Пърженe - масло ?

02.07.09
16:32

И за да няма спорове дайте и химичнте форумли на най-често срещаните висши мастни к-ни, които се съдържат в маслото и олиото.... ебаси. За мен тоя спор е супер издребнял. На G33K много трудно му следя мисълта, но това което ме учуди е 8% подкожни мазнини?! Как ги сметна бе брат? Ква формула използва, то граничи с патология твоето май..

02.07.09
16:43

А да.. някъде бях чел един много интересн физиологичен факт: Тестостеронът знаете, че намалява обема на адипоцитите защото стимулира отделянето на глицерол и ВМК в кръвта (на това се дължи и един вторичен полов белег на мъжете- по-малко подкожна мастна тъкан  ~15% в сравнение с жените ~25%). От това пък произтича и следното- увеличения (но умерен, а и с ред други уговорки съобразени с индивида) прием на мазнини ще стимулира отделянето на повече тестостерон.
И за да дам пример ще спомена за един момент от диетите на Арнолд едно време - той не е избягвал майонезата в диетата си. Едва ли е знаел точната причина, но сега се знае, че много от нещата които е включвал в спортната си кариера са се доказали като ефективни, нищо чудно и за майонезата да е бил прав. Нещо на принципа Мит Бъстърс се е получило, само че митът е ъпруув

TR

02.07.09
17:22

А тя дали се е правила така или с повече белтъчини ? А знаеш ли ,че е пил обезмаслено мляко. Те тогава на диета и плодове са яли а сега..

02.07.09
18:34

казано от introducer на 02.07.09, 16:32:

На G33K много трудно му следя мисълта, но това което ме учуди е 8% подкожни мазнини?! Как ги сметна бе брат? Ква формула използва, то граничи с патология твоето май..

Кое те учудва? 8% е нормално, за трениращ мъж, който се подържа. И не се смятат, мерят се с калипер, сравнително точно и евтино излиза, иначе има и други методи.

казано от introducer на 02.07.09, 16:43:

От това пък произтича и следното- увеличения (но умерен, а и с ред други уговорки съобразени с индивида) прием на мазнини ще стимулира отделянето на повече тестостерон.

Ами нормално, то холестерола участва при синтезирането на тестостерон (и други хормони).

02.07.09
19:57

Животинските мазнини съдържат холестерол, но растителните съдържат ергостероли (холестерол подобни, ама не са все пак) , така че не слагай еквивалент мазнини = холестерол.

По принцип тестостеронът повишава плазмената конц. на холестерола, но холестерола не повишава секрецията на тестостерон. Високите плазмени конц на холестерол не стимулира ендогенната синтеза на полови хормони, защото той е под строг контрол.

02.07.09
21:22

Казах холестерол, не мазнини, още по-малко пък съм споменавал растителни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1