КЪМ ДАМИТЕ: Кое е първото нещо, което забелязвате в един мъж?

Прескочи до:
DC

14.05.07
09:24

Мале, с това за трикрилните гардероби сигурно обиди  голяма част от  форумците  ;) , щото някой от тях сигурно са си точно такива :)
Е , за щастие  аз не съм към тази група или поне за сега :P

14.05.07
12:50

Очарованието.
Чувството за хумор и съобразителността :)
Усмивката и погледа (особено).

пЪк и малко да се НЕсъглася с една кус-кус потребителка преди мен - невинаги наличието на много финанси е гаранция за интелигентност. Както се казва в

Корпоративен урок 9:

Когато тялото било създадено, всички части от него искали да бъдат Шефа. Мозъкът казал:
Аз трябва да бъда шеф, защото контролирам всички функции на тялото.
Краката казали:
- Ние трябва да бъдем шефове, защото ние пренасяме мозъка наоколо, където поиска.
Ръцете казали:
- Ние трябва да сме шефове, защото ние вършим всичката работа и печелим пари.”
И така после било сърцето, белия дроб, очите, докато накрая и задника поискал да бъде шеф. Всички части започнали да се смеят на идеята. Тогава задникасе блокирал и отказал да работи. След известно време очите започнали да се
затварят, ръцете се парализирали, краката изтръпнали, сърцето и белия дроб изпаднали в паника, а мозъкът изпаднал в треска. В края на краищата всички решили, че задникът трябва да бъде шеф и нещата преминали.
Всички части си вършели своята работа, докато Шефът само си седял и изхвърлял навън боклуците.

Бизнес поука:
Не е нужно да си мозък, за да бъдеш шеф - всеки задник може.

Това малко шеговито, обаче.. Ще кажа своите наблюдения. Парите много развалят хората. Не говоря за тоталната им липса, а за голямото им наличие. Да, хубаво е да имаш възможност да си посрещаш нуждите и да не се тревожиш за дребните неща. Но честно казано съм придобила постепенно едно голямо ‘наум’ за хората с дебелия портфейл.
Плюс това - интелигентността не е обвързана с инициативността и амбицията. Честно казано досега съм забелязала точно обратна връзка - колкото е по-глупав, толкова повече му знае устата и има разни амбициозни планове.

Това лично мнение разбир’се :)
А и както вече казах - най-УбЪвия и умния съм си го взела :)

Мнението беше редактирано от Грахче на 14.05.07 12:50.

14.05.07
15:58

казано от MyPa TpuO на 14.05.07, 12:50:

пЪк и малко да се НЕсъглася с една кус-кус потребителка преди мен - невинаги наличието на много финанси е гаранция за интелигентност.

Приписваш ми мнение, което НЕ СЪМ изразила... Чети по- внимателно.. ;-)

Това, което съм написала е, че липсата  на финанси е признак за липса на находчивост и инициативност... Докато обратното НЕ Е задължително да е вярно- може да има пари, защото е измамник някакъв или др. от сорта...
За интелигентност никъде не съм говорила, но ако трябва да изкажа мнение- интелигентността е качество, което ценя в мъжете, но то не е гаранция за добро финансово състояние (споделям мнението ти от по- горе).. Може да е интелигентен и да е несигурен, плах, да не е амбициозен, да му липсва борбеност, качества на победител... И никога да не се развие... Жалко за такива мъже с потенциал...

казано от MyPa TpuO на 14.05.07, 12:50:

Честно казано досега съм забелязала точно обратна връзка - колкото е по-глупав, толкова повече му знае устата и има разни амбициозни планове.

Амбициите са обвързани с действие, не с плямпане...
А мъжете, отговарящи на твоето описание влизат в моята класификация за  “въздух под налягане”..

HE

15.05.07
07:46

Момичета едно е човек да има амбиции, а съвсем друго е да ги реализира. Погледнете реалността от какво в България се изкарват пари? кус-кус на мен лично когато жена ми заговори за пари я пращам можете да се сетиш къде. Лошото е, че много жени и момичета се комерсиализираха в последно време. Хубаво е човек да е финансово стабилен пожелавам го от все сърце на всеки, но многото пари са наистина кофти нещо - пред очите ми съм имал няколко такива примера и нито един не е свършил добре. Имайте и друго нещо в предвид - парите не са постоянна величина - днес ги има утре не и ако смените мъжа поради тази причина има само една думичка с която може да бъдете наречени  ;-P

15.05.07
09:09

казано от head_hunter на 15.05.07, 07:46:

Момичета едно е човек да има амбиции, а съвсем друго е да ги реализира. Погледнете реалността от какво в България се изкарват пари? кус-кус на мен лично когато жена ми заговори за пари я пращам можете да се сетиш къде. Лошото е, че много жени и момичета се комерсиализираха в последно време. Хубаво е човек да е финансово стабилен пожелавам го от все сърце на всеки, но многото пари са наистина кофти нещо - пред очите ми съм имал няколко такива примера и нито един не е свършил добре. Имайте и друго нещо в предвид - парите не са постоянна величина - днес ги има утре не и ако смените мъжа поради тази причина има само една думичка с която може да бъдете наречени  ;-P

Нямам какво да добавя :exclaim:

15.05.07
13:30

Момичета едно е човек да има амбиции, а съвсем друго е да ги реализира.

Малко по малко, но почваме да се разбираме.. ;-)
Е, аз се възхищавам точно на тези пробивни мъже, които успяват да реализират амбициите си..
Както казах, в категорията ми не влизат тези, които само говорят, но нямат куража, знанията, упоритостта, трудолюбието и постоянството да го постигнат... Не говоря за тези, които само искат, имат желание, планове, но нищо не правят или пък не могат да правят, щото нямат знания, качества или пък щото е по- лесно...

Аз съм пътувала много и мога да ти кажа, че България е по- различна от другите страни с това, че в БГ се изкарват пари ПО- ЛЕСНО, отколкото в другите страни... В другите страни НАИСТИНА се работи много и трябват РЕАЛНИ образование и знания и се плащат РЕАЛНИ данъци върху пълните доходи..

кус-кус, на мен лично когато жена ми заговори за пари я пращам можеш да се сетиш къде.

:-)  head_hunter, за съжаление неудобството на форума е, че не се познаваме и нямаш представа с какъв човек говориш...
Аз не говоря с мъже за пари, защото ги комплексирам-  защото, когато една жена е доказала, че може, е малко срамно за мъжът отсреща да твърди обратното...
Парите не са ми приоритет, защото ги имам... И не се страхувам от това, че “днес ги имам, утре ги нямам”, защото съм ги придобила с лични качества, а тия качества и до сега си ги имам... И ако изгубя всичко до стотинка знам, че ето това ще е нещо временно.. Когато човек притежава качествата да има пари, не се страхува, че парите са нещо временно, защото знае, че в неговия случай безпаричието е нещо временно.. ;-)
Така че аз рядко говоря за пари- ако се случи, то то е за наличието, не за липсата на пари... Но пък ако някой мъж (обикновено такъв, с когото въобще не се познаваме) ми замрънка, че няма пари, че е трудно в БГ да се вадят пари, че няма работа- не знам ти дали се се сещаш аз къде го пращам, затова ще ти кажа- да работи...

Наясно съм, че не всички мъже имат качества.. Но аз като жена искам мъжът да е по- силен, по- можещ, по- уверен, по- способен от мене.. И всички жени това искаме... Но за съжаление няма за всички жени такива мъже, затова се примиряват с каквото има... Но естественият подбор е заложил в жените да искат и предпочитат най- силният, най- можещият индивид... А в наше време парите се явяват “страничен ефект” от това...

P.S. Ами ако много харесате жена, която е умна, красива, мила, забавна... и по- богата и способна от вас... :-S

P.S. И за да не спамиме темата- осанката на един мъж също е важна за мене... %-P

Мнението беше редактирано от kyc-kyc на 15.05.07 14:33.

15.05.07
15:21

Само за пари се говори ей ! Най-смешни са ми жените, дето хем гледат парите, хем пък независими....Трудно е да си намериш готино момиче, което не ти гледа пачката, за щастие аз съм успял ;)

15.05.07
15:42

Има една единствена истина: Колкото и пари да имаш, няма да отнесеш и стотинка в гроба. Важното е човек приживе да бъде запомнен  с това което е бил, а не с това, колко пари е имал.

16.05.07
00:53

Брей, за първи път чувам, че в България пари се изкарват по-лесно отколкото в чужбина. Да, ако се занимаваш с кражби, наркотици, проституция, рекет и всякакви далавери.  В държава, в която царят абсолютно беззаконие и шуробаджанащина и страшно много кадърни хора се мъчат за жълти стотинки, айде не ми говори, че е лесно.
Ще ти кажа мен кое ме дразни. Някоя пикла, която работи на подобно на моето място само, защото има сладко личице. И по цял ден се чуди с кой да се хване на приказка, да се гледа в огледалото, да пуши, пие кафе само не и да работи. Аз да се счупвам 10 часа от работа, а накрая тя да взима повече от мен. Дразни ме русо пиченце зад волана на s-класа, очевидно много пробивна и притежаваща много качества, за да кара такава кола. При положение, че външният вид на една жена е единствено и достатъчно условие за просперитет, ако някоя ми напише, че ако мъжа не е достатъчно силен, можещ, и финансово стабилен е принудена да се примири с каквото има, това изключително много ме дразни също.

16.05.07
08:02

Aбсолютно съгласна  :coolsmile:
Точно това се опитвах и аз да кажа с моето мнение.

@Кус-Кус, не знам върху какви хора точно са ти наблюденията, но действително си признавам, че за мен болната амбиция за самореализация и самодоказване е опасно нещо. Да, хубаво е човек да е мотивиран да постигне нещо в живота, но повечето мъже стигат до крайности в това отношение и ужасно се деформират като мислене. Бих подчертала, че не говоря за ВСИЧКИ мъже, но болшинството от ‘паралиите’. Самочувствието започва да удря в тавана, отношението започва да се гради изцяло върху логиката, че всичко може да се купи, жената постепенно (особено ако тя самата е подходила по този начин) се превръща в хубава кукла. Не, благодаря. От досегашните ми връзки с подобни хора съм се опарила достатъчно.

Т.е. за самата мен - в службата е чудесно човек да е амбициозен. Прекрасно е да изкарва парите. За себе си - и за шефа (който в даден момент може да бъде заменен от въпросния елемент), но не и такъв човек в къщи.

И още нещо - за съжаление в България парите не се изкарват толкова лесно, колкото казваш :) Ти в каква точно българска реалност живееш (това цялото към Кус-Кус)? :)

16.05.07
08:57

То си е логично.
Ако си успешен и диво амбициозен с трезва преценка и поглед над нещата.
Когато виждаш, че успеха е нещото, което те прави привлекателен за някоя жена.
Е, единствения начин, тя да не е парцал с евтин етикет за теб, това е ако тя е по-успешна, по-амбициозна, по-богата и по-способна.
И това би било вярно.

Иначе, никой не може да ме убеди, че някой толкоз успешен би си дал гъзЪ на някоя фръцла, освен ако не е пълен тъпак де.  :lol:

ПП И въобще, не е вярно, че качествата гарантират парите/състоянието.
В един перфектен свят, може би.  :-P
В нашата реалност, факторите са хиляди, някои от които ..абсолютно случайни.

Мнението беше редактирано от 6th на 16.05.07 08:59.

16.05.07
09:23

казано от С7АЛК3Р на 16.05.07, 08:57:

В нашата реалност, факторите са хиляди, някои от които ..абсолютно случайни.

..като включиш късмет, наследствен фактор, познати... :)

Имаше едно момче - непрекъснато обясняваше как “Татко ще ми купи зала, татко ми подари кола, трябва да кажа на татко да ми смени този автомобил, че ми е омръзнал.”

Тоз също имаше дебел портфейл, имаше и ‘амбицията’ да подхване собствен бизнес. ;) Не знам колко е била успешна - нямах желанието да комуникирам с него след 2-3 виждания, в които ми наду главата с амбициите си. Да не говорим, че основната му тема беше: “АЗ”.

Мнението беше редактирано от Грахче на 16.05.07 09:23.

16.05.07
09:47

p

Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 20.09.16 22:34.

16.05.07
10:42

[

казано от MyPa TpuO на 16.05.07, 08:02:

@Кус-Кус, не знам върху какви хора точно са ти наблюденията, но действително си признавам, че за мен болната амбиция за самореализация и самодоказване е опасно нещо. Да, хубаво е човек да е мотивиран да постигне нещо в живота, но повечето мъже стигат до крайности в това отношение и ужасно се деформират като мислене. Бих подчертала, че не говоря за ВСИЧКИ мъже, но болшинството от ‘паралиите’. Самочувствието започва да удря в тавана, отношението започва да се гради изцяло върху логиката, че всичко може да се купи, жената постепенно (особено ако тя самата е подходила по този начин) се превръща в хубава кукла. Не, благодаря. От досегашните ми връзки с подобни хора съм се опарила достатъчно.

MyPa TpuO, това, което си написала е абсолютно вярно и повод за размисъл за повечето мъже...
1. Може ли да обвиняват жените, че се се интересуват от парите им, при положение, че самите мъже са болни и комлексирани на тази тема...
2. Дали наистина жените се интересуват от парите им- имат ли НАИСТИНА пари- нима си пиша с най- богатите мъже в страната.. :-)
3. След като парите изкривяват мисленето на МЪЖЕТЕ, редно ли е да искат жените да са по- силни от тях и да не се поддадат на подобна деформация..
4. Трябва ли да пожелаваме на един мъж да е беден, за да е добър с нас..?

Мили мъже,
ПАРИТЕ РАЗВАЛЯТ МЪЖА, А БЕЗПАРИЧИЕТО РАЗВАЛЯ ЖЕНАТА....

казано от MyPa TpuO на 16.05.07, 08:02:

- днес ги има утре не и ако смените мъжа поради тази причина има само една думичка с която може да бъдете наречени  ;-P
Aбсолютно съгласна  :coolsmile:
Точно това се опитвах и аз да кажа с моето мнение.

Аз не мога да коментирам това.. Винаги съм казвала, че човек има правото сам да си решава какво да прави в живота си, защото му е само един...
Но вие явно не сте попадали в такава ситуация, защото щяхте да знаете, че в повечето случаи в такава ситуация мъжът напуска жената, защото не може да понесе факта, че вече печели по- малко от нея и става злобен и заядлив...Не знаете какво е да обичаш един мъж и той психически да се промени изведнъж пред очите ти, заради едното достойнство- не защото пари няма, а защото той не ги вади...
Но ми е интересно да разбера мнението на мъжете по следния въпрос: Ако аз имам успешен бизнес и мога се изддържам и угаждам сама, а бизнесът на мъжът до мене пропадне, пък това е единственото което той може да прави- другото е да работи на заплата, с която не може да поддържа предишния си начин на живот, колко години мислите, че трябва аз да го издържам и да му давам пари, за да мога аз самата(и децата ни евентуално) да живеем предишния си живот, за който имаме възможност..?
На мене не ми пречи да го издържам..
Че въпросът ми е към мъжете- ако се случи жената да покрива повечето (80%) разходи, колко мъже и за колко време ще издържат да живеят така без да нервничат и да създават измислени проблеми...?

16.05.07
11:23

казано от predatorzzz на 16.05.07, 09:47:

всички хора искат да имат пари

Ето това е обективно мнение..
Но за мъжете това е по- важно и някакси не е коректно да обвиняват жените в меркантилност..
Прочетохме няколко мнения- ВСЕ НА ЖЕНИ, които твърдят, че мъжете (не всички) с пари стават цинични към живота и хората... Мнението НА ЖЕНИ е, че парите променят мъжете, до толкова, че те не желаят да имат нищо общо с тях за нищо на света... Това чувство е толкова застъпено, че момичетата чак предпочитат мъжете да нямат пари  :exclaim: ... Разбирате ли, мили мъже- жените мислят, че парите ви превръщат в задници! И между задник с пари и мил мъж без пари, те предпочитат милият мъж! И защо трябва да е така- не може ли да е мил мъж и с пари...?! Ами явно не може, щом на нито една жена във форума не и е дошла тази идея, освен на мене може би.. Аз защитавам тезата, че мъжът може да е умен, работлив, способен, мил и с пари... Ама жените докато чуят “с пари” и казват- “не, благодаря”!  :-) 
Същото се получава и когато мъжът остане без пари- това така го озлобява и комплексира, че всички, които имат нещо в повече са му виновни- тогава жените бягат, ама не, защото мъжът няма пари, а защото никоя жена не харесва злобен, завистлив и мрънкаш мъж... Ама как да го обясниш на мъжете това нещо... Казват- да, ама ако бях с пари щеше да излезеш с мен... Да, ама ако беше с пари ти самият щеше да си весел, освободен, със самочувствие и щеше да си приятна компания... Щях да изляза с тебе не защото щеше да ми даваш на всяка крачка по 100 лв, а защото щях да се смея с тебе, да се забавлявам, да се разтоварвам, а не да ми надуваш главата как еди си кой си бил 100 пъти по- тъп от тебе, ама на- късмет имал и да смяташ цяла вечер колко напред можеше да бъдеш, ако...........дрън, дрън, дрън...

казано от predatorzzz на 16.05.07, 09:47:

kyc-kyc
Представи си следната картинка двама индивиди, единия е паралия-далавераджия, а другия се бори за правата на хората в Африка
1вия Мисли като невестулка(все гледа да докопа нещо), Изглежда като мекотело и се Държи като свиня със останалия свят , но се вози в нова цл-ка
2рия  Перитежава всички качества които един мъж трябва да притежава като изключителна смелост и т.н. , “но проблема” му е че не му дреме дали има пари

Е според тебе кой е Доминиращия

predatorzzz, ти бил ли си в Африка?
Ако си бил, ще разкажа малко и на другите, които четат, за да добият по- пълна представа за примера ти...
Аз съм била няколко пъти в Африка и мога да ви кажа, че мизерията извън туристическите комплекси е навсякъде...Къпят се в реката, в която плават умрели риби, всякакви боклуци и т.н. Живеят в нещо като кочини, месото стои с часове на пазара, където е около 40 градуса, заради пустинята- още докато се покажеш и вече си с един пръст прах отгоре, а месото не е покрито с нищо, накацано е с мухи, които никой не пъди и обикновено отдолу месото го ръфа някоя котка, която никой не гони, щото е свещено животно... Жените се “купуват”- пазариш се със семейството и какво точно ще и осигуриш и какво ще дадеш за нея... Но повечето мъже никога не се женят, защото са много бедни... Липса на хигиена, болести, спин- Африка е с най- голям процент болни от спин в света- около 30- 40%, ако не се лъжа...Че твоят човек,  predatorzzz- втория, живее при такива условия.. Да, аз избирам него... Но ако на него наистина го е грижа за мене, не би ме накарал и аз (евентуално с децата ни) да живея при такива условия... Но аз избирам него, защото е мъжкар и не ми пречи , че няма пари- аз имам и за двамата.. И сега ти, predatorzzz, можеш ли да ми отговориш от името на моя човек- мъжкаря, дали си съгласен аз да те издържам (тебе+ двете ни деца, например) , защото на тебе не ти пука дали имаш пари, пък навсякъде с това се плаща...

Мнението беше редактирано от kyc-kyc на 16.05.07 13:17.

16.05.07
12:41

Хех, сучи - върти и логиката, все е ‘мъжът трябва да е по-заможен’
Доводите:
Ако жената е по-заможна, въпросния ще се депресира и ще откачи.
Ако не е по-заможен, значи е по-неспособен.
Обаче:
Лично за мен, само втория довод има тежест.
Но при това положение се намесва и нещо друго. При такова поставяне на ‘харесваните качества’ - финансова сила и стабилност е най-силния фактор, веднага ще изникват съмнения и упреци в един вид проституция. Съвсем оправдано при това.

От мъжка гледна точка  -
Трудно ми е да си представя, какъв е тоя с много пари, който би се хванал с някаква  бедна жена. По-скоро би си купил.
А стока за продан винаги има.  ;-)

Наистина, евалата на тия, които успяват да заблудят една жена, че са им се вързали на претенциите и да я издействат с ‘50 лева разходи’.
А пък, тия които наистина се връзват...какво да ги коментирам. :P

А за дамите:
Всяка има право на избор.
Аз пък нямам нищо против проституцията, но когато е регламентирана.
Иначе, нещата намирисват.

Мнението беше редактирано от 6th на 16.05.07 12:43.

16.05.07
14:08

казано от kyc-kyc на 16.05.07, 10:42:

MyPa TpuO, това, което си написала е абсолютно вярно и повод за размисъл за повечето мъже...
1. Може ли да обвиняват жените, че се се интересуват от парите им, при положение, че самите мъже са болни и комлексирани на тази тема...
2. Дали наистина жените се интересуват от парите им- имат ли НАИСТИНА пари- нима си пиша с най- богатите мъже в страната.. :-)
3. След като парите изкривяват мисленето на МЪЖЕТЕ, редно ли е да искат жените да са по- силни от тях и да не се поддадат на подобна деформация..
4. Трябва ли да пожелаваме на един мъж да е беден, за да е добър с нас..?

Мили мъже,
ПАРИТЕ РАЗВАЛЯТ МЪЖА, А БЕЗПАРИЧИЕТО РАЗВАЛЯ ЖЕНАТА....

Аз не мога да коментирам това.. Винаги съм казвала, че човек има правото сам да си решава какво да прави в живота си, защото му е само един...
Но вие явно не сте попадали в такава ситуация, защото щяхте да знаете, че в повечето случаи в такава ситуация мъжът напуска жената, защото не може да понесе факта, че вече печели по- малко от нея и става злобен и заядлив...Не знаете какво е да обичаш един мъж и той психически да се промени изведнъж пред очите ти, заради едното достойнство- не защото пари няма, а защото той не ги вади...
Но ми е интересно да разбера мнението на мъжете по следния въпрос: Ако аз имам успешен бизнес и мога се изддържам и угаждам сама, а бизнесът на мъжът до мене пропадне, пък това е единственото което той може да прави- другото е да работи на заплата, с която не може да поддържа предишния си начин на живот, колко години мислите, че трябва аз да го издържам и да му давам пари, за да мога аз самата(и децата ни евентуално) да живеем предишния си живот, за който имаме възможност..?
На мене не ми пречи да го издържам..
Че въпросът ми е към мъжете- ако се случи жената да покрива повечето (80%) разходи, колко мъже и за колко време ще издържат да живеят така без да нервничат и да създават измислени проблеми...?

Много странна логика, Кус-Кус. Изкара всичките мъже психически нестабилни (макар че уж общовалидното мнение е, че жените са по-емоционалната и лабилна част от двойката) и пряко зависими от финансовото си състояние. Т.е. - има пари - добре се чувства, няма пари - не се чувства добре, което пък директно рефлектира върху жената. Е, точно за този тип мъжоВе говорех аз. Да, парите винаги са от значение - най-малкото те са нужни за оцеляването ни. И толкова. Съсредоточаването върху личностните качества, измислянето на различни доводи, с които да се търси материалната изгода в двойката за мен е грозно. Няма значение дали аз или той взимаме повече пари, макар че за съжаление като цяло заплатите в страната са в плюс (средно) към мъжката част на населението.

И да - ако един мъж се срине само заради това, че жената взима повече от него, значи, че живее с доста години назад във времето, плюс това има и психически проблеми. Уж всички жени искаме равенство - пари, отношение, домакински задължения, а какво? Пак мъжът да взима повече пари. Е, аз не държа на това. Държа в домакинството да има достатъчно за посрещане на нуждите, това е достатъчно. От къде точно са дошли парите (т.е. - жената или мъжа) няма никакво значение.

Имам и още едно питане - по отношение на тезата, която извади - какво значи за теб безпаричие? :) И доколко самата ти би допуснала да изпаднеш в ситуация на такова безпаричие? И още нещо - доколко от мъжете около теб зависи финансовата ти стабилност? ;)

И в заключение - вторият ти цитат е изваден от контекста ;)

16.05.07
14:21

Ако имаме пари сме развалени, ако нямаме - сме озлобени и комплексирани. Аз отивам да си прережа вените.

16.05.07
14:53

Ето ти и още един парадокс- когато самият мъж иска да има пари и да е финансово по- стабилен от жената- това е нормално и се приема за нещо нормално от всички мъже...
Но когато жената изрази това същото негово желание- че иска мъжът и да има пари и да е финансово по- стабилен от нея- ето това вече е лошооооооооооо... :-) Работота намирисва..:-)
И защо, когато двамата искат едно и също нещо...???

И още нещо:
Мъжът иска парите за себе си- той да е финансово стабилният в семейството..
Жената иска парите за мъжа си- мъжът и да е финансово стабилният в семейството...
А пък жената я определят като меркантилна..:-) :-) :-)

16.05.07
15:08

Да, защото иска някой друг да изкара паричките и съответно  да осигури нейната стабилност.  :zip:
При мъжа, може да е амбиция, алчност дори...до момента, в който не поиска, жената да изкарва пари и да го гледка, разбир’ се.

Мнението беше редактирано от 6th на 16.05.07 15:10.

16.05.07
15:14

p

Мнението беше редактирано от Predatorzzz на 20.09.16 22:33.

16.05.07
15:35

Радвам се, че си ме разбрала съвсем правилно.. Всичко, което си написала е така, само към това твърдение искам да допълня..

казано от MyPa TpuO на 16.05.07, 14:08:

Няма значение дали аз или той взимаме повече пари
От къде точно са дошли парите (т.е. - жената или мъжа) няма никакво значение.

Няма значение, но..... за жената..
Ето- в няколко поредни поста пиша, че не съм стисната (за разлика от повечето мъже във форума дето се вбесяват, че някоя жена може да им харчи парите.. :-) ) и нямам нищо против да покривам разходите на мъжа до мене, ако той не печели или в един момент спре да печели достатъчно... И питам- колко мъже са съгласни на този вариант без да се изнервят или комплексират от това, т.е. - да продължиме да поддържаме едни нормални отношения и да са финансово зависими от жена... Но никой още не се обадил нито се е похвалил, че е в подобна ситуация...- явно има значение за мъжете, не мислиш ли...? ;-)

Не, не всички жени искаме равенство- аз не искам равенство... Искам той да е по- добрия.. Искам да е главата на семейството, искам да е по- можещия, по- умния... Предпочитам го...

казано от MyPa TpuO на 16.05.07, 14:08:

Имам и още едно питане - по отношение на тезата, която извади - какво значи за теб безпаричие? :) И доколко самата ти би допуснала да изпаднеш в ситуация на такова безпаричие? И още нещо - доколко от мъжете около теб зависи финансовата ти стабилност? ;)

“Безпаричието” за всеки е индивидулно, но причинява едни и същи неудобства- ограничения..
Не само аз- всеки човек би се борил според възможностите си да не изпадне в състояние на безпаричие..
Финансовата ми стабилност по никакъв начин не зависи от мъжете около мене..

И не мога да разбера- какво толкова лошо има в това да искам умен, красив, забавен, мил и финансово стабилен мъж, при положение, че има пълна гаранция, че не съм с него заради парите и съм умна, мила, красива, забавна и образована... :-) :-) :-)

Мнението беше редактирано от kyc-kyc на 16.05.07 15:39.

16.05.07
15:57

казано от predatorzzz на 16.05.07, 15:14:

1во що се отнасяше за примера(ставаше въпрос за човек който е отишъл да помага там, а не който живее там, написах Африка защото знам че там е мизерия) исках да илюстрирам факта че може да си мъжкар и без пари
2ро не съм бил в Африка може би някои ден ще ида
3то Аз лично си признавам че ще ми е  тъпо жена ми да изкарва повече пари от мене(но това би ме амбицирало да се докажа), а от името на другия човек мислиш ли че му пука колко изкарваш, при положение че не се интересува изобщо от пари, даже можеш да си основеш благотворитвелна организация и да му даряваш пари(ако имаш такава възможност) ;-)
4то Пиши по структурирани и сбити постове че така объркваш целия спор така и не разбрах твойто глобално виждане по въпроса за парите

1. Разбрах за Африка, затова избрах него...
2. Живот и здраве- един ден ще идеш...
3. Евала, че това би те амбицирало..
А за твоя пример:Не става въпрос АЗ колко изкарвам, а че той не изкарва, пък семейството и той имат разходи... Пък дали му пука или не- мислиш ли, че за мене е важно точно това, при положение, че не ми е важно дори, че не вади нищо..?;-)
4. Тя темата, въобще не беше за парите, а беше насочена към дамите- какво харесват в мъжете... Но в нея започнаха да пишат мъже, които говореха за пари и че жените това харесват основно в тях... И така се стигна до тая тема...
Пък по оная тема бях писала, че в един мъж харесвам:
1. Усмивката- здрави зъби
2. Поглед
3. Осанка

HE

16.05.07
18:16

Отношенията н една връзка би следвало да се основават на неща като взаимност, разбирателство, любов, а не на пари, както споменах по-горе в България не можеш да постигнеш завидно финансово състояние без да ощетиш някого. С приятелката ми сме заедно повече от 4 години и между нас никога не е ставало въпрос за пари. Имам в предвид, че е имало моменти когато съм нямал и стотинка тя ме е издържала, както и обратното и така до безкрай - това имах в предвид под взаимност /това, че в дадени моменти ми е помагала не ме е унижило по никакъв начин/. Не е най-важното кой колко изкарва, както казах има по-важни неща - чисто човешките взаимоотношения. За това дали в България се изкарват пари - ами хайде убедете ме, че във фирмите плащат щедро на персонала си, осигуряват ги на пълната заплата и не се държат с Вас като с роби, не сте момчета и момичета за всичко. Вариант втори почвате държавна работа, колеги които не могат да си напишат името без правописни грешки ви стават шефове, дошли едва вчера поради простата причина, че тати е еди кой си вие в същия момент взимате мизерни пари и вършите работа за 10 човека. Трети вариант създали сте собствен бизнес и си плащате данъците, плащате високи зарлати на служителите си, като ги осигурявате върху тях? Вариант четвърти продавате наркотици, оръжие или сводничите - е благодаря в пандиза зимата е студено и често някой потен мангал иска да ви стопли. След като изяснихме реалностите в България нещо не мога да се сетя как се изкарват пари без да ощетиш някого? кус-кус нямах в предвит теб като казах че когато жена ми заговори за пари .... имах в предвид всички “златотърсачки” както ги наричам аз плъзнали навсякъде.

18.05.07
13:37

Как една жена може да те направи милионер?
отговор:като преди това си бил милиардер!!!!

:-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P   нямам друг коментар  :-P :-P :-P

Мнението беше редактирано от NRG на 18.05.07 13:41.

OM

27.05.07
20:19

Кус-кус, поздравявам те за мненията.

Пари в България наистина се печелят (все още) по-лесно, но не винаги много законно (макар че не може едно нещо да е повече или по-малко законно, то или е законно, или не е - като с бременната жена). В т.нар. “развити общества” имаш ли над средния стандарт на живот, то вероятно това е станало изключително вследствие на интелекта, образованието, волята и амбициите ти. Така че там е нормално хората с възможности да бъдат уважавани и ценени. У нас (все още) са малко обърнати нещата: ако имаш пари - престъпник си, ако си постигнал нещо - връзкар си и т.н. Може би в повечето случаи тия клишета са (били) верни и оттам идва разминаването. Но аз съм оптимист, че нещата (разбирай мисленето на хората) се променят в положителна насока.

Извън казаното досега - моите скромни наблюдения са, че на нас като цяло ни е доста трудно в отношенията с успяващите в живота, интелигентни и красиви жени.

30.01.11
01:42

Не се сдържах и ще взема и аз да напиша един коментар по темата. На въпроса отговарям директно : очите (прозорец към душата както се казва) и миризмата е от голямо значение. Мирише ли ми на лошо бягам надалече. Не говоря за парфюми,а за готина миризма на чистичко. По отношение на парите.Колкото и да се стягаме,дами, трябва да признаем,че много голям процент от жените гледат първо портфейла. Аз го признавам и ми е малко тъжно ако трябва да съм откровена. Много неща се промениха у мъжете и жените напоследък. Жените искат баровци с парички,за предпочитане гардероби .УЖАС ! Не искам да обиждам яките господа ! Ако сте естествени свалям шапка до земята, ама ако сте от ония дето си мислят : “ООО ще изчукам сумати пички с тва тяло дет съм го направил, що като е химия,нали съм ЗВЯР ” значи искрено ви съчувствам. Това за сигурността е вярно, но не от такива подбуди жените искат фрашкани с пари мъже. Абе искат си лайф,подаръчета.Кой не иска ? Но като гледам слагат парите преди качествата . Жалко. Не е правилно. Но скъпи господа, повярвайте,има прекрасни жени ! Малко, но има. Струва си заради тях да сте истински ! Поздрави :)

30.01.11
01:54

казано от zornitza zlatkova на 30.01.11, 01:42:

Не се сдържах и ще взема и аз да напиша един коментар по темата.

Пиши, пиши ако искаш ги направи 10-ина :D Така като гледам, от близо 4 години не е писано по темата, та има доста да се наваксва :D :D

30.01.11
01:57

Леле, каква тема съм пуснал навремето - съвсем я бях забравил :D

Зори, поздравявам те за откровеността ;)

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 30.01.11 01:58.

KR

30.01.11
09:52

Няма лошо да ъпдейтне-да видем мненията преди и сега :D

30.01.11
10:33

казано от krali_marko на 30.01.11, 09:52:

Няма лошо да ъпдейтне-да видем мненията преди и сега :D

казано от Стоянчо на 08.05.07, 17:29:

Може ли само да вметна преди да се е изказала която и да е дама. Те не гледат визията на мъжа - те гледат ПОРТФЕЙЛА му! Извинявам се за поста, тъй като темата е адресирана към дамите, но много се изкуших да споделя.

Ами аз и сега си поддържам мнението :D Една корекция внасям - не всички, но почти всички!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.01.11 10:35.

аз винаги съм казвал очите,косата и сега като се замисля уханието ( по поетично да е ) ...

30.01.11
10:43

казано от kristiancho на 30.01.11, 10:35:

аз винаги съм казвал очите,косата и сега като се замисля уханието ( по поетично да е ) ...

Ти това ли забеязваш в един МЪЖ?! :D :D :D

казано от Стоянчо на 30.01.11, 10:43:

казано от kristiancho на 30.01.11, 10:35:

Ти това ли забеязваш в един МЪЖ?! :D :D :D

не бе ... това харесвам в една жена то се подразбира...

30.01.11
10:57

Аз лично харесвам мъже, които са много харизматични, артистични и красиви, ако такъв мъж се появи някъде, той просто изпълва пространството, ако си тръгне, всичко става празно някак си. Разбира се, ако този мъж е изпразнен от съдържание, в смисъл ако се е оставил само на чара си, и нищо не е направил, за да развие ума си, тялото си, душата си, не може да задържи вниманието ми...Това, разбира се, е идеалният вариант...

а само във физиката се приемат идеалните състояния на дадено вещество... :D

30.01.11
11:35

Трябва да се направи тема какво харесваме, аджеба, в жените - моля някой, който не го мързи да направи :D :D

30.01.11
14:24

Брех, че разбирачи. Интересно ми е, обаче, писалите преди три години, дали са на същото мнение и сега.
То общо взето само глупости изписахте повечето.

От кога трябва да съм амбициозен и преуспяващ, за да се бия в гърдите, че съм интелигентен, инициативен, стабилен, находчив и като цяло - мъж на място? В кое измерение на коя извратена паралелна вселена, е толкова тесен мирогледа на хората, че да ги определят по статут, иначе едва ли не, е невъзможно да притежават въпросните качества, ако нямат дипломи и препоръки? Къде, аджеба, е прието за чак такава фундаменталност хората да бъдат толкова лесно категоризирани с етикети на челата кой какво струва? Ох, грешка... Точно тук и сега, в тоя свят се случва.

На къде бия... Ами, нима не мога да съм в състояние да направя избора да НЯМАМ амбициите и идеалите на масите и да съм избрал живот на скитник и безделник в името на нещо повече? Например да кажа някой ден с ръка на сърцето, че не съм живял като сляп и безхарактерен консуматор, опиянен от посредствен комерсиализъм на фалшиви материални блага, почти синоними на илюзия. Ловец на елементарния и леко глуповат акт на задоволяване на егоцентрични материалистични нужди. Да се превърна в декадент и да продам душата си на чуждия егоизъм (всичко е маркетинг, бейби, включително малкото ти мозъче, Kyc-kyc), само за да имам одобрението на някое си там к*рве? Не, братко. В някой друг живот, може би. Сега не.
Толкова по въпроса с парите. Или с няколко думи казано - всяко правило си има изключение, така, че, Кус-кус, не си позволявай да си мислиш, че знаеш нещо с такава кристална яснота, както очевидно познаваш мъжете.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.01.11 14:26.

30.01.11
16:03

Ахаха, голямо забавление тази тема...в началото някой се е опитал да въдвори ред, но не съвсем успешно.
Не е лошо някои да четат повече и по - малко да пишат....

Мъжете....какво им е толкова, само дето напоследък някои от тях все повече заприличват на жени - силно емоционални, със слаби характери, клюкари и все такива забавни неща...това се забелязва като тенденция.
И това ще го забележите и по факта, че преди четири години дискусията се водила доста културно и по темата пак са писали повече мъже; но тонът и отношението на участниците едни към други са по - различни от сегашните. За справка - всяка втора тема във форума в момента е поле за изява на тийнове, които не знаят..... откъде изгрява слънцето.

А тези постоянни коментари за парите....не’ам думи просто. Като не искате / не можете да правите впечатление с портфейла си, развийте конкурентни качества и блестете с тях. Меркантилни личности има и от двата пола.

За гардеробите - ако не са самовлюбени, са идеални : ))))) Какво лошо има в мъж с хубава фигура?!

P&

30.01.11
16:07

казано от inis9 на 30.01.11, 16:03:

... За справка - всяка втора тема във форума в момента е поле за изява на тийнове, които не знаят..... откъде изгрява слънцето...

Изток!

И това че съм с 20, та и повече години по-малък от 80% от форума да не ме прави олигофрен ? Моля, моля... стига с тея тъпи изказвания от уш умни хора. Вижда се колко сте умни вашето поколение - затова скъпата ни държава е най-голямото лайно в света!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1