няколко въпроса
|
|
24.10.2007, 11:09
Мисля, че е по-редно да ги оформя като нова тема. Имам няколко въпроса, които може би на някого ще прозвучат глупаво. Моля за извинение за неграмотността ми. Все пак - искам да знам. 1. Чета по списанията за фитнес и не разбирам следното: каква е разликата между вдигане на щанга от лег и бенч преси, които пък на друго място ги видях като упражнение, което според мен е изтласкване на дъмбели за гърди? Чувствата се пораждат, когато гледаме на света по неподходящ начин. Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28263/P105/ |
|
|
24.10.2007, 11:28
1. Bench press = изтласкване от лег, в повечето случаи значи с щанга. Dumbell bench press - изтскване с дъмбели от лег. Грешка или недоглеждане при превода? |
|
|
24.10.2007, 11:43
|
|
|
24.10.2007, 11:56
1. Bench press си е класиката - повдигане на щанга от лег. Обаче ако не се поясни дали barbell(щанга) или dumbell(дъмбел) bench press, може спокойно да приемем, че просто се има предвид движението. 2. Не само жени го правят. Хората които не са свикнали да правят тези упражнения(клек най - вече) отлепят петите от земята, а това е доста непрепоръчително. Затова с подпора отдолу е по - лесно. Малко са се изхвърлили с тия 20 кг. дискове като и 2.5 ще свършат работа. 3. В случая най - голямо е натоварването като не замахваш с кръста, краката са прави и сгъваш до 90 градуса. Другия вариант, и много по - добър, е да се хванеш за лост за набиране и да сгъваш краката си по същия начин, но колкото може по - нагоре. Е тогава става... Да кажем, че не е за начинаещи. В моята зала го правим аз и още 3 момчета точно. Аз не съм жена ама реших пък да напиша нещо и аз Practice makes perfect. |
|
|
24.10.2007, 12:30
Благодаря за отговорите! Чувствата се пораждат, когато гледаме на света по неподходящ начин. Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28263/P105/ |
|
|
24.10.2007, 16:54
1.бенч пресите и вдигане от лег е едно и също |