Бицепс

ZO

13.12.07
10:42

Здравейте! Въпроса ми е следния: В тренировката, когато правя само бицепс освен обичайните упражнения за бицепс: щанга, скотово, чуково...мога ли да правя друго упражнение, в което бицепса има голямо участие, например: гребане? Тая моя идея изхожда от някои факти, например: един приятел, които ходи на фитнес никога не е имал мускулна треска на бицепсите от тренировката си за бицепс, а когато прави гръб където участва силно бицепса има мускулна треска, това показва, че бицепса е работил (да кажем усилено). Другото, е че нали целта на тренировката е мускула да се източи за кратко време - е това ще му помогне да се изтощи. Другото, е че както за трицепса се правят базови упражнения, в които се бута, например: на лежанката с тесен хват и кофички, така и при бицепса може да има такива базови дърпащи упражнения, в които той участва. Въпроса ми е дали мога да вкарам примерно гребане в тренировката си за бицепс?

13.12.07
11:30

Някои правят набирания с подхват.
Вариант е да тренираш гръб и бицепс в един ден, но тогава повече от 2 упражнения  за бицепс - не ти препоръчвам.

Тренираш само бицепс в един ден???

Ако твоя приятел, толкова лесно си докарва МТ от тренировка за гръб, а от тренировката за бицепс - нищо, то е доста вероятно нещо да куца в тренировката му за бицепс и/или за гръб.

Мнението беше редактирано от 6th на 13.12.07 11:33.

ZO

13.12.07
11:40

Прав си! Но нищо не ми коства да пробвам тоя метод? Кво ще кажеш?

ТЮ

13.12.07
12:45

Не, няма да стане, повярвай ми.

едното което е с гребане бицепс не се прави, другото което е 4 упражнения за бицепс са много

13.12.07
13:02

Вариант за тебе е да правиш гръб и бицепс в 1 ден. Но да правиш по 3 упражнения за бицепс и само 1 гребане е нонсенс. Щом имаш проблем с бицепса. намери решението му по-скоро чрез промяна в тренировката му, като например върти и разнообразявай упражненията. Моето мнение е, че бицепс може да се прави (и му е достатъчно) само с 2 упражнения.

13.12.07
13:10

Когато правиш гръб, повече товариш мускула Брахиалис, отколкото мускула Бицепс заради надхвата на ръцете.
Ако правиш упражнения за гръб с подхват - става, повече се товари бицепса.
Има достатъчно упражнения, които да ти товарят бицепса, без да товариш гърба.
Тежки упражнения, с малко читинг може да стигнеш големи тежести.
Закакво ти е тогава тренировка за гръб в деня за бицепс?
Нито ще натовариш гърба, нито ще направиш по-тежка тренировка за бицепс.
Ама щом те кефи - пробвай и сам ще се убедиш.
При трицепса и конкретно лег с тесен хват - това е трибойско упражнение. В смисъл измислено е за силачите за покачване на силата на лега. В определен момент тя е ограничена от силата на трицепса.
Пак повтарям - лошо няма да пробваш, но някакъв реален прираст на маса не очаквай.
А това, че някой тренира нещо и после мускулната треска е другаде или въобще я няма показва само, че този някой въобще идея си няма какво прави в залата на тази конкретна тренировка. Има много хора, които “не усещат” тренировката за дадена мускулна група. Като потърсят и получат помощ  нещата се поправят.

ZO

13.12.07
17:28

Ми окей, обаче преди в този форум няколко човека ми казаха, че масата на бицепса зависи много от упражненията за гръб като пример пак давам гребане? т.е. те казаха, че бицепса расте от базовите упражнения за гръб :)

ТЮ

13.12.07
18:03

пак не си разбрал, имали са предвид мъртва тяга може би... и от клековете расте бицепса, защо по дяволите напъваш толкова да тренираш бицепса с гребане!?

аз лично при тяга все си имам треска на бицепса

SK

13.12.07
19:35

Аз лично препоръчвам т.н. концентрирано сгъване или както обичам да го наричам “ВЪРХА НА АЙЗБЕРГА” ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1