06.02.17
11:15
Здравейте,занимавам се от не малко време с фитнес. Храня се 6пъти в деня и тренирам 3пъти в седмицата(тренировка-почивка-тренировка-почивка...) тя качих доста бързо от 53кг на 62,кг. Проблема е че от известно време не качвам....все едно съм в някакъв застой,а калорийте дори ог 2800 ги вдигнах на 3000 вече дори на 3100 и не помръдвам. Сега по темата-взех си гейнър Amix CarboJet Gain и креатин моно хидрат на Олимп,та въпроса ми е кога точно да ги приемам ?
С моя скромен опит си мисля,че трябва така да ги приемам - в тренировъчен ден приемай гейнъра веднага след ставане и след тренировка.Креатинът веднага след тренировка. Зареждаща фаза няма да правя на креатина. Ще си го приемам по 5гр след трен.
Също по колко мерителни лъжици да приемам от гейнъра (50гр) е една лъжица .
Хаха като чета доста неща пасват за мен :D от 52 на 63 кг за 3 месеца с калории между 2800-3200. И после забих за 2 месеца без качване и викам още ще се вдигат та от последния месец ги направих 3500-4000 калории и си качих до 73 грубо в момента. Та мисълта ми е, че ако вдигаш калориите ще стане :D обаче може да омазниш, но пък е и до ген, аз нямам тоя проблем. За добавките нямам сериозен опит, защото не съм ползвал, но знам, а и е логично, че гейнъра се пие, за да допълва калории и няма значение кога да го пиеш. И за дозите пак си следиш калориите и преценяш колко да пиеш, за да допълниш до дадена цел за качване.(две такива лъжици май са достатъчни, но си сметни по-точно).Важна е цифрата на калориите в края на деня. ;) а за Креатина, един приятел почна да пие просто така по 5 гр на ден, за да вдигне силата и нямаше ефект с месеци, та праеи една зареждаща седмица с повече на ден 20 гр мисля и тогава усети леко подобрение, но сигурно зависи и от човека. :)
06.02.17
12:23
Ще ми е трудно 4000калорий да ги приема само от храна. Затова вкарам гейнъра. А и ми се иска поне към 70кг да стана до Юли/Август месец
казано от Marian Romanov на 06.02.17, 12:23:
Ще ми е трудно 4000калорий да ги приема само от храна. Затова вкарам гейнъра. А и ми се иска поне към 70кг да стана до Юли/Август месец
Ами виж си колко калории приемаш на ден само от храна и добави 250-500 с гейнъра. Виж там колко има в 100 гр гейнър и прецени дозите. И следи теглото, ако не мърда просто вдигаш още малко с гейнър, докато не оттръгне. :)
06.02.17
12:40
Ще ми е трудно 4000 калорий да ги приема само от храна.
От една страна не съм сигурен, че достигането на 4000 kcal ще оправи нещата или поне не така, както ти се иска на теб.
От друга страна не е чак толкова трудно да увеличиш енергията в храната, стига да знаеш как (това много пъти сме го говорили).
От трета страна - резултатите не са следствие само и единствено на енергийната стойност на храната. Качеството на тренировъчния режим и възстановяването не са с по-нисък приоритет.
Отделно от всичко това увеличаването на мускулната маса не е непрекъснат линеен процес.
Та... дай да видим това твое хранене, което не можеш да оптимизираш.
Може пък ние да успеем и да спестиш парите, които се готвиш да дадеш за захар.
06.02.17
13:22
Ето го и хранителния режим. Храната е изцяло домашна и затова наблягам и повече на нея.
7:00-200гр овесени ядки и 4/5банана с прясно мляко и 3цели яйца
10:00-6филий с кайма(каймата е домашна) и вкарвам и спагети или боб
12:00-200гр ориз с 2/3печени картофа и свинска пържола(голяма)пак 2филий хляб
14:00-пилешки пържоли със салата и 2/3яйца
16:00-тренировка
18:00-150гр ориз с една свинска пържола и шейк-кофичка високомаслено кисело мляко,2банана,1/2шепи смляни орехи и мед.(голям глад е след трен)
20:00-извара и плодове
Може да не е добре подреден или комбинирана храната,но нямам голям опит с изготвянето на хранителни режими. :)
06.02.17
13:26
Както и очаквах - типична ВВД.
Намали въглехидратите, увеличи мазнините (полезните такива, разбира се) и чудото ще стане - количествата храна ще останат същите или ще намалеят, а енергията в общ план ще се увеличи.
P.S. Как се изяждат 200 g накиснат овес и 4-5 банана, бре... и след 2-3 часа - половин хляб...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.02.17 13:30.
06.02.17
13:41
Мерси :) иначе трудно се изяжда,но като не качвам кг и гледам да ям колкото се може повече....
Относно добавки,значи няма смисъл да ги приемам ?
06.02.17
13:55
‘Повече енергия’ не значи винаги ‘повече храна’...
Абе изпий ги тия неща, които си ги взел... така или иначе си ги купил. Място за гейнър виждам в млякото за овеса сутрин и в киселото мляко след тренировка. Креатинът - 5 g когато ти е удобно. Тъкмо ще провериш лично кое работи и кое си струва...
06.02.17
14:20
Мерси много! :)
Е как ще ти е трудно? нали ядеш по 6 пъти на ден ?? Гейнара е когато имаш здрава храна - да кажем в твоя случай 4 000 калории на ден чиста храна и ти трябват да кажем 4500 ккал. Няма нужда да вземаш гейнър на 3000 калории!!! Яж повече !!
08.02.17
16:15
От началото на тази седмица грубо сметките ми показват че надхвърлям 3200калорий(без да смятам гейнъра )
С него са към 3600
Понеже го сбърка няколко пъти, множественото число на калория е калории, а Калорий вероятно е римски пълководец.
08.02.17
21:05
казано от Станимир на 08.02.17, 19:02:
Понеже го сбърка няколко пъти, множественото число на калория е калории, а Калорий вероятно е римски пълководец.
Извинявам се,но пиша от телефон който не е взиман от БГ и преправя почти всички думи :)