24.07.08
19:26
казано от Кирил Жегов на 22.07.08, 11:03:
Тичай на пръсти. На всеки 10 минути тичане прави 1 минута ходене. Вдишай през носа, издишай през устата.
Това за пръстите не го знаех, но щом го казваш предполагам е от полза, но останалата част от поста е най-добрата и правилна стратегия за тичането.
По въпроса за загубата на ММ има наистина хиляди мнения и противоречиви аргументи, истината е в личния опит и докато сам човек не прецени и не види разликите върху себе си няма да има едно мнение по въпроса, най-малкото всеки организъм е различен и реагира по различен начин!
А ето как стоят за мен нещата:
Ако целя чистене без загуба на мускулна маса (или с минимално такова),а и по принцип си тичам по тази стратегия, то тичането ми в ден без силови упражнениа продължава максимум 45 минути. Ако кардиото ми е в един и същи ден със силова тренировка, то тогава определено е след нея, тогава процеса е започнал достатъчно рано със силовите упражнения и тогава тичането продължава максимум 25-30 мин. Не бива да се забравя и факта, че за по интензивно изгаряне на мазнините оказват следните два фактора огромно значение: работата на сърцето и продължителността на кардио-то. Споменава се за най-ефикасен пулс за изгаряне на мазнините около 130-140 (който аз самия не мога да поддържам,обикновенно ми e над 150-160, в противен случай бягането ми се явява ходене,а не това искам) и усиленото горене на мазнини започва след 30-тата минута, но тънкостта е в това,че след 40-45-тата минута започва въпросната загуба на ММ.
Относно болката, при мен тя е единствено в глезените и супер леко в стъпалата. Нямам други мускули, които да ме болят,дори при супер усилена кардио тренировка.
...и както споменах вече при всеки се отразява различно, метода “проба-грешка” е вариянта. Има един пич в залата, може би един от най-релефните, той прави доста усилена кардио тренировка след всяка силова и като го гледам не мисля,че губи от мускулната си маса,защото освен релефен изглежда доста масивен (над 90 кг е)
Ами това е от мен, опитаи различни вариянти и ще намериш твоя.
Успех!
Мнението беше редактирано от batzeto на 24.07.08 19:32.
24.07.08
20:31
казано от dobata на 23.07.08, 14:07:
Дали ще загубиш ММ или не зависи от много фактори - хранене, суплементи, времетраене и т.н., но според мен тичането не е чак толкова страшно. Вижте ги футболистите тичат като неормални по 8-9 км на мач и тренировки, а имат едни от най -добрите крака сред спортистите - въпрос на функционална хипертрофия!!
ха .. ми при футболистите е друго те .. бягат анаеробно в 1 момент ходят в друг спринтират за да хванат топката :) при анаеробното не се гори мускул
24.07.08
20:46
Батце тва с 30тата минута са митове ... а тва с НАИ релефния знаи че ако е толко релефен и с толко дълбок релеф вероятно е на зоб и когато си на зоб не мое да гориш мускули .. затова кога му е кардиото не е от значение
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 24.07.08 20:49.