Въпрос за хран. ми режим +кардиото...
|
04.12.2007, 22:23
Здравейте!От много време са занимавам с разделно хранене и фитнес и определено знам доста неща,но сега искам да споделите мнение за хранителния ми режим-дали е добър( за отслабване) или има някъде грешки,ако има да ме поправите,че от грешки ми е писнало,а имам цел за постигане.Понеже бях доста месеци на НВД обаче ми писна и си съставих нов режим и за това искам мнения,ще съм ви много благодарна.Храня се така: |
|
|
|
05.12.2007, 00:26
Няма как да се каже дали храната е достатъчна без да се знае колко тежиш. |
|
|
05.12.2007, 08:16
Кофеин и Л-карнитин вървят ръка за ръка, не се плаши от съчетаването им! Но наистина дай килограми. Струват ми се калориите ти прекалено ниски!!! ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
|
05.12.2007, 08:49
Aспирина никога на гладно. Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
05.12.2007, 08:52
Започвай да четеш за ротационни хранителни режими. Това което си направила не е каквото следва да бъде. Въпроси: Заръки! Офф: Добро утро, Белчо! |
|
|
05.12.2007, 09:09
ПОВЕЧЕ ЗА МЕН: http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки Персонален треньор и Диетолог и Консултант |
|
05.12.2007, 14:16
Здравейте!Направо ме шашнахте момчета.Аз си мисля че колкото по-малко калории толкова по-добре.Да знам за т.нар въглехидратно редуване,но просто не исках да приемам чак толкова често въглехидрати.68 кг съм 1.60 на 18 год.Л-карнитина и ФатБърнера са на Биогейм.Бях около 2-3 месеца на НВД и свалих не кой знае колко килограма,по важното е че свалих повече сантиметри(което би трябвало да означава че чистя мазнини,а не мускулна маса)А колко ккалории са ми нужни-изчислих го с няколко програмки и все ми излиза един и същ резултат-1400 ккал.Ами аз си мисля,че ако калорийното съдържание на менюто ми за 1 ден е 1400 ккал ще излезне много храна и няма да има резултат.Добре Питона казва,че калориите са малко и ще съм в застой,а не в прогрес-защо така???Явно хората,които са ми казвали,че колкото по малко калории приемам толкова по-добре са били от т. нар ‘’познавачи‘’,а???Ок аз за тва се обръщам към вас. А по добре ли е да правя въглехидратното редуване отколкото 4 дни само белтъчини и 1 въглехидратен???Добре,а в дните когато съм само на белтъчини мога ли да ям кис. мляко и сирене(обезмаслени).А другият въпрос ми е за киселото зеле—-мога ли да го ям във въглехидратния ден??? |
|
|
|
05.12.2007, 14:30
1. Калориен баланс и калориен оптимум Най-добре замрази приема на протеин през деня на някакво нормално количество, т.е. поне 1,7-2 гр./кг. Върти мазнините и въглехидратите по схема за понижаване на тегло. Приятно четене! |
|
05.12.2007, 17:56
Благодаря ви изключително много на всички.Информацията беше наистина много полезна,разбира се избрах си схемата 1-2-3-1-2-2-1.Сега остава да си изготвя менюто.А само искам да попитам-за белтъчния ден е дадено да намаля въглехидратите до 0%,което е възможно само при приемане на пилешко или на някакво др месо,така ли да го разбирам,че дори и 1 яйце цяло не мога да си позволя? |
|
|
|
05.12.2007, 19:56
И с 10%, но бавни въглехидрати пак ще имаш успех. Въпросът е да разбереш, че в случая по-малкото въглехидрати са по-доброто решение. Косвено от тук, от там ще вкараш някой друг грам нишесте или глюкоза. Теб обаче, следва да те интересува контролът върху инсулина. 1-2 грама захар, консумирани през няколко часа няма да ти повлияят инсулина негативно. Схвани принципа, другото е в постоянството и достатъчността на калориите. Малко всеки ден е по-добре от много с крайна дата... Успех! |
|
|
06.12.2007, 00:42
Може би най - добрия вариант който знам е с постоянни количества протеин и мазнини и с въртене на въглехидратите - един ден с малко въглехидрати, друг с повече и трети със средно.Както се каза по горе важен е принципа и да ядеш качествени храни. |
|
06.12.2007, 17:22
Ок.Разбирам,че е добре да поддържам количеството на белтъчините постоянно,но в дните с въглехидратен дефицит количеството на белтъчините е по-високо,преполагам,че и така е правилно,защото все пак схемата ми е 1-2-3-1-2-2-3,и в ден 1 от схемата,не мога да ям същото количество белтъчини като в ден 2 примерно. |
|
|
|
06.12.2007, 23:47
Да това е по-добрият вариант, от това да ги сваляш. В НВД дните, си наваксвай с мазнини - не им се плаши изобщо! |
|
|
07.12.2007, 12:00
Не знам каква е тая схема 1-2-3-1-2-2-3, но основното при въртенето на въглехидрати е: постоянен прием на дадено количество протеин и мазнини и променливо количество на приеманите въглехидрати така че калорииния дефицит да идва от намалените въглехидрати когато метаболизма тръгне да се забавя вследствие на малкото въглехидрати и калории ти пак го бутваш да се забърза с повече въглехидрати, общо взето въглехидратите при тоя режим гледай да ги ядеш сутрин - до обяд или около времето за тренировка. Ето ти два линка където подробно е обяснено всичко за въртенето на въглехидратите - |
|
07.12.2007, 12:39
High Carb -3 |
|
|
07.12.2007, 16:56
А искам да ви питам,понеже 5-6 дни в седмицата правя кардио по 1 час,нужно ли е във въглехидратния ден да увеличавам тренировката на час и половина(разбира се не час и половина кардио |
|
|
07.12.2007, 19:37
А извинявам се за поредния 3-ти пост |
|
|
|
07.12.2007, 19:39
За мен въртене на въглехидрати заедно с кардио, силови тренировки и може би някакъв фет бърнър. |
|
07.12.2007, 19:49
Добре мерси.И аз мисля по същия начин,иначе пия и ФатБърнер и Л-Карнитин |
|
|
09.12.2007, 16:18
Ето какво успях да измисля за едноседмичното ми меню свързано с въглехидратното въртене.Само да отбележа,че ккалориите,които трябва да приемам на ден,спрямо формулата в този сайт е 1500 ккал,ккалории които са почти недостижими за мен да изям,но се постарах да ги направя колкото се може по близки до желаното количество.Другото нещо е,че кардиото го правя след последното ми хранене+ силовите упражнения. |
|