Въпросче за закуска :)

14.07.09
21:19

аз моите ядки ги правя с чаша прясно мляко. стоплям млякото и оставям овеса да се накисне около пет минути в него.после по желание може да добавиш мед или подсладител (в моя случай). пробвай да ръснеш малко канела- на мен са ми много вкусни така.
пък и в случая - сутрин - мисля, че не е лошо да се поемат бързи въглехидрати , какъвто е медът.

23.11.09
19:04

Аз имам един малко по-различен въпрос относно закуската. Целта ми е същата - сваляне на килограми. Наясно съм, че е много важно стабилното хранене сутрин, но с каквото и да започна, имам повишен апетит през целия ден, а в крайна сметка целя да ограничавам броя на храненията. Не ми се ще да съм в разрез с правилата на здравословното хранене, заради диетите, но съм се принудила да не закусвам - пия кафе.. Някой има ли същия проблем и как да постъпя?

Не виждам нито една причина да бягаш от по-големия брой хранения. Съвсем спокойно можеш да хапваш поне 5 пъти дневно. По-скоро прецени какво ТОЧНО ще ядеш във всяко от тези хранения. Елиминирането на закуската е неразумен, а и ненужен ход. Кафето е всичко друго, но не и закуска. Сутрин направи едно солидно хранене с повечко белтъци, бавни въглехидрати и влакнини.

24.11.09
05:40

Мерси за бързия отговор :)
Аз под ‘брой’ обобщих и качеството, и количеството - в дни, които започват със закуска, съм по-склонна да си надвишавам калорийния лимит безразборно. Май ще трябва да се превъзпитам, но още сега отивам да закуся :D
А колко е безопасното количество въглехидрати или калории, които трябва да съдържа едно от междинните хранения (следобедна закуска, примерно)?

казано от Asystolette на 24.11.09, 05:40:

...в дни, които започват със закуска, съм по-склонна да си надвишавам калорийния лимит безразборно.

Значи нарушаването на “дисциплината” е принципен проблем, а не моментно състояние. ;-P
Храненето е до голяма степен навик. Ако проявиш постоянство - ще се пренастроиш към друг режим на хранене.

казано от Asystolette на 24.11.09, 05:40:

...колко е безопасното количество въглехидрати или калории, които трябва да съдържа едно от междинните хранения (следобедна закуска, примерно)?

Не може да се дефинира по този начин, защото това зависи от хрененето и физическото натоварване за деня като цяло.

24.11.09
07:57

Ами, нямам избор, ще се дисциплинирам : )
Известно време спазвах warrior’s diet и навиците ми още са хаос..

26.11.09
09:11

Това го осъзнах, тъкмо, когато негативни ефекти бяха налице.. :Р Но рисковете на професията са трудни за избягване. Благодаря за съветите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1