Джудо и бодибилдинг
|
|
01.07.2008, 15:36
би било само по - добре! http://www.myspace.com/esoundc |
|
|
01.07.2008, 16:14
Зависи какво наричате “бодибилдинг“. Ако обаче наричате бодибилдинг това, което всички го наричат - стермеж към растеж на мускулите, към изчистване и т.н. ще ви кажа: по - добре го забравете...
Нищо не пречи иначе и пет пъти седмично да ходите на фитнес за тонус, макар че за мен това говори за слаба джудо тренировка. Но ако не ви болят ставите - няма пречка. |
|
01.07.2008, 17:15
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline |
|
|
01.07.2008, 18:05
Ама и ти се изказа Az sym Zdravko Jelqzkov.Boiko Borisov mi e idol i qm kartofi i oriz. |
|
|
|
01.07.2008, 20:25
Джудото произлиза от джуджицуто Хардкор и щанги!!! |
|
|
01.07.2008, 21:39
ЛЕЛЕ ... БРАЗИЛСКО ЖИУ - ЖИЦО е създадено от Маеда ученик на Кодокан ( 1вото джудо училище ) . Джу-джицото е друго японско изкуство от което е произлязло джудото. ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
02.07.2008, 16:45
хора тук момчето е конкретизирало какво точно иска, и доколкото разбирам е състезател, преди да започнете да обяснявате кой колко се е объркал, прочете какво точно говори самия човек стартирал топика, а той иска да качи маса и да си ходи на джудо без да се състезава/ поне така е написал/, което говори за много високо тренировъчно ниво и честно казано дотук в цялата тема го заринахме с информация и т.н. която май ще се окаже безполезна. http://www.myspace.com/esoundc |
|
|
02.07.2008, 17:30
Ей, ама и ти си тежка гемия като захванеш някакъв спор Често тренират и двуразово. Но кои са страничните ефекти от системно претрениране в пубертета? |
|
|
02.07.2008, 18:59
все едно говорим като тренер и спортист практик,в смисъл едното е на татамито, другото е в залата за силова подготовка. Добре и аз съм се дърпал за фланелката и ритал напред назад, но никога заедно двете. http://www.myspace.com/esoundc |
|
|
02.07.2008, 20:10
За нещастие съм :D Хардкор и щанги!!! |
|
04.07.2008, 22:06
Според мен избери джудото.Мога да се аргументирам.Спортове като футбол,бокс,бойни изкуства са до едно време.А фитнесзала може да посещаваш дори на 40г.Сега предполагам си ученик.В тая възраст имаш най-голяма бързина и ловкост.Предполагам,това че тренираш джудо означава че имаш добри физически данни.Тоест не си хилав за да трупаш килограми и мускулна маса в залата.Може да се пуснеш и в разни състезания.А когато видиш,че губиш върховата форма след време,преминаваш към бодибилдинга.Мъжете над 25 много лесно трупат килограми и мускулна маса.Фитнеса е само допълнителен стимул.Сега можеш да правиш ограничени леки фитнестренировки.Епизодични и избирателни на изоставащи мускулни групи важни за състезанията по джудо.След това,като преминеш изцяло към бодибилдинга няма да започнеш от нулата.Ще имаш добро телосложение и физически качества от предишния спорт.Тъй че ще започнеш бодибилдинга на ниво среднонапреднал най-малкото. |
|
|
07.07.2008, 22:46
Може да прочетеш за родовете Грейси и Мачадо.Maeда показва на Грейси(Хелио мисля,че беше),а втория оформя стила като вкарва много нови техники,защото от малък е болнав и това му е фиксидеята “Слабите хора да стават шампиони“ .Кажи ми защо джудото е граплинг Az sym Zdravko Jelqzkov.Boiko Borisov mi e idol i qm kartofi i oriz. |
|
|
|
07.07.2008, 23:04
Ако Жуй Жицо има общо с Джудо вече тотално ми объркахте представите! Как може стил наподобяващ борбата да произлезе от стил наподобяващ кунг фу или карате в който има чупене на кости с удъри направо се шашкам! |
|
|
08.07.2008, 15:20
Гледах състезание по Карате Киокошин ..... тренирал съм малко муай-тай и чесно да си кажа това карате ми се стори малко хамаво.По здравията тежкията побеждава в повечето случай , няма категорий ,от няколко срещи само няколко човека показаха техника.Спорта е готин но аз съм практичен човек и не бих тренирал подобно нещо.За това карате според наблюденията ми главното е физическа сила , при боксовите спортове трябва главно издръжливост и техника , не толкова сила.За борбата и подобните спортове се иска физическа сила но тя без техника бива размазана в пода.ДЗВЕР обясни много правилно.Или бодибилдинг или джудото |
|
|
08.07.2008, 15:43
чефо викаш тез са пълни дървета а http://www.youtube.com/watch?v=3OzWaEEwSTI |
|
|
09.07.2008, 12:10
Vasko , не се обиждай , казах че спорта е готин но на мен не ми харесва , а за това клипче има няколко момента кадето просто 1ния не си държи гарда както трябва нормално да яде бой. http://www.zazz.bg/play:aeee85d9 погледни и това.Иначе за твоето клипче , че дръпнатите са луди и незнаят какво правят никой не спори |
|
|
12.07.2008, 22:23
Попринцип казах че 1во е ДЖУ-ДЖИЦОТО то е с удари и хватки използва се от охраните на императора които нямат право да носят оръжия ...После професор ДЖигуро Кано като създава джудото а после Маеда ( учиник на ДЖигуро Кано) отива в Бразилия и там е основано Жиу Жицото !!! ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
12.07.2008, 22:27
ЗНам за Кимура (джудо ) които отива в Бразилия и побеждава шампиона им по Жиу житцу с ключ ; а попринцип Жиу житцу то е основно в партер и с клЮчове ! Но според мен като говорим за такива борцови спорове и 2мата биха се огъналия под моща на БАЛКАНСКИЯ Лъв!! ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
12.07.2008, 22:53
Кажи защо джудото е граплинг.Дали Балканския Лъв е щял да падне или бие не можем да го говорим.Не съм фен на борба срещу джудо,карате срещу бокс и т.н ,защото всички стилове си имат плюсове и минуси(освен бойното самбо хаха) и от една битка не можем да заключим става или не даден спорт.Понеже горе споменаха и каратето.То отдавна не е актуално просто.дори е смешно и отживяло и недоказало се във времето. Az sym Zdravko Jelqzkov.Boiko Borisov mi e idol i qm kartofi i oriz. |
|
|
|
13.07.2008, 07:53
Еми Бразилското ЖЖ е граплинг според теб ..там се тренира почти само земя а джудото тренират или 50:50 стоика и партер или дори повече стоика ..пак се тренира на земя но по малко ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
13.07.2008, 10:12
Момчета като разбирате толкова от бойни изкуства, кои смятате че са най - практически насочените такива? Чувал съм че Краф Мага е доста добро, освен това техниките с които тренират специалните части в различни страни. |
|
|
14.07.2008, 08:21
Аз не разбирам много ... но според мен разни дето са по груби например Муаи таи според мен е доста опасно дори и да не си на някво много високо ниво . ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!! |
|
|
14.07.2008, 09:27
аз лично съм почитател на самбото и капоерата, кик бокс и муай тай си е направо брутално, защото или те пребиват, или ти пребиваш някого, средно положение няма. Колкото до джудото, ако не се лъжа там се гледа чистотата и формата на изпълнение на техниките, отколкото самия двубой. http://www.myspace.com/esoundc |
|
|
14.07.2008, 13:06
Аве разбери по себе си какво можеш и какво не Така че... Всеки си решава по себе си. |
|
15.07.2008, 22:25
БЖЖ-то без ги е граплинг-да.Много граплъри си тренират и джудо с граплинга,ама няма ключове на краката,пък като ги хване някой самбист прави чудеса от отворения гард.Джудото си е стойкаджийска работа за мен.Неслучайно охранителите са повече като бройка от боксьори или кикбоксьори.Разбира се,не забравяме и борците,но те винаги ще са си най-много.Просто това си е Българския спорт.
Крав магата наподобява бойното самбо на СПЕЦНАЗ.Работят главно по обезоражаване,но вкарат и доста айкидистки техники,който не съвпаднат в тия модерни времена.Прави го доста статично,а и отдавна нещата не стават само с първия допир и първото действие.Все пак е еврейско бойно изкуство те няма да се минат,но в България спецове едва ли има.Тренирай някой спорт с традиции в България-имаме и медалисти,шампиони и треньори,който могат да направят всеки с воля питбул Най-практични за мен са борбите(борба,самбо,джудо,джуджицу),защото вършат работа-събаряния хвърляния стават още дори и преди да е посегнал.Ако е малко комплексен обаче кикбоксьора или каратиста може да се скофти ситуацията.Но пък бой е всичко се случва Az sym Zdravko Jelqzkov.Boiko Borisov mi e idol i qm kartofi i oriz. |
|