11.07.04
23:08
извинявам се че правя нов пост но просто ще стане много дулго мисля че това ще задоволи въпрости ви има и колко грама трябва да приемата само прочетете всичко внимателно УСПЕХ с л-карнитина
аз сам го пил и мисля че ми действа добре бях много доволен пих на нутрим както може да прочетете по-горе в темата
та ето и инфото : L-carnitine
500 mg
60 capsules
HPLC TESTED
PHARMACEUTICAL GRADE
L-CARNITINE е хранителна добавка, подходяща за хора подложени на системни физически натоварвания, особено за спортисти от спортовете за издръжливост, както за всички случаи на първичен или вторичен дефицит на карнитин в организма.
Карнитинът е естествено съдържащо се в клетките на организма вещество, отговорно за транспорта на дълговерижните мастни киселини през мембраната на митохондриите. Той осигурява субстрат (мастни киселини) за процеса на бета-окислението и последващото освобождаване на енергия в митохондриалния матрикс, главно в клетките на скелетните мускули и миокарда. В резултат на това се повишава издръжливостта на организма при физически натоварвания.
Карнитинът е производен на аминокиселините лизин и метионин, от които се синтезира в черния дроб и бъбреците. Човешкият организъм съдържа около 20-25 г L-карнитин, 98% от който е складиран в скелетните мускули и миокарда. Със стандартната диета дневно се получават 10 - 100 мг карнитин, който се резорбира в храносмилателната система чрез специални транспортни механизми. Нуждите на организма обаче са по-големи и те се задоволяват и от допълнителното количество ендогенно синтезиран карнитин. При определени състояния, в т.ч. при повишена физическа активност, нуждите могат да надвишават дневните набавки, което налага приемането му като хранителен суплемент.
Някои генетични, чернодробни или бъбречни заболявания, както и консумирането на диети, богати на мазнини или бедни на аминокиселините лизин и метионин (необходими за синтеза на карнитин), използването на определени лекарствени препарати, могат да доведат до карнитинов дефицит. Последният се характеризира с лесна уморяемост, болки в гърдите, болки в мускулите, хипотония, обща слабост и обърканост. При доказан дефицит на този нутриент, се препоръчва използването на L-CARNITINE като хранителна добавка.
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
1. При тежки физически натоварвания - по 1 капсула L-CARNITINE 2-3 пъти дневно.
2. За повлияване на мастния метаболизъм - по 2 капсули L-CARNITINE 2 пъти дневно.
3. При свързан с алкохолна злоупотреба карнитинов дефицит, синдром на хронична умора, сърдечни и други заболявания, дозата се определя от лекуващия лекар.
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Всяка капсула съдържа 500 мг L-Carnitine (L-Tartrate).
Опаковки: 60 капсули.
Ми аз го пия сутрин на гладно 1гр и вечер преди тренировка 1гр.Не е ли множко ?
21.07.04
17:47
мисля че 2 грама за 1 ден не са ужасно много :) као пиеш както пише там а и аз така пих по 4 капсули на ден всяка по 500мг. то се получава пак 2 грама такаче не е много
[quote author=“Don_Anton”]. . .2. За повлияване на мастния метаболизъм - по 2 капсули L-CARNITINE 2 пъти дневно.
. . . “
Моля да ми кажете тази доза ежедневна ли е или се приема само в дните на тренировка. :roll: :roll: :roll: Питам защото навсякъде дозировката я дават 1000 мg дневно, независимо дали е почивен ден или ден за тренировка. :roll: :roll:
10х предварително! :) :) :)
Л-карнитина действа най-добре когато се приема преди физическо натоварване. Не мисля, че има смисал да го взимаш, когато не тренираш.
22.07.04
12:47
Допълнение към отговора на Готча:
Дозите варират много. За напреднали културисти с голяма телесна маса дозата е 3-4 гр. При жените с тегло до 50 кг. доза от 500 мг. е напълно достатъчна.
14.08.04
14:59
abe chovek kak she e mnogo…vish sega zavisi ot kilogramite ti ako si nad 70- she piesh 2 kapsuli po 500mg-toest 1000mg ako si pod 70 kg she piesh po 500,netryabva da se prekalyava vse pak zashtoto sled spiraneto na preparata-organizma ti nyama da moje da se spravi sas proizvodstfoto na l-carnitine,zashtoto toi e sfiknal na gotovo da mu idva…i shte si kachish kilogramite pak,zatova netryabva da se prekalyava
15.08.04
11:23
[quote author=“Lady in Black”][quote author=“Don_Anton”]. . .2. За повлияване на мастния метаболизъм - по 2 капсули L-CARNITINE 2 пъти дневно.
. . . “
Моля да ми кажете тази доза ежедневна ли е или се приема само в дните на тренировка. :roll: :roll: :roll: Питам защото навсякъде дозировката я дават 1000 мg дневно, независимо дали е почивен ден или ден за тренировка. :roll: :roll:
10х предварително! :) :) :)
ем аз го пиех всеки ден защото имах или тренировка с тежести или кардио и преди тренировак 2 каспули и преди лягане
мисля че и да нямаш тренировка пак може да се пие в този ден аз така го пиех и имах резултат определено а и хората си го казват ВСЕКИ ден по 2 по 2капсули успех! :arrow: :P