04.07.08
12:23
казано от Иван Станков на 04.07.08, 12:20:
silabg.com, внесохте ли вече SciVation и PrimaForce :)?
Това е off-topic ако искаш на ЛС, за да не се получава, че правим скрит маркетинг, че има чувствителни хора и не искам да ги разстройвам ;)
04.07.08
16:02
казано от The man на 04.07.08, 05:34:
Имам въпрос, с който не се обръщам специално към представителите на BSN - как в сайта www.bsnonline.net N.O.-Xplode 1.81 lbs. струва 63.99$ а същия продукт в bodyduilding.com струва 38.95$?Дали от втория сайт правят ОГРОМНИ поръчки и получават някакво намаление или??? каква е причината за тази разлика в цените???Ако е така то BSN в щатите би трябвало да е на голяма загуба защото лично аз винаги бих дал 39$ вместо 64$.
Първо разликата не е толкова голяма(ако има въобще разлика с тоя скъп транспорт), защото бсн имат безплатна доставка и добри намаления на пакети, а бб.ком-не.
Да, бб.ком правят огормни поръчки и получават огромни отстъпки и в това се гради техния бизнес. Едровата цена на нокса е дори 1 $ повече от тази на която я продават те, но на определени прагове ( 10к,20к,50к,100к,200к итн) се правят 2%,5%,7% отстъпка,дори понякога 20% и повече. А те продават на колкото е нужно за да имат по-добри цени от всеки един локален магазин по света.
Ти би си го купил на по-ниската цена и логично ти се струва, че повечето хора търсят по-добрата оферта, но това не е така. Причините са много, но ето няколко от тях:
- 95% от потребителите не избират добавките които ползват (те им биват препоръчвани от треньори, консултанти, специалисти, форуми предписвани от лекари итн). За справка помисли върху следното- бб.ком са най-големия световен сайт за добавки и обслужват сигурно над 80 страни. Годишния им оборот е около 70-80 милиона. Хубава цифра нали, само че GNC, която е една от няколкото големи вериги в САЩ имат 2 милиарда оборот на двойно по-високи цени и те дори не са най-скъпия магазин. Имаш и Vitamine Shoppe, Vitamine world и много други.
-Различния манталитет. Българите от работническата класа мислят по един начин, средната класа по друг и високата класа по трети.
Имах възможността да завържа приятелство с американци от средния висок клас и мога да кажа, че в 99% от случаите предпочитат да похарчат повече пари, най-често ненужно. Наричам го “стил на пазаруване” и любимата му фраза е “парите не са от значение”.
Тук забелязвам нещо подобно между другото. Ние имаме само една платена дставка и тя е от днес за ...сега (в рамките на няколко часа). Повечето покупки през нашия сайт за БСН са минали точно така, а на няколко от случаите хората бяха на 2 преки буквално.
-10-15$ за средния американец не са пари буквално (те къде ли са вече, едно кино с жената е 50лв).
Да ти кажа от прекия ми контакт с sales manager-и от БСН останах с впечатление, че имат доста сериозни продажби през бснонлайн и сериозно си го “обгрижват” ако ме разбираш какво имам в предвид. А преди 2 години като бях в маями ми разказваха за нокса и че средната цена е 65$. Те бяха първите които пуснаха такъв тип продукт и са си направили проучване колко трябва да струва.
04.07.08
17:27
Като гледам доста умни и добре запознати хора с тематиката има в този форум.Евала, че са предпочели да правят бизнес в бг по трудния начин на фона на цялата бъркотия и хаус в държавата, а не са предпочели както 90% на тяхната възраст и акъл хора да избягат в чужбина.Има светлина в тунела дори и далечна да е тя.
П.С.не е насочен поста конкретно към някой, а към представетилите на марките във форума.
П.С.1:Сори на модераторите за оф-топика...
04.07.08
18:33
казано от bobi_benetton на 04.07.08, 17:27:
Като гледам доста умни и добре запознати хора с тематиката има в този форум.Евала, че са предпочели да правят бизнес в бг по трудния начин на фона на цялата бъркотия и хаус в държавата, а не са предпочели както 90% на тяхната възраст и акъл хора да избягат в чужбина.Има светлина в тунела дори и далечна да е тя.
П.С.не е насочен поста конкретно към някой, а към представетилите на марките във форума.
П.С.1:Сори на модераторите за оф-топика...
Бяхме навън и се върнахме (говоря не само за нашата компания)... 90% от хората в този бизнес сме живели за определен период от време ( в повечето случаи дълъг ) извън БГ... Много от хората занимаващи се успешно с този бизнес в БГ са тъкмо такива, не отдавна върнали се от някъде - борещи се с бюрокрацията и неуредиците в БГ, но сме HAPPY!
/собственик Сила БГ /
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 23.07.08 13:36.