04.03.17
13:58
Здравейте! :) Ще започна с това, че се казвам Деница Дачева, студентка съм по психология на 21г., живея в Пловдив. Преди няколко години се случиха някои много стресиращи за мен събития и започнах да качвам килограми. По-скоро започнах да ям. Изобщо не се съобразявах с какво се храня. Докато допреди година резултата вече беше налице - бях стигнала абсурдните 69,8кг. при височина 1,59см. Промяната се случи изведнъж. Осъзнах, че няма как да продължавам по този начин. Разболявах се по 3-4 пъти на година, пуших цигари, хранех се с максимално НЕздравословна храна. Когато реших да променя всичко това си нямах на идея откъде да започна. Четях по форуми (включително тук) мнения, статии и т.н. Накрая реших да започна монодиета от 03.01.2016г. За спорт беше абсурдно да мисля, защото толкова се бях обездвижила, че ми беше трудно да вървя пеш повече от 15-20 мин., а какво остава да тичам или да правя упражнения. Започнах диетата и съответно ограничих количеството калории на 900, исках бърз резултат. Изобщо не бях наясно как се случват нещата - метаболизъм, съотношение на белтъци, въглехидрати и т.н. за мен бе необятна тема. Мислех, че е достатъчно да сваля. Започнах да свалям наистина, но съответно една сутрин забелязах новопоявили се стрии - започнах да се мажа с кремове и олио против стрии и целулит, купих си вибромасажор. Април месец осъзнах, че не искам да ме свари лятото с увиснало дупе и цици, съответно започнах да спортувам. Вече след като бях свалила около 6-7кг. ми беше доста по-лесно. С времето започна да ми става и приятно. Тичах на бягаща пътека по около 5км, вървях по около 10-12км пеш, тренирах на уредите във фитнес залата на университета. Лятото разбрах, че тази монодиета мога да заменя с балансиран хранителен режим - без никакво сладко, пържено, тестено, без безалкохолни, без алкохол. Продължих да свалям, но края на октомври месец спрях да тренирам. Продължавах само с хранителния режим. На 9-ти ноември, 2016г. спрях цигарите. От средата на януари, 2017г. започнах отново да тренирам вкъщи с гирички, топка за упражнения - лицеви опори, коремни преди, вдигане на гирички, скачане на върже, упражнения с топката. Продължавам с хранителния режим и тренирам. От тази седмица започвам да тренирам във фитнес зала. Преди месец реших да спра да ям месо (поради лични съображения). Резултатите за тази една година и един месец са: височина - 1,59см., 51кг., талия - 65см, ханш - 84см, бедра - 51,5см. Снимките са отпреди месец. Благодаря за времето, което сте си отделили, за да прочетете публикацията ми! Бих оценила всякакви съвети, критики и препоръки! Приятен уикенд! (coffee):)
05.03.17
21:38
Добре дошла и успех!
Ще те следя с интерес. :)
Надявам се, че вече се храниш с повече от 900 калории дневно. :)
05.03.17
22:15
Добре дошла и от мен!
Успех ти желая. Ще следя с интерес :)
Благодаря! :) Да, разбира се, вече се храня с 1400 калории дневно. В момента вече идеята ми не е да свалям, а да тренирам повече и да наблегна на стягането. Мисля, че тези килограми в момента спрямо начина по който изглеждам са ми добре (защото би било кофти да съм слаба ама увиснала). Сега искам да наблегна на дупе, крака и корем. Много искам сега след като съм се изчистила от мазнини да поработя за преса. Също така много искам бразилско дупе. :D
Между другото днес си закупих продукти за следващата седмица. Споделям снимка. Както казах спрях месото, замених го с риба, тази седмица смятам да е на ориз, картофи, салати, кисело мляко, яйца със сирене и плодове. Овкусявам със зехтин.
Мнението беше редактирано от New Life на 06.03.17 19:42.
Качвам актуална снимка от днес. :) Резултата след почти 2 месеца тренировки.
А нещо повече за тези тренировки ще научим ли или само ще се любуваме на ефекта?
Да, разбира се. Ох, как се отнесох... Пропуснах понеже влизам на бързо.. Та тренировките ми са вкъщи - скачане на въже около 25 мин. за загрявка, след това лицеви опори с широк хват 3х20 до момента (увеличавам ги с времето), както и 3х10 с тесен хват, коремни преси руски вариант 4х25, вдигане на гирички 5х25 (х3кг. всяка), планк по 5 мин., клекове - по 90 до момента (увеличавам ги с времето), упражнения на гимнастическа топка, винаги си избирам различни от интернет.
Днес започнах фитнес. Изготвиха ми и хранителен режим. Тази вечер вечерята ми се състои от салата с маруля, репички и краставичка. Утре сутринта прясно мляко с мюсли. Днес тренировката във фитнеса беше: 30мин. на 8 скорост на пътеката за бягане, 4х10 повторение на едно упражнение за горна част, което се изпълняваше на уред, който представлява лост, който в седнало положение придърпваш към себе си, 4х10 на уред за крака и 20мин. на кростренажор.
казано от Denica Dacheva на 08.03.17, 16:42:
Днес започнах фитнес. Изготвиха ми и хранителен режим. Тази вечер вечерята ми се състои от салата с маруля, репички и краставичка. Утре сутринта прясно мляко с мюсли. Днес тренировката във фитнеса беше: 30мин. на 8 скорост на пътеката за бягане, 4х10 повторение на едно упражнение за горна част, което се изпълняваше на уред, който представлява лост, който в седнало положение придърпваш към себе си, 4х10 на уред за крака и 20мин. на кростренажор.
Първо - поздравления за свалените килограми!
Относно горния цитат:
Интересно ми е програмата във фитнеса ти ли си я измисли? Кой ти е изготвил хранителен режим - диетолог, инструктор?
(Видях по-нагоре какво искаш да постигнеш.)
Мнението беше редактирано от Елена на 08.03.17 17:50.
08.03.17
19:26
Тази вечер вечерята ми се състои от салата с маруля, репички и краставичка..
Привет.
Това по принцип не е вечеря, а гарнитура към нея.
Има ли нещо друго, което си пропуснала да напишеш?
Рони, тя е решила да вегетарианства, но понеже не съм на “ти” с вегетарианските протеини, не можех да препоръчам нищо.
Иначе си мислех същото.
08.03.17
20:07
Не визирам месото конкретно.
Виждам, че тя яде млечни, риба и яйца. Та на някое от тях (или комбинация) гореописаната салата може да бъде чудесна гарнитура. :)
Инструктора ме насочваше как да тренирам. А утре каза, че ще ми даде и хранителен режим. Аз по принцип вечерям по-леки храни и не вечерям въобще след 18ч. Утре сутринта са овесени ядки с прясно мляко и една лъжичка мед. :) Пропуснах да кажа, че не ям риба. Не ям никакво месо. Само яйца, мляко, сирене.
Мнението беше редактирано от New Life на 08.03.17 20:43.
08.03.17
21:03
казано от БПН на 08.03.17, 20:54:
Ами сложи яйчице и/или сиренце тогава на тая салатка.
Накрая ще накарате момичето и една ракия да си сипе.
казано от Марин Димитров на 08.03.17, 21:03:
казано от БПН на 08.03.17, 20:54:
Ами сложи яйчице и/или сиренце тогава на тая салатка.
Накрая ще накарате момичето и една ракия да си сипе.
Т’ва е по дифолт.
08.03.17
21:14
Днес тренировката във фитнеса беше: 30мин. на 8 скорост на пътеката за бягане, 4х10 повторение на едно упражнение за горна част, което се изпълняваше на уред, който представлява лост, който в седнало положение придърпваш към себе си, 4х10 на уред за крака и 20мин. на кростренажор.
Прощавай, но просто не бих могла да нарека това тренировка.
Предполагам си правила гребане на скрипец?
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPHWcXUbizvhaNcarIEc42guQ02DBSvczV9EmPpacCG4ApDdLPlQ
Притеснява ме че се опитваш д аобясниш упражненията по външни признаци, а не а кои мускули си работила, с каква интензивност и цел. За мене неприемливо да се правят някакви “неща” по уредите без конкретна съсредоточена мисъл защо и как.
Имаш много хубаво тяло, но доста труд ще трябва за да ти порасне едно хубаво здраво дупе- сега просто .... нямаш (wasntme) . Определено горната “тренировка” - или подобна на нея- не е начинът да постигнеш целите си, нито да постигнеш каквото и да било. Надявам се занапред да видим смислени неща от този инструктор.
09.03.2017г.
Закуска: 2 лъжици мюсли с 200гр. прясно мляко. Обяд: 1 печен картоф + салата от маруля и краставица + киви. Следобедна закуска: 50гр. кашу. Вечеря: 1 сварено яйце + салата от маруля и краставица и репички.
Тренировка: 30мин. на бягащата пътека, след което на уредите упражнения за долна част, след това 20мин. на кростренажора.
Мнението беше редактирано от New Life на 09.03.17 18:56.
09.03.17
23:15
казано от Denica Dacheva на 06.03.17, 19:41:
Както казах спрях месото, замених го с риба, тази седмица смятам да е на ориз, картофи, салати, кисело мляко, яйца със сирене и плодове. Овкусявам със зехтин.
казано от Denica Dacheva на 08.03.17, 20:41:
Пропуснах да кажа, че не ям риба.