Джудо и бодибилдинг

2 от 2
2

Дата: 22.06.2008
От: Варна 9000
01.07.2008, 15:36

би било само по - добре! smile

http://www.myspace.com/esoundc
http://www.psychedelic-kitchen.com/
DIY tektronica bashment since the early years!

Дата: 05.07.2004
От: Бургас
01.07.2008, 16:14

Зависи какво наричате “бодибилдинг“.
Ако наричате бодибилдинг кръговете десетки скоростни силови упражнения, характерни за борбата, щангите и подобие, добре, те са незаменими. Само че растежът там идва по - скоро от стероидите.
Има ред упражнения в борбата специално, които наподобяват бодибилдинга, но само наподобяват.

Ако обаче наричате бодибилдинг това, което всички го наричат - стермеж към растеж на мускулите, към изчистване и т.н. ще ви кажа: по - добре го забравете...
Забравете го, щото като оставим настрана вдървяването и намалената издържливост, които са чест спътник на подобно комбиниране, ми се струва, че бая народ дават мнение, пропускайки основополагащ факт: в джудото и в борбата има КАТЕГОРИИ.
И няма такъв филм аз ся искам да кача или да сваля.
Ако не сте тренирали, аз да ви кажа. Няма такъв филм. Ако искаш, кажи довиждане на отбора и си ти в залата.

Не може и двете да  са ви приоритет, трябва да изберете едното. ДОбрият джудист или борец също има сносно тяло, но не забравяйте, че ще дойде момента, когато не само няма да можете, а ще ви бъде забранено да развивате това тяло. Така че мислете отрано кое ви е по - важно, за да не отидат накрая години на вятъра.

Нищо не пречи иначе и пет пъти седмично да ходите на фитнес за тонус, макар че за мен това говори за слаба джудо тренировка. Но ако не ви болят ставите - няма пречка.

Дата: 17.07.2006
01.07.2008, 17:15
D3BEP - 01.07.2008, 16:14

...

excaim Екстра обяснено, това имах предвид и аз, но ти си си дал повече труд да го обясниш. Дано повече няма бъркане на понятия.

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy

Дата: 26.04.2004
01.07.2008, 18:05
Wrestling_pro - 01.07.2008, 11:42
misho280 - 01.07.2008, 10:11

Аз тренирам и карати и бодибилдинг и мога да кажа чедали карате дали джудо натовалването е почти едно и също и без фитнес нямаше да постигна почти нищо в спорта така че тренираи и двете а по нататък ще разбереш кое те влече повече.

джудото е граплинг

Ама и ти се изказа smile .Граплингът е по-скоро бразилско джуджицу(което все пак наистина произлиза от джудото) без ги,отколкото джудо.

Az sym Zdravko Jelqzkov.Boiko Borisov mi e idol i qm kartofi i oriz.

От: Пловдив
01.07.2008, 20:25

Джудото произлиза от джуджицуто wink

Хардкор и щанги!!!

Дата: 26.12.2007
01.07.2008, 21:39
Joredos - 01.07.2008, 18:05

Аз тренирам и карати и бодибилдинг и мога да кажа чедали карате дали джудо натовалването е почти едно и също и без фитнес нямаше да постигна почти нищо в спорта така че тренираи и двете а по нататък ще разбереш кое те влече повече.

джудото е граплинг

Ама и ти се изказа smile .Граплингът е по-скоро бразилско джуджицу(което все пак наистина произлиза от джудото) без ги,отколкото джудо.

ЛЕЛЕ  ... БРАЗИЛСКО ЖИУ - ЖИЦО е създадено от Маеда  ученик на  Кодокан ( 1вото  джудо училище ) . Джу-джицото е  друго японско изкуство от което е произлязло  джудото.
МОЛЯ НЕ СЕ ИЗКАЗВАИТЕ  НЕПОДГОТВЕНИ !!

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

02.07.2008, 16:45
Никола - 28.06.2008, 08:36

Така си е - не гоня професионални цели.Тренирам за маса.Но въпроса е, че ако отново тръгна на джудо пак ще ме бутат да се състезавам..а това няма да остави време за фитнеса.Поне не толкова колкото сега - тренирам гърди+трицепс+корем, гръб+трапец+корем, рамо+бицепс+трицепс(пак)+корем и чак на 4тия ден почивам.А преди го правех по два пъти това и чак тогава почивах...

хора тук момчето е конкретизирало какво точно иска, и доколкото разбирам е състезател, преди да започнете да обяснявате кой колко се е объркал, прочете какво точно говори самия човек стартирал топика, а той иска да качи маса и да си ходи на джудо без да се състезава/ поне така е написал/, което говори за много високо тренировъчно ниво и честно казано дотук в цялата тема го заринахме с информация и т.н. която май ще се окаже безполезна.
С очите си съм виждал сумати и каратисти в това число и Емо Костов,/ сигурен съм ,че знаете кой е /, както и едно момче което е световен шампион по Самбо/ или беше преди една две години, сега незнам/, да тренират с тежести, кой за маса , кой за сила всеки сам си гони целите, и понеже  4 - 5 години съм тренирал в една зала с тези момчета - ск “ТИМ“ град Варна , мога да ви кажа,че изобщо не си правят майтап, вдигат килограми дето ви е бедна фантазията, ходят състезават се и нищо не пречи на другото, но те са професионалисти и имат повечко време за тренировки, че и в Морската Градина бягат, това са триразови тренировки и те не се щадят, друг е въпроса обаче ако потребителят Никола е ученик, смятам, че това е по - голям проблем отколкото съчетаването на два спорта!

02.07.2008, 17:30

Ей, ама и ти си тежка гемия като захванеш някакъв спор smile
Както казах: нищо не пречи, нека пробва.
Но не може и двете да са приоритети.
Сравнението на борбата с карате и самбо, дет са дърпат за фанелките - които въобще не са състезателни на такова високо ниво и са доста по - други спортове, е неадекватна. Джудото и борбата са олимпийски спортове. Пък и да не питам що е то добър каратист... Добър на ката? Жан клод?....
Ако не познаваш правилната тренировка на борците, то тя е:
1. Борба - техника.
2. Щанги
3. Други простотии - блъскане за хват и какво ли още не.
4. Бягане.
5. Пак борба - състезателно.
6. Може почивка - например едно ръгби.
7. Пак щанги.
8. Бягане.

Често тренират и двуразово.
И ... това е тренировката... Няма “ае аз понеже не искам да ставам професионалист тва ше го пропусна“. Или тренираш, или не. Никому не му трябват в отбора лица, които нагледно показват на другите как се мързелува. Вратата е отзаде.
Ако след това смяташ, че някой има силата за фитнес без стероиди... Ок, има такива хора, но според мен това ще си е чисто претрениране - даже и при наполовина съкратена едноразова тренировка...
Струва ми се ,че па кизхождаш от гледна точка на себе си и от гледна точка на това, че приравняваш неприравними спортове. Аз например съм играл борба и баскет едновременно.. Но борба и светсен фитнес... Не знам. Ок, ако има сили нека пробва.

Но кои са страничните ефекти от системно претрениране в пубертета?
Затова, според мен не давайте акъл ка кнепременно да стане. Нека човекът сам си прецени дали може и двете и сам си избере приоритета...

02.07.2008, 18:59

все едно говорим като тренер и спортист практик,в смисъл едното е на татамито, другото е в залата за силова подготовка. Добре и аз съм се дърпал за фланелката и ритал напред назад, но никога заедно двете.  raspberry

От: Пловдив
02.07.2008, 20:10

За нещастие съм :D
Е щом вчера след 13 часа работа на пълен адреналин (50 метра от земята на 2 квадратни дециметра площ с 10 кг машина в ръцете и без нищо отстрани)си направих и ебаси тренировката ше успея все някак да го съчетая.

Хардкор и щанги!!!

Дата: 16.06.2006
От: Варна
04.07.2008, 22:06

Според мен избери джудото.Мога да се аргументирам.Спортове като футбол,бокс,бойни изкуства са до едно време.А фитнесзала може да посещаваш дори на 40г.Сега предполагам си ученик.В тая възраст имаш най-голяма бързина и ловкост.Предполагам,това че тренираш джудо означава че имаш добри физически данни.Тоест не си хилав за да трупаш килограми и мускулна маса в залата.Може  да се пуснеш и в разни състезания.А когато видиш,че  губиш върховата форма след време,преминаваш към бодибилдинга.Мъжете над 25 много лесно трупат килограми и мускулна маса.Фитнеса е  само допълнителен стимул.Сега можеш да правиш ограничени леки фитнестренировки.Епизодични и избирателни на изоставащи мускулни групи важни за състезанията по джудо.След това,като преминеш изцяло към бодибилдинга няма да започнеш от нулата.Ще имаш добро телосложение и физически качества от предишния спорт.Тъй че ще започнеш бодибилдинга на ниво среднонапреднал най-малкото.

07.07.2008, 22:46
Wrestling_pro - 01.07.2008, 21:39

джудото е граплинг

ЛЕЛЕ  ... БРАЗИЛСКО ЖИУ - ЖИЦО е създадено от Маеда  ученик на  Кодокан ( 1вото  джудо училище ) . Джу-джицото е  друго японско изкуство от което е произлязло  джудото.

Може да прочетеш за родовете Грейси и Мачадо.Maeда показва на Грейси(Хелио мисля,че беше),а втория оформя стила като вкарва много нови техники,защото от малък е болнав и това му е фиксидеята “Слабите хора да стават шампиони“ .Кажи ми защо джудото е граплинг smile .

Дата: 25.01.2008
07.07.2008, 23:04

Ако Жуй Жицо има общо с Джудо вече тотално ми объркахте представите! Как може стил наподобяващ борбата да произлезе от стил наподобяващ кунг фу или карате в който има чупене на кости с удъри направо се шашкам!
Според мене бодибилдинг и джудо са несъвместни дотам, че доста трудно ще станеш световен шампион по джудо и мр олимпия но първото и добър бодибилдър е напълно възможно! Просто от стероидите ставтат огромни мускули!

Дата: 17.05.2006
08.07.2008, 15:20

Гледах състезание по Карате Киокошин ..... тренирал съм малко муай-тай и чесно да си кажа това карате ми се стори малко хамаво.По здравията тежкията побеждава в повечето случай , няма категорий ,от няколко срещи само няколко човека показаха  техника.Спорта е готин но аз съм практичен човек и не бих тренирал подобно нещо.За това карате според наблюденията ми главното е физическа сила , при боксовите спортове трябва главно издръжливост и техника , не толкова сила.За борбата и подобните спортове се иска физическа сила но тя без техника бива размазана в пода.ДЗВЕР обясни много правилно.Или бодибилдинг или джудото

Дата: 25.01.2008
08.07.2008, 15:43

чефо викаш тез са пълни дървета а http://www.youtube.com/watch?v=3OzWaEEwSTI grin

Дата: 17.05.2006
09.07.2008, 12:10

Vasko , не се обиждай , казах че спорта е готин но на мен не ми харесва , а за това клипче има няколко момента кадето просто 1ния не си държи гарда както трябва нормално да яде бой. http://www.zazz.bg/play:aeee85d9 погледни и това.Иначе за твоето клипче , че дръпнатите са луди и незнаят какво правят никой не спори

12.07.2008, 22:23
Vasko - 07.07.2008, 23:04

Ако Жуй Жицо има общо с Джудо вече тотално ми объркахте представите! Как може стил наподобяващ борбата да произлезе от стил наподобяващ кунг фу или карате в който има чупене на кости с удъри направо се шашкам!
Според мене бодибилдинг и джудо са несъвместни дотам, че доста трудно ще станеш световен шампион по джудо и мр олимпия но първото и добър бодибилдър е напълно възможно! Просто от стероидите ставтат огромни мускули!

Попринцип  казах че 1во е  ДЖУ-ДЖИЦОТО  то е  с  удари и хватки  използва се от охраните на  императора които нямат право да  носят оръжия ...После  професор ДЖигуро Кано  като създава джудото а после  Маеда  ( учиник на  ДЖигуро Кано) отива в  Бразилия  и там е основано Жиу Жицото !!!

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

12.07.2008, 22:27
Joredos - 07.07.2008, 22:46
Wrestling_pro - 01.07.2008, 21:39

джудото е граплинг

Може да прочетеш за родовете Грейси и Мачадо.Maeда показва на Грейси(Хелио мисля,че беше),а втория оформя стила като вкарва много нови техники,защото от малък е болнав и това му е фиксидеята “Слабите хора да стават шампиони“ .Кажи ми защо джудото е граплинг smile .

ЗНам за Кимура (джудо )  които отива в  Бразилия  и побеждава шампиона им по Жиу житцу с  ключ ; а попринцип Жиу житцу то е основно в партер и с  клЮчове ! Но  според мен като говорим за  такива  борцови спорове и 2мата  биха се  огъналия  под  моща на БАЛКАНСКИЯ  Лъв!!

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

12.07.2008, 22:53

Кажи защо джудото е граплинг.Дали Балканския Лъв е щял да падне или бие не можем да го говорим.Не съм фен на борба срещу джудо,карате срещу бокс и т.н ,защото всички стилове си имат плюсове и минуси(освен бойното самбо хаха) и от една битка не можем да заключим става или не даден спорт.Понеже горе споменаха и каратето.То отдавна не е актуално просто.дори е смешно и отживяло и недоказало се във времето.

13.07.2008, 07:53

Еми  Бразилското ЖЖ  е  граплинг според теб  ..там се тренира  почти само земя  а  джудото  тренират или 50:50 стоика  и партер  или дори повече стоика ..пак се тренира на земя но по малко

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

Дата: 16.07.2006
13.07.2008, 10:12

Момчета като разбирате толкова от бойни изкуства, кои смятате че са най - практически насочените такива? Чувал съм че Краф Мага е доста добро, освен това техниките с които тренират специалните части в различни страни.

14.07.2008, 08:21

Аз не разбирам много  ... но според мен  разни дето са по груби например  Муаи таи според мен е  доста  опасно  дори и да не си на някво много високо ниво .

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

14.07.2008, 09:27

аз лично съм почитател на самбото и капоерата, кик бокс и муай тай си е направо брутално, защото или те пребиват, или ти пребиваш някого, средно положение няма. Колкото до джудото, ако не се лъжа там се гледа  чистотата и формата на изпълнение на техниките, отколкото самия двубой.

14.07.2008, 13:06

Аве разбери по себе си какво можеш и какво не smile Аз лично не препоръчвам да се претоварваш в пубертета. Може да даде нежелани ефекти, например върху ръста.
Но тука например допреди някоя година тренирах в една зала със Стоян Веригов - Веригата.
Веригата беше военен, морски пехотинец. Всеки ден търчи кашишката, носи, влачи, мести оборудването на кораба на сухи тренировки.
Веригата беше в отбора на военните по гребане, тренираха почти всеки ден и винаги беше шампион.
Веригата работеше на две места едновременно, военните и още едно.
Всеки би казал: Веригата страшно се натоварва, той не може да постигне кой знае кво.
Да, ама веригата беше най - известен като културист.
Вярно, и яко стероиди, но все пак този луд режим не става само със стероиди.

Така че... Всеки си решава по себе си.

15.07.2008, 22:25
Wrestling_pro - 13.07.2008, 07:53

Еми  Бразилското ЖЖ  е  граплинг според теб  ..там се тренира  почти само земя  а  джудото  тренират или 50:50 стоика  и партер  или дори повече стоика ..пак се тренира на земя но по малко

БЖЖ-то без ги е граплинг-да.Много граплъри си тренират и джудо с граплинга,ама няма ключове на краката,пък като ги хване някой самбист прави чудеса от отворения гард.Джудото си е стойкаджийска работа за мен.Неслучайно охранителите са повече като бройка от боксьори или кикбоксьори.Разбира се,не забравяме и борците,но те винаги ще са си най-много.Просто това си е Българския спорт.

Alkorin - 13.07.2008, 10:12

Момчета като разбирате толкова от бойни изкуства, кои смятате че са най - практически насочените такива? Чувал съм че Краф Мага е доста добро, освен това техниките с които тренират специалните части в различни страни.

Крав магата наподобява бойното самбо на СПЕЦНАЗ.Работят главно по обезоражаване,но вкарат и доста айкидистки техники,който не съвпаднат в тия модерни времена.Прави го доста статично,а и отдавна нещата не стават само с първия допир и първото действие.Все пак е еврейско бойно изкуство те няма да се минат,но в България спецове едва ли има.Тренирай някой спорт с традиции в България-имаме и медалисти,шампиони и треньори,който могат да направят всеки с воля питбул smile .

Най-практични за мен са борбите(борба,самбо,джудо,джуджицу),защото вършат работа-събаряния хвърляния стават още дори и преди да е посегнал.Ако е малко комплексен обаче кикбоксьора или каратиста може да се скофти ситуацията.Но пък бой е всичко се случва smile .Ако си падаш по Брус Лий може да пробваш неговото Джийт Кун До(което пък идва от Вин Чун),нещо като бокса,но там се набляга на максимум удари за секунди време.Някакви идиоти стигат до над 30 удара за под 5 секунди,което е доста кофти,ако е главата smile .

2 от 2
2