:00 - един банан
Вода - 2.5 л.
Вечерята е неизвестна за сега . Тренировката не знам дали ще се състои , сега се чувствам като парцал , но вечерта сигурно пак ще светна :D . Ако съм по-добре , ще отидем да потичаме - 5 км. кросче , този път трябва да паднем под 30 мин. Доста е стимулиращо , като трябва да подобриш дадени резултати , после е такъв кеф. Хахах , какво съм аматьорче , радвам се на всичко :D . Дали е много недостатъчна тази тренировка , в смисъл сега целта ми е да сваля някое и друго кило и да разкарам малко сланинка , та затова съм се спряла на тичането . Може като му свикна още малко ( понеже сега като финишираме и ми идва да почина :D ) да започнем и вторият месец от Insanity . Хайде весел ден и готин уикенд ! :) :) :)
Мнението беше редактирано от Маргарет на 13.08.10 11:52.
Здравейтееее ! :) Изгубих се напоследък , но с моят приятел хванахме някакъв ужасен , морски вирус , без дори да сме ходили на море. Неговите родители бяха и май те го донесоха , майката имаше подобни оплаквания . Той се разболя в неделя , мен в понеделник ме повали .Та цяла седмица сме яли само бял хляб и сирене , от всичко друго ми се гадеше и само това ми се ядеше . Странното е , че ми мина горе долу , но ми остана апетита само за стабилно въглехидратни неща . Като си помисля за месо , за яйца , за манджи и подобни и пак леко започва да ми се гади , само нещо тестено и сухо ми се яде , абсолютно нищо друго , дори и зеленчуци не мога да хапна . Онази вечер , реших че много ми се хапват китайски спагети . Изядох една чиния , повечето от която беше месо , яйца и зеленчуци , спагетите си сложих по-малко . Бях ужасно гладна и доста бързо ги изядох , след което пак ми стана едно неприятно . На другият ден , не можах нищо друго да хапна освен бисквити и малко пица вечерта . Какво е това състояние не знам , ако не ми мине скоро ще стана 100 кила ...
П.С Тази седмица няма никакви тренировки , ще гледам тези дни ако можем поне да потичаме малко . Весел уикенд ! :)
21.08.10
08:32
Споко , аз бях на морето и се разболях ( и моят приятел също ;) ) и го откарах цяла седмица на сухари със сирене . Дори от плодове ми се гадеше . Карай го повече на ориз , препечен хляб , сухари ;) Аз не надебелях , дори май отслабнах малко :D
Ами карам го аз :D , ама ми е странно , гледам да не прекалявам с калориите , но постоянно имам чувството , че ще стана прасе :D . Хаха , пък дето ти казваш , кантарът за пръв път падна малко надолу и даже си влязох в едни малко позабравени дънки :D . Сега опустоших половин пакет бисквити и съм доволна . :D
Мнението беше редактирано от Маргарет на 21.08.10 09:17.
21.08.10
09:22
хахах :) Няма да станеш прасе,слушай си тялото ;) Е , сега , зависи и колко ядеш де :) На мен постоянно ми се повръщаше и количествата бяха мизерни . Но поне се научих да ям сухари трайно :D
:D Гледам да е по малко , не прекалявам . Ами слушам си го , но то иска какво ли не :D .
Привет ! :) До вчера почти плътно си бях на филии Вита и някои друг домат и сметнах ,че не е необходимо да ги вписвам тези неща . То и тренировки не е имало скоро :( . Не знам , ту съм си супер , ту пак ми се гади и ми става лошо . Днес е по-добре положението с храната , макар че още трябва :) . Четейки дневника на Огънчето , някак ми се отвори апетит за повече плодове и зеленчуци . Мисля известно време да хапвам повечко от тях , сигурно ще ми се отразят добре . :)
Храната днес ( 27.08.2010) :
8:30 - няколко парченца диня , 1 филийка Вита с катък (ммм , много вкусен) и три орехови курабийки
13:00 - 2 ф.Вита с 4 парченца салам (мисля,че е що годе качествен) и две нектарини
15:00 - капучино ( аз сутришното кафе го спрях преди почти 3 месеца , заедно с цигарите , обаче от време на време е голям кеф следобед да изпиеш едно хубаво капучино :P )
16:00 - 1 нектарина , може и още нещо да добавя , само че не знам какво . Магазина до офиса е доста ограничен .
19:00/20:00 - една ф.Вита с кашкавал и салам , домати и сирене . ( снощи това хапнах,много добре ми дойде :) )
22:00 ( или когато имаме пролука във времето ) - 5км.крос , като се надявам да паднем под 30 мин.
Вода - 3л.
Офф , няма край този август . Хайде вече да идва септември и да излезна и аз малко в отпуска . Морето ни зове , макар че дочух че прогнозират хладни дни тогава . Ама няма значение - добра храна , много сън , ранни кросове по плажа , какво друго да ни трябва . Няма да откажа малко слънце и лека следобедна жега , ама както дойде . Оооо и да се похваляяяя :P , вече официално съм студентка , наи-после ме приеха :D . Хахах , трябваше да стана на 100 години , докато реша какво и къде искам да уча . Луда работа :D . Но все пак , по-добре късно , отколкото никога ;) . Хехе , вълнувам се като първокласник наесен , много ми е смешно .
Хайде , стига съм ви занимавала , bye засега от мен и ви пожелавам един страхотен уикенд . :) :) :)
Айдеее честито!!! Желая ти един хубав, интересен и вълнуващ студентски живот! За възрастта хич да не ти пука, важно е на теб да ти е кеф! :)
27.08.10
20:43
Като казваш че са те приели студент кажи къде и какво ще учиш.
казано от hiha_93 на 27.08.10, 20:27:
Айдеее честито!!! Желая ти един хубав, интересен и вълнуващ студентски живот! За възрастта хич да не ти пука, важно е на теб да ти е кеф! :)
Хах , мерси много ! :) Надявам се да е такъв , време е да разнообразя малко . :P
казано от Ангел Василев Тодоров на 27.08.10, 20:43:
Като казваш че са те приели студент кажи къде и какво ще учиш.
Ами къде :) , тук в Пловдивският унивеститет - Лингвистика с информационни технологи , английски и френски език . Аз толкова време го отбягвах нашият си университет , избирах какви ли не други места и специалности ( даже по едно време исках в Дания да ходя :D ) и накрая пак стигнах до него . Вместо преди време направо да разгледам по-подробно специалностите и да си кандидатствам , аз не та не . Хахах , та така . Надявам се да е готино . :)
29.08.10
13:34
Магии , много яка снимка ! :) Супер си :) И честито за университета !!
Есен е ! :) Толкова хубав сезон , макар че лятото ми се стори много кратичко и не бих отказала още малко слънчево-летни дни . Време е и аз да изтупам праха от дневника си ( че и от себе си :D ) :) . След дългоочакваната и крайно недостатъчна отпуска , май е време да си оправя и режима и храната , че съвсем я оплесках . Макар че , колко да съм я оплескала , едно кило отгоре за сметка на много сън , много търкаляне по плажове , много и разнообразна храна ( джънк считам само някоя и друга бира и стабилно количество мелбииии , които мелби бяха просто съвършени - много сладолед , сметана , плодове , орехи и мед - мляс ) и доста хубави емоции . Тъжно , но факт - хубавите моменти толкова бързо свършват ... И сега пак съм на работа и недоволствам , не ми е хубаво тук , това работно място ме кара да се чувствам зле ... но и това ще мине . :)
Та днес не е най-добрият ден за тупането на прах , най-вече от дебелото ми дупе . :D Стартирах с филия бял хляб със салам , майонеза и сирене ( като всичките компоненти са с доста прилично качество ;) ) , съответно за обяд си направих същият двоен сандвич , а за вечеря още не знам . Но тези дни ще гледам да напазаруваме малко по-здравословни неща и ще пооправя менюто :) . Тренировки от доста време няма , да кажем 3 седмици , но не изпитвах абсолютно никакво желание за каквото и да било натоварване , то и сега не изпитвам много ама ще опитам да си го поставя за цел . Иначе постоянно ми се спи , мога да спя по цял ден и по цяла нощ , експериментирах през отпуската - много съм добра , заспивам си навсякъде и по-всяко време :D.
Хайде стига съм спамила , усмихнат ден :) !!!
П.С Само да кажа , че онзи ден ядох от кренвиршите със знака Стара Планина и бяха много вкусни :) :) :) , дочули са отчаяният ми зов за кренвирши и са ми направили хубави такива , без гадости вътре и разни там отпадъци :) . Не бях яла от месеци сигурно и нямаше и да опитам , но ме увериха , че са много качествени и прочие . Верно ли т’ва ? :)
15.09.10
13:05
Добре дошла отново :) хехе :)
Аз също много обичам есента ... Понякога ми е депресиращо , но дори ми е хубаво да съм леко депресирана есенно време :) Абе , страхотно е :) Най-красивият сезон :)
Успех ти пожелавам с целите , а дупето ти не е дебело ,а е сексииии :P
Хехе , дебеличко си е то , колкото и да съм отслабвала , то си седи едно по-голямо такова :D .
Oф , вчера беше ужасен ден , в края на работният ден исках да се прибера , да се завия през глава и там да си остана завинаги . Храната не беше нещо особено , но само това ми се яде напоследък - ФИЛИИ :D .
16.09.2010 :
8:30 - две ф.Вита със салам и сирене
11:00 - 1 зелена ябълка
13:00 - две ф.Вита със салам и сирене , една праскова
16:00 - 1 зелена ябълка
20:00 - 3 ф.вита с салам , кашкавал и домашна лютеница , салата от домати
Вода - към 3 л.
Днес храната е горе-долу същата , но за вечеря ще мисля нещо друго . Оф и аз не знам , не ми се ядата яйца , месо също не изгарям от желание да ям ( само салама ми допада и даже и той не ми допада понякога ) , само плодове , зеленчуци , сирене , кашкавал и ФИЛИИ ... Основно тези неща и може би всичко тестено . Така доникъде няма да я докарам , ама как да ям насила неща , които не ми се хапват . Тренировки все още няма , нещо не мога да се наканя ...
Лек ден и усмихнат уикенд ! :)
Има няма 6 години от последният ми пост, доста вода изтече.
Сега съм на 28 години, на прага на 29-тата, време за равносметка. Последните няколко години добре си поживях, ядох, пих, после не ядох, пак пих. Година и половина след като последно писах тук не пуших, после пак пропуших. Бяхме съдържатели на една баничарница, убих се от ядене на банички и закуски, интересното е, че не качих тогава. Една година изкарах на йога и фастинг, беше ми доста добре, но пушене на цигари и глад не е готина идея. Преди това 7-8 месеца не консумирах месо. Нямах кой знае какъв проблем с това, така или иначе не го ям много често, но усетих, че ми липсва - не съм си набавяла необходимия протеин.
От около година се опитвам да се храня малко по-редовно, да закуся нещо, да имам и през деня някакво хранене, не за друго, а защото все още пуша и не искам да го правя на гладно. Трудно ми е да се храня така, оправям се горе-долу, но истината е, че фастинга ми беше идеалния вариант. Харесва ми да ми е леко на стомаха, да приемам сокове, чайове, смутита (рядко си правя, но са идеален вариант) и ако прегладнея - ядки за през деня, а вечерта, след като съм приключила със всички ангажименти и движение, да се нахраня подобаващо.
За момента не съм намерила баланса в храненето, ще започна да го търся, пишейки тук и пробвайки разни режими.
Едно знам със сигурност, от много неща мога да се откажа, но от хляба, млечните и петифурите с пълнеж - не (grin). Обожавам всичко тестено, баници, питки и тем подобни, повечето, от които избягвам т.е не минавам през местата, на които ги правят и нямам проблем, но хляба е любовта на живота ми.
За спорта. В момента нищо не правя. Записах се на фитнес, ще си подберя подходяща програма, ще я правя колкото пъти е необходимо, а през другото време смятам да посещавам групови занимания, стига храната, която приемам да ми е достатъчна, че да не умра от изтощение.
Небеизвестният хобит - Т.Тодорова (аз съм на К. сестра му :D) ще ми партнира там, вярвам, че ще е забавно и полезно.
Утре ще впиша днешното ядене, а от вторник нататък или сряда, ще се започне и с тренировки. Може само да изкажете мнение за тотално начинаещ във фитнеса как да заходя.
Тедито ми препоръча 10х3 for fat loss, нямам против да започна с това.
С две думи, тук съм за намиране на баланс - храна, спорт, ежедневие, сън и т.н, както и за намаляне на вредни навици. Да изглеждам прилично в тялото си, най-вече да съм здрава и подвижна.
Това е засега.
Пожелавам си воля и дисциплина, качества, които искам да засиля в себе си, след това резултати ще са налице. :)
Мнението беше редактирано от Маргарет на 08.01.17 18:38.
08.01.17
17:18
Санчи, армията расте, гледаш ли :D
Маргарет, добре дошла! Радост е за черната ми душа, че си тук :D
казано от Т. Тодорова на 08.01.17, 17:18:
Санчи, армията расте, гледаш ли :D
Маргарет, добре дошла! Радост е за черната ми душа, че си тук :D
Ми айде Тодорова, значи успешно сформиране на една СИЛНА, МОЩНА армия :D
Добре дошла (отново) и от мен и успех с всички цели! :)
08.01.17
18:40
Ей, постна се целият пост на Маги най-накрая.
Благодаря, Рони и Митко, за помощта!
Тедито само да отбележи, че препоръча програмата като нещо, с което тя се е справила (относително) и е имало благоприятен ефект върху нея.
Нямам представа дали е подходящо за Маргарет, особено без надзор :)
Иначе смятам, че е яка и ще завторя. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.01.17 18:46.
За започна лека полека с отчетите.
За Неделя 08.01.16 - движение - бях си само вкъщи т.е почти никакво.
Храната:
- 13:00 ч. - едно варено яйце, парче сирене, малко кашкавал, зелен лук, две, три парчета филе “Елена”, няколко маслини, три малки филийки направени на сухар (хляб 100 % пълнозърнест Stone Bread) с обилно зехтин отгоре, много чай.
- към 22:00 вечерта - салата от гигантски боб, в нея сирене, варено яйце, зехтин, отстрани малко риба, не знам каква беше, филия бял хляб
Понеделник - 09.01.17
ставане в 6 - около 400 мл. фреш от портокал, кафе на корем (на кафеварка, разредено с много вода, не го намирам за силно)
13:00 ч. - много малко от една подозрителна кавърма в Казанлъшка страноприемница, един крайшник бял хляб (наблегнах на него), 1/2 от също толкова подозрителна торта, кафе.
20:30 ч. - салата от гигантски боб, пресен спанак, сирене, 1 пържола от врат (на тиган), едно яйце на око (на тиган,без мазнина), нар. Три малки филийки пълнозърнест хляб SB, чай. От количеството на снимката ми остана малко.
Вода - около литър и половина, други течности - чай, кафе, фреш.
Движение - 7:00 до 16:30 - командировка извън града, обикаляне пеша, не бих казала, че е повече от 6-7 км.
За днес кафе засега, другото после. :)
Мнението беше редактирано от Маргарет на 10.01.17 07:25.
Много набързо, храната за вчера и днес.
10.01.17 - Вторник
6:30 - 500 мл пресен сок от портокал, кафе
15:30 - купичка супа от леща, филия ръжен хляб (70%)
22:30 - 5 кюфтета от елда (вътре добавих сирене и кашкавал), салата от зеле и моркови + дом.майонеза от 50/50 оризово олио и шарлан, 3-4 големи лъжици от същата, филийка ръжен хляб
вода - поне 2 литра, ако не и повече + 3-4 чаши чай
11.01.17 - Сряда
6:30 - кафе
10:00 - половин рогче със сирене, може и по-малко - едни гълъби ми се видяха по-гладни от мен
14:30 - 4-5 кюфтенца от елда, парче кашкавал, едно кисело мляко 4% , малко от снощната салата
23:30 - 2 кюфтета от кайма смес, маслина, едно парче сирене, половин кис.мляко 4%, филия ръжен хляб
вода - 1 -1.5 л. може би, 2 - 3 чаши чай
Движение за двата дни - никакво - имах изпити и останах през цялото време вкъщи. От утре се надявам да започна с раздвижването. Засега е това. :)
Четвъртъка (12.01) стартира доста обидно с 3-ка по физическо в университета. :D Явно доста съм я закъсала, не мога да скоча 1.90 и това е. Младежите там скачат ли, скачат, леля им не може да отлепи повече от 1.50, такова унижение. :D
Храната:
7:30 - кафе
10:30 - половината на гаден протеинов бар със шоколад, една колежка искаше да си разделим инвестицията от 3,80 лв. :x - не си поплюват с цените в барчето, иначе не бих го яла.
16:00 - някакво нещастно мюсли барче на Nestle, което не бих си купила, но обстоятелствата ме пристиснаха, не исках да тренирам съвсем на гладно, а в Нова сграда на ПУ няма голям избор по това време.
23:30 - един банан, две филии ръжен хляб, извара разбъркана с майонезата от предния пост, сирене, кисело мляко и подправки, едно кисело мляко, малко луканка, една маслина за вкус
движение:
40-на коремни преси в салона на ПУ - трябваше да са 60, но уви. Добре че момичето, което ми броеше беше много благосклонна, иначе пак 3-ка сигурно щяха да ми зашият :D , скоци на въже - не ги броях, загрявах си за изпита, няколко нещастни дълги скока
5 мин. бързо ходене на пътека
19:00 - 20:00 - йога, на която бях за първи път, много ми хареса, но много се натоварих някак си
18 мин. бързо ходене (9 км.ч) с наклон на пътека
вода - малко, не знам колко, две чаши чай
Петък - 13.01.17, се събудих с ужасна мускулна треска, което е напълно нормално, предвид лошото меню и нетренирането от година.
9:00 - 500 мл. пресен сок от портокал, кафе + 1 банан
13:00 - един банан, две шепи сурови бадеми
16:30 - шепа сурови бадеми
23:30 - вратна пържола на плоча, две яйца на очи без мазнина, салата от зеле, моркови и дом.майонеза, две филийки ръжен хляб, малко от предната родопска закуска, салата от гигантски боб, малко сирене, кисело мляко - половин кофичка
движение - само малко ходене пеш, доста измъчено
вода - 1.5 л. + две, три чаши чай
Събота 14.01.17
9:00 - 500 мл. пр.сок от портокал, кафе обилно
18:00 - три филии руски хляб с някаква закваска и кориандър, остатъка от родопската закуска - 4-5 лъжици, 4-5 резенчета кашкавал, 7-8 - луканка, две-три парченца от снощната пържола, май имаше още нещо, но не си спомням, чаша пр.сок от портокал и грейпфрут, две вафли Ная с малко фъстъчено масло. Тези вафли никога няма да се сетя да си ги купя, нито обичам да ям десерт след яденето (ям сладкото или някакви плодове преди основното, по-приятно ми е така), но приятелят ми вечно ги мъкне и блажено се тъпче с тях всеки ден, поне по веднъж, та днес се поблазних.
Движение - пренасяхме плоскости с Тодорова и компания, та направихме няколко тура. Чистехме и пренасяхме разни дреболии, отново ми беше зор, заради треската, която не ме пуска. Мислех да отида на йога, но тялото ми не мисли така. :D
Вода - не много, не знам колко, но нямам конкретни спомени да съм пила особено. Вечерта две, три чаши + чаша чай.
Реших да планирам хранене предварително, за да може да се пести време. Напоследък графика ми е ужас - работа, лекции, лични ангажименти и малко домакинство - излизам към 7:30/8:00 - прибираме се към 22:00 повечето дни. Не се получава така. Ще измисля таблица, ще разпределя някакви храненета и ще се запася с неща, които да са ми подръка докато съм навън. Организирано пазаруване веднъж седмично, разпределени вечери, нещо такова. Веднъж бях опитвала и се оплетох, сега ще пробвам пак, че като имам дори една идея повече движение, с тази храна не става, нямам никаква енергия и не мога да възстановя. Дано стане.
15.01.17
09:38
Няма да се оплетеш. Въпрос на няколко дни е, докато си намериш работеща стратегия и организация. :) Със сигурност ще си по-добре от сега, така че не му мисли.
Имала съм такъв период и единствено с предварителна организация на храната съумявах да поддържам качеството й. Успех, ще стане!
15.01.17
14:31
И според мен пробвай,ще ти е по-лесно.Аз също си планирам храната,по принцип имам 2 дни в седмицата,когато си готвя няколко дена напред.Много по-спокойно ми е,не мисля постоянно за това дали ще имам време,нужни продукти и т.н.
Благодаря за включванията, момичета, вече работя по въпроса. Имам друго запитване - тъй като от икономическа, и не само, причина реших да си правя всичко сама (хляб, овесени бисквити, барове, тахани и т.н), питам се, не мога ли сама да си направя растителен протеин на прах? Четох малко по въпроса, мернах, че фасула и лещата са вредни за приемане в суров вид, но информацията ми се видя противоречива. Искам да мога да си “изобретя” храни, дребни като количество на прием, но силно наситени на полезни, нужни вещества и калории, нещо като “хранителни бомбички”, тъй като не обичам да ям много, а с тренировките и силно натовареното ежедневие, ми трябват. Знам, че има готови варианти някави, но забелязвам, че правейки нещата сама, ми излиза в пъти по разумно като цена. Благодаря ви!
Съжалявам, че ще те разочаровам, но тези храни отдавна са “изобретени”. Има много такива с по-висок потенциал от нормалните храни, но се съмнявам да успееш да си направиш, освен ако не планираш голяма градина. Потенциала на храните не е в начина по който ги обработваш, а в самата храна (въпреки че с начина на приготовление може да се въздейства върху определени показатели). Тя или го има, или го няма. Граха, боба и лещата са съвсем нормални храни и да, вредно е да се консумират сурови. Варианта да повиших хранителния им потенциал е да си купиш черен боб или черна леща, те са много по-наситени откъм нутриенти. Вземам варивата за пример, защото ти ги спомена, не за друго. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 16.01.17 10:20.
Мерси за включването. Може би не съм го обяснила правилно. Чисто и просто искам да си съставя съвкупност от храни с богат състав на хранителни вещества, които да са максимално малки по-обем, като например: тахан, мед, какаови зърна, семена,кокосово масло - много вещества, доста калории. Изяждам няколко лъжици, и замествам по-обилно хранене. Напълно съм наясно, че не мога така да заменя разнообразното хранене, просто искам да имам такива неща за забързаното ежедневие и за преди тренировка. Вечерята ще бъде тази, в която ще включвам пресни зеленчуци и други по-засищащи неща. Проблема ми с нормалното хранене е в това, че не мога да разнасям кутии с храна, а често не се прибирам по цял ден. След по-обилно хранене (напр. омлет + салата) ми става тежко, лениво и ми пада рабоспособността, ставайки рано, започва и да ми се доспива. Примера с тахана е практичен, него веднага мога да го ползвам, но искам да имам някакво разнообразие, като искам да си измисля и солени бъркала, защото не съм най-големия фен на сладкото. Лошото е, че сега нямам абсолютно никакво време да седна и изчета всичко по въпроса, но по-нататък ще измисля нещо.
Неделя 15.01.17
храна:
9:00 - пр.сок от портокал, грейпфрут, нар, две варени яйца, 1 банан
14:30 - купа салата от гигантски боб, голямо парче сирене, 1 кисело мляко, 2 малки филийки руски хляб
23:00 - крайче дом.ръжен хляб (стана твърд като камък, ще трябва да оправя рецептата, но ще си го изям) + две лъжици майонеза от 2/3 оризово олио и 1/3 шарлан
1 чаша вино = 375 мл
Вода, сок, чай - доста.
движение:
11:00 - Tap Out - доста интензивна функционална тренировка, много ми хареса, въпреки че ми беше доста трудно
Понеделник 16.01.17
Цял ден командировка, изключително изтощителен ден, започнал в 7 и завършил в 2 сутринта, само работа.
храна:
6:00 - кафе
11:00 - малък гирос, много голямо разочарование
16:00 - порция кисело зеле с пил.бутче, две пълнозърнести крайчета
23:30 - съвсем малко скумрия, салата от зеле и моркови (две,три големи лъжици), малък отломък дом.ръжен хляб :D, лъжица картофена салата, две три лъжици пастет от леща, елда, лук, чесън, пресен пащърнак и зехтин.
Движение: обикаляне пеша няколко часа, стоене на крак през останалото време до 00:00 някъде
Чувствам страхотна умора от неспирното движение напред-назад, събудих се като премазана след 8 часа сън. Ще трябва да засиля храната.
казано от Маргарет на 17.01.17, 16:47:
Мерси за включването. Може би не съм го обяснила правилно. Чисто и просто искам да си съставя съвкупност от храни с богат състав на хранителни вещества, които да са максимално малки по-обем, като например: тахан, мед, какаови зърна, семена,кокосово масло - много вещества, доста калории. Изяждам няколко лъжици, и замествам по-обилно хранене. Напълно съм наясно, че не мога така да заменя разнообразното хранене, просто искам да имам такива неща за забързаното ежедневие и за преди тренировка. Вечерята ще бъде тази, в която ще включвам пресни зеленчуци и други по-засищащи неща. Проблема ми с нормалното хранене е в това, че не мога да разнасям кутии с храна, а често не се прибирам по цял ден. След по-обилно хранене (напр. омлет + салата) ми става тежко, лениво и ми пада рабоспособността, ставайки рано, започва и да ми се доспива. Примера с тахана е практичен, него веднага мога да го ползвам, но искам да имам някакво разнообразие, като искам да си измисля и солени бъркала, защото не съм най-големия фен на сладкото. Лошото е, че сега нямам абсолютно никакво време да седна и изчета всичко по въпроса, но по-нататък ще измисля нещо.
Правилно си го обснила, и си на прав път с подбора на храни. Понеже спомена за икономически ненатоварващи варианти, имай предвид, че качеството на тези продукти е от значение. Аз се храня по този модел от години (понеже ежедневието ми обикновено е натоварено и изисква да съм физически активна и умствено адекватна през целия ден, не мога да се позволя да се “изтумбя”, да ми се доспи по средата на деня и да не мога да мисля), ако ти се занимава, може да прегледаш назад в дневника ми за идеи. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 17.01.17 17:09.
Преди години, като четях по-редовно форума, точно твоя дневник съм запомнила, че има такива неща - чайове, шейкове, бъркала, след това, по-съдържателна вечеря - може би и затова съм формирала такова виждане в момента. Просто не ми е останало грам време да се образовам подробно, а почти налучквам по бегли спомени. Ще напредна след време и със сигурност ще взаимствам идеи. :)
Накратко за седмицата, нямам никакво време да пиша и позабравям кога, какво и колко съм яла. В най-общи линии до 2-3 пъти дневно, като нещата са били картофена супа със сирена, ориз с тиквички и авокадо (съвсем малко), дом.хумус с доста тахан, пастет от леща, елда и т.н, малки количества домашен хляб, доста често банани, сурови и печени бадеми, какаови зърни, много чай, пресен сок от цитруси и вода, една “греховна” вечеря с две големи парчета домашна баница и наденица - бабин ден ;) , а днес случайно открих рецепта за вкуса на бонбоните “Тримонциум” - фъстъчено масло - чисто, липов мед, какаови зърна, смлени бадеми и портокалова кора - много яко. Аз лично съм доволна от храната, малко по-добре се чувствам като енергия, спрях цигарите и сега тренировките ми идват много добре. Може би ще трябва да е малко повече, но трудно ми се дояжда, ще го коригирам в движение.
Като движение тотал за седмицата - две практики йога, една зумба (тотално унижение - никакво осмисляне на стъпки, никаква корднация крака - ръце, та дори и само едното от двете - ще ходя, за да превъзмогна това, макар и единствено желание, което имах, докато бях там, беше да се разплача и избягам завинаги ), един тапаут (който обожавам, страшно ми харесва, тази седмица ако имам сила, ще го направя два пъти), много ходене пеш и доста работа (ментална и физическа).
Едно е сигурно, по този начин (по-разумно хранене, повече движение, без цигари и възможно най-рядко алкохол) се чувствам много по-добре, много по-издръжлива съм и успявам да свърша много повече, както в залата, така и в живота. Дълго време прекарах от другата страна и смея да твърдя, че беше мъчение.
И сега ми е трудно, но усещането е коренно различно. Надявам се от новата седмица да успявам да вписвам по-редовно, ще си поддържам чернова или нещо подобно. Успешна седмица от мен! :)
Понеделник 23.01.17
Половин ден в унито, в резултат - малко лоша храна, не си взех нищо от вкъщи и сглупих. Движение - никакво, наблегнах на почивката след изпита, че предната седмица ме поизтощи.
Храна:
8:00 - варено кафе с мляко - 2 чаши
13:00 - пържени картофи със сирене (бланширани) + билков чай - страшно меню
19:30 - две филии пълнозърнест хляб, две варени яйца, малко дом.хумус, лъжичка едросмляна горчица, 6-7 парченца луканка, 3-4 големи лъжици от бъркалото Тримонциум :D - за пръв път от много време имам нещо сладко, което страшно ми харесва и ми се яде от него, нищо по-вкусно не съм яла.
Поне 1.5л. вода, 4-5 чаши чай от лайка
За днес имам само кафе с мляко засега, та после ще дописвам. :)
Дописвам:
две чаши варено кафе с мляко - от 9:30 до 12:30
към 14/15 следобед - 4 пълнозърнести филиийки ( 2 малки, 2 средни) с топено сирене, няколко парченца луканка
23/23:30 - вратна пържола на плоча с гарнитура лук (и двете овкусени с масло), пюре от пащърнак, картофи, моркови с масло и прясно мляко, яйце на същата плоча, две супени лъжици с връх хумус, хапка сирене, чаша айрян, малко парче хляб накрая - не знам какъв е този навик, не мога да не завърша с малко хляб и обиране на чинията :D За десерт от същото бъркало, две, три лъжички.
Мнението беше редактирано от Маргарет на 25.01.17 01:31.
Чувствайки се отлично след подобна вечеря, изведнъж си припомних удовлетворението от Войнския режим, който практикувах преди. Сега пак се върнах да препрочета условията на играта, и да, това е - мисля да се върна към този тип хранене, дава всичко от което имам нужда - физическа и умствена активност през деня, изгаряне на мазнини, изграждане на мускулна маса, свобода при хранене. С това, че през деня дават малко плодови сокове, кафе, мляко и в краен случай ядки, и малко зеленчуци, мисля че съвсем ме печелят обратно. Една от причините да го спра бяха цигарите, е, те са минало, затова се връщам за втори сезон! ;) (inlove) 8-)
Мнението беше редактирано от Маргарет на 25.01.17 23:03.
От вчера имам една Зумба да дописвам, но там съм толкова зле, че едва ли е кой знае какво натоварване.
Сряда - 25.01.17
Храна:
9:00 - варено кафе с много малко мляко
15:00 - 1 кисело мляко 4% с добавени вътре малко смлени бадеми, малко пълнозърнест сусам и семена от чиа, 5-6 печени бадема отстрани
21:30 - започнах с двойна порция салата от спанак, малко червен лук, пълнозъренст сусам, сурови тиквени семки, малко смлени бадеми, слънчогледов тахан, доста зехтин и ябълков оцет + една скумрия на скара отстрани, след това няколко големи лъжици пюре от варени картофи, запарени броколи, масло, сирене и кашкавал, крайче пълнозърнест хляб, редовно потапян в слънчогледовия тахан. Накрая две лъжички от бъркалото с фъстъченото масло, не ми се ядеше, но да има за утре. Интересно е колко ми хареса тази салата, това не е било, доволна съм.
Движение:
18:15/19:15 - Тапаут - толкова ми се видя брутално този път, че не ми се говори. Но мацките си го правят, ясно кой е мекица. Ще си поплача в някой ъгъл и ще ми мине.
Размазана, но добре нахранена, се оттеглям в покоите си рано. Лека от мен!
Четвъртък - 26.01.17
Денят ми започна накриво с предаден бял лист на един изпит. Не мога да се правя на 3 и 1/2, и да преписвам, обидно ми стана на себе си, че не съм се подготвила като човек и се самонаказах с поправка наесен. Здраве да е!
Храна:
7:30 - голяма чаша варено кафе разредено с вода
10:15 - едно еспресо от машина - чисто
16:30 - 7-8 печени бадема
20:15 - един банан (бях чела, че след тренировка е добре, но не съм го проверила)
22:30 - салата от моркови, спанак, пълн.сусам,зехтин, шепичка маслини, две яйца на плоча, едно телешко кюфте (което бях заредила с 3-4 малки парчета масло отвътре, защото не знаех колко суха става телешката кайма и се притесних да не ми приседне :D ), от вчерашното пюре - позапечено на плочата пак, половин филийка пълнозърнест хляб. Прикачвам снимката само за справка на количества, аранжировката не ми е била фокусът. Остана ми по една, две хапки от всичко, дойде ми доста добре.
Вода: Максимум 1.5л., да не кажа и по-малко
Движение:
19:00 - 20:00 - Йога
Петък - 27.01.17
Нетренировъчен, но за сметка на това, доста калоричен. ;)
Храна:
10:00 - кафе с мляко, вода
по-късно на 2x1 с.л Леатон - някакъв тоник с благини, не съм го ползвала преди
21:45 - Женска вечер, изпратихме подобаващо приятелка за Австралия - овчарска салата, голяма пица с 4 сирена, чушки, лук , пиперони, маслини и прясна рукола отгоре (фактически двете ми любими пици смесих в една + руколата - стана много вкусно), около 500-600 мл. червено вино, по 1/3 от три различни десерта - дом.торта, сладък салам със сладолед и нещо с блат и сладолед отгоре. Едва си тръгнахме, сериозно ядене си беше. После още една, две чаши вино, този път бяло, танци-манци, малко се реванширах за изяденото. (giggle)
Не знам дали е заради глада или заради липсата на цигари, но вкуса на повечето от храните ми се видя несравнимо добър. По принцип ми е досадно яденето, но сега си е празник, не знам. :D
Събота - 28.01.17 - нетренировъчен
Тялото си каза тежката дума, искаше ми се 5-6 посещения тази седмица, но ще останат 4 с утрешния Тапаут, чувствах се доста изморена и пропуснах йогата днес.
Храна:
11:30 - варено кафе разредено с вода
14:30 - лекият махмурлук ме натисна да си хапна нещо, та да свежна - 1 кисело мляко 4%, 2-3 лъжици кокосово масло, 1 банан, 3-4-5 лъжици от импровизиран микс, който пуснах през блендера - какаови зърна, бадеми, тиквени семки и белен слънчоглед (сурови), пълнозърнест сусам, ленено семе, маково семе. Толкова вкусно ми се видя, че просто от лакомия ми се искаше пак да ям. :D
21:15 - интерпретация на овчарския пай - картофеното пюре с броколи и сирена от онзи ден на дъното на тавата, отгоре предварително задушена телешка кайма с връзка праз, моркови и малко домати, над тях малко настърган кашкавал, а над него - заливка от кисело мляко, яйца, лимон (сок + малко кора), хим.сол, чесън.
Порция от това + салата от моркови с дресинг от фъстъчено масло, лимон, зехтин,като отгоре поръсих стабилно от импровизирания микс ядки/семена (без какаовите зърна), отстрани кисело мляко, маслини, сирене, къшей хляб и чай. :D Този път нищо не ми остана, дори се чудех за още, но се въздържах. Трябва да отбележа, че яденето стана много вкусно, случва се така, като на човек му се готви. Снимка за количествена справка.
Мнението беше редактирано от Маргарет на 28.01.17 21:58.
Неделя - 29.01.17
Храна:
Сутринта малко кафе, към 16:00 закуската с киселото мляко от предния ден, към 20:00 същата вечеря, без сиренето, повечко маслини. Към 22:30 - две,три шепи дом.пуканки - твърде сухи, не изпитах задоволство, малко слънчоглед.
Движение:
11:00 - 11:15 - пътечка, 8.5/9 скорост - в залата за Тапаут нямаше никакво място, беше претъпкано, затова се качих на най-близката пътечка и тъй като имаше доста нови хора, включително жена над 50, започнах търпеливо да дебна някой да се откаже. В 11:15 успях да пробия. Жената над 50 остана до края и макар да не можеше да се справя, опита всичко по силите си, евала.
11:15 - 12:00 - Тапаут, размазах се. Още сутринта знаех, че нямам много сили, само се чудех как да избегна ангажимента си, така исках само да се търкалям и да спя, но си го наложих и съм доволна. Малка победа над мързела.
Мнението беше редактирано от Маргарет на 30.01.17 12:49.
30.01.17 - Понеделник
Нетренировъчен
Храна:
9:00 - кафе
11:00 - фреш от портокал с един банан на блендера
14:00 - две филии пълнозърнест хляб, малко кашкавал, поне шепа маслини, малко кетчуп Bio Heinz, майонеза от оризоро олио и шарлан
20:00 - две лъжички бъркало (фъстъчено масло - чисто, липов мед, какаови зърна, смлени бадеми и портокалова кора)
22:00 - oт предната манджа остатъка (втъсна ми, но имам склонността да готвя за 10 човека), салата от моркови и репички, няколко розички карфиол,потопени в дресинг от целина, чесън, оцет, зехтин, фъстъчено масло, едно яйце на око, две, три хапки хляб, също толкова сирене
2 с.л - Леатон през деня
31.01.17 - Вторник
Нетренировъчен
Храна:
9:00 - кафе с мляко
11:30 - 3 малки/средни бананови палачинки (малко пъзнозърнесто брашно, масло, мляко, яйца, малко ванилова захар,банани) залети с малко кленов сироп, фъстъчено масло и поръсени с микса от ядки и семена, който си правя - твърде вкусно ядене. Въпреки че се усети доста леко и не много наяждащо, предполагам е калорийна бомба.
15:30 - 400мл - пълнм.какао, пр.мляко 3.6%, две, три лъжици кокосово масло
20:00 - омлет от 3 яйца, сирене, масло, спанак, малко пушени св.гърди, лук
салата:моркови,зеле,целина, маслини, лимон, зехтин
парче паниран кашкавал
малко хляб
1 с.л - Леатон през деня
Развалих малко режима, заради отпадналостта си. Не знам, чувствам доста голяма умора откакто ходя в тази зала, спя по 8 часа (поне), хапвам някакви работи, а съм разбита. Вярно е, че съм в сесия и ми се налага по цял ден да чета, но едва ли оказва чак такова влияние. Ако засиля храната (аз все си мисля, че не ми е оскъдна), дали ще се възстановявам по-лесно? Не вярвам да изгарям особено голямо количество и си мисля, че ще започна да качвам. Другото което е, краката от коленете надолу много ме болят, няма значение на какво ходя (само от йогата май не страдам така), ги чувствам леко отекли, туптящи, твърде обтегнати, доста дискомфортно като цяло. Цялостното ми състояние е причината да не тренирам днес, ще се радвам на някои насоки по тази проблематика.
Мнението беше редактирано от Маргарет на 31.01.17 19:55.