27.03.17
15:44
Ако 100ml бира съдържат 1.64г въглехидрат,то има ли съвместимост между бирата и кето-диетата?
27.03.17
17:47
Не, несъвместими са. Бирата се прави от ечемик, хмел, мая и вода. Ечемикът е сходен като калоричен профил с пшеницата. Прекалено много въглехидрати от захар (малтоза) и други, вкл. глутенови елементи. Ще даде инсулиногенен отговор.
Не е важно алкохолното съдържание, а как е получен алкохолът и съдържанието на захари.
27.03.17
17:57
И все пак това са по-малко от 5%-ният прием на въглехидрати
27.03.17
18:01
Дори и 2 грама да са,то една бира би значело,че съдържа десет грама въглехидрат,по пет са петдесет грама въглехидрат.На фона на килограм храна на ден това са 5% или една двадесета от общият прием безвъглехидратна храна.
27.03.17
18:03
А и всичко,което прочетох до момента(което вообще не се доближава до познанията на хората тук)казва,че при активно спортуване трябва да се приема малко въглехидрат преди и скед тренировка,а аз съм активно спортуващ човек.
27.03.17
18:37
казано от Васил Арнаудов на 27.03.17, 18:01:
Дори и 2 грама да са,то една бира би значело,че съдържа десет грама въглехидрат,по пет са петдесет грама въглехидрат.На фона на килограм храна на ден това са 5% или една двадесета от общият прием безвъглехидратна храна.
Съдържанието на захарите определя разликата между различни видове алкохолни напитки. Бирата, дори и по-ниско-калоричните видове, най-вероятно ще те изкара от кетоза. Ако толкова ти се пие, по-добре пии дестилирани напитки, в които няма захар (водка, уиски). Това ще ти спре процеса на горене на мазнини, но няма да те изкара от кетоза.
Кето-диета с компромиси не е кето, а просто ниско-въглехидратна диета. Не е лошо, но целта и средствата си зависят от теб.
27.03.17
18:45
Ясно,благодаря
27.03.17
18:59
Добре,виж може и глупав да съм, но намирам голямо несъответствие.....bb-team дава за пример при кето диета-ядене на шопска салата.
Доматът съдържа 3.7г въглехидрат на сто грама продукт и това е ок,а бирата,която съдържа 1.64г на сто мл продукт не е.......
27.03.17
19:10
И да бъдем наясно кетозата е състояние, което се предизвиква с нисковъглехидратна,а не безвъглехидратна диета като се консумират 20-50г въглехидрати на ден....прав ли съм,или съм в грешка?
27.03.17
19:11
Дори шест бири не могат да прескочат границата от 50г въглехисрати
28.03.17
10:35
казано от Васил Арнаудов на 27.03.17, 18:59:
Добре,виж може и глупав да съм, но намирам голямо несъответствие.....bb-team дава за пример при кето диета-ядене на шопска салата.
Доматът съдържа 3.7г въглехидрат на сто грама продукт и това е ок,а бирата,която съдържа 1.64г на сто мл продукт не е.......
Има опция за редактиране на мненията долу в ъгъла, няма нужда да пускаш всеки път ново.
Никой не казва, че си глупав, но не може да очакваш една къса уводна статия да изчерпи темата. Има различни видове кето-диети: циклична, стандартна, целева в зависимост как се приемат въглехидратите; трябва да се прави разлика между това да влезеш в кетоза и да поддържаш кетоза. Самата диета е много сложна и изисква много авто-регулация и познания за храненето защото дори ако прекалиш с белтъчините можеш да се изкараш от кетоза, ако ядеш по-малко от необходимото ще загубиш мускулна маса, ако прекалиш с мазнините ще натрупаш подкожни мазнини, ако не ядеш достатъчно ще си като парцал - без никаква енергия и най-важното - ако не улучиш количеството на въглехидратите, излизаш от кетоза.
Много е субективно - на едни хора им трябват едни количества, на другите - различни.
Но домата също не е ок за кето. Калориите не са толкова важни, колкото източника им - има три вида захари в горе долу равни пропорции (които варират в зависимост колко е зрял плода), но сред тях е и фруктозата. Няма смисъл да ти обяснявам как въздейства фруктозата на чернодробния гликоген, просто приеми че кето и фруктоза не вървят заедно. като си в кето идеята е да изчерпиш гликогена и не ядеш неща, които разко го зареждат.
При определени обстоятелства домата и шопската салата могат да намерят място в такъв тип хранене, предполагам че има хора, които могат да си позволят и бира при зареждане, но ти дали си от тях не мога да ти кажа.
Ако ти се пие толкова, не се захващай с този тип диета. Трудна е и изискваща.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 28.03.17 10:35.
казано от Васил Арнаудов на 27.03.17, 18:03:
А и всичко,което прочетох до момента(което вообще не се доближава до познанията на хората тук)казва,че при активно спортуване трябва да се приема малко въглехидрат преди и скед тренировка,а аз съм активно спортуващ човек.
Епа трясни 2 бири преди тренировка тогава...
казано от deqn91 на 28.03.17, 10:51:
Епа трясни 2 бири преди тренировка тогава...
И полвин литър червено вино, место азотен буустър, за да изглеждаш нацепен с вени :D
28.03.17
11:20
казано от Васил Арнаудов на 27.03.17, 19:11:
Кажи честно :)
казано от Васил Арнаудов на 27.03.17, 18:59:
а бирата,която съдържа 1.64г на сто мл продукт не е.......
Не знам къде гледаш, но бирата съдържа 4-6 г. въглехидрати на 100 мл., а една бира е 500 мл., т.е., поне 16-20 г. въглехидрати. Това отделно от алкохола, който е 7 ккал./мл.
казано от Васил Арнаудов на 27.03.17, 19:11:
6 бири са ти 100-120 г. въгл. Плюс това, една бира е средно 200 ккал., т.е., 6 бири са ти около 1200 ккал.
28.03.17
13:16
Ами статия на bb-team четох на тази тема,на кеновете тук не пише въглехидратно съдържание
28.03.17
13:20
Благодаря на всички за изчерпателната информация,явно си е наука тази работа,аз си удрям по няколко кена на ден и свалям между другото,благодаря още веднъж
30.03.17
13:04
Нямам идея дали съм в кетоза или НВД,но когато започнах обмена на информация с вас,кантара каза 89,днес беше благосклонен и показа 82.Не съм се ограничавал от бира,не съм и прекалявал,за мен е важен резултата,а не самата кетоза,която всъщност за мен е малко плашеща,благодаря на всички доброжелатели за отделеното време и енергия.Аз продължавам в същия дух до постигане на целите, късмет на всички,явно бирката не е враг номер едно:-)
30.03.17
14:25
По скоро седем дни,от както почти спрях въглехидрата в чист вид,но не е за вярване дори за мен,мотивация-ниво 10
Аз си признавам че исках леко да се пошегувам да се усетиш че нещо нередно има за 3 дни 7 кг, но и за 7 дни 7 килограма е просто загуба на ТЕГЛО, не и на мазнини. И аз като се наям с хляб и ориз качвам 5 кила за ден от задържаната вода, после за ден- два като не ям въглехидрати и като мина през тоалетната и ги свалям обратно, че и отгоре, но това е почти само вода и стомашно съдържимо.
Относно бирата и кето диетата, мога да кажа следното. Има и бири и бири. Някои имат по- малко въглехидрат в тях, но повечето имат по 5 гр/100 гр въглехидрат. Достатъчно трудно е да стоиш на 30-50 грама въглехидрат на ден, (колкото се препоръчва за да си в кетоза със сигурност). При 2 бири на ден - 1000мл бира, това са 50 гр въглехидрат на ден САМО от бирата. Дори и да успяваш да си в кетоза на 50 гр. въглехидрат на ден, това значи, че не трябва абсолютно никакъв друг въглехидрат да приемаш за деня, което е много трудно.
30.03.17
15:10
Останалият ми въглехидрат е само неизбежният съдържащ се в храни като сирене,мляко...иначе ако етикета казва над 3%-та въглехидрат, просто не го ям.Честно,пич,не е стомашно -съдаржимо и течности защото паласките ми утъняха,пресата в горната част се показа.Към всичко това има обаче и почти четири-часово кардио сутрин на гладно,не знам какво мислиш,но аз виждам резултати.
Прясното мляко само по себе си съвсем не е подходящо за кето - само в една чаша има към 30 гр въглехидрати.
Иначе дай Боже всекиму такива резултати. И аз тренирам по 3-4 часа всеки ден от месеци насам, уви не ми се получават твоите резултати, камо ли пък на няколко кена бира на ден. А калории смяташ ли? Навсякъде, където съм чел за кето и НВД хората казват че трябва и калории да смяташ.
Мнението беше редактирано от Димо на 30.03.17 15:18.
30.03.17
16:18
Димо,
твоят случай е по-различен. Ти от доста време си тормозиш тялото или с ниски калории или с безкрайни тренировки, или си на циклично или си на торти, които след това изразходваш с три часа тренировки. Има по-елегантни начини, не е вярно, че всички броят калории. Ти например никога не си опитвал, според това, което съм чела де, да си на зеленчуци и месо, супер просто, няма да имаш драми- да ядеш ли да не ядеш ли от сладкиша, тялото ти ще се успокои, защото ти го тормозиш с тези ниски калории и то ти отмъщава в едни момент.
Освен това ти се сравняваш с Васко, който току-що е започнал, сравненията са абсолютно некоректни.
Интересно, не се бях поглеждал в такава светлина - че си тормозя тялото. Смятам че съвсем не е така, защото нищо нито ме боли, нито имам някакви здравословни проблеми, напротив- по- силен и издръжлив от когато и да е в живота си съм. Преяждането със сладко го отдавам на психични причини (от нервните ядячи съм) и натовареното ми ежедневие. Такова ядене за успокоение на нервите съм правил цял живот и когато не съм броил калории и не съм си ограничавал храната и резултата никак не беше приятен, т.е. смятам че не е защото съм в калориен дефицит да имам сценки на ядене на сладко. Но да ме оставим мен, не е за мен темата.
Относно смятането за калории при кето и НВД, навсякъде където съм чел се казва че трябва калориите да са в дефицит за да се случва нещо. В някои просто се казва че с ядене на високопротеинова храна чувството за глад намалява и чисто физическата трудност да се стигнат много калории с ядене на зеленчуци прави възможно стоенето на калориен дефицит и без да се броят калориите. Поправи ме ако бъркам.
Също казах защо няколко бири на ден не се връзват с кето. Изобщо с каквато и да е диета не се връзват, камо ли пък такава, в която се свалят 7 килограма мазно за 7 дни. Не знам. Скептик съм.
30.03.17
17:12
Е, какво конкретно очакваш да се случи след преяждане със сладко? Резултатите от подобни прояви обикновено идват с времето и изобщо не където го очакваш. Така, че да, тормозиш си тялото, ако е вярно, както се описва.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 30.03.17 17:12.
30.03.17
17:08
При мен е голям плюс,че аз съм готвач от много години и съм стигнал ниво,в което за мен храната вече не представлява интерес,нямам никакъва вътрешена борба да го изям ли или не,аз съм затрупан с храна и изобилството и вече ми влияе.С две думи не ми се яде и ми е много лесно да кажа-не......И не смятам, че намаляването на теглото ми е свързано с моменто-фактум защото ям много,отделителната ми система функционира пълноценно,само кантара говори.
казано от Von Suthaus на 30.03.17, 17:12:
Е, какво конкретно очакваш да се случи след преяждане със сладко? Резултатите от подобни прояви обикновено идват с времето и изобщо не където го очакваш. Така, че да, тормозиш си тялото, ако е вярно, както се описва.
Нещото, което искам да кажа е че, със или без ограничения на калориите, нервното ядене си го има при мен. Аз останах с впечатление че “измъчваш тялото си” се отнася за големите ми дефицити.
И нека разясня - преяждането ми със сладко откакто си пиша калориите се изразява в яденето на кило ябълки или 10 бисквити, или половин шоколад, или няколко филии с масло и мед, не е както някой може да си представи една цяла торта например.
Мнението беше редактирано от Димо на 30.03.17 17:15.
30.03.17
17:20
Кето-мето. 5 бири и оркестъра да свири (beer)
30.03.17
20:20
Алекс,те ти кето,брат
30.03.17
20:27
Димо,брат,казвам ти,усетиш ли.че гориш мазнини за текуща енергия,няма никога да се сетиш за въглехидрат
Сваляш по 1кило на ден и пииш по 5 бири на ден - кетоза другия път)) вода си свалил приятел
30.03.17
20:48
Разбирам,че сте по запознати от мен,не твърдя, както казах,че съм в кетоза,но НВ-таД явно ми влияе ок,защото аз по принцип пия по около 4 литра вода,а в последноя месец по-малко,защото “изтича”, но наистина има физически белези,възможно е да си въобразявам.Нямам намерение да убеждавам аудиторията,само споделям.
30.03.17
20:50
казано от Tony Leen на 30.03.17, 20:42:
Сваляш по 1кило на ден и пииш по 5 бири на ден - кетоза другия път)) вода си свалил приятел[/qпаласuote]паласките изчезват,човек, честно
30.03.17
20:51
А и не са пет ман,пет са до обед
30.03.17
20:56
казано от BBD на 30.03.17, 20:51:
А и не са пет ман,пет са до обед
Леле :Д
30.03.17
20:57
Шегувам се, разбира се,просто всичко започна с интереса ми към възможното взаимно съществуване на кетозата и бирата.
30.03.17
20:57
Шегувам се, разбира се,просто всичко започна с интереса ми към възможното взаимно съществуване на кетозата и бирата.
30.03.17
21:02
Това е диета за скучни трезвеници като мен :Д
Наистина е интересно как в началото рязко се сваля водната задръжка. Ти мина ли през “кето грипа”, в смисъл имаше ли дни с липса на концентрация и замайване? Проверяваш ли си мерките със сантиметър или се ориентираш по дрехите и огледалото? И сериозно ли грам не си пил? Ако си успял - евала!
30.03.17
21:11
Когато започнах да добивам инфо от тук първият ми въпрос,на който отговори joyplovdiv.,беше защо имам проблем със фината моторика,тя ми каза да пия солена вода,но понеже аз съм плувен маратонец и един ден в седмицата имам възможност да тренирам в океана си пиивам.Та мисля,че минах през това,но не мисля,че нещо повече съм усетил защото тялото ми е твърдо копеле и е свикнало на много лишения и съм му изпуснал края понася всякакъв тормоз и реагира много бегло,но смятам че за сега съм малко прекалил с протеина, защото тялото ми “излива” течности заради натрупана урея.Не се меря с линиика,но за скептиците ще кажа,че часовника на ръката ми се охлаби,не е корем или област,реагираща лесно, а китката ми.