|
|
|
Дата: 05.10.2006
От: София
|
[quote author=“DJПетко“][quote author=“ZUM”][quote author=“[.::Ultras::.]“]ZUM с тебе сме наборчета , лично аз не бих взимал на Трибестан на тази възраст ... 
Доста хора са ми го казвали това, но макар и малък има ефект.
Напротив, няма нищо по-хубаво от стимулирането на собственото производство на тестостерон, точно на тази възраст...
Доколкото знам, на мойта възраст симулирането с добавки няма кой знае какъв голям ефект.
Имам и един въпрос - защо твърдиш, че на тази възраст е хубаво стимулирането на собственото производство на тестостерон?
|
|
|
|
|
|
|
Шести ден:
Днес мога да кажа, че се храних както трябва .
-Закуска - овесени ядки + кисело мляко
-Проитен 30г.
-Обяд - орис + пилешко месо
-следобедна закуска - голям дюнер
-предвечерна закуска - овесени ядки + едно кисело мляко
-вечеря - варени картофи + риба
(очаква ме още една доза протеин)
Утре ще съм на тренировка за гръб и ще видим дали ще подобря някой резултат .
|
|
|
|
|
|
|
Седми ден:
Днес храненето не беше на нивото, на което би ми се искало, но просто днес ми се струпаха 1000 неща на главата и просто нямаше как - задоволявах се с каквото мога, но за напред в цикъла съм си направил ясна програма “кое, кога“ и повече дни като днес няма да се повротяр.
-закуска - 3 яйца + 2 картофа (варени)
-преди обяд - около 50-70г. фъстъци
-обяд - риба с гарнитура
-в училище - сандвич с пилешко
-преди трен (тук най-много се издъних :( ) - ~70 г. овесени ядки (свършиха ми - утре съм до магазина) с едно кисело мляко + 2 картофа (варени)
-след трен - 8 аминокиселини + 2 лъжици мед + 60г. протеин
-вечеря - мешана скара 
Днес беше тренировка за гръб - днес набиранията ги правих бавно и супер яко се изтощих на тях : първа серия - 10 ; втора серия - 8 ; трета серия - 7 ; четвърта серия - 5 (последното беше с много зор). На вертикалния скрипец имам нов рекорд - 9х80кг. (направих 10, но десетото не е за броене, защото не го направих много чисто и дръпнах само до около 2/3-ти). На гребането с дъмпел дори на третата серия си правех повторенията като на първата - на предишната тренировка последната серия едва едва я правех. Не вдигнах килограми на гребането, защото исках да правя повторенията чисти и целта не ми беше килограми, но следващия път ще пробвал с по-тежък дъмпел. След като направих трапеца, предмишницата направо взе да ми отказва - задното рамо едва едва го правих, защото много трудно държах щангата и дъмпела, но следващата тренировка ще наваксам със задното рамо.
Грешката днес ми беше, че нямаш добро хранене преди тренировката, екдистерон-а колкото и да качва силата, тази сила се нуждае от енергия, а днес мойта енергия не беше на 100%, за което много съжалявах.
От утре (най-късно от други ден) започвам да си нося храна - орис . Остатъкът от цикала ще си нося храна 
|
|
|
|
|
|
Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
|
-след трен - 8 аминокиселини + 2 лъжици мед + 60г. протеин
Жива загуба на протеин.Просто го прахосваш.
п.с. ориЗ не ориС 
Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
|
|
|
|
|
|
|
Малко пояснение - аминокиселините ги примам веднага след тренировка - след това имам около 15мин. прибиране. След като се прибера, веднага 2 лъжици мед, а след около 10 мин 30г. протеин (22г. белтък). Според мен добре си усвоявам нещата, особенно като съм на екдистерон.
А за ориЗ-а - еми нямам оправдание :oops:
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.01.2004
От: Бургас, Варна зависи кои/коя пита
|
[quote author=“ZUM”]Малко пояснение - аминокиселините ги примам веднага след тренировка - след това имам около 15мин. прибиране. След като се прибера, веднага 2 лъжици мед, а след около 10 мин 30г. протеин (22г. белтък). Според мен добре си усвоявам нещата, особенно като съм на екдистерон.
А за ориЗ-а - еми нямам оправдание :oops:
Бих препоръчал повечко въглехидрати след тренировка за попълване на изчерпаните гликогенови нива.За сметка на това спокойно можеш да намалиш следтренировъчния протеин.Две лъжички мед може да се окажат недостатъчни.
|
|
|
|
|
|
|
Осми ден:
От време на време чувствам приливи на енергия, от които направо искам да ударя нещо. Иначе през деня нищо интересно - хапчета и храна 
Девети ден:
Днес трябваше да тренирам, но понеже имах много ангажименти, го отложих за утре фитнеса. Днес поех най-много храна от началото на цикъла, а най-интересното е, че само първите 30-40 мин. усещам тежест в корема, след това се чувствам съвсем нормално, даже след около час мога пак да ям, но не го правя . (някаде май бях чел, че приемането на екдистерон забързва метаболизма, но не съм сигурен).
Днес реших да се премеря - приблизително към 72.5кг. бях :cry: САМО !!!
ОБАЧЕ реших и да се премеря и какво открих - талията ми е спаднала от 82 на 81, а ръката от 35 е станала 35.5 Гръдната обиколка е почти без промяна (тренирах я скоро и може би за това).
МНОГО лошо нещо - вече не ме здържа много много на едно място, постоянно трябва нещо да правя.
Като цяло до момента ми харесва как върви цикъла, ако мога да кача мааалко повечко, ще е много добре, но все пак остават още ~ 12 дни .
п.п. Гърбът може би за първи път от много време го усещам с лееека мускулна треска и леко напрегнати връзки - добре съм го потренирал 
|
|
|
|
|
|
|
Десети ден:
Сутринта всичко стандартно - закуска хапчета и тн. Преди обяд отидох на тренировка, като преди нея, се заредих със солидно количество въглехидрати - орис+овесени ядки. Днес беше ден на краката и корема. На краката направих абсолютно същата тренировка, като миналия път, но този път не бях взел от хапчета с кофеин. Корема доста добре го измъчих - направих близо 20-30 коремни повече от миналия път. След тренировката не си тръгнах смачкан, а напротив, доста свеж бях, за разлика от миналия път . След като се прибрах, хапнах солидно количество въглехидрати - пак орис, но този път имаше за гарнитура и една пържола.
Остатъка от деня премина нормално - хапване, гълтане на хапчета и така.
|
|
|
|
|
|
Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
|
Някъде около десетия ден се усещаше ефекта на екдистерона нали ?
Понеже имаш още малко дни , пробвай да увеличиш работните тежести и да кажеш има ли ефект.
——
п.с. ориЗ :twisted:
Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
|
|
|
|
|
|
|
Еми ефекта се усеща и по-рано, но не толкова осезаемо, чак сега почвам да го усещам както трябва.
След тренировка не се усещам парцал, работните тежести са ми като когато съм пил кофеин, само дето не се изтощавам и правя няколко повторения повечко. Миналия път като тренирах краката, на края на тренировката бях буквално ходещ труп - незнам как съм се прибрал. Доста здраво потренирах. Днес беше като миналия път (с повече коремни и повече повторения за прасеца) и се чуствах свеж, даже бодър след тренировката. Вчера имах толкова излищна енегия понеже бях отложил тренировката, че щеше да бутна училището.
Чакам само да дойде неделята - гърди с предно рамо :twisted: - усещам, че пак ще ме болят гърдите 3 дни след тренировката :twisted:
|
|
|
|
|
|
|
11-ти ден:
Днес бях на тренировка за гърди и предно рамо. Нямам някакви нови кой знае какви постижения. На предишната тренировка за гърди бях взел 2 хапчета от EX-100 и направих 6х70 на лежанката. Днес направих 2 серии с 6 повторения на 70кг без EX-100. Полулега е както предишната тренировка. Новото е, че вдигнах тежести за предно рамо и на двете упражнения, които правя. След тренировката без доста свеж. Който иска, може да си направи извод за ефекта на екдистерон-а, като сравни тренировка с EX-100 и тренировка с екдистерон (и то само след 11 дни :twisted: ).
Като стегна корем, плочките са започнали да се виждат, макар не съм правил упражнения за чистене.
|
|
|
|
|
|
|
Последните няколко дни не съм давал обновление в темата, тъй като не можех да ходя на тренирвоки. В понеделник нещо вдигнах малак температура, гърлото ме болеше, а вторник започнах да кашлям. Подложих се на измислено от мен домашно лечение - гореща вана, Coldrex, витамини. Отидох вчера до лекарката и тя каза, че съм добре . Заради тези здравословни проблеми, изпуснах една тренировка :( , но утре надявам се да съм на 110% в залата.
Сега да кажа впечетленията от екдистерон-а. Препоръчвам, нерсни, избухливи, неконтролируеми и тн. хора да не го взимат. Напоследак съм забелязал, че съм доста изнержен и понякога се паля от най-малкото нещо (в неделя замалко да си ударя телефона от стената ). Плочките на корема ми станаха малко по изразени . Като се гледам в огледалото, наистина виждам разлика. Гърдите съм го пооформил добре, а и изглеждат по масивни и големи. Гърбът ми е станал плътен. На единия бицепс(левия) мисля, че ми се образуват стрии :?
Утре ще напиша, как съм се справил в залата (очаква ме тренировка за ръце ).
|
|
|
|
|
|
|
Еййй това нещо екдистерон-а много кофти - направо подивявам :twisted: . Днес бях на тренировка за ръце. Няколко “рекордчета“ нови имам в актива . Сгъване за бицепс от стоеж с прав лост - миналата тренировка, 8х35кг. ми беше макса, тази тренировка направих 10х35кг., като можех още. Трета серия направих 8х40кг. - как ви се струват 5кг. отгоре само за една тренировка :twisted: Концентричното сгъване за бицепс тази тренировка го направих 8х15кг. трета серия. За трицепс, френското беше с 35кг. и направих 10 повторения. Вдигнах тежести на упражнението за рамена - страничното повдигане на дъмпели. Отделно на още няколко упражнения правех или с повече килограми или с повече повторения. Но най-интересното ми беше, че колкото повече качвам килограмите и колкото повече вдигам, толкова повече се озлобявах и толкова повече исках да вдигам още и още. Сега направо не си чуствам ръцете. За следващата година мисля да приготвя един 60 дневен цикъл с екдистерон :twisted:
|
|
|
|
|
|
|
Днес бях на тренировка за гръб. Набиранията бяха повечко от миналия път - с две да сме точни . На гребането с дъмпел качих килограми, вече го правя с 27кг. и да ви кажа не ги усещам кой знае колко тежки. Последната серия даже я направих дроп - 10х27кг; 5х25кг.; 3х22кг.
На хоризонталния скрипец днес направих 10х80кг. отново, но този път изпълнението беше по-чисто. Пробвах се и на 90кг. - там направих само 7 (8-то не можах да го дръпна :? ).
Тренировката за гръб не ми е от любимите, а и нещо не качвам много тежестите :? (поне според мен де ).
Скоро проключвам цикъла и ще дам тотално впечатление, но за сега като се гледам в огледалото, ефект се забелязва .
Ще видим следващата тренировка как ще се представя като за последна от цикъла .
|
|
|
|
|
|
|
Свърших цикъла вчера и днес направих тренировка за гърди и предно рамо и реших да дам отценка като цяло.
Килограми:Качих само някакви близо 2кг. - много смешно :?
Размери:
-Ръка - 36 (+1)
-Гръдна - 108 (+1)
-Талия - 79 (-2)
-Бедро - 58 (0)
-Прасец - 39 (0)
Разлика в огледалото: Рамото ми се оформи и вече изглежда повече като топче. Гърдите доста са ми пораснали и изглеждат по-плътни. Ръката определено ми е пораснала, даже по лявата ми се появиха една-две леки стрии, които смятам да ги мажа с крем против стрии. Перките доста повече ми излизат от преди, плътността на гърба също ми се подобри доста. Януари месец бях омазнил корема, но сега го поизчистих и плочките леко си личат. Краката макар да се без промяна, доста са се поизчистили според мен. Мускулите много по-добре се очертават. Като цяло харесвам промяната.
Хранителен режим: Стараех се да е максимално добър, но явно не е бил достатъчно добър. Ако правя другата година цикъл с екдистерон, задължително ще го подобря.
Възтановяване: Доста си поспивах - започнах направо да си лягам с кокошките (както е казал шопа ). Преди си лягах към 12-1, но по време на цикъла си лягах към 10-11.
Сила и работни тежести: На всяко упражнение вдигнах тежести. Ето и малко сравнения:
-Лежанка - 8х70кг. (+3); 4х75кг. (+4 )
-Бицепсово сгъване на щанга от стоеж - 10х35кг (+4, но повече от 10 не правя); 8х40кг. (+8 )
-Френска преса - 12х35кг. (+4); 8х40кг. (+8 )
-Набирания с широк хват пред гърди - оправих техниката и не мога да дам обективно мнение
-Концентрично сгъване за бицепс - 9-10х15кг. (+1;+2)
-Хоризонтален скрипец - 10х80кг. (+2-повече от 10 не правя на серия); 8х90кг. (+8 )
-Полулег с дъмпели - 10х20кг. (+2-повече от 10 не правя на серия); 8х22кг. (+8 )
-Гребане с дъмпел - 10х25кг. (преди цилъка, правех с 22кг.)
Цялостна отценка: Екдистерон-а не дава силата точно така, както си представях. Мислех си, че няма да мога да мога да се контролирам, но разликата беше минимална. Същественото разлика идва, когато започна да се направяг (да тренирам във фитнеса примерно), тежестите ми се струват леки и правя повторенията без никакви проблеми. В психологически план имаше промяна - станах доста по заядлив и избухлив. Не обичах да стоя много много на едно място, трябваше винаги нещо да правя. Като цяло екдистерон-а е удобен за употреба - на капсули е, но кофтито е, че трябва да се гълтат по 6 на ден :? .
Дали бих го използвал пак ? - Ооооо, да ! Даже за по-дълго (примерно 60 дни , но много зависи от финансите :( ). Не съжелявам за всяка стотинка, която съм дал за тези 21 дни. Двете ми основни грешки, по време на този цикъл бяха храненето и продължителността на самият цикъл. Храненето го оправих до колкото можах, а продължителността ще я увеличим другата година.
Бих ли го препоръчал - Да! , но с малко НО. Лошото е, че екдистерона трябва да се комбинира (за по-добър ефект) с протеин (моята препоръка е и трибестан, аминокиселините са с + ). Бих го препоръчал на хора, които имат финансовата възможност да си го позволят и които могат да си го поръчат - в България още май не се внася този продукт.
Като за край: Лелеееее аз доста си изписах , но нека - тъкмо така по-добре ще ви усведомя за цилъка. Дайте едно коментарче, като за последно (последние няколко мнения станаха като монолог - не че има нещо за коментиране де ). След няколко дни може да постна снимки да ме видите . Хайде - коментирайте 
|
|
|