05.06.09
17:35
Здравейте :)
Става въпрос,за дълго разискваните овесени ядки.Изчетох доста теми за тях,но не можах да си отговоря на запитването и си позволих да пусна нова тема.За първи път съм на НВД.Та на въпроса.. До сега не бях опитвал овесени ядки и реших да ги пробвам за закуска.50 грама ядки + половин кофичка кисело мляко (2% масленост,ако има значение),но не ми харесаха изобщо..Сложих и 1 супена лъжица мед и си дойдохме на думата :) Божествени... Въпроса е,след като съм на НВД дали с млякото,ядките и меда не прекалявам с въглехидратите.Знам,че въпросът ми е глупав,но не съм на “ти” с диетите.Закуската е в 6:30.После към 10 хапвам 3 варени яйца.В 12:30-около 150-200 грама месо (телешко и риба най-често,по-рядко и пилешко).После в 6 една кофичка кисело мляко и в 8 салата със домати и краставици + сирене и малко зехтин.Въпроса ми,май отива към цялата диета,но притеснението ми е най вече към закуската.Просто до сега съм закусвал с кисело мляко и усетих спад на сила :( На 16 съм 181 висок 75кг. Благодаря на всички ви предварително!
Поздрави :)
05.06.09
18:04
не се вманиячавай ... според мен са ти малко въглехидратите и от това идва спада на сила
Овесени ядки с кисело мляко - гадост.
(Овес) + (1 чаша вряла вода с 1 ч.л. мед) = много вкусно
като добавиш и ягоди вътре става идеалка.
Лично мнение :)
Да приемам ли,че така закуската е добре? :roll: А колкото за вкуса-мисля че е индивидуално :) Но ще опитам и начина на emzo.
Щом ти харесва с мляко, опитай и с прясно..в микровълновата за кратко + мед, и пак можеш да си добавяш плодчета разни, стафидки...
Мнението беше редактирано от Инис на 05.06.09 21:20.
05.06.09
21:16
Незнам какви овесени ядки ядеш, но лично аз ти препоръчвам фините. С кисело мляко са си добре и без да добавяш мед или друго. Колкото до овес + прясно мляко, смятам, че по-голяма гадост не съществува...
Значи аз съм си взел 2 пакета.Едните са пълнозърнести финни,а другите са пълнозърнести асортименти.Съдържат овесени,ръжени,пшенични и още някакви :) Ами страшно дребни са всички,така че мисля,че са от финните.
06.06.09
07:59
Фините са за предпочитане, поне при мен, защото по-малко се усеща вкуса на самия овес :) ..иначе тоз едрия като го дъвчех преди така ми се гадеше..добре, че ме светнаха за фините...
казано от liceto на 06.06.09, 07:11:
Значи аз съм си взел 2 пакета.Едните са пълнозърнести финни,а другите са пълнозърнести асортименти.Съдържат овесени,ръжени,пшенични и още някакви :) Ами страшно дребни са всички,така че мисля,че са от финните.
Ами в грешка си , трябват ти фини ОВЕСЕНИ ядки , а не ръжени , пшенични и прочие. А колкото до начина за приготвяне - всяка сутин си правя 100гр. овес + кофичка кисело мляко + плод ( ако има ) :) .
Единия пакет са пълнозърнести финни овесени ядки,а другия са пълнозърнести асортименти..Моя грешка-не съм се изразил правилно в миналия пост:)
Мнението беше редактирано от liceto на 06.06.09 08:15.
06.06.09
08:19
казано от Гошко на 06.06.09, 08:11:
казано от liceto на 06.06.09, 07:11:
Ами в грешка си , трябват ти фини ОВЕСЕНИ ядки , а не ръжени , пшенични и прочие. А колкото до начина за приготвяне - всяка сутин си правя 100гр. овес + кофичка кисело мляко + плод ( ако има ) :) .
Това е най-добрата комбинация да ! :) И аз така ги предпочитам.
Ако искаш солено, горещо ти препоръчвам моята рецепта (МНОГО вкусно, ям го от месеци даже години)- фини овесени ядки с 1-2 лъжички овесени трици (това се залива с 1 пръст вода и се вари, докато стане на каша) и след това му слагаш малко сирен. Става като макарони :)
Владимир92,би ли се обосновал,ако може :) Целта ми е да стопя мазнините в областа на гърдите и по-точно около зърната :down: Не са много,но ме дразнят страшно много и се надявам с правилно хранене и фитнес да успея.
Мнението беше редактирано от liceto на 06.06.09 08:56.
06.06.09
09:02
казано от Elitsa на 06.06.09, 08:35:
Ако искаш солено, горещо ти препоръчвам моята рецепта (МНОГО вкусно, ям го от месеци даже години)- фини овесени ядки с 1-2 лъжички овесени трици (това се залива с 1 пръст вода и се вари, докато стане на каша) и след това му слагаш малко сирен. Става като макарони :)
Докато го чета ми става вкусно чак :D ..определено ще пробвам :)
Аз мога да ги ям единствено с кисело мляко. Закуската е следната половин кофичка кисело мляко, 80 гр овес и малко смачкано ленено семе.
02.07.09
13:10
Асортиментите непречат. Всякакъв необработен вариант на зърнена култура става за НВД или която и да е дргуа диета ! Въглехидратите са ти малко при положение ,че и разтеж още ! Аз ги ям така 150 грама овесени ядки + кисело мляко + степче ! Степчето е без захар и овкусява перфектно(малко шит са подсладителите ,но все пак не всичко е полезно и без това..).
02.07.09
13:25
Степчето е абсолютна химия...
02.07.09
13:35
Аз не казвам друго. А между другото знаеш ли млякото дали е мляко ? Месото как е “живяло” . Яйцата как са “снесени” ?
Виждал съм как от чакъл растът краставици , така ,че степчето е един от най-малките проблеми.
Здравейте :)
За сега ги ям с кисело мляко и 1 лъжичка мед вътре.Овкусява много добре
03.07.09
10:48
Аз също не харесвам овесени ядки, затова сутрин ям следното :
3 цели яйца + овесени ТРИЦИ на око—> разбърква се и в тигана .. Става като палачинка + 1 банан си нарязвам и си ми е перфектно.
П.П.: не съм изчел цялата тема !
03.07.09
14:49
Че то не е ли същото като овесените ядки почти ?! И защо да не разчитам като хранителните стойности на ядките и триците са почти еднакви ? ( Не знам как звучи, но просто питам :) )
03.07.09
16:25
Е фибри.. още по-добре :) Аз хапвам и един банан сутрин :) Сега е добре, защото искам малко да поизчистя :) Но както и да е, нека авторът на темата опита ‘палачинката’, ако желае.
То за чистене няма по-добро от пържени яйца с банан ! В началото и аз бях “сега с кво мляко да ги ям овесените,ама с кисело ли,ама с прясно ли..” сега дробя вътре няколко белтъка, заливам ги с вряла вода и тва е !
Мнението беше редактирано от votolom на 03.07.09 17:04.
Ako накиснете овесените ядки / трици от вечерта с малко вряла вода , на сутринта може да ги ядете с каквото си поискате. от 15 години използвам този начин за приготвянето им.
аз моите ядки ги правя с чаша прясно мляко. стоплям млякото и оставям овеса да се накисне около пет минути в него.после по желание може да добавиш мед или подсладител (в моя случай). пробвай да ръснеш малко канела- на мен са ми много вкусни така.
пък и в случая - сутрин - мисля, че не е лошо да се поемат бързи въглехидрати , какъвто е медът.
23.11.09
19:04
Аз имам един малко по-различен въпрос относно закуската. Целта ми е същата - сваляне на килограми. Наясно съм, че е много важно стабилното хранене сутрин, но с каквото и да започна, имам повишен апетит през целия ден, а в крайна сметка целя да ограничавам броя на храненията. Не ми се ще да съм в разрез с правилата на здравословното хранене, заради диетите, но съм се принудила да не закусвам - пия кафе.. Някой има ли същия проблем и как да постъпя?
23.11.09
20:39
Не виждам нито една причина да бягаш от по-големия брой хранения. Съвсем спокойно можеш да хапваш поне 5 пъти дневно. По-скоро прецени какво ТОЧНО ще ядеш във всяко от тези хранения. Елиминирането на закуската е неразумен, а и ненужен ход. Кафето е всичко друго, но не и закуска. Сутрин направи едно солидно хранене с повечко белтъци, бавни въглехидрати и влакнини.
24.11.09
05:40
Мерси за бързия отговор :)
Аз под ‘брой’ обобщих и качеството, и количеството - в дни, които започват със закуска, съм по-склонна да си надвишавам калорийния лимит безразборно. Май ще трябва да се превъзпитам, но още сега отивам да закуся :D
А колко е безопасното количество въглехидрати или калории, които трябва да съдържа едно от междинните хранения (следобедна закуска, примерно)?
24.11.09
06:17
казано от Asystolette на 24.11.09, 05:40:
...в дни, които започват със закуска, съм по-склонна да си надвишавам калорийния лимит безразборно.
Значи нарушаването на “дисциплината” е принципен проблем, а не моментно състояние. ;-P
Храненето е до голяма степен навик. Ако проявиш постоянство - ще се пренастроиш към друг режим на хранене.
казано от Asystolette на 24.11.09, 05:40:
...колко е безопасното количество въглехидрати или калории, които трябва да съдържа едно от междинните хранения (следобедна закуска, примерно)?
Не може да се дефинира по този начин, защото това зависи от хрененето и физическото натоварване за деня като цяло.
24.11.09
07:57
Ами, нямам избор, ще се дисциплинирам : )
Известно време спазвах warrior’s diet и навиците ми още са хаос..
26.11.09
09:11
Това го осъзнах, тъкмо, когато негативни ефекти бяха налице.. :Р Но рисковете на професията са трудни за избягване. Благодаря за съветите.