НВД - Мнения и критики!
|
27.05.2008, 16:25
Здравейте! Та ето го и въпросното НВД 7:00 - Закуска 10:00 Преди обяд 13:00 Обяд 16:30 19:00 Кардио (30-35мин) 19:45 След кардио Преди лягане Значи освен това пия и ленено масло на хапчета но все пак се чудя от къде да си набавя мазнините |
|
|
|
27.05.2008, 17:25
Еми Да задължително включи ориз то иначе само от овеса нестава преди лягане сложи 200-250 гр извара |
|
|
27.05.2008, 17:27
Agree! Пърдя във фитнеса! |
|
27.05.2008, 17:44
Еми да само кардио правя защото нямам време за фитнес ;( Иначе ще добавя 5 белтъка към закуската и преди лягане 200г извара с 1-2 лъжици зехтин |
|
|
|
27.05.2008, 17:52
Да сложи.. |
|
|
27.05.2008, 19:35
Овеса сутрин го яж с 200гр кисело мляко вместо прясно. vacation is over :D Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
27.05.2008, 21:04
Благодаря Ви много за бързите съвети сега е време за действие |
|
|
|
28.05.2008, 08:56
Естествено, че можеш.... Лег - тяга - клек |
|
|
28.05.2008, 10:25
Моят съвет е да махнеш млякото изцяло. След кардиото яж печен картоф. Препоръчвам ти да си набавяш мазнините от яйчни жълтъци (2-3 на ден) и ленено олио (или сусамов тахан). Рибено масло също ти трябва поне 1гр. на ден. А ако кардиото го правиш сутрин на гладно ще е най-добре. Преди лягане може пак да ядеш месо със салата. |
|
|
28.05.2008, 10:39
аз не съм съгласен напълно с Чукундур. Ако правиш кардио сутрин на гладно може и да изгориш повече мазнини (не доказано), но със сигурност ще изгориш мускул, нужен за изгарянето на мазнини. Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си |
|
|
28.05.2008, 10:44
Нима кардиото през деня е по-ефективно за изгаряне на мазнини?! Поради същите съображения препоръчвам да се прави по 15-20 минунти максимум. Моето виждане е, че е по-добре всяка сутрин по 15 мин. от колкото по 30 мин. през ден, примерно. |
|
|
28.05.2008, 11:54
За мен проблема е, че е на гладно. Но всеки сам решава естествено! Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си |
|
|
28.05.2008, 12:25
Хората са измислили ВСАА за такива ситуации.Кортизол блокери и др. такива. vacation is over :D Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
28.05.2008, 13:00
Айде по добре да не посягате към кортизол блокерите Я, сега да се изкажа |
|
|
28.05.2008, 13:11
Защо ? Ако искаш и на л.с. ми отговори vacation is over :D Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
28.05.2008, 13:21
В сайта има статия: http://www.bb-team.org/articles/815/ Я, сега да се изкажа |
|
|
28.05.2008, 13:23
ВСАА+глутамин и кардиото на гладно няма да стопи мускул! |
|
|
28.05.2008, 13:43
E зависи какво разбираме под блокери, но всеки път като го пиша ми се върти този конкретен продукт в главата: vacation is over :D Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
28.05.2008, 13:57
Мускула не “изгаря“ толкова лесно. Дали ще пиеш разклонена верига, или глутамин, има някакво значение, но не чак толкова. Това колко ММ ще запазиш зависи от цялостния дневен баланс. Продуктов мениджър |
|
|
28.05.2008, 16:48
Валентин Иванов, чакай бре. Ти само за прясно мляко май ми казваш? Или а? А пък ядките как така а? Ми мазнината к‘во пречи, задача с много неизвестни ми стана?! Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си |
|
|
28.05.2008, 16:56
По принцип се махат всички млечни произведения. Изключение може да направи обезмаслената извара. Ядките не са много добра идея защото не се разграждат добре, и за това е добре да се взима нещо смляно, като олио или тахан, което не е минало химична обработка. Аз също смятам, че многото мазнини не са добра идея, особено ако са наситени. Не съм съгласен със забраната за хранене преди сън. Дори съм смятам, че нощтното хранене може да бъде полезно в случая, но става много натоварващо. |
|
|
28.05.2008, 18:26
преди и аз имах същите възгледи само че ако си на НВД и поемаш малко мазно какво остава за енергия? ще разгражме белтък? не е добър вариант. Иначе като се каже НВД се разбира това което описахте, аз говоря за ВМ-НВХ. Ако разчиташ на мазнини за Е и глада идва след 16я час (не като при въгл на 6я) мисля че нощното хранене е излишно. С “НВД“, както го нарекох, тялото се мъчи. Всеки прави каквото иска ест, аз ще си остана от ВМ-НВД отбора. Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си |
|
|
28.05.2008, 19:17
Само не ми я ясно как го решихте, че с НВД тялото се мъчи ? Какво значи мъчи се ? А и човека си е писал НВД мнения и критики, не ВМ-НВД/НВХ мнения и критики. vacation is over :D Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
28.05.2008, 19:19
Защо сиренето не може да се яде?Няма лактоза,има само мазнини? Пърдя във фитнеса! |
|
28.05.2008, 19:37
В край на сметка останах много объркан! |
|
|
|
28.05.2008, 22:30
Най-малкото, че няма елемент от храната предвиден за енергия. Иначе добре се отвори темата за ВМ-НВД/ НВД ‘щото много народ въобще не са наясно с нещата. Понасяй с достойнство онова, което не можеш да промениш |
|
|
29.05.2008, 07:00
Напротив, темата изобщо не е за ВМ НВД, а за НВД, а това дето го написа по-горе просто ще го оставя без коментар ! vacation is over :D Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
29.05.2008, 07:13
Е,как в сиренето да няма лактоза, като е млечен продукт:) Я, сега да се изкажа |
|
|
29.05.2008, 09:03
Винаги съм се чудел какъв е смъсъла от високи мазнини при НВД за изчистване. Защо енергията трябва да се набавя от мазнини? Нали целта е да се изгарят мазнини, когато тялтото има нужда от енергия ще изгори телесните такива. Ако толкова много организма се нуждае от допълнителна енергия да се направят адекватни сметки и да се увеличат леко въглехидратите. Ако е трудно да се направят прецизни сметки, тогава просто да се консумират повече белтъци. Тялото също може да ги използва за енергия, а калорииния излишък от тях няма да доведе до натрупване на мазнини или да бъде пречка за тяхното изгряне, както биха направили мазнините. До сега съм прочел доста диети на културисти и техни диетолози и абсолютно никъде не съм видял да се поемат толкова мазнини и то от такива източници. На някои места се говори за високи мазини, но като се сметнат количествата са съвсем нормални според моите виждания.
Има много “елементи“ предвидени за енергия като например белтъчини, въглехидрати и телесни мазнини. При разграждането на 1гр белтък или въглехидрат се отделят по ~4кал. енергия. |
|
|
29.05.2008, 09:56
Пренасищането на кръвта с амино киселини вследствие на прекалено много консумиране на белтъчини, също може да доведе до покачване на инсулина в кръвта, а след това ви е ясна процедурата. Нищо в повече не е хубаво. |
|
|
29.05.2008, 10:15
Едва ли покачването му ще е съществено, но дори и така да е, аз не виждам нищо лошо в това. Винаги съм бил на мнение, че основния проблем са въглехидратите предизвикващи интезивното отделяне на инсулин, а не самият той. Все пак това един силно анаболен хормон, покачването му след тренировка е почти задължително. |