Често схващане на пръстите на краката

10.07.12
17:42

Здравейте, имам някаква слабост да ми се схващат пръстите на краката - днес например, докато правих корем, ми се схвана единия и не ме остави 5 минути... Забелязал съм, че ми се случва най-често като съм под напрежение - във фитнеса. (веднъж ми се схвана и по време на секс, не е приятно). Дали така познатото решение цинк + магнезий ще ми помогне?! И има ли за какво да се притеснявам?
Благодаря.

10.07.12
18:09

Здравей, и при мен често го има този проблем, аз обаче често получавам и на прасеца де. Доколкото съм чел това си е вид крампа - в статийката пише малко за превенцията им - прочети и коментарите, там също пише полезни неща. Според мен няма много за какво да се притесняваш.

Мнението беше редактирано от Nathan на 10.07.12 18:11.

10.07.12
18:40

И аз съм така ... докато спа ако нещо рязко стегна прасеца и после около 20 секунди стискам зъби и хапя възглавницата докато мине острата болка...

А аз ставам по време на сън от леглото и седя 20 секунди прав и после пак легна. :D

12.07.12
14:22

Днес отново пък - 2 пъти този път.. не знам вече :Д...

12.07.12
16:28

Ако е палеца,дърпай го напреде,не към теб,ами все едно искаш да го откъснеш :D.
Или го размърдай наляво надясно/горе и долу.
То е като ти се схване мускул - например при крампа на прасеца - разтягаш го.
Един път ми се беше схванало предното дясно бедро и умирах от болка,като стана едвам се движех и камоли пък да го разтегна,отидох до кухнята и взех 1 нож и почнах да го бода - оправи се.
random.jpeg

12.07.12
21:22

И на мен днеска на басейна , не ме остави направо :D обаче се схваща само във водата , като съм навънка нищо не прави кучeто му :D

Това с мускулните схващания е свързано предимно с липса на калций или магнезий,които трябва да се приемат като добавки с храненето и за по-добра усвояемост на калция трябва витамин Д, а на магнезия витамин Б комплекс. Ако някой от вас пие кленбутерол то това е един от страничните му ефекти и не трябва да се пие повече от 2 седмици .

Същият проблем имах и аз.Купих си магнезий на хапчета 
и веднага проблемите спряха :)

13.08.12
21:58

казано от bloodysunrise на 10.07.12, 17:42:

(веднъж ми се схвана и по време на секс, не е приятно)

хихи (giggle) извинявай за офф-а, представих си го. Имах една приятелка дето към края все й се схващаше нещо и аз все си мислех, че скатава и не й вярвах :D

08.10.12
13:24

казано от bloodysunrise на 12.07.12, 14:22:

Днес отново пък - 2 пъти този път.. не знам вече :Д...

Здравей!
  Не държа  за компетентност,но от позицията на патила,си позволих да ти дам няколко съвета.От четири месеца съм с “много тежка пареза на дясно стъпало”От близо година запоянаха така наречените крампи ,първо на пръстите,после и на целия крак.Понеже посещавам фитнес почти всеки ден,а и доста интензивно тренирах,си мислех,че е от натоварването и не обръщах особено внимание.Събуждах се нощем от силната болка,ставах и се разхождах,докато ми премине.В началото на юли една вечер почувствах болка в кръста,а на другия ден се събудих с изтръпнало дупе и десен крак.Отидох на лекар и след магнитен резонанс ми установиха дискова херния.Междувременно болките станаха толкова силни,че не можех да се движа.Точно след седмица болката спря,но стъпалото ми увисна и така вече четири месеца обикалям лекари и болници,без подобрение.От утре започвам пак да посещавам фитнеса по препоръка на лекуващия ме лекар.За пълно възстановяване не може да се говори,но поне да заякнат мускулите ми ,та да се движа без чужда помощ.
  Съвета ми е-не чакай до последно,иди на лекар и изискай необходимите изследвания.Понякога нещо,на пръв поглед невинно,може да промени целия ти живот.
  Късмет и здраве!

Мнението беше редактирано от cvetanka petrova на 08.10.12 13:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1