27.05.08
14:25
Здравейте!
Значи аз съм момче на 18 г. 101 кг и 190 см висок!
ОКБ - 3029
Протеин - 2.5 х 101 = 252г = 1008ккал
Въглехидрат - 1.0 х 101 = 101г = 404ккал
Мазнини - 179г
Та ето го и въпросното НВД
7:00 - Закуска
100г овесени ядки с 200г прясно мляко(може би и 2 белтъка)
10:00 Преди обяд
200-250г пилешко месо със салата!(да включа ли и малко ориз за да допълня въглехидрата?)
13:00 Обяд
250 г пилешко пак със салата
16:30
Пак пилешко и салата
19:00 Кардио (30-35мин)
19:45 След кардио
1 кофичка кисело мляко
Преди лягане
Ето тук се питам какво да ям
Значи освен това пия и ленено масло на хапчета но все пак се чудя от къде да си набавя мазнините
Моля Ви за помощ защото найстина се нуждая :)
Благодаря Ви предварително!
27.05.08
15:25
Еми Да задължително включи ориз то иначе само от овеса нестава преди лягане сложи 200-250 гр извара
казано от Rumen Kamenov на 27.05.08, 15:25:
Еми Да задължително включи ориз то иначе само от овеса нестава преди лягане сложи 200-250 гр извара
Agree!
Само кардио ли правиш?По-добре след тренировката да имаш някакво добро хранене-месо,яйца,риба а не една кофичка кисело мляко.И обогати закуската задължително-има много малко протеин.Или яж 6-7-8 белтъка или вкарвай по 4-5 яйца.
Мазнините си ги набавяй от ядки,зехтин.
Еми да само кардио правя защото нямам време за фитнес ;( Иначе ще добавя 5 белтъка към закуската и преди лягане 200г извара с 1-2 лъжици зехтин
Иначе да сложа пак месо след тренировката така ли?
27.05.08
15:52
Да сложи..
Овеса сутрин го яж с 200гр кисело мляко вместо прясно.
След кардиото унищожаваш всичко с това кисело мляко.Не месо, а белтъци яж тогава.Протеин на прах е за предпочитане ако консумираш.
Преди лягане извара с бадемово олио е супер комбо ;)
Благодаря Ви много за бързите съвети сега е време за действие
А може ли вместо бадемово олио да я ям с бадеми 50-100 грама сурови?
Моят съвет е да махнеш млякото изцяло. След кардиото яж печен картоф. Препоръчвам ти да си набавяш мазнините от яйчни жълтъци (2-3 на ден) и ленено олио (или сусамов тахан). Рибено масло също ти трябва поне 1гр. на ден. А ако кардиото го правиш сутрин на гладно ще е най-добре. Преди лягане може пак да ядеш месо със салата.
Мнението беше редактирано от Чукундур на 28.05.08 11:59.
аз не съм съгласен напълно с Чукундур. Ако правиш кардио сутрин на гладно може и да изгориш повече мазнини (не доказано), но със сигурност ще изгориш мускул, нужен за изгарянето на мазнини.
Нима кардиото през деня е по-ефективно за изгаряне на мазнини?! Поради същите съображения препоръчвам да се прави по 15-20 минунти максимум. Моето виждане е, че е по-добре всяка сутрин по 15 мин. от колкото по 30 мин. през ден, примерно.
Мнението беше редактирано от Чукундур на 28.05.08 11:00.
Хората са измислили ВСАА за такива ситуации.Кортизол блокери и др. такива.
Но всичко опира до това какво ще ядеш след кардиото на гладно.Мускулна маса толкова лесно не се гори.
28.05.08
11:00
Айде по добре да не посягате към кортизол блокерите
28.05.08
11:21
В сайта има статия: http://www.bb-team.org/articles/815/
Кортизолът е стероиден хормон-отделя се от надбъбречните жлези.Пише си всичко в статията, но той има много централна роля в протеиновия и въглехидратния метаболизъм едновременно.Не е добра идея да се приемат препарати, които да “разджуркат” нивата му.Една тренировка, с която не си надвишил възможностите на организма си, няма да доведе до експлозия от кортизол, не се налагат блокери. Колкото по-малко намеса в ендокринната система, толкова по-добре, защото веднъж разбъркана, после много трудно се оправя и регулира!
E зависи какво разбираме под блокери, но всеки път като го пиша ми се върти този конкретен продукт в главата:
http://www.bodybuilding.com/store/design/lean.html - който е далече от едно лекарствено средство.
28.05.08
11:57
Мускула не “изгаря” толкова лесно. Дали ще пиеш разклонена верига, или глутамин, има някакво значение, но не чак толкова. Това колко ММ ще запазиш зависи от цялостния дневен баланс.
Имай предвид че тренировката, независимо дали е силова, или кардио, действа най-вече като оптимизатор на метаболизма и има доста по-комплексен ефект, от чисто и просто “хвърляне на лой в печката”.
Абсолютно задължително изхвърли всички млечни продукти от диетата! Нямаш идея колко пречат. Едно заради млечната захар и мазнина, второ заради естрогена, който се съдържа в голям % от млечните и освен че пречи на изчистването, задържа доволно вода.
И с ядките внимавай, не повече от 200гр на седмица. Преди да си легнеш, не яж нищо. последно хранене 2-3 часа преди сън.
Има и още 101 неща, но няма как всички да ги опиша тук.
Валентин Иванов, чакай бре. Ти само за прясно мляко май ми казваш? Или а? А пък ядките как така а? Ми мазнината к’во пречи, задача с много неизвестни ми стана?!
По принцип се махат всички млечни произведения. Изключение може да направи обезмаслената извара. Ядките не са много добра идея защото не се разграждат добре, и за това е добре да се взима нещо смляно, като олио или тахан, което не е минало химична обработка. Аз също смятам, че многото мазнини не са добра идея, особено ако са наситени. Не съм съгласен със забраната за хранене преди сън. Дори съм смятам, че нощтното хранене може да бъде полезно в случая, но става много натоварващо.
Мнението беше редактирано от Чукундур на 28.05.08 14:59.
преди и аз имах същите възгледи само че ако си на НВД и поемаш малко мазно какво остава за енергия? ще разгражме белтък? не е добър вариант. Иначе като се каже НВД се разбира това което описахте, аз говоря за ВМ-НВХ. Ако разчиташ на мазнини за Е и глада идва след 16я час (не като при въгл на 6я) мисля че нощното хранене е излишно. С “НВД”, както го нарекох, тялото се мъчи. Всеки прави каквото иска ест, аз ще си остана от ВМ-НВД отбора.
Само не ми я ясно как го решихте, че с НВД тялото се мъчи ? Какво значи мъчи се ?
Под НВД разбирам - 3гр протеин, 1.5гр въгл. и останалото мазнини.
А и човека си е писал НВД мнения и критики, не ВМ-НВД/НВХ мнения и критики.
Защо сиренето не може да се яде?Няма лактоза,има само мазнини?
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 28.05.08 17:39.
В край на сметка останах много объркан!
Какво да махам и какво да слгам?Верно че мнения много ама мисля че все трябва да има 1 общо мнение
Само не ми я ясно как го решихте, че с НВД тялото се мъчи ? Какво значи мъчи се ?
Най-малкото, че няма елемент от храната предвиден за енергия. Иначе добре се отвори темата за ВМ-НВД/ НВД ‘щото много народ въобще не са наясно с нещата.
Напротив, темата изобщо не е за ВМ НВД, а за НВД, а това дето го написа по-горе просто ще го оставя без коментар !
29.05.08
05:13
Е,как в сиренето да няма лактоза, като е млечен продукт:)
казано от jalokin на 28.05.08, 16:26:
преди и аз имах същите възгледи само че ако си на НВД и поемаш малко мазно какво остава за енергия? ще разгражме белтък? не е добър вариант. Иначе като се каже НВД се разбира това което описахте, аз говоря за ВМ-НВХ. Ако разчиташ на мазнини за Е и глада идва след 16я час (не като при въгл на 6я) мисля че нощното хранене е излишно. С “НВД”, както го нарекох, тялото се мъчи. Всеки прави каквото иска ест, аз ще си остана от ВМ-НВД отбора.
Винаги съм се чудел какъв е смъсъла от високи мазнини при НВД за изчистване. Защо енергията трябва да се набавя от мазнини? Нали целта е да се изгарят мазнини, когато тялтото има нужда от енергия ще изгори телесните такива. Ако толкова много организма се нуждае от допълнителна енергия да се направят адекватни сметки и да се увеличат леко въглехидратите. Ако е трудно да се направят прецизни сметки, тогава просто да се консумират повече белтъци. Тялото също може да ги използва за енергия, а калорииния излишък от тях няма да доведе до натрупване на мазнини или да бъде пречка за тяхното изгряне, както биха направили мазнините. До сега съм прочел доста диети на културисти и техни диетолози и абсолютно никъде не съм видял да се поемат толкова мазнини и то от такива източници. На някои места се говори за високи мазини, но като се сметнат количествата са съвсем нормални според моите виждания.
По-добре от Валентин Иванов едва ли ще успея да обясня защо не трябва да се консумират млечни произведения. Няма и смисъл да се казва едно и също нещо няколко пъти и то в една тема. В крайна сметка всеки може и трябва да пробва от всичко. Най-добрият съветник е опита.
казано от king_size на 28.05.08, 20:30:
Най-малкото, че няма елемент от храната предвиден за енергия. ....
Има много “елементи” предвидени за енергия като например белтъчини, въглехидрати и телесни мазнини. При разграждането на 1гр белтък или въглехидрат се отделят по ~4кал. енергия.
Мнението беше редактирано от Чукундур на 29.05.08 07:40.
Пренасищането на кръвта с амино киселини вследствие на прекалено много консумиране на белтъчини, също може да доведе до покачване на инсулина в кръвта, а след това ви е ясна процедурата. Нищо в повече не е хубаво.
казано от Flask на 29.05.08, 07:56:
Пренасищането на кръвта с амино киселини вследствие на прекалено много консумиране на белтъчини, също може да доведе до покачване на инсулина в кръвта, а след това ви е ясна процедурата. Нищо в повече не е хубаво.
Едва ли покачването му ще е съществено, но дори и така да е, аз не виждам нищо лошо в това. Винаги съм бил на мнение, че основния проблем са въглехидратите предизвикващи интезивното отделяне на инсулин, а не самият той. Все пак това един силно анаболен хормон, покачването му след тренировка е почти задължително.
Не мога да обясня нещата научно. Най-верятно няма и смисъл. Извадил съм си заключенията от наблюдения, факти и опит, които не ги пише в учебниците по биология. Възможно е да греша! В крайна сметка при някои може да действа по този начин, при други не. За това както казах, всеки трябва да опита и същевременно да знае какво точно прави, за да може да си направи равносметката накрая.
Мнението беше редактирано от Чукундур на 29.05.08 08:17.
Първо и аз ще кажа че и моята гледна точка е изградена най-вече на опит и известно количество четене. И нали не се заяждаме, обсъждаме го просто? Така значи сеа..
Приемат се мазнини, защото колкото повече мазнини поемаш, толкова повече употребяваш (същото важи и за въглехидрата). Т.е. това което приемаш повече, тялото избира да използва. Ако са повече въглехидрати тях, ако са повече мазнини тях. Затова има и адапционен период.Белтъка е шит за енергия, в една огромна тема Митата101 го беше обяснил подробно. Прецизни сметки за калории лично според мен няма как да станат (т.е. мнението ни се припокрива), ДЗВЕР го обясняваше в темата за фит. списанията. От белтък няма да се напълнее, но няма и да помогне за изчистване от мазнините.
Колкото за инсулина.Освен анаболно действие има и още няколко черти. Като например анаболното си въздействие върху мазнините или потискащото си въздействие върху имунната система.
Мнението беше редактирано от jalokin на 29.05.08 08:49.
16.06.08
21:28
Искам да използвам да попитам - проблем ли е че за чистенето освен L-carnitine и суроватка,си взех вместо BCAA,обикновени аминокиселини на Genesis? След кардиото ли да ги пия?