Хрониките на батко Митко.

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.02.17
15:25

казано от Димитър Станчев на 18.02.17, 15:20:

Ден 6-ти откакто съм на 100г  жито и другите неща от метода. Осъзнавам с колко излишни неща се тъпча ежедневно (кафета ,кола и т.н.)
За съжаление може да се прави веднъж годишно.

А кое ти пречи да спреш излишните боклуци, след като си стигнал до осъзнаването за ползата от тях? Това не е веднъж годишно. :)

Димитър Станчев

18.02.17
15:32

Нищо не ми пречи,освен удоволствието което ми носят.Не пуша от 13-ти септември 2000г. ,бил съм вегетарианец за 3 години и 5 дена.До 30 годишна възраст съм имал коремна преса.Мога да си забраня всичко. Но  защо?

18.02.17
15:37

казано от Димитър Станчев на 18.02.17, 15:32:

Нищо не ми пречи,освен удоволствието което ми носят.Не пуша от 13-ти септември 2000г. ,бил съм вегетарианец за 3 години и 5 дена.До 30 годишна възраст съм имал коремна преса.Мога да си забраня всичко. Но  защо?

Ти сам каза, че тези неща са ти излишни. Сега казваш, че не са. :) Ти си този, който трябва да реши кое от двете е вярно, не аз или някой друг. :)

Димитър Станчев

18.02.17
15:43

Това е противоречие наистина.
Но има много излишни неща ,от които нямам намерение да се лишавам в дългосрочен план. Затова е и този житен метод, който се прави между зимата и пролетта. Съжалението ми е ,че  личностни качества може да се придобият само сега.За биологичнте стойности на “излишната “храна си прав ,може винаги да се спре или намали.

Димитър Станчев

18.02.17
15:57

Чета си мнение № 280 и виждам ,че съм се изразил двусмислено.
Благодаря ,че ми се даде възможност да изясня какво имам в предвид.

Димитър Станчев

19.02.17
08:24

Споделям във форум за здравословен живот,че съм спрял успешно цигарите от 16 години.Получавам два гласа.Колко от потребителите тук имат воля да направят това ?Я има 5 човека, я няма.

19.02.17
09:00

казано от Димитър Станчев на 19.02.17, 08:24:

Споделям във форум за здравословен живот,че съм спрял успешно цигарите от 16 години.Получавам два гласа.Колко от потребителите тук имат воля да направят това ?Я има 5 човека, я няма.

Ами... аз например? :) Не пуша от 21-ви юли 2001-ва. :) Преди това бях стигнал до три кутии дневно. Отказването на цигарите е едно от най-хубавите неща, които съм правил за себе си.
Ако търсиш лайкове заради това, няма да ги намериш, но не защото хората тук не са го правили, а защото повечето не го разбират - не им се е налагало да се сблъскват с гадната зависимост и целият им живот да се върти около това кога и как ще се изпуши следващата цигара, не знаят какво е да се бориш с нуждата да запалиш месеци и години след това... Причината е, че никога не са пушили, което е далеч по-добрият вариант в сравнение с мъките, на които ние самите сме се подложили. Тютюнопушенето е наркотична зависимост, не много по-различна от хероиновата или алкохолната. Далеч по-добре е човек изобщо да не отива там, вместо да чака лайкове, защото се е отказал. ;)

19.02.17
09:11

Аз ги отказах след 20+ години пушене, не съм сигурен колко време мина от тогава защото не го броя, мисля че няма вероятност да пропуша отново.

А мнение 280 ти е противоречиво, както и Боби каза.

Плюс, то е малко в продължение на разсъжденията за житния режим, който мисля че няма много фенове във форума. Аз лично също не виждам здравословните ползи да пиеш само по 1.5 литра вода на ден и да ядеш само въглехидрати с житния режим. Мисля си че и на теб не ти се отразява супер щом ти се налага да спреш да тренираш.

За капак си споменал и веганство и съвсем си загубил симпатиите на форумната аудитория.

Кроспост с Боби.

Мнението беше редактирано от Димо на 19.02.17 09:12.

Димитър Станчев

19.02.17
09:31

@Boby
Eто възможност да се преброим.
Освен ,че търся лайкове (не отричам) наистина ми е интересно защо като  пиша за битовия алкохолизъм , който практикувам имам 10-тина гласа, а за това вече  3.
@Димо
Веганство не съм споменавал.Възможно е да не правиш разлика с вегетарианство.
Житният режим ми се отразява супер !Щом го правя всяка година въпреки ,че съвпада с рожденият ми ден на 17-ти  февруари.Дори и тренировка мисля да направя след малко.В началото бях слаб(до първите 5 дена)сигурно заради липсата на кафе.Вече се адаптирах към него.

19.02.17
09:53

Освен ,че търся лайкове (не отричам) наистина ми е интересно защо като  пиша за битовия алкохолизъм , който практикувам имам 10-тина гласа, а за това вече  3

Toва е точно така- не само във форума , в обществото въобще. Предполагам е някакъв социален феномен. Човек подкрепя това, което подхожда на личните му убеждения и възприятия и остава затворен и агресивен към различното.
Хората по принцип добре  знаят какво е полезно за тях и как да го постигнат, но фактът, че то изисква усилия - психически и физически, напълно ги демотивира и отблъсква като нещо неестествено. От своя страна никой не желае да си причинява дискомфорта да гледа и слуша как някой друг успява в това. Мнозинството не е изпитва емпатия към отделния човек, напротив, склонно е към агресия , ако той се различава в поведението си.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 19.02.17 09:53.

19.02.17
10:06

казано от Димитър Станчев на 19.02.17, 09:31:

@Димо
Веганство не съм споменавал.Възможно е да не правиш разлика с вегетарианство.
Житният режим ми се отразява супер !Щом го правя всяка година въпреки ,че съвпада с рожденият ми ден на 17-ти  февруари.Дори и тренировка мисля да направя след малко.В началото бях слаб(до първите 5 дена)сигурно заради липсата на кафе.Вече се адаптирах към него.

Недогледал съм. Иначе правя разлика, макар и малка, в основата си за мен и двете са морален избор, не основан на здравословни или тренировъчни съображения.

Житния режим по същия начин - да се ограничаваш по този начин е някакво решение, което всеки е свободен да вземе и да спазва, но не виждам ползите му отвъд победата над себе си и чувството, че изпълняваш някакъв обвит с мистика ритуал.

Димитър Станчев

19.02.17
10:10

Кобре, Норбеков го е забелязал това ,че хората се стремят към покой,докато накрая стигнат да крайната му фаза  “вечен покой” :D
Йогите са си измислили цяла философия ,която им позволява нищо да не правят.Ахимса -ненасилието.Първата им част хатха йога включва това прана асана и прана яма.Събират енергия(прана)чрез изометрични пози (асани и айшета)С минимум усилия максимум резултат :D
Тези неща съм ги правил ,защото искам да имам преживявания от първо лице единствено число.И като коментирам нещо да изхождам от опит.Иначе не съм за въздържанието от каквото и да било.

Димитър Станчев

19.02.17
10:18

Димо,частичната победа над себе си е голяма полза.Това,че не виждаш файда не ми е много важно.Колко режима си направил ,за да се произнасяш?Все едно да напиша ,че скачането с парашут е лошо и опасно, при положение ,че не съм скачал.

19.02.17
11:42

Много погрешно си разбрал йога като философия.
Колкото до пушенето - повече хора са в състояние да откажат цигарите, отколкото си мислиш. И аз съм ги отказала преди години, но не го считам за особена заслуга и повод за гордост. По-скоро смятам това че съм пушила за страшна глупост или признак на неосъзнатост.

Димитър Станчев

19.02.17
12:12

Още двама и наистина ще позная за броя на бившите пушачи :D
Аз гледам плодовете ,които дава.Индийците са към милиард ,но къде са техните спортисти ,изобретатели, икономика или нещо?От Индия произлиза йога.Идват техните емисари, учат ни на фокуси (как да си вадим панделки от г`за)Нашите хора са суетни и много обичат да им се говори за неща, които не познават с думи на санскрит.
Ако сте компетентна може ли да ми кажете ,коя е крайната цел на йога?Сигурно да премине кундалини през всички чакри и да се постигне самадхи.

19.02.17
12:44

казано от Димитър Станчев на 19.02.17, 12:12:

Индийците са към милиард ,но къде са техните спортисти ,

А колко от тези един милиард имат достъп до фитнес или спортен клуб или имат стандарт на живот да мислят за спорт като професия?
Иначе виж https://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Kom , виж и hrithik roshan , който макар актьор, има уникална генетика и тяло.

казано от Димитър Станчев на 19.02.17, 12:12:

икономика или нещо?

Имат технически университети на световно ниво, доста голям процент от сървър-сайд програмистите/ база данни, десктоп програми/ се пишат от индийци. За икономика - ти какво определяш като високо развита икономика?

Индия е огромна....всичко е вярно за нея :D

Мнението беше редактирано от Боян на 19.02.17 12:45.

19.02.17
12:51

Така е, аз половината от нещата за унито си учех от клипчета на индийци, въпреки английския им... :Д
Да не говорим, че почти всички къмпетитив програминг сайтове са техни :Д Луди са :Д

Димитър Станчев

19.02.17
12:56

Защо нямат достъп до добри условия на живот ? Защото са се разраснали чрезмерно.Човекът от изображенията има снимки с щанга , не с катетър или каничка за сутра и джала нети.
Имам предвид жизнен стандарт, инфраструктура.Те са свързани нещата.Виж как се возят по влаковете си,правилата за движение са по интуиция,пазиш се да не те блъснат и ти някой.

Dizzy

19.02.17
13:58

Само да вметна - в Индия се отвориха доста кол центрове и ИТ дрън дрън истории заради евтината работна ръка и това, че в училище учат английски като бивша английска колония. Другото е може би това, че населението е младо, нароиха се. Масата от програмите написани от индийци са посредствени. В работата основната ни банкова система е писана от индийци. Да не ви разправям каква борба е с бъгове .... ЕЖЕДНЕВНО, на кило! Имаме и един постоянен модул към програмата - съпорт на място от 1-2-ма мургави “красавци”, които все са нови е все се учат.
Тази мацка по-горе, боксьорката, нещо ми бледнее пред нашата петкратна световна шампионка (+ 2 европейски титли, ей така между другото). Изобщо не искам да се сравняваме с индийците, не знам защо го написах това. Факт е, че колкото повече знам за източния мистицизъм, толкова по-противен ми става. Погледът на изток е поглед в далечното минало и нямам предвид Ренесанса, а тъмните векове. Който не го разбира го съжалявам най-горчиво.
Митко, четох малко по-нагоре мнението ти, че е най-добре да се коментира нещо, което е преживяно от първа ръка. Не съм съвсем съгласна. Няма нужда човек да бърка в контакта, като знае, че там тече ток, нали :)

Димитър Станчев

19.02.17
14:28

Аз съм писал ,че искам -ИЗБИРАМ да имам по-пълни впечатления,като пробвам  даденото нещо. Някои неща и гъби например могат да се пробват само веднъж :D Така , че  примерът с контакта е точен!
Връзвам йогата с Индия не ,за да се  подигравам с измъчения им народ.Просто като са толкова “велики учители” и могат да разрешат всички проблеми ,защо не си подредят къщата ,а идват да учат нас? Защото  тук кутията им за дарения ще се напълни и с тях ще си отворят ашрам да си съзерцават и медитират . Какво ни учат те ?Как да се храним ,как да дишаме и все неща ,които знаем.
Отношението ни с тях трябва да е като на 3-то класник с първолак. Ти знаеш да пишеш изречения ,а той те учи ка да държиш химикала и да пишеш чертички и ченгелчета. Има археолози ,които вадят от нафталина  методи на вчерашния ден.Ако са били толкова добри е нямало да отпаднат като безполезни.Самите успешни индийци успяват със западните средства.

Мнението беше редактирано от Димитър Станчев на 19.02.17 14:30.

19.02.17
15:09

Ти не само искаш лайкове и внимание, ами като питаш защо не ги получаваш се сърдиш и не се интересуваш защо не ги получаваш. Остани си със здраве.

Димитър Станчев

19.02.17
15:40

Поне знам какво искам. Ето отговорите, които съм получил:
от Боби ,че не оценяват защото не са минали през това.
от Димо НИЩО съществено.
от Кобрата,че се дразнят някой като прави нещо.
от Марги, че това е нищо работа щом и тя го е правила.

Оставам си ,нали съм в дневника си.
Не съм се сърдил.

Мнението беше редактирано от Димитър Станчев на 19.02.17 15:42.

Димитър Станчев

19.02.17
18:53

Имам спомен ,че съм обещавал да качвам клипчета как правя упражнения.Снимах преди малко това:
суперсерия от набиране с широк успореден хват  с вертикално придърпване на горен скрипец , тесен подхват
и СС от гребане на долен скрипец тесен успореден с гребане с щанга.

19.02.17
19:01

Човек, атмосферата е много яка ! :)

Димитър Станчев

19.02.17
19:09

Мерси ddd !Човек има нужда от добра дума.В селото което живея това е ексцентричен , екзотичен лайв стайл.Това е подбудителната причина да си направя дневник тук.Кондензирани са хора със сходни разбирания.Иначе мога да си вдигам както съм го правил 20 години.

Мнението беше редактирано от Димитър Станчев на 19.02.17 19:14.

19.02.17
19:12

Страхотно е наистина! :) Показва мотивация, желание да се прескочат трудностите и изобретателност. :)

Напомня ми една самоделна зала, в която тренирах доста лета - тази на бай Стоян в тогава село, а сега град Черноморец.

19.02.17
19:15

Идеално си изпълняваш упражненията!
Mного тъмно и странно е за моя вкус, но  нали е таван.

19.02.17
19:22

казано от Boby_ на 19.02.17, 19:12:

Страхотно е наистина! :) Показва мотивация, желание да се прескочат трудностите и изобретателност. :)

Напомня ми една самоделна зала, в която тренирах доста лета - тази на бай Стоян в тогава село, а сега град Черноморец.

Залата наистина има някаква много приятна атмосфера, а и самият бай Стоян е доста интересна персона. Единственото което не ми хареса в залата бе работното й време :)

Иначе е видно, че при желание човек може да тренира във всякакви условия и с всякакви подръчни средства.

П.П. - Извинявам се за спама.

Мнението беше редактирано от I`M на 19.02.17 19:24.

Димитър Станчев

21.02.17
09:50

Намасте :)
За бъдещи клипове ще помисля за допълнително осветление.
Иначе предпоследния ден съм 71кг. ,утре на обяд ще отпостя с така наречената “ангелска” супа.

21.02.17
10:05

Здравейте. Моят коментар ще е истински спам. Гледам подредбата на гредите на покрива, има два пъти повече от нашия. Гледам как някои уреди са захващани по дървените колони. Здравината и майсторството на тези конструкции е завидна. При мен сигурно от три тренировки ще трябва да пренаредя керемидите. Адмирации за мерака.

Димитър Станчев

21.02.17
10:14

Да , висилката от едната старна е заварена за двустрания скрипец ,от другата за вертикалната греда -така наречените “попове”.Те са  ми и стойка за клек .Възползвам се от интериора максимално :D
Ами едните ми роднини са били майстори на  покриви.

Димитър Станчев

21.02.17
13:47

Понеже tavan gum -а ми предизвиква по-голям интерес от житния режим ,а аз се стремя за ГЛАСОВЕ. :D
слагам още фрагменти от него.

Димитър Станчев

21.02.17
16:18

Продължавам да експериментирам.С една подвижна лампа май по се вижда.

21.02.17
18:19

Твоят Таван джим адаш ,е като моя Мазе джим.Няма значение къде ,щом сме ги направили ,значи ни е кеф!
Аргасвай на тавана ,и за*би хамбара ;)

Мнението беше редактирано от sapuna на 21.02.17 18:20.

Димитър Станчев

21.02.17
19:14

Адаш, много съм съгласен с Теб! Между другото ми направи впечатление ,че имаме още един адаш тук с никнейм metalex, който тренира понякога в камиона си!

21.02.17
19:22

Бе много са Митковците тука.А ,ако отвориш първата страница от дневникът ми ,ще разбереш кога Металекса ме е нахъсал да се появя и аз.Ама одъртява завалийката и нещо го домързява :D

Димитър Станчев

23.02.17
08:19

Вчера завърших житния метод ,да си заприходя  и тук ,че е нещо полезно.Догодина пак.

Димитър Станчев

23.02.17
10:07

Довечера в 20:00h започвам “сухият пост”до утре в 20:30h. Пада се последен петък от месеца.Много ми се събра този месец :D Но всички хора преминават през страдания,ако не си наложиш разумни ,пак ще дойдат ,но ще го има елемента на изненадата.
Но днес ще се удоволствам :D

23.02.17
21:09

казано от sapuna на 21.02.17, 19:22:

Бе много са Митковците тука.А ,ако отвориш първата страница от дневникът ми ,ще разбереш кога Металекса ме е нахъсал да се появя и аз.Ама одъртява завалийката и нещо го домързява :D

А, шшшшт, ни дума за него! :) Той ми е пример за след 10-15 годинки. :)

Димитър Станчев

24.02.17
08:27

Какво са 10-15 годинки спрямо вечността? 8-) Моят пример е само първата причина - Бог. (muscle)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1