Deni's Diary

04.03.17
13:58

Здравейте! :) Ще започна с това, че се казвам Деница Дачева, студентка съм по психология на 21г., живея в Пловдив. Преди няколко години се случиха някои много стресиращи за мен събития  и започнах да качвам килограми. По-скоро започнах да ям. Изобщо не се съобразявах с какво се храня. Докато допреди година резултата вече беше налице - бях стигнала абсурдните 69,8кг. при височина 1,59см. Промяната се случи изведнъж. Осъзнах, че няма как да продължавам по този начин. Разболявах се по 3-4 пъти на година, пуших цигари, хранех се с максимално НЕздравословна храна. Когато реших да променя всичко това си нямах на идея откъде да започна. Четях по форуми (включително тук) мнения, статии и т.н. Накрая реших да започна монодиета от 03.01.2016г. За спорт беше абсурдно да мисля, защото толкова се бях обездвижила, че ми беше трудно да вървя пеш повече от 15-20 мин., а какво остава да тичам или да правя упражнения. Започнах диетата и съответно ограничих количеството калории на 900, исках бърз резултат. Изобщо не бях наясно как се случват нещата - метаболизъм, съотношение на белтъци, въглехидрати и т.н. за мен бе необятна тема. Мислех, че е достатъчно да сваля. Започнах да свалям наистина, но съответно една сутрин забелязах новопоявили се стрии - започнах да се мажа с кремове и олио против стрии и целулит, купих си вибромасажор. Април месец осъзнах, че не искам да ме свари лятото с увиснало дупе и цици, съответно започнах да спортувам. Вече след като бях свалила около 6-7кг. ми беше доста по-лесно. С времето започна да ми става и приятно. Тичах на бягаща пътека по около 5км, вървях по около 10-12км пеш, тренирах на уредите във фитнес залата на университета. Лятото разбрах, че тази монодиета мога да заменя с балансиран хранителен режим - без никакво сладко, пържено, тестено, без безалкохолни, без алкохол. Продължих да свалям, но края на октомври месец спрях да тренирам. Продължавах само с хранителния режим. На 9-ти ноември, 2016г. спрях цигарите. От средата на януари, 2017г. започнах отново да тренирам вкъщи с гирички, топка за упражнения - лицеви опори, коремни преди, вдигане на гирички, скачане на върже, упражнения с топката. Продължавам с хранителния режим и тренирам. От тази седмица започвам да тренирам във фитнес зала. Преди месец реших да спра да ям месо (поради лични съображения). Резултатите за тази една година и един месец са: височина - 1,59см., 51кг., талия - 65см, ханш - 84см, бедра - 51,5см. Снимките са отпреди месец. Благодаря за времето, което сте си отделили, за да прочетете публикацията ми! Бих оценила всякакви съвети, критики и препоръки! Приятен уикенд! (coffee):)

Добре дошла и успех!
Ще те следя с интерес. :)

Надявам се, че вече се храниш с повече от 900 калории дневно. :)

Добре дошла и от мен!
Успех ти желая. Ще следя с интерес :)

06.03.17
19:26

Благодаря! :) Да, разбира се, вече се храня с 1400 калории дневно. В момента вече идеята ми не е да свалям, а да тренирам повече и да наблегна на стягането. Мисля, че тези килограми в момента спрямо начина по който изглеждам са ми добре (защото би било кофти да съм слаба ама увиснала). Сега искам да наблегна на дупе, крака и корем. Много искам сега след като съм се изчистила от мазнини да поработя за преса. Също така много искам бразилско дупе. :D

06.03.17
19:41

Между другото днес си закупих продукти за следващата седмица. Споделям снимка. Както казах спрях месото, замених го с риба, тази седмица смятам да е на ориз, картофи, салати, кисело мляко, яйца със сирене и плодове. Овкусявам със зехтин.

Мнението беше редактирано от New Life на 06.03.17 19:42.

07.03.17
15:44

Качвам актуална снимка от днес. :) Резултата след почти 2 месеца тренировки.

07.03.17
16:12

А нещо повече за тези тренировки ще научим ли или само ще се любуваме на ефекта?

07.03.17
16:21

Да, разбира се. Ох, как се отнесох... Пропуснах понеже влизам на бързо.. Та тренировките ми са вкъщи - скачане на въже около 25 мин. за загрявка, след това лицеви опори с широк хват 3х20 до момента (увеличавам ги с времето), както и 3х10 с тесен хват, коремни преси руски вариант 4х25, вдигане на гирички 5х25 (х3кг. всяка), планк по 5 мин., клекове - по 90 до момента (увеличавам ги с времето), упражнения на гимнастическа топка, винаги си избирам различни от интернет.

08.03.17
16:42

Днес започнах фитнес. Изготвиха ми и хранителен режим. Тази вечер вечерята ми се състои от салата с маруля, репички и краставичка. Утре сутринта прясно мляко с мюсли. Днес тренировката във фитнеса беше: 30мин. на 8 скорост на пътеката за бягане, 4х10 повторение на едно упражнение за горна част, което се изпълняваше на уред, който представлява лост, който в седнало положение придърпваш към себе си, 4х10 на уред за крака и 20мин. на кростренажор.

08.03.17
17:46

казано от Denica Dacheva на 08.03.17, 16:42:

Днес започнах фитнес. Изготвиха ми и хранителен режим. Тази вечер вечерята ми се състои от салата с маруля, репички и краставичка. Утре сутринта прясно мляко с мюсли. Днес тренировката във фитнеса беше: 30мин. на 8 скорост на пътеката за бягане, 4х10 повторение на едно упражнение за горна част, което се изпълняваше на уред, който представлява лост, който в седнало положение придърпваш към себе си, 4х10 на уред за крака и 20мин. на кростренажор.

Първо - поздравления за свалените килограми!
Относно горния цитат:
Интересно ми е програмата във фитнеса ти ли си я измисли? Кой ти е изготвил хранителен режим - диетолог, инструктор?
(Видях по-нагоре какво искаш да постигнеш.)

Мнението беше редактирано от Елена на 08.03.17 17:50.

Тази вечер вечерята ми се състои от салата с маруля, репички и краставичка..

Привет.
Това по принцип не е вечеря, а гарнитура към нея.
Има ли нещо друго, което си пропуснала да напишеш?

08.03.17
20:01

Рони, тя е решила да вегетарианства, но понеже не съм на “ти” с вегетарианските протеини, не можех да препоръчам нищо.
Иначе си мислех същото.

Не визирам месото конкретно.
Виждам, че тя яде млечни, риба и яйца. Та на някое от тях (или комбинация) гореописаната салата може да бъде чудесна гарнитура. :)

08.03.17
20:41

Инструктора ме насочваше как да тренирам. А утре каза, че ще ми даде и хранителен режим. Аз по принцип вечерям по-леки храни и не вечерям въобще след 18ч. Утре сутринта са овесени ядки с прясно мляко и една лъжичка мед. :) Пропуснах да кажа, че не ям риба. Не ям никакво месо. Само яйца, мляко, сирене.

Мнението беше редактирано от New Life на 08.03.17 20:43.

08.03.17
20:54

Ами сложи яйчице и/или сиренце тогава на тая салатка.

казано от БПН на 08.03.17, 20:54:

Накрая ще накарате момичето и една ракия да си сипе.

08.03.17
21:07

казано от Марин Димитров на 08.03.17, 21:03:

казано от БПН на 08.03.17, 20:54:

Накрая ще накарате момичето и една ракия да си сипе.

Т’ва е по дифолт.

08.03.17
21:14

Днес тренировката във фитнеса беше: 30мин. на 8 скорост на пътеката за бягане, 4х10 повторение на едно упражнение за горна част, което се изпълняваше на уред, който представлява лост, който в седнало положение придърпваш към себе си, 4х10 на уред за крака и 20мин. на кростренажор.

Прощавай, но просто не бих могла да нарека това тренировка.
Предполагам си правила  гребане на скрипец?
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPHWcXUbizvhaNcarIEc42guQ02DBSvczV9EmPpacCG4ApDdLPlQ
Притеснява ме че се опитваш д аобясниш упражненията по външни признаци, а не а кои мускули си работила, с каква интензивност и цел. За мене неприемливо да се правят някакви “неща” по уредите без конкретна съсредоточена мисъл защо и как.
Имаш много хубаво тяло, но доста труд ще трябва  за да ти порасне едно хубаво здраво дупе- сега просто .... нямаш (wasntme)  . Определено горната “тренировка” - или подобна на нея- не е начинът да постигнеш целите си, нито да постигнеш каквото и да било. Надявам се занапред да видим смислени неща от този инструктор.

09.03.17
18:55

09.03.2017г.
Закуска: 2 лъжици мюсли с 200гр. прясно мляко. Обяд: 1 печен картоф + салата от маруля и краставица + киви. Следобедна закуска: 50гр. кашу. Вечеря: 1 сварено яйце + салата от маруля и краставица и репички.
Тренировка: 30мин. на бягащата пътека, след което на уредите упражнения за долна част, след това 20мин. на кростренажора.

Мнението беше редактирано от New Life на 09.03.17 18:56.

казано от Denica Dacheva на 06.03.17, 19:41:

Както казах спрях месото, замених го с риба, тази седмица смятам да е на ориз, картофи, салати, кисело мляко, яйца със сирене и плодове. Овкусявам със зехтин.

казано от Denica Dacheva на 08.03.17, 20:41:

Пропуснах да кажа, че не ям риба.

10.03.17
20:14

Съжалявам, моя е грешката. Не знам защо съм го написала така, но го замених с яйца, мляко и извара.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1