28.03.17
23:37
Здравейте от доста време ме мъчи един въпрос на който не намиран никъде отговор из форума(не знам аз ли не търся правилно или просто няма информация). Въпроса ми е кое предпочитате и кое е по- ефикасно за кардио тренировка ползването на велоергометър или карането на велосипед навън в хубаво време разбира се :)
И едното и другото си имат функция и смисъл. Колелото навън може да го използваш за придвижване, самата тренировка е по- комплексна, защото напрягаш и ръцете и други стабилизиращи мускули, но пък е по- опасна ако караш/пресичаш по булеварди, трябва да се обличаш/екипираш, трябва да разнасяш колело нагоре- надолу, да мислиш къде да го държиш...
На велоергометъра можеш да си въртиш кардиото, а ръцете, очите, съзнанието ти да са свободни - да браузваш, да четеш книга, да гледаш нещо на телевизора/лаптопа...
Второто изживяване е по-готино. Ако караш някъде на чист въздух чувството е уникално :)
30.03.17
20:19
Благодаря много за мненията :)
20.05.17
11:55
казано от Димо на 29.03.17, 15:33:
На велоергометъра можеш да си въртиш кардиото, а ръцете, очите, съзнанието ти да са свободни - да браузваш, да четеш книга, да гледаш нещо на телевизора/лаптопа...
И гледаш през прозореца как дядките усмихнато бръмкат с велотата.
Майтапа на страна,но това си е чиста форма на мързел и то висша. Към автора:
Хващай байка и не се занимавай с глупости. 🙂
20.05.17
12:10
Пробвай да караш велоергометъра навън- доста мускули ще натовариш 🙂 🙂