The Barbell Complex

17.08.09
14:05

The Barbell Complex

6 rounds х 6 rep
- dead lift (мъртва тяга)
- bent over row (гребане от наклон)
- hang power clean (обръщане от стоеж)
- front squat (преден клек)
- push press (пуш преси)
- back squat (заден клек)
- push ups (лицеви опори)

Not for time, rest between sets as needed .

Тегло на щангата - по избор.

07.05.2005 - 60 kg Видео!

01.03.10
19:16

50-55-55-60-60-50
не бях готов...уикенда малко му поотпуснах края...и резултата беше налице...никакво спане...почерпка в събота...
втората серия на 60 беше някакъв АД...най-страшно става след предния клек..:))
килата другия път ще се коригират...приятен комплекс...

след него inverted row и гребане с дъмбел за хват...

40-50-50-50-50-50. Готин компекс. Чувстваш се много здрав като правиш пуш джърка. Все едно си Херкулес, а още по-готино е като се сгърчиш на земята накрая.

Днеска и ние го правихме :)

6 серии на 60.5 кг.
Първите 5 сериии без да пускам щангата, на шестата пуснах веднъж след предните клекове и веднъж след втората пуш преса.
Помагаха ми при свалянето на щангата след задния клек. Обелих си врата :D. Мазоли :) И малко изкривяване на пуш пресите последните серии и това общо взето.

Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 02.03.10 19:27.

ЛР

02.03.10
19:57

Бях клякал леко и бях правил петици набирания със 17,5кг, когато покрай Венци и Данчо реших и аз да се пробвам заедно с тях :)

60, 50, 50, 50, 50, 50

като за почти 2 месеца почти без тренировка и само с глпости на главата - бива :)

Интересното е, че 4-та и 5-та серия ми бях най-леки. Определено обаче ми е паднала силовата издръжливост, което е съвсем нормално де :)

Иначе след самия комплекс възстановявах бързо. Следващия път повече :)

02.03.10
20:24

еееее ще се разплача от умиление и радост като зачитам, Лазарчо се е запретнал с наш’то дело..:)))))...за Варна ще си лимонка:)))
Данчо...браво май мен...60кила за всичките рундове си е постижение...

03.03.10
03:06

@ Данчо & Лазар - не се шегувате, ама никак :)
@ Славко - вчера си бил в предпразнична фаза. Разплакваш ме от смях :)

Аз с 35 :) пушпресите бяха пуш джъркове. Малко грозни такива. И лицевите след 2та серия на колене. И оставях щангата тук-таме.

Тъй де, пак минах метъра. Ама днес как ме болят раменцата наравоооо не е истина :)

03.03.10
08:55

ама Вие така ли правите...мишкувайки...метри минавали...ааамаха...
а Лимче така действам аз на хората, някой се смеят, други плачат...:)))

03.03.10
09:27

А забравих - бях с 60кг до 2рата пуш преса на втората серия.

СЛедващия път ще го напавя на 55, след това на 60. Като за първи път - добре, основно хвата ми умря, а издръжливостта на хвата едно от първите неща, които умират като оизоставиш щангите.

Бтв Славко:
1. за мен лично Кросфита е простотия
2. за от време на време става :)
3. никой не е казал, че сме винаги културни и никога - простаци :)

:lol:

03.03.10
11:11

докато на видя жена да го прави с 60 кила на живо, няма да повярвам...честно...

по другите 3 точки..:))))....3-тата не знам защо я написа...

първите две...поне тези, които ме познават знаят как ще реагирам, но простотия да се каже на крос-а... е нелепо..... след като толкова профи-атлети го практикуват и става основна част от подготовката им...

а и то се доближава до функционалното трениране...не знам кое ти изглежда просто...да си супер силен и издъжлив ли...тягата ли ти е проста или клека...или ОХС-то...движения, които наистина карат тялото ти да РАБОТИ и съпротивлява...

аз ще кажа, че 4 серии “френско” е простотия пък, па ти ме оборвай...

03.03.10
11:14

а всъщност Дени, от теб очаквах най-малко да даваш такива крайни определения на каквото и да е...

03.03.10
12:45

Щото това не е Дени, ами е Лазар, мисля

А и аз си мисля, че Лазар си прави ебавка с бате Славко :)

Славкомобила пак запали бързо, бързо :D

ЛР

03.03.10
17:43

А аз предлагам следния тест - пуска се тема ”Кросфит не става!” и веднага трябва да измерим колко скача Славко от място като прочете заглавието на темата :lol:

Аз залагам на поне 4 метра :lol:

А иначе горният пот е мой (този от dennym ), просто с Данчо, Дени и Сашо четем от 3 РС-та и не всеки внимава дали пише от своето си РС или кой се е логвал преди него :)

поздрави

04.03.10
18:29

тогава ще стане панаир голям...абе аз по принцип съм философски настроен за нещата...:))))
но съм си предубедем за крос-а и Т’ВА Е....

бате Вики, аде защити ме де:)))

не 4, а 44…:)))

ЛР

04.03.10
20:08

Ок, хайде да го направим така:
- приготви камерата
- разчертай си 4-5м

а аз пускам темата :lol:

ЛР

07.03.10
16:28

6x55kg

4-та и 5-та ми бяха странно най-леки :)

когато тялото се поумори - почва да намира най-оптималната форма (трябва да се внимава да не се правят простотии де :) защото различните хора има различни разбирания за “оптимален” и “пряк” път :) )

поздрави

07.03.10
17:39

коя част усети най-натоварваща...аз лично прехода между предния клек и пресите...

ЛР

07.03.10
18:34

казано от slavko на 07.03.10, 17:39:

коя част усети най-натоварваща...аз лично прехода между предния клек и пресите...

:)
аз там минавах през стойката, понеже имам още да работя по гъвкавостта на китките си :)

18.06.10
14:42

Петък, 18.06.2010

The Barbell Complex
6 rounds х 6 rep
- dead lift (мъртва тяга)
- bent over row (гребане от наклон)
- hang power clean (обръщане от стоеж)
- front squat (преден клек)
- push press (пуш преси)
- back squat (заден клек)
- push ups (лицеви опори)
Not for time, rest between sets as needed .
Тегло на щангата - по избор.

Най-после му дойде реда да го повторя.

Резултати:
07.05.2005 - 60 kg Видео!

18.06.2010 - 60/62.5/65/67.5/70/60

Впечатления:
- Бях забравил колко тежък може да е този комплекс с подходящите кг...
- 67.5 и 70 кг бяха някакъв ад след обръщанията и началото на предния клек. На пуш пресите откровено ми пречерня. Не ми се вярваше, че 5-6 кг правят такава разлика в натоварването.
- Стараех се на предния клек да държа щангата заключена на правилното място, а не на ръце (това е проблем за мен, поради недостатъчна гъвкавост на китките и относително по-дълги предмишници) и на 65 кг безименните пръсти и кутретата се измъкнаха от лоста. В резултат, след края на предните клекове по никакъв начин не успях да ги вкарам обратно и да хвана щангата правилно за пуш пресите. Опитах да изтласкам лоста с тяло и да хвана щангата във въздуха, но предмишниците бяха изморени и изтървах лоста с лявата ръка. Имаше малко бум-тряс-бам и леко натъртване на лявото бедро, тъй като лоста се плъзна по мен. После продължих със серията.
- Последните 3 серии завършвах на пода  8-/.

Замислих се за модифициране на комплекса. Ако 6-те рунда се правят без почивка и за време, ще отпадне условието щангата да не се пуска до края на серията, а тежестта да е фиксирана, но по-голяма (примерно 3/4 от личното тегло). Може да опитам този вариант следващия път.

Мнението беше редактирано от Vic на 18.06.10 14:45.

23.06.10
16:47

С 50кг ми се стори леко...  Най-трудни ми бяха бърпетите...

Другият път ще има поне 5кг повече!

23.06.10
18:35

къде тез бърпети бре моя..?

23.06.10
19:16

Лицевите съм ги правил каТ бърпети.. :D

17.10.10
16:59

Първия рунд с 42кг, после с 52.

IS

18.11.10
18:07

60/62.5/62.5/62.5/60/60   С тези кила е поносимо,но не сложих повече,защото си фиксирах почивките на 2-3мин.

14.06.13
13:46

40/40/40/40/40/40 ... като не го обмислих добре и след първите 2 1/2 рунда без да пускам щангата сгънах и до края ги карах на половинки..

14.06.13
19:05

всичките серии с 40 кг...

без да съм засичал време, но ориентировъчно за около 35 мин....

сила има...издръжливост - не :)

поредният комплекс, който подценявам и ме изненадва неприятно....не се научих да не го правя и това си е!!!

14.06.13
21:25

Определено.. викаш си 40 кила кво са ама.. На мен лично пресите след предния клек ми бяха много измъчени.

14.06.13
21:52

точно предният клек спира тока зверски!!!
за пресите ми трябваше специална мотивация и концентрация...както и почивка :)

Мнението беше редактирано от Redalex на 14.06.13 21:52.

40/45/45/45/45/45
С едно пускане на  5-ят кръг.
От този комплекс направо ми се пръснаха предмишниците. В началото е добре. Обаче комбинацията обръщанията , преден клек и пуш преса е ужасна. Надявам се следващия път да е с 50 кг.  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1