Храна за вторник (14.10):
08.00 - кофичка кисело мляко + 100гр. овес и трици с доза амини
11.00 - корни (уж без захар) с доза амини
13.30 - курбан чорба :), порция свинско със зеленчуци
16.30 - протеинов бар с много изтекъл срок на годност на Чемпиън Нютришън - годен е бил до преди 8 месеца, но пък само за 1,50лв. :))))
20.00 - риба тон с млечна салата
23.30 - доза амини с прясно мляко
Днес 15.10:
07.00 - 100гр. овес и трици с малко мляко, смесено с доза протеин + ВСАА
тренировка - 2 банана + добавки до 09.30
12.00 - Пилешка супа в стола на университета с 4 белтъка от нас и порция руло стефани
16.00 - 2 свински пържолки (чисти)
19.30 - гюведже
22.30 - доза амини
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.10.08 19:49.
Днес 16.10:
07.00 - 500мл прясно мляко със 100гр. мюсли и трици с доза амини
10.00 - в университета 4 белтъка и 1 жълтък (варени от нас)
12.30 - в стола - порция пилешка пържола с картофено пюре и пилеки кебап също с порция картофено пюре.
16.30 - сандвич уж с черно хлебче с пилешка пържола и доза амини
20.00 - свинско пържоли (изчистени от мазнини) със зелен боб
22.30 - доза амини
17.10.08
08:53
Стоянчо напоследък описваш само храненето , кажи нещо и за тренировките ? :)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 17.10.08 08:53.
Ами аз съм ги описал на първата страница и честно казано съм на принципът, че когато нещо работи, по-добре да не се пипа. В момента съм се вманиачил (пресилено казано) в това да зауча възможно най-перфектните изпълнения на упражненията. Стигнах до някой изводи, намерих си някой грешки, след преустановяването на някой от които примерно ми се “пооблекчи” рамото.В последно време намалих доста работните тежести с цел да правя упражненията “по учебник” и това ми харесва. фактически само упражненията за гърди не съм ги променял, защото там съм заучил правилното изпълнение много отдавна именно поради травмата, която получих преди година и половина на дясното рамо. Не искам да кажа, че досега всичко съм правил грешно, далеч не е така, по-скоро съм бил на 1 идея от изпълнението по учебник (примерно заради стремеж към по-голяма работна тежест или поради желание за максимална амплитуда или изтискване на мускула).
Пиша основно храната, защото тя ми проблемната поради ангажименти, но засега горе-долу се справям. Та за днес:
07.30 - 500мл прясно мляко със 100гр. овес и трици + доза амини
12.00 - пълнозърнести спагети с пилешко
16.00 - Протеинов бар на Чемпиън + доза амини
19.30 - 1 скумрия с малко царевица от консерва.
към 22-23 ще има доза амини
Снощи се натряскахме с колеги и към 3 през нощта изядох дюнер и половина - нощно хранене :). Алкохолът ми беше към 400гр. усики, като напиването се изразява в много добро настроение, нищо повече ;). Лягане в 3, ставане днес в 8 (ангажимент). В 10.00 вече тренирах - ръце, любима тренировка и очудващото е, че не срещнах никакви проблеми и съпротивления от организма. За отбелязване е и фактът, че нямах никакъв въглехидрат в корема, защото като се събудих, нищо друго не ми се правеше освен да изпия доза протеин и ВСАА. Така първото ми ядене бе :
1.12.30 - китайско фиде и пилешко
2.16.30 - доза амини (трябваше да ям нещо по-сериозно, но нямах настроение)
3.20.00 - половин пиле на грил с малко сладка царевица и домати
4.22.30 - 1 буркан селско кисело мляко
Много слаба храна, но какво да се прави...
Здрасти, прегледах видях и целта и досегашните мнения и чак ми дожаля... :) Не мислиш ли, че ти е малко краен подхода? Доста съдистично нвд, особено за товите килограми. Не видях, колко време си планувал да държиш режима, но не смяташ ли, че ще ти липсват доста хранителни вещества и минерали?
Да, прав си. Липсата на минерали е осезаема! Откакто започнах да пиша в “дневника” целта ми леко се измени. Сега смятам просто да поддържам. Кардиото го спирам почти изцяло. от време на време велоергометър (защото имам ангажименти в университета). tpd, сподели идеи и съвети относно набавянето на хранителните вещества и минерали. Принципно ям и плодове и зеленчуци, МНОГО орехи, ленено масло, сушени кайсии (заради калия), взимам допълнително калий и магнезий.
1.07.00 - 100гр. овес с доза суроватка и ВСАА - следва тренировка и отново добавки
2.10.30 - 50гр. овес с малко мляко
3.13.00 - В стола: пилешка супа с 4 белтъка (сварени у нас) + порция цяло пилешко бутче с картофено пюре.
4.16.30 - протеинов бар
ще довърша после
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.10.08 15:07.
Аз чесно да ти кажа последните години толкова съм се залепил за балансирания режим, от всички страни, че ми е малко трудно да правя анализ на парче. :) И по6конкретно баланса не виждам как може да се пази с нвд и за това този режим ми е доста чужд и не го разбирам особено.
Послендата година дори посещавах лекции по клетъчна биология и те потвърдиха това което си мислех - не може да очакваш нищо положително ако лишаваш клетките си от нужните й вещества, а това е неизбежно при нвд.
Баланса според мен се прази просто с разнообразно хранене и балансирани въглехидрати и следени мазнини. Може би Петко К, може да се каже какво мисли за метаболитниа баланс, защото той е започнал от сравнително бавен метаболизъм, а на този етап си мисля, че е доста стабилен. Просто предположение, но си мисля, че ако спре тренировки за някоя и друга седмица и си хапва що годе каквто и както му падне няма да има особена промяна в теглото му, освен по кофти мускулен тонус. Може би неговия опит ще ти е най-полезен.
Ще бъда директен, според мен с по-горните хранения доста ощетяваш организма. Много са далече от ‘натуралното’. Трябва повече разнообранизие, доста зеленчуци и плодове. Тия протеинови барове... :) Направо ще се учудя, ако нямаш ефект уо-уо с акцент на второто уо, ако почнеш да вдигаш и храниш за маса след това :) Но все пак е добре, че обръщаш внимание на някои детайли като ленено семе и т.н. Ако наистина си сигурен в това което правиш и продължаваш с този режим, може да опиташ просто да взимаш мултивитамини, бирена мая, рибено масло, пшеничен зародиш и някои други подобни екстри... Поне антиоксиданти да има- .витамин ц и малко захтин ежедневно, орехите които спомена са иделани.
Но всичко това зависи явно яко зависи от трудовата ти заетост, а и финансите, така че може би просто на този етап толкова може... Казвам го защото аз самия откровено нямам нито време нито храна да поддържам маса. Просто си държа някаква сила и елементарен релеф, което не е кой знае какво... и спортувам колкото да туширам стреса в ежедневието... :)
Всичко добро!
Мнението беше редактирано от tpd на 20.10.08 20:19.
Не пиша, защото се опитвам да нагодя някак си по-различен режим с цел поддържане на тегло и вкарване на по-ранообразна храна...трудна работа. Май става по-скоро обратното, протеиновите барове ги търся постоянно.
Днес:
1.08.00 - доза протеин
2.09.00 - 5 белтъка и 100гр овес
3.12.00 - леща с пилешко
4.15.00 - 1 кисело мляко с 50гр, бадеми
5.17.00 - доза матрикс (ягода и киви) - ослади ми се много.
6.19.30 - Салата от чушки и домати с 2 пилешки пържоли.
7.към 22.30 - доза амини и доза матрикс
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.10.08 18:59.
29.10.08
18:54
Матрикс ягода и киви?
По-скоро Нектар?
Така де, Нектар ;) ...понеже пред очите ми беше мострата на маtrix cookies&cream;...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.10.08 18:57.
09.00 - доза протеин, ВСАА и 100гр. овес.
10.00-11.00 - тренировка за ръце и след нея отново добавки
13.00 - 100гр. ориз и 1 скумрия
16.00 - промакс
18.30 - пилешка пържола, леща, салата домати, чушки и краставици
към 22.00 - ще има 1 доза протеин и 100-ина гр. орехи
към 24.00 - доза аминокиселини
17.11.08
12:53
Стояне как я караш ? Нещо май го заряза тоя дневник ? :)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 17.11.08 12:54.
Общо взето аз започнах да го пиша за да проследя храната как върви и исках да изчистя малко. Постигнах някакъв що-годе задоволителен резултат и престанах да пиша. Принципно смятам в следващите постове да си отбелязвам някой забележки, начини на правилно изпълнение, да опиша подробно програмата си и как изпълнявам (по моя преценка правилно) някой упражнения. Вслушах се в думите и на tpd и обогатих режима, който наистина си беше да го наречем леко строг, а сега само се стремя да поддържам килограмите...май успявам, защото не съм мръднал вече близо месец. Общо взето това ми е целта + поддържане на добра спортна форма. В добавките промени няма - протеинът е неовкусения изолат на NOW (нещо уникално добро откъм %белтък в доза), ВСАА (за момента primaforce и тенденции към NOW), амино - 2222, ленено масло, омега 3-6-9 и пикногенол или коензим Q10 са на NOW.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.08 13:19.
20.12.08
19:54
Стояне само да те питам ? ЪЪЪ какви трици ядешш трици си предстаавям тва дет се постиля на хамстера в аквариума :D
21.12.08
16:16
Аз трици казвам на овесените ядки. Предполагам, че и той на тях вика така :)
Има си овесени и пшенични трици, които могат да се консумират. Това в аквариума на хамстерите е друго. :)
Трици е едно дето е от рода на пшеничения зародиш. Малко по-гаден вкус има.
А това за хамстерите се казва талаш пич - търсете в дърворезбарските цехове. :)
Мнението беше редактирано от tpd на 21.12.08 18:09.
Явно дневникът за топенето на мазнини отново ще го подхвана, че коланът нещо ми се опъва на старите дупки, а празниците още не са свършили :) Тези дни мисля подробно да опиша тренировките си.
27.12.08
09:31
казано от Стоянчо на 27.12.08, 09:29:
Тези дни мисля подробно да опиша тренировките си.
И хапването ;-P
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 27.12.08 09:32.
казано от ceco_metal на 20.12.08, 19:54:
Стояне само да те питам ? ЪЪЪ какви трици ядешш трици си предстаавям тва дет се постиля на хамстера в аквариума :D
Не, овесените трици са едни дребни стърготини, които си купувам от фантастико - 500гр. за 3лв. Полезна храна са! Относно хамстеровите стърхотини, tpd е отговорил :)
казано от aMneSia на 21.12.08, 16:16:
Аз трици казвам на овесените ядки. Предполагам, че и той на тях вика така :)
Не, не са овесени ядки. Даже мисля съм споменавал, че ги смесвам с овесените ядки.
казано от FZKTWGS на 27.12.08, 09:31:
казано от Стоянчо на 27.12.08, 09:29:
Тези дни мисля подробно да опиша тренировките си.
И хапването ;-P
Да, него също. Именно това е моя “страхотен” организъм, от 3 дена празници и без много да се разпускам и стават чудесата :)
Принципно тренировките си ми вървят безспир - вчера, на бъдни вечер ... :)
Ето и добавките, които пия в момента:
1.преди и след тренировка - неовкусен изолат (NOW) + BCAA (primaforce)
2.в нетренировъчни дни - Syntrax Essence и колебания дали да не мина на Matrix
Всеки ден:
3.ON 2222 - amino
4.хром пиколинат (NOW) - след всяко хранене
5.магнезий (NOW) - 2 пъти дневно
6.мултивитамини - Opti-Man - 3 пъти дневно
7.Flax oil (NOW) - 2-3 пъти дневно
8.Гинко Билоба (NOW) - 2 дневно
9.Syntrax Cerebro - 3 пъти по 1 тбл. Последните 2 са заради предстоящата ми сесия.
Лично тегло - 102 килограма, измерено на Коледа :) Цел - след празниците просто да падна под 100.
Днес храненето обаче започна зле, такова нещо от години не съм правил - доза амини, солена палачинкова торта и после сладка черешова торта...мани-мани.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.12.08 09:49.
27.12.08
10:03
Така и така си избрал NOW за почти всичко трябваше и витамините да са ти АДАМ мен ако питаш.
казано от Георги Гайдов на 27.12.08, 10:03:
Така и така си избрал NOW за почти всичко трябваше и витамините да са ти АДАМ мен ако питаш.
Да, Жоре от следващата опаковка ще са АДАМ.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.12.08 13:30.
27.12.08
11:00
казано от Стоянчо на 27.12.08, 09:44:
Flax oil (NOW) - 2-3 пъти дневно
Успя ли да свалиш холестeрола с Flax oil ?
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 27.12.08 11:01.
казано от FZKTWGS на 27.12.08, 11:00:
казано от Стоянчо на 27.12.08, 09:44:
Flax oil (NOW) - 2-3 пъти дневно
Успя ли да свалиш холестeрола с Flax oil ?
Лятото го мерих и беше по-нисък от предното измерване...не помня стойности. Принципно аз бях променил и начина си на хранене, но сигурно и той е допринесъл, затова си го пия. Холестерола ми беше близък до горната граница, не е бил над нея, но все пак...
казано от Стоянчо на 27.12.08, 10:22:
От днес Адам :)
Още няма да описвам храненето, защото все едно съм на диета за напълняване на сомалиец :) Нормализирането ще да започне догодина, т.е. 01.01.
29.12.08
13:40
казано от Стоянчо на 29.12.08, 13:30:
казано от Стоянчо на 27.12.08, 10:22:
От днес Адам :)
Сигурно предишните ти витамини са били на привършване , много бързо ги изпи :)
Стоянчо до сега не си ли ги пил тези витамини ADAM Men’s Vitamins сега за първи път ли ще ги пробваш ?
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 29.12.08 14:42.
Много ми е интересно Церебро-то дали ше го усетиш по някакъв начин и какви впечатления ще ти останат от него? :) Бих се радвал да споделиш дали си доволен накрая :)
казано от FZKTWGS на 29.12.08, 13:40:
Сигурно предишните ти витамини са били на привършване , много бързо ги изпи :)
Стоянчо до сега не си ли ги пил тези витамини ADAM Men’s Vitamins сега за първи път ли ще ги пробваш ?
Да, предишните ми бяха опти-мен на оптимум, които ги пих 2 месеца - 180тбл., по 1 три пъти дневно. Адам съм ги пил и по-рано (преди около година за период от 4 месеца). Лошо не мога да кажа нито за Адам, нито за Опти-мен. Трудно може да се каже кои са по-добри! Пил съм и витамините на GNC - ултра мега голд и само мега голд (разликата е, че при вторите май няма само храносмилателните ензими). Също са добри витамини.
казано от tra^la^la на 29.12.08, 14:22:
Много ми е интересно Церебро-то дали ше го усетиш по някакъв начин и какви впечатления ще ти останат от него? :) Бих се радвал да споделиш дали си доволен накрая :)
Обезателно ще споделя, аз самият залагам големи надежди :). Ще го пия 3 пъти дневно по 1 капсула - така ще стигне за месец. Започвам от 5-ти януари за да се обхване и сесията, освен подготовката за нея. Ако не усетя ефект, ще удвоя дозата. За по-силен ефект го съчетавам с Гинко билоба :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.01.09 14:42.
Вече 10 дни пия Cerebro и мога да споделя конкретни впечатления от продукта. Пия го задължително сутрин с храната, което ми дава без да преувеличавам мигновена концентрация, съсредоточаване и мотивация за четене! Най-хубавото на продукта е, че не възбужда нервната система, няма разхлопващия сърцето ефект на кафето, колата, енергийните напитки, напротив пулсът е абсолютно спокоен. Не винаги правя втори прием наобед, защото ефекта от 1 капсула ме държи доста дълго, някъде до късния следобед, като след това не се чувствам уморен, напротив, работя до посре нощ. Още един плюс - тъй като въпреки сесията не пренебрегвам тренировките си, които ги правя сутрин, приемът на Церебро със следтренировъчното хранене изхвърля от съзнанието каквото и да било следтренировъчно чувство и отново съсредоточаването е на мах.
Много интересно.Много ме надъха да си го купя и да го комбинирам с :bug: ИЗПИТИТЕ :bug: :D
След близо 2 години мисля да подновя воденето на записки :) Започвам с един въвеждащ (по-общ) пост.
Смятам в седващия един пост да опиша начина, по който тренирам в момента и да не се повтарям във всеки следващ.
По-важното, на което ще акцентирам и ще се старая да описвам сравнително прецизно е храната (понякога няма да успявам, защото не си готвя всичко сам). Където пиша грамаж, то значи съм го теглил на ел. везна.
Добавките:
1.Витамини (разнообразявам от гамата на Нау - Adam, Vit-min 100, Eco Green). В момента пия Eco Green.
2.Аминокиселини - в момента Gaspari Aminomax 8000
3.Протеинова пудра - в момента допивам кутия Нектар, след което изцяло минавам на амините.
4.Омега 3 - или Окси мега на Controlled Labs или Ultra omega 3 NOW. В момента пия CL.
5.BIOGAME - Isoray :) - за след кардио (главно заради 600-те мг калий в доза + 300Мг.
6.B-100 и Gaba (NOW) пия с оглед психическото натоварване (иначе не).
Идеята ми е да приемам колкото се може по-малко хранителни добавки.
След доста завишено тегло, достигнато миналата зима (месец март - ок.114кг), бях решил да изчистя максимално. И до ден днешен си водя тази борба като рпегрешенията ми откъм сладко са: 100рг течен шоколад Нутела, 2 черни шоколада и преди 1 седмица една еклерова торта. Т.е. приел съм мисията присърце и гледам да не се поддавам на изкушенията. Целта ми е една и не е с точно фиксирани граници - искам да изчиствам още и в един момент да “закотвя” на едно определено тегло (примерно 90кг). След което мисля да кача възможно най-чисто 3-4кг мускул, без омазняване.
В момента тежа 98кг; почти напълно обездвижен (готвя държавни) и така ще бъде още 2 месеца. Физическата ми активност се свежда до 3-4 тренировки с тежести (пудовки) и 3-4 кардио тренировки (бягане или велоергометър) - ще бъдат подробно описани в следващия пост.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.10.10 08:09.
Описвам само работни серии, които преди това са предшествани от разгрявка - махове, ротации, стречинг, загряващи серии.
Тренирам само с пудовки - 1х8 (за разгрявка); 2х16 и 2х24.
Тренировъчен принцип - бавно и чисто изпълнение на всяко едно движение; някъде има изцеждания за 1-2 секунди преди връщане в изходно положение.
По този начин тренирам вече 8-9 месеца и въпреки, че използвам сравнително леки работни тежести, ефекта при мен е благотворен. Установих за себе си, че по-малки килограми и изчистено изпълнение в повече повторения ми влияят по-добре от тежките тренировки, които провеждах близо 5 години.
Тренирам предимно у дома. Правя посещение на залата 1-2 пъти вмесеца и тогава правя по-разнообрани упражнение и използвам уреди, които в домашни условия не мога да изпълнявам.
ТРЕНИРОВЪЧНА ПРОГРАМА:
I.Гърди + бицепс (условно - понеделник)
1.Унилатерално изтласкване - 5х16 с 24кг (нарочно не изпълнявам упражнението с 2 пудовки)
2.Флайс - 5х10 с 16
3.Концентрично сгъване - 5х8 с 16кг или редувано от полулег
Понякога (рядко) в деня за гърди правя лицеви опори - 5х20 нормални и 5х20 с вдигнати крака.
II.Гръб и трицепс (сряда)
1.Гребане с изнасяне лакти встрани - 5х16 с 24кг
2.Гребане с лакти плътно до тялото - 5х16 с 24кг
3.Трапец - 5х колкото мога с 48кг
4.Тяга - с 5х12-16 с 48кг (2х24кг)
5.Кик-бек (по-скоро ми е като загрявка за френското)
6.”Френско” с пудовки - 5х10 с 32 (2х16кг)кг
За гръб понякога правя ренегатско гребане.
III.Бицепс и корем (четвъртък)
1.Скотово (разбирайте, че си имам един удобен за целта стол, та ползвам облегалката му) - 5х8 с 16
2.5 серии коремни с извивания встрани от лежанка (30бр) и веднага след това повдигане на краката от лег (30бр). Понякога правя преси на лежанката с 32кг тежест - 5х16.
IV.Рамо (петък)
1.Раменни преси 5х10 с 24кг
2.Разтваряне встрани - 3х8 с 16кг
3.Изхвърляния на пудовка (snatch) - 3х колкото мога с 16кг.
В деня за рамо понякога правя суингове - 5х колкото мога с 24кг.
През месец-два минавам на:
1.Гърди
2.Гръб
3.Бицепс
4.Рамо
5.Трицепс
6.Бицепс
Относно кардио тренировките - 30-40 минути велоергометър или 30 мин крос в парка - 4 пъти седмично.
Ако съм пропуснал нещо, ще редактирам по-късно.
Относно краката - не мога да ги тренирам, заради лоши 2 травми в едното коляно, но понякога клякам с пудовките (2х24кг в 10-ина повторения). Когато отскачам до залата, там правя бедрено сгъване и разгъване - от това не ме боли. По-лошата травма - от сняг влизам на теракот; подхлъзвам се и приклякам с единия крак почти до долу, а другото коляно отиде настрани...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.10.10 17:49.
Здравей, би ли направил едно малко ревю за витамините Eco Green, които приемаш.
По-здрави!
казано от karpi на 16.10.10, 15:52:
Здравей, би ли направил едно малко ревю за витамините Eco Green, които приемаш.
По-здрави!
Ами...ревю на витамини сложна работа :) Пия ги от 5-6 дена, но едва ли ще мога да дам каквото и да било мнение и след 2 месеца. До сега само Адам и Вит-мин 100 на NOW съм пил. Единствените витамини, които съм усещал са Вит-мин 100 заради силния Б-комплекс.
Eco Green - имат сравнително добър профил, храносмилателни ензими, разни “зелени” храни :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.10.10 16:15.
16.10.10
16:55
Стоянчо, имам въпросче за GABA-та - каква е работещата доза на това чудо? Днес си взех продукта на NOW (капсули). Според предписанията на NOW дозата е 1 капсула, което е 500 mg. Според българския етикет, обаче, дозата е 4 капсули (2 g). Защо се сдобих с капсули, а не с прах - това е дълга история и е “нещастен случай” (капсулите са доста по-неизгодни, разбира се). Ако правилно си спомням беше споменал, че ефективността се влияе съвсем слабо в зависимост от това дали се приема на пълен стомах или не. Правилно ли съм те разбрал?
karpi, витаминките са добри, но трудно може да се разграничи действието им, особено при едно добро хранене.
Аз досега съм пил само на прах и знам, че работещата доза е четвърт чаена лъжичка според етикета (а и в действителност). Сега отидох и направих едно измерване с ел везна, което отчете, че пълна чаена ъжица е 2гр. Т.е. 1/4 е 500мг = на твоята капсула. Тази една капсула можеш да я приемаш 1-4 пъти на ден, та ето ги двата грама :)
Идеята да я пиеш -20-30 мин преди сън е да те унесе (аз трудно заспивам заради възбудената мозъчна активност до късно). Иначе можеш да я приемеш и непосредствено преди съня просто за по-спокоен такъв.
Да, споменах, че действа и приета не съвсем на празен стомах, защото няколко пъти се е случвало да я изпия след извара или някакво друго малко хапване и ме е chill-вала :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.10.10 17:05.