29.03.04
01:20
Който го е ползвал нека каже дали има ефект от него,защото чувам противоречиви мнения,а и не е евтин.
29.03.04
10:20
i ako moje nqkoi da kaje ako e polzval l-karnitin na nutrim dovolen li e i kakav e bil efekta>
30.03.04
11:23
iskam da znam ima li strani4ni efekti ot karnitina v saita pi6e 4e nqma no vse pak kajete i va6eto mnenie pls!
Значи л-карнитина няма странични ефекти.Ползвал сьм го в течния вариант и е много ефикасен, тьй като стимулира сьрдечната дейност и издрьжливостта :lol:
31.03.04
16:09
mersi za otgovora
a da pitam
edna 4ast ot dnevnata doza trqq da e zadaljitelno predi trenirovka nali?
01.04.04
10:24
na4i az go piq dva pati na den dobre li e
predi trenirovka i predi lqgane
a kogato ne treniram
sutrin i predi lqgane?
Mom4eta vur6ite pulni gluposti:
1.L-carnitin se zima predi lqgane samo zaradi efekta v/u surceto - toest nqma da svalite maznini a ako imate problem sus surceto togava moje i predi lqgane.
2.Zima se predi CARDIO/AEROBNA trenirovka 6toto ako prosto otide6 vuv fitnesa i vdiga6 6tangi nqma da napravi6 ni6to.Az li4no vseki den karam 15km kolelo i 1 4as predi da po4na zimam 2 hap4eta.
e tva ozna4ava li 4e L-carnitina se vzima po 2 hap4eta samo predi bqgane ili karane na kolelo..ili kakvoto i da bilo tam aerobno uprajnenie.??
tova li e na4ina da se izgarqt optimalno mazninite?
03.04.04
23:07
emi nz kvo milite vie
no v saita na nutrim pi6e za povliavane na izgarqneto na maznini 2 pati na den po 2 kapsuli
04.04.04
00:51
tfa ne e li nekfo jensko we/?xaaxaxa mai samo si davate parite na vqtura….zemete si kreatin i tolkoz manete go toq L_shit….
04.04.04
22:46
awe nqkoi pls da obqsni na toq pi4 za kvo e l-karnitina 4e men ne mi se zanimava !
04.04.04
22:58
Остави го сигурно е рапър! :mrgreen:
04.04.04
23:45
ne we toi e rapIr ili e pankar nqkav ili moje da se kaje 4e toi e GANGSTER a!
Има значение скороста с която се усвоява.
Течния се усвоява най-бързо, в капсулите е на прах :)
на таблетки е най-бавно усвоим.
05.04.04
13:54
Пия Л-карнитин (био фит) от 10тина дни и засега съм доволен от резултатите. Пия го сутрин на гладно, един час преди кардио дейност.
Но ... без диета грам, ама грам няма да усетите ефект. Не разчитайте само на него.
Знаяи пил сьм течния Л-карнитин и е много ефикасен,но наистина без диета само си даваш парите.Да ако е на капсули се пие 2 пьти на ден защото те се разграждат по-бавно.А на оня пич който казва че е по-добре ...креатин,ще му кажа че изобщо двете наща нямат нищо общо :o
iskam da vpitam. vseki kazva, 4e trqbva da se spazva dieta, kogato se pie l-karnitin, no nikaode na pi6e kakva dieta trqbva da se pazi
nqkoi moje li da mi kaje. az po princip iskam da svalq nenujnoto ot korema
4akam otgovorite vi, predvaritelno blagodarq
23.04.04
16:33
Nqkoi polzval li e produkti na Scitec , prepora4aha mi L-carnitina im i ne sam po4nala da go vzemam oshte, no me interesuva kato ka4estvo struva li si parite
27.06.04
22:13
hm…pih 30 dena na biogame 500mg/golema boza e tfa/ taka: 1 chas predi lyagane 1hapche ,predi fitnes 1 chas i 1 chas predi tichane -3hapcheta po 500mg i 3 kilograma za edin mesec pri polojenie che tichah sutrin po 5 km… a otdelno sled tova za 2 meseca sfalih 12 kg,samo ot dieta+tichane,bez preparati,spryah trenirovkite na fitness.Dietata beshe slednata: sutrin 8:00 -1 yabalka + izceden sok ot limon,11:00-1/2 pileshka parjola na skara,14:00-1/2 pileshka parjola na skara,17:00-yabalka+izceden sok ot portokal ,20:00 samo nyakakaf sok obache ne kupen naturalen a ako moje izceden poradi tova che vav kupenite ima prekaleno mnogo zahari….
28.06.04
00:08
момчета не съм използвал л-карнитин на други фирми но за мен на нутрим е най-добрия пих го за 15 дена с диета и тренировки в залата и малко кардио(3-4 пъти на седмица) свалих кам 4 кила
28.06.04
00:34
Л-Карнитина е принципно може да се използва дори и когато качвате маса. Нали все пак функцията му е да ускорява прокарването на мазнините до митохондриите къде да се изгорят. Всеки иска колкото е възможно по-малко мазнини. Дори и да не правите диета и да не искате да сваляте ако имате пари можете да си взимате по малко. Само може да помогне.
28.06.04
09:37
Каква да е дозата? Всеки пише 1-2 хапчета, но има фирми (биогейм напримей), чийто Л-Карнитин е по 250млг капсулата. Повечето, койтосъм виждал са по 500млг. Не е ли много 1000млг на ден.
28.06.04
10:14
Много е. Към 250 мгр. е препоръчителното количество за билдъри. Аз взимам по 50 мгр. , защото съм в период за маса.
28.06.04
11:05
Е това пък ми се вижда адски малко при положение, че на опаковката от 500мг пише по 1-2 на ден.
28.06.04
11:37
Аз го пия в течен вид. Купувам си енергиина напитка или по-точно прах, който се разтваря във вода. Съдържа много витамини и минерали и в половин литровата доза, която си правя има и 50 мгр. л-карнитин. Тъй като по време на тренировката заедно с потта се губят доста полезни вещества, гледам да си ги набавям веднага с това сокче.
Значи ето какво съдържа разреден в половин литър вода.
Декстроза
Малтодекстрин
Дикалиумфосфат
Трикалциумфосфат
Магнезиевкарбонат
Тринатриумцитрат
Натривехлорид
3 мгр. Витамин Е
19 мгр. Витамин С
0.4 мгр. Витамин В1
2,3 мгр. Витамин В2
5,5 мгр. Ниацин
0.6 мгр. Витамин В6
60 микрограма фолиева киселина
Калции
Фосфор
Магнезии
и 50 мгр. л-карнитин.
Значи нека да доуточним нещо.
Всеки пише една две капсули.Аз например си взех БИОГЕЙМ 250мгр.
На опаковката описания начин на дозировка е крайно неясен.
За тегло над 69кг - 4 капсули=1000мгр ! Много ли е ?
И още нещо за 1 месец без да го пия смъкнах с малка диета и редовно колоездене 7кг.Сега съм 86кг/172см.Кажете как да го пияв дните когато тренирам и когато не.
Аз съм останал с впечатление, че се пие сутрин на гладно(колко време след това може да се яде?) и преди тренировка, която за мене е към 19.30-20.00.Това ще рече 2000мгр та пак питам не е ли много ?
11.07.04
11:56
Който го е ползвал нека каже дали има ефект от него,защото чувам противоречиви мнения,а и не е евтин.
Не съм го ползвал. И не съм твърде компетентен, но ще ти кажа някои неща, които имаш предвид.
Писал съм повечко за креатина, тук въздействията са сходни.
Л-карнитина се съдържа в организма, особено в клетките и мускулите и то мисля, в няколко модификации. Участва в разграждането на мазнините до процес на отделяне на вода и енергия и до известна степен играе роля на положително балансиращ мускулния тонус елемент.
Ако не се лъжа, участва и в изграждането на клетъчните мембрани на мускулните клетки.
Точната реакция няма да я описвам, но в нея карнитинът влияе почти като витамин на разграждането на липидите.
Положителни ефекти, които можеш да очакваш, са: допълнителна енергия от разграждането на мазнините, оформяне на релеф, загуба на тегло без загуба на мускулна маса, повишен мускулен тонус, по причина, че карнитинът пречи на образуването на някои съединения, като например млечната киселина; намаляване на холестерола в кръвта, понеже той се образува при въглехидратно разграждане за енергия, което до голяма степен се заменя от новия синтез. Принципно габаритите за обработка на мазнини на организма са доста по - големи, синтезът не се осъществява до голяма степен и поради недостиг на л-карнитин.
Може да има и друго.
Негативни реакции: сам по себе си Л-карнитинът даже не е и витамин. Действието му е никакво, освен ако не взаимодейства с хормона на растежа и друг един хормон, като двата са заимозависими и се произвеждат от хипофизата, а хипофизата е жлеза, която се намира в мозъка. За това с приема му трябва много да се внимава; промяната на естествения синтез на тези хормони може да доведе до твърде нежелани и често необратими реакции - в България не съм чувал да са правени например свестни операции на тази жлеза на мозъка.
Реакцията на Л-карнитина е доста бърза и улеснена от наличието на готови входящи вещества - натрупани мазнини и т.н. По тази причина има съществена опастност при продължително използване мастният обмен на енергията да започне да заменя обикновенният въглехидратен със всички произтичащи от това последствия - във въглежидратния обмен, понеже той е най - бързият естествен източник на енергия, взимат участие множество жлези и дори цели вътрешни органи, като черен дроб например...
Може да има и други негативи.
Та:
Приемът му трябва добре да се премисли и не повече от няколко седмици да се взима.
Освен това, ако взимаш аминокиселини и комплексни витамини, група Б, А, С, ядеш големи количества месо - трябва или да намалиш дозата креатин или въобще да не го взимаш, тъй, като това са естествените му източници
Добавено: сещам се още нещо - понеже едно момиче е писало в женския фитнес за проблем с гърдите, мисля, че не е препоръчително да се ползва от жени освен с голям наднормено тегло точно по тази причина - вероятно и гърдите ще отслабнат....
Нека някой, който е наясно с него да каже в какви количества да се пие сутрин и вечер преди тренировка.
1000мгр сутрин
и
1000мгр вечер не са ли много ?
11.07.04
23:00
начи аз пих 2 каспули сутрин и 2 преди лягане а когато беше ден за фитнес 2 преди тренировка 20мин и 2 преди лягане сега ще проверя и ще ви кажа колко грама по-точно е това!
11.07.04
23:08
извинявам се че правя нов пост но просто ще стане много дулго мисля че това ще задоволи въпрости ви има и колко грама трябва да приемата само прочетете всичко внимателно УСПЕХ с л-карнитина
аз сам го пил и мисля че ми действа добре бях много доволен пих на нутрим както може да прочетете по-горе в темата
та ето и инфото : L-carnitine
500 mg
60 capsules
HPLC TESTED
PHARMACEUTICAL GRADE
L-CARNITINE е хранителна добавка, подходяща за хора подложени на системни физически натоварвания, особено за спортисти от спортовете за издръжливост, както за всички случаи на първичен или вторичен дефицит на карнитин в организма.
Карнитинът е естествено съдържащо се в клетките на организма вещество, отговорно за транспорта на дълговерижните мастни киселини през мембраната на митохондриите. Той осигурява субстрат (мастни киселини) за процеса на бета-окислението и последващото освобождаване на енергия в митохондриалния матрикс, главно в клетките на скелетните мускули и миокарда. В резултат на това се повишава издръжливостта на организма при физически натоварвания.
Карнитинът е производен на аминокиселините лизин и метионин, от които се синтезира в черния дроб и бъбреците. Човешкият организъм съдържа около 20-25 г L-карнитин, 98% от който е складиран в скелетните мускули и миокарда. Със стандартната диета дневно се получават 10 - 100 мг карнитин, който се резорбира в храносмилателната система чрез специални транспортни механизми. Нуждите на организма обаче са по-големи и те се задоволяват и от допълнителното количество ендогенно синтезиран карнитин. При определени състояния, в т.ч. при повишена физическа активност, нуждите могат да надвишават дневните набавки, което налага приемането му като хранителен суплемент.
Някои генетични, чернодробни или бъбречни заболявания, както и консумирането на диети, богати на мазнини или бедни на аминокиселините лизин и метионин (необходими за синтеза на карнитин), използването на определени лекарствени препарати, могат да доведат до карнитинов дефицит. Последният се характеризира с лесна уморяемост, болки в гърдите, болки в мускулите, хипотония, обща слабост и обърканост. При доказан дефицит на този нутриент, се препоръчва използването на L-CARNITINE като хранителна добавка.
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
1. При тежки физически натоварвания - по 1 капсула L-CARNITINE 2-3 пъти дневно.
2. За повлияване на мастния метаболизъм - по 2 капсули L-CARNITINE 2 пъти дневно.
3. При свързан с алкохолна злоупотреба карнитинов дефицит, синдром на хронична умора, сърдечни и други заболявания, дозата се определя от лекуващия лекар.
ХРАНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: Всяка капсула съдържа 500 мг L-Carnitine (L-Tartrate).
Опаковки: 60 капсули.
Ми аз го пия сутрин на гладно 1гр и вечер преди тренировка 1гр.Не е ли множко ?
21.07.04
17:47
мисля че 2 грама за 1 ден не са ужасно много :) као пиеш както пише там а и аз така пих по 4 капсули на ден всяка по 500мг. то се получава пак 2 грама такаче не е много
[quote author=“Don_Anton”]. . .2. За повлияване на мастния метаболизъм - по 2 капсули L-CARNITINE 2 пъти дневно.
. . . “
Моля да ми кажете тази доза ежедневна ли е или се приема само в дните на тренировка. :roll: :roll: :roll: Питам защото навсякъде дозировката я дават 1000 мg дневно, независимо дали е почивен ден или ден за тренировка. :roll: :roll:
10х предварително! :) :) :)
Л-карнитина действа най-добре когато се приема преди физическо натоварване. Не мисля, че има смисал да го взимаш, когато не тренираш.
22.07.04
12:47
Допълнение към отговора на Готча:
Дозите варират много. За напреднали културисти с голяма телесна маса дозата е 3-4 гр. При жените с тегло до 50 кг. доза от 500 мг. е напълно достатъчна.
14.08.04
14:59
abe chovek kak she e mnogo…vish sega zavisi ot kilogramite ti ako si nad 70- she piesh 2 kapsuli po 500mg-toest 1000mg ako si pod 70 kg she piesh po 500,netryabva da se prekalyava vse pak zashtoto sled spiraneto na preparata-organizma ti nyama da moje da se spravi sas proizvodstfoto na l-carnitine,zashtoto toi e sfiknal na gotovo da mu idva…i shte si kachish kilogramite pak,zatova netryabva da se prekalyava
15.08.04
11:23
[quote author=“Lady in Black”][quote author=“Don_Anton”]. . .2. За повлияване на мастния метаболизъм - по 2 капсули L-CARNITINE 2 пъти дневно.
. . . “
Моля да ми кажете тази доза ежедневна ли е или се приема само в дните на тренировка. :roll: :roll: :roll: Питам защото навсякъде дозировката я дават 1000 мg дневно, независимо дали е почивен ден или ден за тренировка. :roll: :roll:
10х предварително! :) :) :)
ем аз го пиех всеки ден защото имах или тренировка с тежести или кардио и преди тренировак 2 каспули и преди лягане
мисля че и да нямаш тренировка пак може да се пие в този ден аз така го пиех и имах резултат определено а и хората си го казват ВСЕКИ ден по 2 по 2капсули успех! :arrow: :P