Не свалям килограми, някъде греша!

Прескочи до:
Стоев

14.03.17
18:37

Маданеца,

Мога да се съглася напълно с теб ! Само че по-горе писах, че в основата на моя съвет е личния опит и някакви знания, които мисля, че са адекватни. Давам просто идея.. Както си писал, при един едно работи, но не е гаранция, че при друг също ще работи. За това давам мнение, което момичето може да вземе под внимание , може и да не вземе. Просто вариант.

Всеки човек си е отделна вселена и нещатата са строго индивидуални. Идеята е да се обменя опит и информация, пък който успее да намери нещо за себе си - прекрасно!

Поздрави!

The Barber

14.03.17
18:56

казано от Маданеца на 14.03.17, 18:03:

казано от Barber на 14.03.17, 17:00:

казано от Pleasure на 14.03.17, 16:23:

казано от Маданеца на 14.03.17, 15:51:

Берберче, никой не може да ти отнеме удоволствието от постигнатото, но не е нужно да го развяваш като предизборна агитация. Преди ти да дадеш съвет на който и да е се увери, че имаш достатъчно познания в областта и съветът ти със сигурност няма да навреди на адресата.  Запомни обаче, че три, пет или десет месеца или килограма отслабване не те правят специалист по темата. Това, което е работило за теб може да не работи за друг или да навреди на трети. Ти сигурен ли, че имаш достатъчно познания, че да пречупиш  собствения си опит през призмата на всеки конкретен случай и в резултат да дадеш адекватен съвет?

Точно това тактично премълчах, за да не стават конфликти.

Стокилограмов мъж се подлага на зверски за габаритите си глад на 1500 калории, защото най-вероятно с години се е отнасял с тялото си като с кофа за боклук. Логично, сваля много килограми за кратко време, опитвайки се да заличи години неадекватно отношение към себе си, след което почва да се чувства зле, както сам е писал в дневника си, и се налага да сменя начина си на хранене. Аз лично не мога да видя нещо наистина впечатляващо в този случай, но влошеното общо състояние е достатъчно, за да се има предвид, че съветите му не трябва да се взимат за чиста монета. Но, да, по-дразнещото е, че смята, че с този си “подвиг” е натрупал достатъчно компетенция, че да поучава всеки и едва ли не трябва да охкаме и ахкаме като чуем 13кг. за 4 месеца - сякаш е някаква диплома. За предизборна агитация не знам, но сякаш скоро ще стане рекламно лице на продукти за отслабване. Та, дано поне е от помощ на обездвижени лелки, които от години “опитват” да отслабват, най-вероятно с лунни и космически диети. Колко опитват, те сами си знаят.

Нямам здравословни проблеми, а петна които се оказаха от материята на ментеливата тениска. Направих си пълни изследвания  и всичко ми е в норма. Започнах да търся под вола теле когато започнах тук да чета сухи изказвания от хора които никога не са имали ннаднормено тегло а само са чели за него.Кск съм се отнасял с тялото си през  годините  няма как да знаеш. През тези години съм построил 15 фризьорски салона и 5 спа центъра .Създал съм семейство и две деца.
От както съм започнал се храня здравословно и доказателство за това са запазените ми и увеличени мускули . Не съм се подлагам на никакви крайни лишения и тн.
По вашата логика кое е вашето предимство пред мен, че се изказвате. Имали ли сте наднормено тегло? Диетолози ли сте? Лекари ? Кой решава кой да се изказва в този форум. 6 месеца чета минимум по 3 часа на ден и се образовам , смятам че имам достатъчно познания да дам началните съвети на някой и да споделя опита си. На повечето им давам линк към статии и елементарни насоки .
В крайна сметка , за да не пишем глупости,  кажете кой съвет дадох грешно?

И по-горе ти казах, казвам ти пак. Никой не може да ти отнеме постиженията и удовлетворението от тях. И така трябва да е. Нито в отслабването, нито в живота. Жив и здрав да си и да им се радваш. Явно не си разбрал, че имам предвид, че няма нужда да съобщаваш какво си постигнал, а да дадеш аргументи за тезата си. Тогава мнението ти не само ще изглежда, но и ще бъде полезно.
Щом смяташ, че си чел достатъчно продължавай със съветите.
Ще ти обърна внимание само, че в тази тема обясняваш на авторката, че не е в дефицит, когато тя очевидно не приема достатъчно калории. В друга обясняваше на едно момиче, че калориите са ѝ малко за мъж. Ти самият си живял години наред с ясно съзнание, че си 5 сантиметра по-висок, отколкото си в действителност. Преди месец не можеше да си определиш сам калорийният баланс, който ти е необходим за целите, и обясняваше, че си объркан, а сега вече си чел достатъчно, че да даваш съвети как точно да стане това. Цели шест месеца четене.  Звучи като дисертация.

Мисля да прекратя тази дискусия. Все пак темата си има някаква цел, от която се отдалечаваме с всяко следващо мнение.

Извинявам се на авторката на темата, че разводнихме темата и вероятно я объркахме още повече.
Може да помолиш администраторите да изтрият или да преместят мненията, които ти пречат да откриваш информацията, която те интересува.

Ще карам под ред.
1. Няма как да знаеш, дали е в дефицит . Аз пък съм убеден , че не смята правилно и пропускам нещо.
2.Не погледнах , че е женски профил .
3.Колко съм висок или съм се заблудил няма връзка с опита ми и мненията ми.
Знаеш за това защото не ме е срам да го споделя , нито ме е срам да питам. Така се трупа опит.
Сега искам да те попитам след като вече знам как се смята BMR , макроси и тн. Колко време да изчакам преди да ги споделя на другите за да им помогна . Ако има някой да ме изпита , съм съгласен.
Относно четенето , никой не е чел достатъчно , аз не съм изключение. Моето желание беше това което съм прочел да го споделя с хората, но вие го убихте. Като ви пречат моите съвети поне отговорете на хората във форума които питат и никой не им отговаря, защо мен ядете ?
Никой не каза нищо на момчето което писа да не яде след 19. Това правилен съвет ли беше ??? Не пише ли тук че това е мит???Ако тя ляга в 12 , 5 часа да стои гладна ли? Ааа той е с по стара регистрация , аз нямам право да давам съвети, защото до скоро съм бил объркан.

Мнението беше редактирано от The Barber на 14.03.17 19:23.

Стоев

14.03.17
19:22

Напротив.. и моето не беше възприето на 100% . Плюс това, много рядко пиша във форума и с никой не се познавам лично. :) А и аз си защитих тезата до колкото можах. :)

Поздрави!

The Barber

14.03.17
20:22

казано от Стоев на 14.03.17, 19:22:

Напротив.. и моето не беше възприето на 100% . Плюс това, много рядко пиша във форума и с никой не се познавам лично. :) А и аз си защитих тезата до колкото можах. :)

Поздрави!

Нищо лично :) Ти се аргументираш със статия от тук. Също тук има статия която е почти противоположна, чел съм в още два други сайта субави статии за късното хранене. Тъй като дневника ми е аматьорски , ще си направя друга регистрация и ще пиша , че имам 40 години опит и ще качвам линкове към тези статии за да може да ме приемат на сериозно :)

14.03.17
20:29

Нямам здравословни проблеми, а петна които се оказаха от материята на ментеливата тениска. Направих си пълни изследвания  и всичко ми е в норма. Започнах да търся под вола теле когато започнах тук да чета сухи изказвания от хора които никога не са имали ннаднормено тегло а само са чели за него.Кск съм се отнасял с тялото си през  годините  няма как да знаеш. През тези години съм построил 15 фризьорски салона и 5 спа центъра .Създал съм семейство и две деца.
От както съм започнал се храня здравословно и доказателство за това са запазените ми и увеличени мускули . Не съм се подлагам на никакви крайни лишения и тн.
По вашата логика кое е вашето предимство пред мен, че се изказвате. Имали ли сте наднормено тегло? Диетолози ли сте? Лекари ? Кой решава кой да се изказва в този форум. 6 месеца чета минимум по 3 часа на ден и се образовам , смятам че имам достатъчно познания да дам началните съвети на някой и да споделя опита си. На повечето им давам линк към статии и елементарни насоки .

Не говоря за петната, а за това, че си се чувствал отпаднал, заради което си сменил храненето. Не съм сигурен защо намесваш децата и професионалната си реализация, след като няма никаква връзка с темата. Не знам и какво значи въпросът “Ти бил ли си с наднормено тегло някога?” Нима трябва някой да е бил с надмормено тегло, за да е компетентен по темата? Нима това е предимство? Откога?

Не мисля, че е съвсем вярно това, че нови потребители не се взимат сериозно. Да, вярно е, че по-старите потребители се ползват с по-голям авторитет (което си е напълно нормално, все пак този авторитет многократно е доказван във времето), но всяко мнение, което граничи с разумното, също се взима предвид - това ми е наблюдението на мен от форума.

В случая, проблемът изобщо не беше в споделянето на мнения, нито в това колко достоверни са съветите ти (или поне не заради това се включих аз), така че не ми е много ясно защо изобщо се задълба кой имал право и кой не да дава мнения. По-скоро проблемът беше в това, че споделяш мнение, изтъквайки себе си едва ли не като авторитет, за какъвто всъщност не можеш и по-скоро не трябва да бъдеш смятан, само на оглед някакъв фактор, който многократно вече повтаряш и потретваш във всяка тема, в която се заговори за отслабване. Ако просто споделяш мнение, няма нужда да се тупаш в гърдите постоянно, за да охкаме от подвига ти, както се изразих и малко по-рано. Само това исках да кажа.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.03.17 20:30.

Carbohydrate

14.03.17
20:36

Всички спорове тук на форума започват само от едно нещо - липса на информация от пусналия темата. Много е важно, да не кажа - ключово, е да се пише всичко, когато се задава въпрос. Има значение всичко. Така, въпроса: искам да отслабна с 10 кг, ще има различни отговори, защото, ако човека е тренирал преди, отговора ще е друг, това като пример. Просто не подозирате, колко е важна “анамнезата”, за да се даде точен отговор...

The Barber

14.03.17
20:44

казано от Pleasure на 14.03.17, 20:29:

Не говоря за петната, а за това, че си се чувствал отпаднал, заради което си сменил храненето. Не съм сигурен защо намесваш децата и професионалната си реализация, след като няма никаква връзка с темата. Не знам и какво значи въпросът “Ти бил ли си с наднормено тегло някога?” Нима трябва някой да е бил с надмормено тегло, за да е компетентен по темата? Нима това е предимство? Откога?

Не мисля, че е съвсем вярно това, че нови потребители не се взимат сериозно. Да, вярно е, че по-старите потребители се ползват с по-голям авторитет (което си е напълно нормално, все пак този авторитет многократно е доказван във времето), но всяко мнение, което граничи с разумното, също се взима предвид - това ми е наблюдението на мен от форума.

В случая, проблемът изобщо не беше в споделянето на мнения, нито в това колко достоверни са съветите ти (или поне не заради това се включих аз), така че не ми е много ясно защо изобщо се задълба кой имал право и кой не да дава мнения. По-скоро проблемът беше в това, че споделяш мнение, изтъквайки себе си едва ли не като авторитет, за какъвто всъщност не можеш и по-скоро не трябва да бъдеш смятан, само на оглед някакъв фактор, който многократно вече повтаряш и потретваш във всяка тема, в която се заговори за отслабване. Ако просто споделяш мнение, няма нужда да се тупаш в гърдите постоянно, за да охкаме от подвига ти, както се изразих и малко по-рано. Само това исках да кажа.

Четеш постовете ми отгоре отгоре . Чувствах се отпаднал защото бях в дефицит , работех на работа като вол и бях увеличил тренировките от 3 на 5. А не защото не съм се хранил правилно . Има огромна връзка с това дали си бил с наднормено тегло , повярвай ми. Едно е спортист с опит да чисти 3-5 килограма едно е абсолютно начинаещ с чувствителност към инсулина и 15 килограма отгоре.Поврчето от вас дават съвети от това което са чели. Ето ти пример.
” Бъди в 10 процента дефицит” Момичето яде манджи . Ще ми обясниш ли как се смятат калории и макроси с манджа ? Тези 10 процента  може да ги обърка на 29 места. В  суфово състояние готвено и  тн. Ще я оплете  сметки и ще я откажете. Има много по лесни начини . Това са сухи теории които стресират начинаещите. Инсулин, нива на инсулин и тн. Това е стрес , а в стрес не можеш да остлавбваш и веднага поглеждаш към сладкото.
P.S. От 5 месеца си приготвям храната предния ден,купувам я от едно и също място и всяка разновидност е вкарана в ексел със сумати формули. Въпреки това ми е доста трудно да си хвана точноия баланс , не мога да си представя ако ям манджи. Ако ползвам готовите разбивки на манджи, на всички ни е ясно , че те не са точни .

Мнението беше редактирано от The Barber на 14.03.17 20:47.

14.03.17
20:48

казано от Barber на 14.03.17, 20:44:

Четеш постовете ми отгоре отгоре . Чувствах се отпаднал защото бях в дефицит , работех на работа като вол и бях увеличил тренировките от 3 на 5. А не защото не съм се хранил правилно . Има огромна връзка с това дали си бил с наднормено тегло , повярвай ми. Едно е спортист с опит да чисти 3-5 килограма едно е абсолютно начинаещ с чувствителност към инсулина и 15 килограма отгоре.Поврчето от вас дават съвети от това което са чели. Ето ти пример.
” Бъди в 10 процента дефицит” Момичето яде манджи . Ще ми обясниш ли как се смятат калории и макроси с манджа ? Тези 10 процента  може да ги обърка на 29 места. В  суфово състояние готвено и  тн. Ще я оплете  сметки и ще я откажете. Има много по лесни начини . Това са сухи теории които стресират начинаещите. Инсулин, нива на инсулин и тн. Това е стрес , а в стрес не можеш да остлавбваш и веднага поглеждаш към сладкото.

Май, май ти ми четеш постовете отгоре или се правиш, че не разбираш защо всъщност писах по тази тема :) Трупай авторитет със знание, а не с перене - това е последното, което ще ти напиша като отговор.

The Barber

14.03.17
22:12

казано от Pleasure на 14.03.17, 20:48:

Май, май ти ми четеш постовете отгоре или се правиш, че не разбираш защо всъщност писах по тази тема :) Трупай авторитет със знание, а не с перене - това е последното, което ще ти напиша като отговор.

Аз съм мъж на на 39 години , постигнал предостатъчно. Трябва да съм абсолютно изкукуригал с 6 месеца стаж дори да си помисля да се перя тук. За авторитета вече си дойдохме на думата:) Защо ми е авторитет във форум с хора които дори не са с реалните имена. Не съм фитнес инструктор който набира клиенти, бъркаш ме с някой .Пак казвам, вместо да се дъвчете с мен, като хора с по голям авторитет, отговорете на последните въпроси които задават хората във форума и от 2 дни никой не им е отговорил. Само Барбър философа писал там някакви глупости.

14.03.17
22:13

Ще ми обясниш ли как се смятат калории и макроси с манджа ? Тези 10 процента  може да ги обърка на 29 места. В  суфово състояние готвено и  тн. Ще я оплете  сметки и ще я откажете. Има много по лесни начини . Това са сухи теории които стресират начинаещите. Инсулин, нива на инсулин и тн. Това е стрес , а в стрес не можеш да остлавбваш и веднага поглеждаш към сладкото.

Ето как - калориите (и макронутриентите) на всички съставки, за цялото количество се събират и се делят на размерът на порцията. Ако 1кг от манджа А има 3000 ккал., то 100гр имат ~300ккал.
Хубаво е да не издребняваме и да не се забравя, че дори стойностите на етикетите са обикновено “средни”, “обичайни” и “average”.
Източник: някой, който също е свалил 14-15кг за относително кратко време. ;) с манджа :D

Иначе, отбелязвам положително, че си си променил нагласата към необходимостта от  сметки при начинаещите след като поспори и с мен.

Мисля, че наистина пропускаш това което Pleasure и Маданеца се опитват да ти кажат - че е желателно съветите ти да бъдат подавани малко по-плахо и скромно, при положение, че имаш осезателни пропуски в материята и не можеш реално да подкрепиш твърденията си с много отвъд “защото старите във форума така казват”. Което обяснява и голямото ти объркване по теми,  по които форумни авторитети си противоречат - липсата на база знание извън контекста на нечии чужди изказвания не ти дава автономност на мнението и възможност за ефективна защита на тезата. (Или поне не си показал такава.)
И не на последно място детайлите са важни. На тебе може да не ти дреме, че си с 5см по-нисък, но ако претендираш за акуратност и надеждност не изглежда много добре. Същото важи за думите “пилеЖко” и “анУрексТик” - малки  детайли за някои, които тотално дискредитират сериозността на писането ти, според мен.

Всичко това с най-топли чувства.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 14.03.17 22:14.

The Barber

14.03.17
22:29

казано от BGDN. на 14.03.17, 22:13:

Ще ми обясниш ли как се смятат калории и макроси с манджа ? Тези 10 процента  може да ги обърка на 29 места. В  суфово състояние готвено и  тн. Ще я оплете  сметки и ще я откажете. Има много по лесни начини . Това са сухи теории които стресират начинаещите. Инсулин, нива на инсулин и тн. Това е стрес , а в стрес не можеш да остлавбваш и веднага поглеждаш към сладкото.

Ето как - калориите (и макронутриентите) на всички съставки, за цялото количество се събират и се делят на размерът на порцията. Ако 1кг от манджа А има 3000 ккал., то 100гр имат ~300ккал.
Хубаво е да не издребняваме и да не се забравя, че дори стойностите на етикетите са обикновено “средни”, “обичайни” и “average”.
Източник: някой, който също е свалил 14-15кг за относително кратко време. ;) с манджа :D

Иначе, отбелязвам положително, че си си променил нагласата към необходимостта от  сметки при начинаещите след като поспори и с мен.

Мисля, че наистина пропускаш това което Pleasure и Маданеца се опитват да ти кажат - че е желателно съветите ти да бъдат подавани малко по-плахо и скромно, при положение, че имаш осезателни пропуски в материята и не можеш реално да подкрепиш твърденията си с много отвъд “защото старите във форума така казват”. Което обяснява и голямото ти объркване по теми,  по които форумни авторитети си противоречат - липсата на база знание извън контекста на нечии чужди изказвания не ти дава автономност на мнението и възможност за ефективна защита на тезата. (Или поне не си показал такава.)
И не на последно място детайлите са важни. На тебе може да не ти дреме, че си с 5см по-нисък, но ако претендираш за акуратност и надеждност не изглежда много добре. Същото важи за думите “пилеЖко” и “анУрексТик” - малки  детайли за някои, които тотално дискредитират сериозността на писането ти, според мен.

Всичко това с най-топли чувства.

Никога не съм спорил с теб, и ти благодарих за съветите. Както виждаш качих снимката с дланта която ти ми изпрати. Вече знам как се смята манджа и почти всичко, но когато ядеш всеки ден такива гозби ставаш луд да смяташ изнервящ се и спираш. Винаги подавам съветите си плахо и винаги гледам да пиша” не съм специалист , надявам се някой с повече опит да помогне и тн” Незнам защо всички се хванахте за всички тези 5 см. Писах височината си по лична карта, после се преместих на автомата с жетони на фитнеса. Нито е ясно дали съм бил изправен наведен с обувки без и тн. Написах го на шега. Всички знаете, че тези 5 см са вятър и мъгла при смятане на BMR с токова променливи . 5 см дават някакво нищожно отклонение.Много по голямо ще даде една манджа . Относно правописните грешки, пиша основно от “умния” си нов телефон, който като напишеш дума грешно първия път и не забележиш после ти поправя правилната дума с грешната .Незнам от къде се променя. Щом стигнахме и правописните грешки да си броим, аз се предавам . Останете си със здраве.

Мнението беше редактирано от The Barber на 14.03.17 22:30.

The Barber

15.03.17
01:29

казано от Carbohydrate на 14.03.17, 20:36:

Всички спорове тук на форума започват само от едно нещо - липса на информация от пусналия темата. Много е важно, да не кажа - ключово, е да се пише всичко, когато се задава въпрос. Има значение всичко. Така, въпроса: искам да отслабна с 10 кг, ще има различни отговори, защото, ако човека е тренирал преди, отговора ще е друг, това като пример. Просто не подозирате, колко е важна “анамнезата”, за да се даде точен отговор...

Аз специално давам съвети от рода : Прочети статията ” Как да си изберем хранителен режим” и разни такива. Когато бях в плато , в същото време ти качи преведени статии от теб за отслабване, на руски професори ако не греша. Когато започнах да следвам насоките да приемам малко калории в тренировъчен ден и нормално на другия. Свалях докато си свиркам. Малкото калории бяха 1500. Сега ако реша да сляза килограм надолу превключвам на тази схема и го свалям за няколко дни. Тук обаче хора с опит обясняват как 100 килограмов мъж се подлагал на зверски лишения , направо Аушвиц 1943та. и обясняват за 10% дефицит , който един начинаещ  не може посмъртно да го хване. Аз като се регистрирах тук вече бях свалил повечето килограми, и когато на 20 места прочетох за класическите 10 % дефицит, забавяне на метаболизъм  и и тн. увеличих калориите и спрях  и да свалям Случва се така, защото се споделя суха информация и реално, повечето никога не са имали наднормено тегло, съответно не им се е налагало да тестват нищо. Съответно хората като мен които са си чукали главата , тествали са различни схеми, и в крайна сметка са постигнали резултат , но не могат да споделят опита си защото в дневника им пише, че преди два месеца били объркани , и има правописни грешки. Не е ли бил всеки объркан някога?Представям си какво ще стане ако споделя на някой начинаеш, че всяка събота приемам по около 5000 калории при баланс 2500 , като пия и 100-200 грама алкохол и не качвам килограми. Ще ми се представят пак сухи теории как алкохола забавя разграждането на мазнините, Бла Бла без да се мисли, че сме хора имаме нужда да разпуснем. И точно това се опитах да обясня на момичето, да кара по леко да не навлиза много в детайлите защото ще я натоварят. За това, че и казах , че може да яде когато си поиска храната според режима си, ме линчуваха, че давам съвети и и рискувам здравето.

Мнението беше редактирано от The Barber на 15.03.17 01:35.

казано от Маданеца на 14.03.17, 14:45:

Аз пък мисля, че храната, която описваш в никакъв случай не е 1800 калории, освен ако бонбоните не са по 100 грама единия.
По-скоро си в прекалено голям дефицит, отколкото да не си в дефицит изобщо.

+1
и според мен се храниш недостатъчно и това е твърде възможна причина за застоя ти. :)

The Barber

15.03.17
19:54

казано от Вероника Налбатска на 15.03.17, 18:56:

Аз пък мисля, че храната, която описваш в никакъв случай не е 1800 калории, освен ако бонбоните не са по 100 грама единия.

+1
и според мен се храниш недостатъчно и това е твърде възможна причина за застоя ти. :)

Преди да задам въпроса си искам да обясня , че се опитвам да си обогатявам знанията , а не се правя на интересен или да се заяждам.
Въпроса ми е: Тя е писала, че от месец е на измислена от нея диета ( ако можем да я наречем диета ) и не сваля. Не наричане ли застой състоянието когато свалим някакви килограми и влезем с застой или така нареченото плато ? Тя килограми не е свалила, нито е започнала да сваля .
Ако приемем, че сега тя е в така наречения авариен режим на тялото, означава , че тя е била определен период в голям дефицит преди тялото да забави метаболизма. Като следваме тази логика , защо не е свалила килограми в периода преди тялото да забави метаболизма аварийно, ако мога така да се изразя .

Carbohydrate

15.03.17
20:10

Как то написах, няма инфо. Нали разбирате, че нормалното количество мускулни влакна при не тренириращите  е някаква определена величина. Сега, ако добавим 20 кг мазнини, то общото тегло ще е, да речем 68 кг, а ако добавим 30 кг мазнини - 78 кг. Това ще повлияе на калорийната формула, но не и на организма, защото мускулите, които горят калории ще са с еднаква величина....Щом не сваля кг, значи трябва да намали още калориите. Отварям скоба тук, това е доста остър завой и само който може да го контролира, ще задържи килограмите после и няма да има йо-йо ефект.... Както написаха по-горе, нека прочете книгата за отслабването, за да й стане ясно...

The Barber

15.03.17
20:24

казано от Carbohydrate на 15.03.17, 20:10:

Как то написах, няма инфо. Нали разбирате, че нормалното количество мускулни влакна при не тренириращите  е някаква определена величина. Сега, ако добавим 20 кг мазнини, то общото тегло ще е, да речем 68 кг, а ако добавим 30 кг мазнини - 78 кг. Това ще повлияе на калорийната формула, но не и на организма, защото мускулите, които горят калории ще са с еднаква величина....Щом не сваля кг, значи трябва да намали още калориите. Отварям скоба тук, това е доста остър завой и само който може да го контролира, ще задържи килограмите после и няма да има йо-йо ефект.... Както написаха по-горе, нека прочете книгата за отслабването, за да й стане ясно...

Ами аз това написах още в началото , че 100% греши в сметките. Тя е писала : На обяд ям манджа , кюфтенца или каквото има. Това може да са 100 калории или 1000 калории , кой знае ? Много по логично ми се струва от забавен метаболизъм . Не защото съм лекар , а защото го изпитах по себе си. Всички ме плашеха с това забавяне, така и не го видях . Мускулите са си ми тук дори и повече, изследванията ми са Ок, дори ми изчезна един дългогодишен кожен проблем .

Мнението беше редактирано от The Barber на 15.03.17 20:25.

15.03.17
21:51

казано от Barber на 15.03.17, 19:54:

казано от Вероника Налбатска на 15.03.17, 18:56:

+1

Преди да задам въпроса си искам да обясня , че се опитвам да си обогатявам знанията , а не се правя на интересен или да се заяждам.
Въпроса ми е: Тя е писала, че от месец е на измислена от нея диета ( ако можем да я наречем диета ) и не сваля. Не наричане ли застой състоянието когато свалим някакви килограми и влезем с застой или така нареченото плато ? Тя килограми не е свалила, нито е започнала да сваля .
Ако приемем, че сега тя е в така наречения авариен режим на тялото, означава , че тя е била определен период в голям дефицит преди тялото да забави метаболизма. Като следваме тази логика , защо не е свалила килограми в периода преди тялото да забави метаболизма аварийно, ако мога така да се изразя .

Няма как да знаем дали измислената от нея диета е с по-малко калории от колкото е приемала преди това :)

Хора , определено съм с по- малко калории от преди. В това съм сигурна защото спрях белия хляб, шоколади , торти и всичко “джънк”.Не никога преди това не съм тренирала, точно за това се чудех с 15 кг. Ли да правя ръце и крака или с по-малко.Смятам, че съм дала достатъчно инфо .Просто няма как да ви опиша всеки един мой ден, за това го обобщих обяда като ” манджа”. Вечерята казах е салата всеки ден.Кюфтенцата ги правя с телешка кайма, подправки и киноа.Другите гозби се старая да са здравословни.Ако е супа да е с гърди и с лъжица пълнозърнесто брашно ако застройвам нещо.Както казах и по- горе Старая се! Именно от там ми дойде въпроса.... старая се , гледам да е здравословно пък резултат минимален...

15.03.17
22:10

казано от Веси Стоянова на 15.03.17, 22:04:

Хора , определено съм с по- малко калории от преди. В това съм сигурна защото спрях белия хляб, шоколади , торти и всичко “джънк”.Не никога преди това не съм тренирала, точно за това се чудех с 15 кг. Ли да правя ръце и крака или с по-малко.Смятам, че съм дала достатъчно инфо .Просто няма как да ви опиша всеки един мой ден, за това го обобщих обяда като ” манджа”. Вечерята казах е салата всеки ден.Кюфтенцата ги правя с телешка кайма, подправки и киноа.Другите гозби се старая да са здравословни.Ако е супа да е с гърди и с лъжица пълнозърнесто брашно ако застройвам нещо.Както казах и по- горе Старая се! Именно от там ми дойде въпроса.... старая се , гледам да е здравословно пък резултат минимален...

Прави с такава тежест, с каквато можеш да изпълняваш упражненията правилно и съответния брой повторения. Т.е. ако с 15 кг. можеш да направиш 10 повторения за ръце, то тогава е излишно да правиш с по-малко, а ако можеш даже повече от 10, то тогава увеличи тежеста още. Казвам 10 повторения съвсем ориентировъчно.

Пуснах темата някой ако може да ме насочи! Благодаря на всички които го направиха!А на други които им липсва инфо или ме карат да чета книги, моля Ви не пишете, нямам нужда от вашите препоръки! Когато няма с какво да ми помогнете не се намесвайте ...защото става леко тъпо от Ваша страна

Благодаря много! С 15 кг съм ок до 15 повторения.Вече 20 ми идват много.Значи си оставам така

Carbohydrate

16.03.17
07:04

Така е, като постоиш известно време и видиш, че нямаш резултат, а може и да качиш, защото това ще стане....можеш да започнеш да четеш. ;) А до тогава, ....е, ти си свободен човек и можеш да се луташ, колкото си искаш, нали така ))

16.03.17
08:29

Опитай тогава да увеличиш тренировъчните повторения, но с по-малко килограми. Вкарай други упражнения, защото организмът ти привиква към системните еднотипни натоварвания и ефектите намаляват.
Ако искаш, сподели годините, професията, настоящите килограми и ще ти дам разбито калориите, които ти трябват според техния произход. Студент по медицина в 5. курс съм :)

Аз съм ги написала по- горе.32 години, 60 кг. 163см височина. Малко ми идват много за ръста, за това искам да сваля около 5кг.

16.03.17
10:37

казано от Веси Стоянова на 16.03.17, 09:16:

Аз съм ги написала по- горе.32 години, 60 кг. 163см височина. Малко ми идват много за ръста, за това искам да сваля около 5кг.

Добре. Да кажем, че имаш умерена физическа активност. Енергийната ти потребност е 2300kcal/ден.

За да поддържаш това тегло, за деня трябва да приемаш:
- 69 грама белтъчини
- 77 грама мазнини
- 333 грама въглехидрати

Нека премахнем 1/4 от тези калории, за да те поставим в калориен дефицит. Грубо-казано 1/4 от 2300 са 600. 2300 - 600 = 1700kcal/ден.

От тях:
- 20% ще ги заложим на белтъчините. Тъй като те съдържат по 4kcal/грам, това излиза 85 грама белтъчини за деня
- 50% на въглехидратите. Имат същата енергийна стойност като белтъчините. В крайна сметка: 213 грама въглехидрати, общо.
- 30% на мазнините - 56 грама

Краен резултат: 1696 kcal/ден - достатъчно близо до първоначалната сметка от 1700 :)

Остава да прецениш, как ще ги разпределиш. Виж в секция “Хранене” - има доста статии за различните храни и хранителни продукти :)

16.03.17
11:37

Сметката е ясна. И тя беше стигнала до същия извод - приблизително. Въпреки че аз бих заложил на повече белтък и по малко въглен, ако ще се отслабва и тренира. Това обаче не е най-важното в случая. Ще се повторя като кажа, че според мен нейното дневно меню не съдържа 1800 калории. Така описана храната е разнообразна, но телешките кюфтета имат различна стойност от пилешката супа, а и в двата случая закуската и вечерята са константа.

Понякога не е достатъчно само да махнеш вафлите, за да имаш резултат. Това, че преди си се хранила с нека да ги наречем нездравословни храни и не си тренирала не означава, че си била в излишък. Ти не си 20 килограма над нормата. Натрупването на излишни мазнини е не само възможно, но и често срещано при небалансирано хранене дори,когато си била дълго време в дефицит.
Пак ти казвам, Веси, направи си труда да теглиш и мериш храната си в следващите три до пет дни и ще видиш от къде идва грешката.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 16.03.17 12:11.

The Barber

16.03.17
11:39

казано от Веси Стоянова на 15.03.17, 22:10:

Пуснах темата някой ако може да ме насочи! Благодаря на всички които го направиха!А на други които им липсва инфо или ме карат да чета книги, моля Ви не пишете, нямам нужда от вашите препоръки! Когато няма с какво да ми помогнете не се намесвайте ...защото става леко тъпо от Ваша страна

Предимството на този форум  е , че получаваш доста информация безплатно . Изготвянето на индивидуален хранителен и тренировъчен режим струва около 150-200 лв.
Недостатъка е, че получаваш и много спам и информация от сулю и пулю( включвам себе си най вече ) и трябва ти да си я отсееш. Трябва да почетеш защото:
Днес може и да отслабнеш , но утре ще се появи друг проблем и ако не си си създала култура на хранене отново ще си в задънена улица. Аз си мислех, че имам проблем с въглехидратите и чувствам глад от тях, а се оказа, че имам проблем само с кафевия ориз конкретно. Научаваш и много други неща за себе си и много по лесно си изготвяш режими и тн. За целта обаче трябва да си чела , за да започнеш сама да обработваш сигналите на твоето тяло. Не си ли промениш начина на живот и мисленето , дори да свалиш сега утре ще ги върнеш , като при жените върнатите килограми почти винаги се връщат с повече целулит. ( Четох го):)
Ти подаде непълна информация и не прочете правилата на форума, но никой не те обвини в това, а всеки се опита да помогне. Кой с повече знания, кой с по малко всеки един е имал желанието да помогне , губейки своето си време .
От благодарност , ти искаш да ти пишат само най - умните, и да не те карат да четеш :)
Тъжното е, че от тези спорове тук аз научих много повече от теб.
В заключение искам да се извиня на всички , не смятам, че обидих някой , по скоро се защитавах както мога :)  Научих много вас и продължавам да уча. Тъжното е, че конкретно от Маданеца научих повече след като ме захапа и прочетох негови стари коментари :) Едни от най- добрите ми приятелства са започнали с бой, така , че не се знае .
P.S. Беше глупаво да намесвам постиженията си в живота , но бях афектиран от изказването , че съм се отнасял с тялото си като с кошче за боклук. Исках да кажа, че съм имал други преоритети, като : семейство, деца служители и тн. Поправих тази грешка.
Отново се извинявам на всички и най вече на авторката, че направихме дневника и на ...

Мнението беше редактирано от The Barber на 16.03.17 11:41.

Започвам да меря храната и да си записвам калориите, дори си свалих приложение да ми помага.Ще проследя процеса и ще ми се избистри всичко.
Не не меразбирай, че искам да ми пишат най- знаещите.Просто да пише който е сметнал за добре, но не и такива които ме нареждат.Аз пуснах темата за да получа съвети , а не наредби, да чета или защо не съм дала достатъчно инфо.Давам инфо, а за четенето на книгата , ако исках да чета книги то нямаше да питам знаещите и преминали по този път хора!
И не смятам, че някои си е изгубил времето за да ми пише  та да мога аз да чета.Писали са хора които са сметнали за редно и не самислили, че губят време.Сигурна съм!!!
А ти драги ми господин Барбер в началото беше такъв , но сега нещо обърна страницата и захапа и мен освен всички останали.Не се сърди , това е мое лично мнение.

Мнението беше редактирано от Веси Стоянова на 16.03.17 11:51.

16.03.17
11:53

Маданец, не съм целял да я вкарвам чак в НВД, а към хранене, близко до физиологичното за човек,  нуждаещ се от 1700 ккал/ден. Редакцията е по мое усмотрение. Принципно, белтъчините не би трябвало да надхвърлят 15% от общия енергиен прием за деня. Качил съм ги на 20%. Въглехидратите не трябва да падат под 55%, а аз съм ги занижил на 50%. Едното за сметка на другото :)
Първо, тя е с нормален BMI и тези килограми, които иска да свали, не са толкова належащи за здравето, колкото за самочувствието и суетата. Второ, тя е свикнала на един начин на хранене и редуцирайки рязко въглехидратите, може да предизвикаме хипогликемични кризи, тъпчене с допълнително въглехидрат, който ще надхвърли предложените от мен стойности :)

The Barber

16.03.17
12:04

казано от Веси Стоянова на 16.03.17, 11:49:

Започвам да меря храната и да си записвам калориите, дори си свалих приложение да ми помага.Ще проследя процеса и ще ми се избистри всичко.
Не не меразбирай, че искам да ми пишат най- знаещите.Просто да пише който е сметнал за добре, но не и такива които ме нареждат.Аз пуснах темата за да получа съвети , а не наредби, да чета или защо не съм дала достатъчно инфо.Давам инфо, а за четенето на книгата , ако исках да чета книги то нямаше да питам знаещите и преминали по този път хора!
И не смятам, че някои си е изгубил времето за да ми пише  та да мога аз да чета.Писали са хора които са сметнали за редно и не самислили, че губят време.Сигурна съм!!!
А ти драги ми господин Барбер в началото беше такъв , но сега нещо обърна страницата и захапа и мен освен всички останали.Не се сърди , това е мое лично мнение.

Незнам , кое точно имаш предвид “Бил такъв” Аз много се ядосвах като ми се карат за въпросите и ми отговаряха с изречения от рода ” Не е правилно ” Защо? -  трябваше да разбера сам. Така започна голямото четене, за което трябва да благодаря на няколко човека от форума , които ме намачкаха. Както виждаш и сега не ме жалят, но аз се отнасям с уважение към тях. Това, че защитавам някаква теория, не значи, че не уважавам мнението на другия. Обещавам повече да не спамя. Извинявам ти се още веднъж. Успех .

16.03.17
12:16

казано от r0073x на 16.03.17, 11:53:

Маданец, не съм целял да я вкарвам чак в НВД, а към хранене, близко до физиологичното за човек,  нуждаещ се от 1700 ккал/ден. Редакцията е по мое усмотрение. Принципно, белтъчините не би трябвало да надхвърлят 15% от общия енергиен прием за деня. Качил съм ги на 20%. Въглехидратите не трябва да падат под 55%, а аз съм ги занижил на 50%. Едното за сметка на другото :)
Първо, тя е с нормален BMI и тези килограми, които иска да свали, не са толкова належащи за здравето, колкото за самочувствието и суетата. Второ, тя е свикнала на един начин на хранене и редуцирайки рязко въглехидратите, може да предизвикаме хипогликемични кризи, тъпчене с допълнително въглехидрат, който ще надхвърли предложените от мен стойности :)

Съгласен съм с теб, просто аз бих заложил на повече белтък още от началото, че даже и на повече мазнини. Пример 100 гр. протеин и останалото по равно между мазнини и въглени. Демек 400 кк от белтъчини и по 600 кк от мазнини и въглени. Това ще рече около 24 % протеин и по 37% мазнини и въглени , ако не се лъжа. По-агресивно е за начало, но все пак е достатъчни далеч от НВД.
(y)

Мнението беше редактирано от Маданеца на 16.03.17 12:24.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1