Велоергометър или каране на колело навън

Здравейте от доста време ме мъчи един въпрос на който не намиран никъде отговор из форума(не знам аз ли не търся правилно или просто няма информация). Въпроса ми е кое предпочитате и кое е по- ефикасно за кардио тренировка ползването на велоергометър или карането на велосипед навън в хубаво време разбира се :)

29.03.17
15:33

И едното и другото си имат функция и смисъл. Колелото навън може да го използваш за придвижване, самата тренировка е по- комплексна, защото напрягаш и ръцете и други стабилизиращи мускули, но пък е по- опасна ако караш/пресичаш по булеварди, трябва да се обличаш/екипираш, трябва да разнасяш колело нагоре- надолу, да мислиш къде да го държиш...

На велоергометъра можеш да си въртиш кардиото, а ръцете, очите, съзнанието ти да са свободни - да браузваш, да четеш книга, да гледаш нещо на телевизора/лаптопа...

29.03.17
17:41

Второто изживяване е по-готино. Ако караш някъде на чист въздух чувството е уникално :)

29.03.17
18:55

Аз съм за колело. Идеално натоварване

Благодаря много за мненията :)

VS

20.05.17
11:55

казано от Димо на 29.03.17, 15:33:

На велоергометъра можеш да си въртиш кардиото, а ръцете, очите, съзнанието ти да са свободни - да браузваш, да четеш книга, да гледаш нещо на телевизора/лаптопа...

И гледаш през прозореца как дядките усмихнато бръмкат с велотата.
Майтапа на страна,но това си е чиста форма на мързел и то висша. Към автора:
Хващай байка и не се занимавай с глупости. 🙂

20.05.17
12:10

Пробвай да караш велоергометъра навън- доста мускули ще натовариш 🙂 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1