Бях постнал клипа отново , защото поради някаква причина не ми се показа твоя коментар .... Както и да е , честита страница :)
Мнението беше редактирано от Радо на 01.03.17 20:17.
02.03.17
Храна
600г пилешко 5 белтъка 2 жълтъка 600мл мляко 100г сирене 50г телешки дроб 50г сланина 100г печурки 1 праз 3 лука 1 портокал 4 кивита
за деня: 200 клека 50 набиранки раменен 30 широк хват 200 лицеви на пейка 60 бицепсови
добавки
50мг цинк 5г вит Ц 5г рибено 600мкг фолиева к-на 1 мулти
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 02.03.17 09:59.
05.03.17
През изминалите дни работих в градината и ходих за още дискове за дъмбелите. В момента в мазата имам ~150кг стомана, няколко ф25 тръби и някакви други метали за донаждане.
Храна
700 пилешко 100г овес 100г макарони 400г картофи 3 яйца 200гр сирене 500мл мляко 50гр дроб 1 праз 3 лука 100г гъби 5 кивита
Тренировки
Chest day
Лицеви опори широки пълни 9х12ст
Полулег с дъмбели 6х12 @20кг
Флайс с дъмбели 3х12 @20
+ суперсет пуловер @10
30секунди почивки
други: 50набиранки, 30 широки , 200клека
Добавки
10г креатин 5г карнитин 50мг цинк 10г йохимбин 5г вит Ц 5г рибено 600мкг фолиева к-на 1 мулти
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 05.03.17 16:41.
Храна
700 пилешко 150г погача 150 макарони 200г картофи 3 яйца 200гр сирене 500мл мляко 50гр дроб 1 праз 3 лука 100г гъби 5 кивита
Тренировка
Гръб
Тяга 5х12 40кг
Гребане 5х12 40кг
Гребане с дъмбел 5х12 20кг
Набиранки раменен надхват 20
Широк надхват непълни 50
разтягане..
30сек между сетовете
други: 200 лиеви от пейка 200клека
Добавки
10г креатин 10г йохимбин 5г карнитин 5г вит Ц 5г рибено 50мг цинк 600мкг фолиева к-на 1 мулти
казано от Tony Leen на 01.03.17, 20:49:
И аз искам такиа ръКИ чоек..бааси големите :D
само се,чудя тоя от къде ги взима тия тежести много ме кефят.. :д
казано от James 25 на 06.03.17, 20:48:
само се,чудя тоя от къде ги взима тия тежести много ме кефят.. :дказано от Tony Leen на 01.03.17, 20:49:
И аз искам такиа ръКИ чоек..бааси големите :D
Не ги взима, той си ги прай сам - лей бетон и после му пробива дупка посредата с диаметъра на лоста :D
07.03.17
Почивка
Храна
low carbs
600г пилешко 2яйца 500г мляко 50г дроб, малко питка и 50г фъстъци
движения: 200 клека, малко набиранки, лицеви на пейка
добавки
2г вит Ц 50мг цинк 1 мулти 2г рибено 600 фолиева кна
Поръчах си накитници, мисля да си правя една жилетка - дебелостенна вътре пълна с 10-20кг пясък, материята ще бъде най-вероятно брезент двоен.
От вчерашната тренировка гръб ме наболяват перките - ще растат ли, няма ли? :D Доста рядко ми се случва мускулна точно там.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 07.03.17 11:23.
казано от Tony Leen на 07.03.17, 11:20:
Доста рядко ми се случва мускулна точно там.
Като преглеждам назад, не си и правил толкова набирания ;)
А и по-полезно ще ти е да се придържаш към раменния хват :)
Мнението беше редактирано от ddd на 07.03.17 11:28.
казано от ddd на 07.03.17, 11:26:
казано от Tony Leen на 07.03.17, 11:20:
Доста рядко ми се случва мускулна точно там.
Като преглеждам назад, не си и правил толкова набирания ;)
Скрипеца дърпах преди, явно набиранията ми идват тежички
От набиранията е, дерзай, с времето ще става по- добре и по- лесно, а перките ще растат още. Аз друго имам-нямам, поне перки имам от толкова набирания :)
Едно “трикче” - Слагай си ДТ / по 2,3 на тренировка в 3 серии (но плътни и дълбоки) и за отриц. време без тях ще си пружинка
8.3.17
Храна
mid carbs
600г пилешко 3 яйца 500г мляко 200г хляб 100г макарони 10г масло 50г дроб 2лука 1 праз 3 кивита
Тренировка
Рамо Трапец
Опити за стойка на ръце..
Раменна преса 10х12 @40кг
Разтваряне в страни с дъмбели 4х12 @20
Рамо напред с 6-ци
Разтваряне наведен с дъмбели 3х12 @6
Трапец с дъмбели 3х16 @20
Добавки
10г креатин 10г йохимбин 5г карнитин 5г вит Ц 5г рибено 50мг цинк 600мкг фолиева к-на 1 мулти
На стойките успях да се избутам няколко пъти на серия, но постояно залитах, нямам никакъв баланс :(
Интересно, набиранията ти са трудни, правиш раменна преса с 40 кг, а можеш да се избутваш в серии от стойка на ръце. На какво го отдаваш?
Йохимбина за какво го вземаш и какъв ефект виждаш от него?
Виждам , че правиш 10х12@40 -> това десет серии ли са , ‘щото ако е така ще припадна. И после имаш сили да блъскаш още 4 с 20 встрани ?
Защо ? Как ? За какво ?
казано от Димо на 08.03.17, 10:44:
Интересно, набиранията ти са трудни, правиш раменна преса с 40 кг, а можеш да се избутваш в серии от стойка на ръце. На какво го отдаваш?
На домашните си тренировки го отдавам! :D
Йохимбина за какво го вземаш и какъв ефект виждаш от него?
Забелязъл съм, че от както почнах да го приемам изчиствам повече мазнини по бедрата и гърдите
казано от Радо на 08.03.17, 11:33:
Виждам , че правиш 10х12@40 -> това десет серии ли са , ‘щото ако е така ще припадна. И после имаш сили да блъскаш още 4 с 20 встрани ?
Защо ? Как ? За какво ?
Да, 10 серии са, лесно ги бутам нагоре, зор виждам на последните 2 серии, когато раменете ми леко парят и изтръпват
Раменните на ръце, както например и лицевите на една ръка, не са толкова силови, колкото технични упражнения. След като им свикнеш бройките много бързо литват до 20+. Сравняваш ги с набиранията, а при мен ако ги правя редовно бройките на двете са почти равни.
Ами всички, с които съм го обсъждал могат десетки набирания и нула раменни на ръце, отделно като го мисля мускулите с които се дърпа или вдига същото това тяло веднъж е със силните и големи гръбни мускули, другия път е със сравнително по- малките и слаби раменни мускули, та затова си помислих че набиранията би трябвало да са по- лесни от раменните на ръце.
Иначе ясно че техника и баланс се иска, ама все пак прави раменна с щанга на 40, а раменна на ръце бута цялото си тяло, което със сигурност е повече от 40 кг.
Абсолютно несравними са, аз само веднъж съм вдигал личното си тегло на раменна, а доста пъти съм правил 20+ раменни на ръце :D
И как става така? Нали едно и също тегло се вдига на същото разстояние с да кажем подобна техника. (според мен даже с главата надолу и балансирайки тялото си са затрудняващи обстоятелства).
Обсъждам го защото и аз искам да се науча да правя раменни на ръце и ми изглеждаше лесно, но първите ми опити само ми показаха колко съм грешал и реших че няма и да опитвам докато не успея да бутна поне 80 на раменна.
08.03.17
12:03
Е как така как става така??? :)
Те като механика са съвсем, съвсем различни.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.03.17 12:03.
Не знам, предполагам допира до стената сваля част от тежестта, отделно амплитудата на движението е доста по-къса от раменната преса. Според мен ако правиш раменна преса със 70 % от личното тегло няма да имаш проблем да правиш серии на ръце, ако ти е труден баланса в началото пробвай с малко по-широк размах, би трябвало да те улеснява.
казано от James Hinks на 08.03.17, 12:03:
Е как така как става така??? :)
Те като механика са съвсем, съвсем различни.
Ми не знам, на мен и двете ми се виждат в основата си част от едно и също движение и усилие - да изтласкаш едни килограми с раменните си мускули над главата. :) Ясно че единия път лактите са ти различно, имаш лост в ръцете, а другия път на длани, веднъж от начално положение равно с главата, а другия път от ключици...
казано от Любомир Ламбрев на 08.03.17, 12:03:
Не знам, предполагам допира до стената сваля част от тежестта, отделно амплитудата на движението е доста по-къса от раменната преса. Според мен ако правиш раменна преса със 70 % от личното тегло няма да имаш проблем да правиш серии на ръце, ако ти е труден баланса в началото пробвай с малко по-широк размах, би трябвало да те улеснява.
Да, мога раменна с щанга на 70% от СТ, ще пробвам още днес да видя раменна на ръце как се получава. Благодаря.
08.03.17
12:18
А траектория, опора, работа на крака, таз и пояс?
Много работи имаш за учиш за тренирането, много...
09.03.17
Вегетариански ден!
Храна
1кг боб яхния, 3 лука, половин хляб, малко масло, 6 яйца, малко сирене, 3 кивита
Тренировки
кратка тренировка ръце с леки тежести
между храненията: 200 клека, 200 лицеви от пейка, 50 набиранки, сгъвания с гирички, рамо с гирички
Добавки
5г вит Ц 5г рибено 600 фолиева, 1 мулти, 50мг цинк
Днеска както обикновенно спах 9 часа, но ми е едно такова уморено, спящо настроението. Защо днеска е вегатариански ден? - Защото вчера забравих да си изкарам месо от фризера :D но зобах бобец :D
Мисля, да вкарам джогинг сутрин на гладно, миналата година имах страшен резултат по тоя метод
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 09.03.17 10:49.
казано от Димо на 09.03.17, 11:00:
Микровеле нямаш ли? ;)
Не обичам да използвам микроволнова печка
Ako e заради славата ѝ че нещо е вредна за храната, да знаеш че това са митове от комунизма и всъщност няма такова нещо.
Чел съм изследвания, които доказват че микровълните унищожават част от хранителните вещества. Може някой въглехидрат - картоф или ориз да пъхна вътре, поне няма да ме е жал ако изгуби част от стойностите си, но месото ми е скъпичко ;)
Дай линкове ако ти се занимава, че аз пък точно обратното съм чел в изследванията.
казано от Димо на 09.03.17, 12:22:
Дай линкове ако ти се занимава, че аз пък точно обратното съм чел в изследванията.
Ще потърся, може през туй време и ти да ми дадеш някой линк, интересно ми е да попрочета :)
Има много,
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19397724
“According to the method of analysis chosen, griddling, microwave cooking, and baking alternately produce the lowest losses, while pressure-cooking and boiling lead to the greatest losses; frying occupies an intermediate position. In short, water is not the cook’s best friend when it comes to preparing vegetables.”
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7047080
“In conclusion, no significant nutritional differences exist between foods prepared by conventional and microwave methods.”
Димо прав си, няма актуално проучване, което да доказва вредите от микровълновата печка. Четох много проучвания, във всичките се сравняват печени,задушени,пържени и на микроволнова приготвени храни, НО всички те се сравняват на една температура. Микроволновата има механизма рязко да увеличава температурата, за да може ястието да се приготви бързо, мойта теория е, че ако микроволновата прекалено много увеличи температурата си, нутриентите могат да бъдат засегнати, до като да кажем на газов котлон или обикновенна печка температурата се поддържа една и съща и там няма кой знае какви загуби. Бях прочел, че нутриентите могат да се намалят ако микроволновата е с ниско качество (китайска), защото там контрола на температурата не е много добър. Последното нещо, което ми направи впечатление, е че от температурата буквално се унищожава витамин Ц-то в зеленчуците, но пък това важи и за останалите приготвяния.
Та накратко микроволновата не вреди на нутриентите на храната ако се ползва умно.
Мнението беше редактирано от Tony Leen на 09.03.17 17:57.
Почивен
Храна
700 боб яхния с месо, 3 лука, половин хляб, малко масло, 6 яйца, малко сирене, 3 кивита, 50г дроб телешки
движения
малко кофи, набиранки, клекове
добавки
5г вит Ц 50мг цинк 1 мулти 2г рибено 600 фолиева кна 10 000 IU витамин Д
Дойдоха ми накитниците - ей страшна работа вършат за кофи, незнам как преди съм търпял болката в китките си.
казано от Димо на 10.03.17, 16:48:
Хммм, не е много ОК да те болят китките от кофички според мен.
От килограмите е, на 110кг правя в момента 20кофи зараз и спирам защото болката е режеща, но днеска като ги правех с накитници, нещата се чувстваха съвсем по различен начин :)