АНКЕТА - От къде ПАЗАРУВАТЕ???

Прескочи до:
СБ

03.07.08
09:15

казано от zayn на 03.07.08, 08:52:

Няма БГ сайт , който да внася на цените на които се продават в чужбина нито Сила.бг нито някой друг. За пример ще ви дам. В Сила БГ BSN Nitrix 360tabs е 195лв в сайт-а,аз от Германия си го поръчах за 50EURO без доставката, а доставката не си спомням колко беше, но едвали е била повече от 10Euro

БЪДИ КОНКРЕТЕН И СЕ АРГУМЕНТИРАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Като говориш за нещо, то поне се запознай в детайли за какво става въпрос!!! Най-малкото кои марки внасяме НИЕ! Да имаме много марки на нашия сайт, НО  не сме вносители на всички, в това число прават изключение единствено и само ANABOLIC X, EST, MEGA PRO, ASN, SCIVATION, PRIMAFORCE. Ако имаш критика към нас бъди конкретен и първо се запознай кой какво внася!!!!!!!!!!

Ако имаш въпрос за BSN то го задай директно на вносителя на тази марка, ние просто я продаваме! Отговарям единствено и само и запомни това добре за в бъдеще, САМО ЗА МАРКИТЕ КОИТО НИЕ ВНАСЯМЕ!!!!!!Ако желаеш и имаш основание за критика, нещо което дълбоко ме съмнява, по отношение на нашите марки, моля сподели ги!

разбери ме правилно, човек изказвайки се неподготвен изглежда глупаво и неподготвен, е как тогава някой би желал да коментира изказването ти!!!!!??????

HE

03.07.08
13:57

Е няма за какво да се дразниш просто момчето не е наясно с това което внасяте и това което продавате като дистрибутор.
Ще попрочете и ще е наясно.
Още повече, че прави само сравнение може би защото единствен от преставителите ти пишеш в тази тема.

FZ

03.07.08
14:05

казано от Иван Шишманов на 02.07.08, 20:26:

Казвам, че в анкетата няма отговор “пазаря директно от вносителя”.

Те не влизат ли в групата : От Магазин в България ( физически ) ?   :smirk:
Ванка,  как да няма нито един вносител в България ,който да има собствен магазин,  например NOW Foods имат магазин а и не само те

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 03.07.08 14:12.

ВИ

03.07.08
19:36

казано от zayn на 03.07.08, 08:52:

Няма БГ сайт , който да внася на цените на които се продават в чужбина нито Сила.бг нито някой друг. За пример ще ви дам. В Сила БГ BSN Nitrix 360tabs е 195лв в сайт-а,аз от Германия си го поръчах за 50EURO без доставката, а доставката не си спомням колко беше, но едвали е била повече от 10Euro

Здравей приятелю, аз съм представител на “лошите” вносители на БСН. Преди всичко се радвам за теб, че си намерил такава добра оферта. Аз лично нямам нищо против и не ме ядосва по никакъв начин. щом си намерил своя начин и си happy и аз съм happy за теб.
Виж що се отнася до цената на нитрикса тук, уви няма как да е по-малко и да има смисъл да го предлагаме, просто защото няма да можем да си покрием наемите и сметките. И в такъв случай бихме си намерили по-интерсно занимание.
Преди да хвърлиш първия камък, обаче, драсни един мейл на БСН, представи се за търговец на едро и вземи един ценоразпис с условия на едро (аз нямам право да ти го дам). След това посмятай малко с калкулатора дали може дори да влезне продукта на 50 евро с ДДС в европа. Най-вероятно твоя е минал по втория начин, който не е БГ патент както си мислят някои. Имам приятел/колега, който се занимава с добавки в UK и твърди че 90% от добавките там минават по този път (както и много други стоки, затова че е страна с високи данъци).
Не се опитвам да се оправдавам, даже напротив.  Цената на нашата услуга е много добра. Грижим се продуктите да се намират в цялата страна, да са винаги “пресни” и в наличност, а това както и всеки изминат километър и всеки ден в склад струва скъпо. Имам поглед върху цените на БСН в Германия, Унгария, Холандия, Чехия, Гърция, Полша и мога да те уверя, че нашите са едни от най-добрите. В Германия препоръчителната цена на НИтрикса е 114 евро с ДДС. Имам и ценоразпис и координати на представителя в Германия и мога да ги кача, ако някой му се губи време с четене.
Както май вече бях казал в една друга тема, в БГ плащаме много повече за по-скапани храна, ток, вода, телефон, жилища автомобили, но по-малко или същата цена за добавки. А проблема идва от това, че не можем да си поръчаме замразено пиле по интеренет от щатите, а добавки можем.
Както казах, не пиша за да те укоря, нито си мисля че ще те убедя да си пазаруваш от нас. Много добре знам че има хора, които винаги ще пазаруват от нета през океана, дори това да им коства ходене по мъките (митница) и такива които ще предпочетат удобството и личния контакт с вносител, който е отговорен за предоставената услуга.
Америнанските интернет сайтовете са създадени с идеята (или по-точно с целта) да имат по-добри цени от всички навсякъде по света, кои сме ние че да се опитваме да откриваме топлата вода (виж силата се опитват, пожелавам им успех, ша помагаме).
А между другото не знам, дали някой си го мисли, но 95% от американците не пазаруват на цените на бб.ком и другите сайтове а на двойно по-високи  цени във веригите магазини. Така че и тях ги боли, ама не знаят:)

04.07.08
05:34

Имам въпрос, с който не се обръщам специално към представителите на BSN - как в сайта www.bsnonline.net N.O.-Xplode 1.81 lbs. струва 63.99$ а същия продукт в bodyduilding.com струва 38.95$?Дали от втория сайт правят ОГРОМНИ поръчки и получават някакво намаление или??? каква е причината за тази разлика в цените???Ако е така то BSN в щатите би трябвало да е на голяма загуба защото лично аз винаги бих дал 39$ вместо 64$.

СБ

04.07.08
06:00

казано от The man на 04.07.08, 05:34:

Имам въпрос, с който не се обръщам специално към представителите на BSN - как в сайта www.bsnonline.net N.O.-Xplode 1.81 lbs. струва 63.99$ а същия продукт в bodyduilding.com струва 38.95$?Дали от втория сайт правят ОГРОМНИ поръчки и получават някакво намаление или??? каква е причината за тази разлика в цените???Ако е така то BSN в щатите би трябвало да е на голяма загуба защото лично аз винаги бих дал 39$ вместо 64$.

Знам, че въпроса е към Вальо и няма да отговарям директно, но ще те посъветвам да погледнеш всяка една марка към която имаш пряк интерес и да им видиш цените в техните официални сайтове... Ще видиш, че тенденцията и модела на работа важи за абсолютно всички с малки изключения, но където има изключения, мога да ти гарантирам, че там не говорим за компании от голям мащаб!

NF

04.07.08
06:24

казано от silabg.com на 04.07.08, 06:00:

Знам, че въпроса е към Вальо и няма да отговарям директно, но ще те посъветвам да погледнеш всяка една марка към която имаш пряк интерес и да им видиш цените в техните официални сайтове... Ще видиш, че тенденцията и модела на работа важи за абсолютно всички с малки изключения, но където има изключения, мога да ти гарантирам, че там не говорим за компании от голям мащаб!

X2   Или няма обявени цени защото не продават директно на крайни клиенти.

04.07.08
10:37

казано от Красимир! на 30.06.08, 07:48:

Гласувах за   От Чуждестранен Интернет Магазин (без проблеми на митница), понеже не мога да си позволя да им плащам за кофа протейн 150 лв, а реално да струва 80. Т’ва е единичен пример, но за всичко е така.. Да не говорим, че има фирми, коiто имат вносители и пишат из форума, които продават своите добавки на 3 пъти по - всичко цени и т.н. И аз искам да отида в магазина да завържа отношения с вносителите на две три фирми и да им стана редовен клиент, но докато не си оправят политиката няма да стане. Евала на вас от СИЛА БГ, че внасяте на цени, които са едни и същи с тези по интернет сайтовете в Америка и по - света. ( за справка, цените на AnabolicX )

И аз съм съгласен с мнението ти.....ако имам възможност пазаря от чужбина......с изключение на Animal Cuts.Колега си го взе за 85 лв от bodybuilding-bulgaria…докато в Sila-та бе над стотака тогава ,а и сега. Но пък това е пазарната икономика.....
Евала обаче на БГ сайтовете,които се опитват да се доближават до всеизвестните нам .....

СБ

04.07.08
12:11

казано от Plamen Nikolov на 04.07.08, 10:37:

казано от Красимир! на 30.06.08, 07:48:

Гласувах за   От Чуждестранен Интернет Магазин (без проблеми на митница), понеже не мога да си позволя да им плащам за кофа протейн 150 лв, а реално да струва 80. Т’ва е единичен пример, но за всичко е така.. Да не говорим, че има фирми, коiто имат вносители и пишат из форума, които продават своите добавки на 3 пъти по - всичко цени и т.н. И аз искам да отида в магазина да завържа отношения с вносителите на две три фирми и да им стана редовен клиент, но докато не си оправят политиката няма да стане. Евала на вас от СИЛА БГ, че внасяте на цени, които са едни и същи с тези по интернет сайтовете в Америка и по - света. ( за справка, цените на AnabolicX )

И аз съм съгласен с мнението ти.....ако имам възможност пазаря от чужбина......с изключение на Animal Cuts.Колега си го взе за 85 лв от bodybuilding-bulgaria…докато в Sila-та бе над стотака тогава ,а и сега. Но пък това е пазарната икономика.....
Евала обаче на БГ сайтовете,които се опитват да се доближават до всеизвестните нам .....

Да на над 100 лева е и винаги ще е така и няма да се промени, освен знаеш ли кога???... Докато официалният вносител на Universal не си промени цените. Ние сме коректни спрямо всеки вносите, с който работим и по отношение на марките представлявани от тях. Съответно не е възможно да продаваме на по-ниски цени от техните, защото цените се регламентират от тях. Това е за марките, на които ние не сме представители!

За останалите марки, на които ние сме представители, си имаме наша си ценообразуваща политика и до момента недоволни няма.

По отношение направения паралел между нас и другия сайт ( не го споменавам по име за да не му правя услуга), то говорим за концепции които са толкова различни, че една допирна точка не мога да намеря. Нашият преоритет е да имаме развитие в дългосрочен план, а не бърза печалба от паралелен внос, срещу който се борим както можем, не само ние, но и други много по засегнати от нас!

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 04.07.08 12:13.

ИВ

04.07.08
12:20

silabg.com, внесохте ли вече SciVation и PrimaForce :)?

СБ

04.07.08
12:23

казано от Иван Станков на 04.07.08, 12:20:

silabg.com, внесохте ли вече SciVation и PrimaForce :)?

Това е off-topic ако искаш на ЛС, за да не се получава, че правим скрит маркетинг, че има чувствителни хора и не искам да ги разстройвам ;)

ВИ

04.07.08
16:02

Първо разликата не е толкова голяма(ако има въобще разлика с тоя скъп транспорт), защото бсн имат безплатна доставка и добри намаления на пакети, а бб.ком-не.
Да, бб.ком правят огормни поръчки и получават огромни отстъпки и в това се гради техния бизнес. Едровата цена на нокса е дори 1 $ повече от тази на която я продават те, но на определени прагове ( 10к,20к,50к,100к,200к итн) се правят 2%,5%,7% отстъпка,дори понякога 20% и повече. А те продават на колкото е нужно за да имат по-добри цени от всеки един локален магазин по света.
Ти би си го купил на по-ниската цена и логично ти се струва, че повечето хора търсят по-добрата оферта, но това не е така. Причините са много, но ето няколко от тях:
- 95% от потребителите не избират добавките които ползват (те им биват препоръчвани от треньори, консултанти, специалисти, форуми предписвани от лекари итн). За справка помисли върху следното- бб.ком са най-големия световен сайт за добавки и обслужват сигурно над 80 страни. Годишния им оборот е около 70-80 милиона. Хубава цифра нали, само че GNC, която е една от няколкото големи вериги в САЩ имат 2 милиарда оборот на двойно по-високи цени и те дори не са най-скъпия магазин. Имаш и Vitamine Shoppe, Vitamine world и много други.
-Различния манталитет. Българите от работническата класа мислят по един начин, средната класа по друг и високата класа по трети.
Имах възможността да завържа приятелство с американци от средния висок клас и мога да кажа, че в 99% от случаите предпочитат да похарчат повече пари, най-често ненужно. Наричам го “стил на пазаруване” и любимата му фраза е “парите не са от значение”.
Тук забелязвам нещо подобно между другото. Ние имаме само една платена дставка и тя е от днес за ...сега (в рамките на няколко часа). Повечето покупки през нашия сайт за БСН са минали точно така, а на няколко от случаите хората бяха на 2 преки буквално.
-10-15$ за средния американец не са пари буквално (те къде ли са вече, едно кино с жената е 50лв).
Да ти кажа от прекия ми контакт с sales manager-и от БСН останах с впечатление, че имат доста сериозни продажби през бснонлайн и сериозно си го “обгрижват” ако ме разбираш какво имам в предвид. А преди 2 години като бях в маями ми разказваха за нокса и че средната цена е 65$. Те бяха първите които пуснаха такъв тип продукт и са си направили проучване колко трябва да струва.

BO

04.07.08
17:27

Като гледам доста умни и добре запознати хора с тематиката има в този форум.Евала, че са предпочели да правят бизнес в бг по трудния начин на фона на цялата бъркотия и хаус в държавата, а не са предпочели както 90% на тяхната възраст и акъл хора да избягат в чужбина.Има светлина в тунела дори и далечна да е тя.

П.С.не е насочен поста конкретно към някой, а към представетилите на марките във форума.
П.С.1:Сори на модераторите за оф-топика...

СБ

04.07.08
18:33

казано от bobi_benetton на 04.07.08, 17:27:

Като гледам доста умни и добре запознати хора с тематиката има в този форум.Евала, че са предпочели да правят бизнес в бг по трудния начин на фона на цялата бъркотия и хаус в държавата, а не са предпочели както 90% на тяхната възраст и акъл хора да избягат в чужбина.Има светлина в тунела дори и далечна да е тя.

П.С.не е насочен поста конкретно към някой, а към представетилите на марките във форума.
П.С.1:Сори на модераторите за оф-топика...

Бяхме навън и се върнахме (говоря не само за нашата компания)... 90% от хората в този бизнес сме живели за определен период от време ( в повечето случаи дълъг ) извън БГ... Много от хората занимаващи се успешно с този бизнес в БГ са тъкмо такива, не отдавна върнали се от някъде - борещи се с бюрокрацията и неуредиците в БГ, но сме HAPPY!

/собственик Сила БГ /

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 23.07.08 13:36.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1