17.08.09
14:05
“The Barbell Complex”
6 rounds х 6 rep
- dead lift (мъртва тяга)
- bent over row (гребане от наклон)
- hang power clean (обръщане от стоеж)
- front squat (преден клек)
- push press (пуш преси)
- back squat (заден клек)
- push ups (лицеви опори)
Not for time, rest between sets as needed .
Тегло на щангата - по избор.
07.05.2005 - 60 kg Видео!
50-55-55-60-60-50
не бях готов...уикенда малко му поотпуснах края...и резултата беше налице...никакво спане...почерпка в събота...
втората серия на 60 беше някакъв АД...най-страшно става след предния клек..:))
килата другия път ще се коригират...приятен комплекс...
след него inverted row и гребане с дъмбел за хват...
01.03.10
20:11
40-50-50-50-50-50. Готин компекс. Чувстваш се много здрав като правиш пуш джърка. Все едно си Херкулес, а още по-готино е като се сгърчиш на земята накрая.
02.03.10
19:25
Днеска и ние го правихме :)
6 серии на 60.5 кг.
Първите 5 сериии без да пускам щангата, на шестата пуснах веднъж след предните клекове и веднъж след втората пуш преса.
Помагаха ми при свалянето на щангата след задния клек. Обелих си врата :D. Мазоли :) И малко изкривяване на пуш пресите последните серии и това общо взето.
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 02.03.10 19:27.
02.03.10
19:57
Бях клякал леко и бях правил петици набирания със 17,5кг, когато покрай Венци и Данчо реших и аз да се пробвам заедно с тях :)
60, 50, 50, 50, 50, 50
като за почти 2 месеца почти без тренировка и само с глпости на главата - бива :)
Интересното е, че 4-та и 5-та серия ми бях най-леки. Определено обаче ми е паднала силовата издръжливост, което е съвсем нормално де :)
Иначе след самия комплекс възстановявах бързо. Следващия път повече :)
еееее ще се разплача от умиление и радост като зачитам, Лазарчо се е запретнал с наш’то дело..:)))))...за Варна ще си лимонка:)))
Данчо...браво май мен...60кила за всичките рундове си е постижение...
@ Данчо & Лазар - не се шегувате, ама никак :)
@ Славко - вчера си бил в предпразнична фаза. Разплакваш ме от смях :)
03.03.10
05:06
Аз с 35 :) пушпресите бяха пуш джъркове. Малко грозни такива. И лицевите след 2та серия на колене. И оставях щангата тук-таме.
Тъй де, пак минах метъра. Ама днес как ме болят раменцата наравоооо не е истина :)
ама Вие така ли правите...мишкувайки...метри минавали...ааамаха...
а Лимче така действам аз на хората, някой се смеят, други плачат...:)))
А забравих - бях с 60кг до 2рата пуш преса на втората серия.
СЛедващия път ще го напавя на 55, след това на 60. Като за първи път - добре, основно хвата ми умря, а издръжливостта на хвата едно от първите неща, които умират като оизоставиш щангите.
Бтв Славко:
1. за мен лично Кросфита е простотия
2. за от време на време става :)
3. никой не е казал, че сме винаги културни и никога - простаци :)
:lol:
докато на видя жена да го прави с 60 кила на живо, няма да повярвам...честно...
по другите 3 точки..:))))....3-тата не знам защо я написа...
първите две...поне тези, които ме познават знаят как ще реагирам, но простотия да се каже на крос-а... е нелепо..... след като толкова профи-атлети го практикуват и става основна част от подготовката им...
а и то се доближава до функционалното трениране...не знам кое ти изглежда просто...да си супер силен и издъжлив ли...тягата ли ти е проста или клека...или ОХС-то...движения, които наистина карат тялото ти да РАБОТИ и съпротивлява...
аз ще кажа, че 4 серии “френско” е простотия пък, па ти ме оборвай...
а всъщност Дени, от теб очаквах най-малко да даваш такива крайни определения на каквото и да е...
03.03.10
12:59
А и аз си мисля, че Лазар си прави ебавка с бате Славко :)
03.03.10
16:10
Славкомобила пак запали бързо, бързо :D
03.03.10
17:43
А аз предлагам следния тест - пуска се тема ”Кросфит не става!” и веднага трябва да измерим колко скача Славко от място като прочете заглавието на темата :lol:
Аз залагам на поне 4 метра :lol:
А иначе горният пот е мой (този от dennym ), просто с Данчо, Дени и Сашо четем от 3 РС-та и не всеки внимава дали пише от своето си РС или кой се е логвал преди него :)
поздрави
тогава ще стане панаир голям...абе аз по принцип съм философски настроен за нещата...:))))
но съм си предубедем за крос-а и Т’ВА Е....
бате Вики, аде защити ме де:)))
не 4, а 44…:)))
04.03.10
20:08
Ок, хайде да го направим така:
- приготви камерата
- разчертай си 4-5м
а аз пускам темата :lol:
07.03.10
16:28
6x55kg
4-та и 5-та ми бяха странно най-леки :)
когато тялото се поумори - почва да намира най-оптималната форма (трябва да се внимава да не се правят простотии де :) защото различните хора има различни разбирания за “оптимален” и “пряк” път :) )
поздрави
коя част усети най-натоварваща...аз лично прехода между предния клек и пресите...
07.03.10
18:34
казано от slavko на 07.03.10, 17:39:
коя част усети най-натоварваща...аз лично прехода между предния клек и пресите...
:)
аз там минавах през стойката, понеже имам още да работя по гъвкавостта на китките си :)
Петък, 18.06.2010
“The Barbell Complex”
6 rounds х 6 rep
- dead lift (мъртва тяга)
- bent over row (гребане от наклон)
- hang power clean (обръщане от стоеж)
- front squat (преден клек)
- push press (пуш преси)
- back squat (заден клек)
- push ups (лицеви опори)
Not for time, rest between sets as needed .
Тегло на щангата - по избор.
Най-после му дойде реда да го повторя.
Резултати:
07.05.2005 - 60 kg Видео!
18.06.2010 - 60/62.5/65/67.5/70/60
Впечатления:
- Бях забравил колко тежък може да е този комплекс с подходящите кг...
- 67.5 и 70 кг бяха някакъв ад след обръщанията и началото на предния клек. На пуш пресите откровено ми пречерня. Не ми се вярваше, че 5-6 кг правят такава разлика в натоварването.
- Стараех се на предния клек да държа щангата заключена на правилното място, а не на ръце (това е проблем за мен, поради недостатъчна гъвкавост на китките и относително по-дълги предмишници) и на 65 кг безименните пръсти и кутретата се измъкнаха от лоста. В резултат, след края на предните клекове по никакъв начин не успях да ги вкарам обратно и да хвана щангата правилно за пуш пресите. Опитах да изтласкам лоста с тяло и да хвана щангата във въздуха, но предмишниците бяха изморени и изтървах лоста с лявата ръка. Имаше малко бум-тряс-бам и леко натъртване на лявото бедро, тъй като лоста се плъзна по мен. После продължих със серията.
- Последните 3 серии завършвах на пода 8-/.
Замислих се за модифициране на комплекса. Ако 6-те рунда се правят без почивка и за време, ще отпадне условието щангата да не се пуска до края на серията, а тежестта да е фиксирана, но по-голяма (примерно 3/4 от личното тегло). Може да опитам този вариант следващия път.
Мнението беше редактирано от Vic на 18.06.10 14:45.
23.06.10
16:47
С 50кг ми се стори леко... Най-трудни ми бяха бърпетите...
Другият път ще има поне 5кг повече!
23.06.10
19:16
Лицевите съм ги правил каТ бърпети.. :D
18.11.10
18:07
60/62.5/62.5/62.5/60/60 С тези кила е поносимо,но не сложих повече,защото си фиксирах почивките на 2-3мин.
40/40/40/40/40/40 ... като не го обмислих добре и след първите 2 1/2 рунда без да пускам щангата сгънах и до края ги карах на половинки..
всичките серии с 40 кг...
без да съм засичал време, но ориентировъчно за около 35 мин....
сила има...издръжливост - не :)
поредният комплекс, който подценявам и ме изненадва неприятно....не се научих да не го правя и това си е!!!
Определено.. викаш си 40 кила кво са ама.. На мен лично пресите след предния клек ми бяха много измъчени.
точно предният клек спира тока зверски!!!
за пресите ми трябваше специална мотивация и концентрация...както и почивка :)
Мнението беше редактирано от Redalex на 14.06.13 21:52.
19.06.13
11:25
40/45/45/45/45/45
С едно пускане на 5-ят кръг.
От този комплекс направо ми се пръснаха предмишниците. В началото е добре. Обаче комбинацията обръщанията , преден клек и пуш преса е ужасна. Надявам се следващия път да е с 50 кг. :)