Тифтера на Чича Ти

Прескочи до:

28.03.17
12:34

Приемам че всички от клуба 40+, които тренират наистина интензивно без да внимават какво ядат са срамежливи, защото никой не показа плочки :)

28.03.17
12:43

Приеми, че има малко такива, които тренират наистина интензивно. Чичи и Дони са от тях. Аз лично познавам и много други, но не пишат във Форума :)

28.03.17
13:08

казано от Димо на 28.03.17, 12:03:

Напълно съм съгласен че и тренирането и ебането са приятни и полезни, само изразявам съмнение дали ядене “на корем” може да се компенсира с трениране и пак да изкараш плочки.

Не мога да тренирам толкова, колкото мога да изям :D

28.03.17
14:37

Аз имам едно различно мнение по въпроса и само ще го споделя. Не казвам, че е вярно, просто от 8-10 години си разсъждавам на ум по темата и си променям възгледите от време на време. Та, според мен може да имаш плочки и да се счупваш от ядене, но първо трябва да си станал нацепен, спортът да е всекидневен и да спомага за нацепването (примерно бягане, а не трибой). Чак тогава тялото придобива едно равновесие - демек нацепен си и си стоиш такъв. Доста хора съм гледал, които са  пухкави, тренират колкото мен, аз съм изчистен - те далеч от мен.

Просто разсъждения на база някакъв опит :)

28.03.17
14:49

Е, то тук във форума кажи-речи всички изказваме лично мнение и наблюдения и не ангажираме никого с него. Поне аз със сигурност съм така. Просто си обсъждаме и дискутираме.

Казваш че ти си стоиш нацепен, докато други, които тренират като теб не са. А смятал ли си да видиш колко храна като калории изяждаш на ден и имаш ли наблюдения как се хранят тези другите?

28.03.17
15:04

казано от Витан на 28.03.17, 14:37:

Аз имам едно различно мнение по въпроса и само ще го споделя. Не казвам, че е вярно, просто от 8-10 години си разсъждавам на ум по темата и си променям възгледите от време на време. Та, според мен може да имаш плочки и да се счупваш от ядене, но първо трябва да си станал нацепен, спортът да е всекидневен и да спомага за нацепването (примерно бягане, а не трибой). Чак тогава тялото придобива едно равновесие - демек нацепен си и си стоиш такъв. Доста хора съм гледал, които са  пухкави, тренират колкото мен, аз съм изчистен - те далеч от мен.

28.03.17
15:44

Чакай, стой, идеята ми в, че много се вторачихте във всичко друго, но не и тренировката. Второ тренировките и различните протоколи са инструмент да бъдем по - успешни в нещо си. Бягане, носене ...косене, пиене ;)  плочките са вторичен ефект,а не цел. Храна домашно приготвена, три хубави хранения и няколко междинни, месо, млечни, плодове,зеленчуци,домашни кексове и т.н. лошо ли е, ако имаш ежедневни натоварвания, силови, кондиционно, скоростни тренировки. Боксьори,маратонци,борци визията не означава качество, всеки се стреми да бъде успешен в спорта си.
Ежедневно натоварване зависи, 5к и 100 набирания са далеч от понятия за интензитет, ако опиташ бегови Енимъл за 20-21 и Борцова кондиция с 2@32 ще усетиш разликата,а и ще усетиш как ядеш,а тумбака малее :)
аз съм 1973, нямам много  плочкаии, гледам останали 4 и то щото не съм тренирал от почти 2 години като човек.

П.С. Стига с този бокс, труден спорт е и много мъжки,но офп-то не е от най-тежките, виж в борбата да си “основен”на 6 човека и после да правиш кръгова щанга си е смърт ;) нищо лошо против боксьорите, Респект !!

28.03.17
15:45

казано от Витан на 28.03.17, 14:37:

Подкрепям с 2 ръце!

28.03.17
15:51

казано от Димо на 28.03.17, 14:49:

Е, то тук във форума кажи-речи всички изказваме лично мнение и наблюдения и не ангажираме никого с него. Поне аз със сигурност съм така. Просто си обсъждаме и дискутираме.

Казваш че ти си стоиш нацепен, докато други, които тренират като теб не са. А смятал ли си да видиш колко храна като калории изяждаш на ден и имаш ли наблюдения как се хранят тези другите?

Доста хапвам, Димо, над 4К калории. Имам чувството, че и 7 да ям пак ще стоя същия, просто ще ходя повече до тоалетната.

Динкооооо, вервай ми!

28.03.17
15:53

Аз ти вервам Вито,вервам и на Професора :)

28.03.17
15:54

А какво представлява борцовата кондиция?

28.03.17
16:04

Не съм го казал аз,а един човек който уважавам и ценя :
Аз не съм толкоз интелигентни

“Всеки изглежда добре временно. Човек трябва да се движи, за да се чувства добре. 90% от хората нямат нужда да тренират нон-стоп и да правят мускули, а да си оправят стойката, например.
Целите са много подвеждащо нещо. Повечето от нас не осъзнават, че физиката от списанията си има цена и някой ден тялото ще си спомни всяко едно нещо, което си му причинил. Важното е да си здрав от здравословна гледна точка. Останалото са детски мечти.”

28.03.17
16:12

казано от Димо на 28.03.17, 15:54:

А какво представлява борцовата кондиция?

Има различни варианти, дневника м Илия от страница 15 я има , 15 станции без пускане, бройките и тежестите са според нивото, 2@10 също може да е тежко, ако го четеш ма Илия де му виж и храната? Аз често го препрочитам в този мъ период 2012-2013 :)

Ето един от вариантите, тука е бягал 6 вместо Енимъл, оргинала е с Енимъл преди борцова Та
“11.09.2012г. Вторник
10:30ч. Тренировка:
1. Загрявка.
2. Бягане 6,6 км. за време 31 мин. и 40 сек.
3. Кондиция -  4 рунда от
3.1. Набиране на въже - 7-7-7-7;
3.2. Т2В - 7-7-7-7;
3.3. Лицеви опори - 7-7-7-7;
3.4. Кофички - 7-7-7-7;
3.5. Обръщане/тласкане с пудовки 2 х 32 кг. - 3-3-3-3;
3.6. Тръстър с 2 х 32 кг. - 3-3-3-3;
3.7. Високо изтегляне с 2 х 32 кг. - 3-3-3-3;
3.8. Суинг до вертикала с 32 кг. - 7-7-7-7;
3.9. Въртене с БГ торба - 5-5-5-5 на страна;
3.10. Американски подскоци с БГ торба - 7-7-7-7;
3.11. Борцови подскоци с БГ торба - 7-7-7-7;
3.12. Спринт 2 х 30 за всеки рунд.

На кондицията първите 3 рунда без почивка и 1 минута почивка преди 4-ти рунд. Общо 4-те рунда ми отнеха 27 минути. Занапред ще се стремя да запазя темпото, като постепенно увеличавам повторенията на самите упражнения.”

Мнението беше редактирано от ISB на 28.03.17 16:12.

28.03.17
16:11

Според мен пропускате изходната позиция, както Вито отбеляза, която пък зависи от много неща, а не само от съотношението храна/натоварване, включително такива като наследственост, хормонален баланс, стрес, възстановяване, пък дори и така омразната възраст.
Ама кой съм аз да съдя - в последната година плочки нямам, само оправдания. :)

29.03.17
11:11

Когато плочките спрат да са критерий и приоритет си готов за следващото ниво.

30.03.17
04:42

Днеска бегови Енимъл и Борцова кондиция, страшна комбинация и покъртително представяне от моя страна, 22 на бягането, 30 за Борцовара, но изрязана от някои станции.

Спагети, Милка, Банани, не съм вечерял още

Плочките никога не са били цел при мен, а следствие . Днес в залата нямам думи, искам да снимам понякога FailArmy !

Мнението беше редактирано от ISB на 30.03.17 04:42.

30.03.17
09:53

казано от ISB на 30.03.17, 04:42:

Плочките никога не са били цел при мен, а следствие .

Никога?
С голямо съжаление си признавам, че при мен бяха дълги години, най-вече в “билдърския” ми период, естествено... но в момента в, който си промених мисленето преоткрих спорта и като цяло движението, напълно.

31.03.17
10:49

казано от gotcha на 29.03.17, 11:11:

Нямаш представа колко сектантски звучи това. :) Готов си за кросфитър-веган кришнар!

31.03.17
11:20

казано от Boby_ на 31.03.17, 10:49:

Нямаш представа колко сектантски звучи това. :) Готов си за кросфитър-веган кришнар!

Ако това определение означава да не съм суетен, самовлюбен егоцентрик, нямам нищо против с него :)

31.03.17
11:54

казано от gotcha на 31.03.17, 11:20:

Ако това определение означава да не съм суетен, самовлюбен егоцентрик, нямам нищо против с него :)

Значи всеки, който иска плочки, е суетен, самовлюбен егоцентрик, докато този, който иска да бяга по-бързо от останалите или да скача по-високо, не е? Я ми обясни каква е разликата, като пропуснеш частта “защото на мен второто повече ми харесва”?

31.03.17
12:01

Второто ти дава малко по-големи/но все пак статистически незначими/ шансове да оцелееш по време и след апокалипсиса :)

31.03.17
14:16

Има един вариант в който тренираш за нищо друго освен заради усещането от самата тренировка.
Без значение как щеизглеждаш или как ще се чувстваш важно е натоварването и прилошаването :)
За мен в частност важи това.
Всичко останало са вторични дефекти :)

31.03.17
14:19

казано от Boby_ на 31.03.17, 11:54:

казано от gotcha на 31.03.17, 11:20:

Значи всеки, който иска плочки, е суетен, самовлюбен егоцентрик, докато този, който иска да бяга по-бързо от останалите или да скача по-високо, не е? Я ми обясни каква е разликата, като пропуснеш частта “защото на мен второто повече ми харесва”?

Плочките са само един идеален пример за това.

31.03.17
14:24

Личи си, че си стоиш в къщи Иване :)

31.03.17
14:57

казано от ISB на 31.03.17, 14:24:

Личи си, че си стоиш в къщи Иване :)

31.03.17
15:58

казано от ISB на 31.03.17, 14:16:

Има един вариант в който тренираш за нищо друго освен заради усещането от самата тренировка.
Без значение как щеизглеждаш или как ще се чувстваш важно е натоварването и прилошаването :)

bahmaaamu само аз ли тренирам, щот  имам комплекси,че съм слаб ,хилав и кьопав?

31.03.17
17:05

03/31/2017
1А Клек 3@110 3@120 2@120 3@120
2А Тяга 3@140 3@140 2@150 3@140
3А Обръщане раменна преса 3@70 3@70 3@70 3@70
4А Пуш преса 3@70 3@70 3@70 3@70

Между кръговете 2-3 минути, между станциите без почивка, 3А и 4А без прихващане

Дроп серии, 10 секунди между прихващанията и станциите
- набиране 13+4+3
- ХСПУ 13+3+4
- набиране широк пидхват 10-4-2
- кофи халки 10+5+3
- набиране тесен подхват 7+3+2
- лицеви 31+11+8
- американски 26+11+15

Не съм закусвал преди тренировка, 2 часа след още не съм ял, стоя и чакам да губя мускулна маса, чакам ма не става, а така ми се услада дропна 6-7 кила от бицагите . Явно некст тайм.

31.03.17
21:51

казано от nervak на 31.03.17, 15:58:

казано от ISB на 31.03.17, 14:16:

bahmaaamu само аз ли тренирам, щот  имам комплекси,че съм слаб ,хилав и кьопав?

Някои щото сме дебели... ама не си признаваме

31.03.17
22:36

Това го забравих, Да и щот ям като прасе :)

31.03.17
22:40

Бе комплексари да има!Илия ?-ти ли си дебел???-аз по врязана преса от твоята не съм виждал-урод!

01.04.17
00:41

Илийката винаги е дебел, мазен и мек. Това е аксиома и универсална истина ;).

01.04.17
18:38

Да еа тия плочки..те нямат никакво значение.
Нека уточня, нямам физика на нацепена батка,щанга хващам само зимата,през другата част от годината сън навън,чат пат кик бокс или борба,ама от кога не съм се борил ...когато спрях преди няколко години ,имах жестока контузия на врата,която преля чашата.
Тичам много по пресечен терен ,пудовка, въже за скачане,лост,гума чук,коремни преси,колело/планинско/- такива неща,тренирам колкото мога по-често.
Сега ,има нещо което се знае ,но не видях да е писано-ефективно горене на калории.
На някой им е дадено ама е до време,това горене изисква определен тип тренировки.
Голям противник съм ,на прилошаването по време на тренировка,ами ако в схватка се изпържиш така ,или не дай си боже някъде в планината примерно.....в дивата природа има една истина-задъхаш ли се си жертва....
ОК беговия енимъл под 19 ама след него да си с резерв ,не да храчиш примерно.
Има бягане и бягане колоездене и колоездене,щанги и щанги......трябва основа...карал по 40 км колело и не свалял,как ,къде в парка или си катерил ,с каква скорост,на какъв пулс...та така ..Поздрави

03.04.17
04:26

04/01/2017
Днеска почивка , с детето малко лостове в парка:
5@
10 набирания
20 кофи на успоредка
5@
Маймунска стълба
5 дълбоки и широки кофи на халки
3@
4 совалки @ 50 метра през 3 минути

Снощи много разпуснахме: свински медальони с гъби, 4 парчета чийз кейк, 3-4 големи чичо Джак, 4 пепсита, танци и чалга цяла нощ, 6:30 сутринта мекици и ягодово сладко, 4 часа по- късно гимнастиката от началото

03.04.17
12:49

казано от doni dimitrov на 01.04.17, 18:38:

Голям противник съм ,на прилошаването по време на тренировка,ами ако в схватка се изпържиш така ,или не дай си боже някъде в планината примерно.....в дивата природа има една истина-задъхаш ли се си жертва....

Не напънеш ли каква тренировка да стане?
Прилошава ако си в лоша форма, ако си натрениран напъваш и толкова.

03.04.17
16:53

04/03/2017
1. Бегови Енимъл - 22:30
Бягах го в комплекса, една обиколка е 800 според мапса, половината е денивелация другата половина леко спускане. Вдигнах пулс, запотих се, затоплих, но не съм припадал или стигал до някакви драми.
2. 12@1
- клек 120
- обръщане раменна преса 75
За 8 минути, стабилно и тежко
3. 10@1
- лежанка 110
- тяга 160
За 6 минути, тежат, но с добра форма и ритъм
4. 8@1 през 10 сек
- набиране + 20
- кофи успоредка + 60

03.04.17
22:06

казано от James Hinks на 03.04.17, 12:49:

казано от doni dimitrov на 01.04.17, 18:38:

Не напънеш ли каква тренировка да стане?
Прилошава ако си в лоша форма, ако си натрениран напъваш и толкова.

Никъде не съм казал да не напъваш,на някой може да му прилошее ,а пък аз да не съм се изпотил още и още  не съм напънал .Пишете тук напъване това онова..четат разни хора и като напънат ще вземат да се ....опуснат ...Например скоро гледах , един младеж тук от моя град ученик набор 2000, как си кляка десятки със 180 пълен клек без грам да се напъва .за кръвообращение,много много здраво момче..Поздрави

04.04.17
08:41

Рисковете на копи пейст от разни разговори винаги са такива и дай да не пишем, че някой да не се повреди.
Ако ще се състезаваш ТРЯБВА да напъваш на макс, друг начин да си увеличиш шанса за победа няма.

04.04.17
11:31

Ако ще се състезаваш, е необходим дългогодишен тежък, упорит труд ,постоянство ,воля търпение,лишения ,леене на пот- така е по добре а ..или както казва един приятел;браат за две години  не можеш да се научиш трикото си да слагаш ,камо ли да се бориш...извинявам се, че оспамих дневника на човека надявам се да ми прости  ...живи и здрави

04.04.17
15:49

Да де, ама ако дългогодишно тренираш, а не напъваш, пак няма да стане, гарантирано е.

05.04.17
05:44

казано от James Hinks на 04.04.17, 15:49:

Да де, ама ако дългогодишно тренираш, а не напъваш, пак няма да стане, гарантирано е.

Сашо нашата работа взе да става като кокошката и яйцето...единственото което твърдя е ,че трябва да изградиш търпеливо солидна основа ,независимо с какъв спорт се занимаваш.
Пък тогава напъвай или не, на който каквито му са целите.Нагледал съм се ,на иначе талантливи младежи ,но качествено строшени преждевременно, именно от пропускане на основата.
И аз до голяма степен си плащам заради същото,научих го по трудния начин и  причината,поради която не съм приключил отдавна със спорта е ,че единственото качество което притежавам ,е магарешки инат в огромно количество.Няма никакъв смисъл, да печелиш някакви медали и после цял живот, да кьопаш,да замяташ ръка, или да си изкривен от дискови хернии .....Ами тия момчета по фитнес залите,дето не са помирисвали пот и маратонки...ау как напъват яко с изкривени гърбове,треперещи колена ,клатещи се като японски небостъргач
по време на земетресение ,затискани от непосилни тежести...Мъка ми става.Кариерите са им ярки и кратки.Помниш ли една велика тема в Даото -БСМ
Сега успях ли да се изразя достатъчно ясно ,какво се опитвам да кажа....и първо е яйцето, щото кокошка от всякъде може да долети...Поздрави

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 05.04.17 06:11.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1