16.02.10
17:24
Малко отдавна е замряла темата, но аз имам един леко глуповат въпрос,а именно- как да разбера,че сум си сложил 100гр. якди в купата? Защото си купувам разфасовки от по 2 кг и не мога да преценя колко са 100гр. Ще съм благодарен някой да отговори
:) Аз ги ям с кисело мляко, правя си ги от вечерта. В кофичката от кисело мляко слагам овесени ядки, извара и една лъжичка не разтворена напитка тип “Степче”. Приготвени по този начин ми харесват много :).
казано от paolomaldini на 16.02.10, 17:24:
Малко отдавна е замряла темата, но аз имам един леко глуповат въпрос,а именно- как да разбера,че сум си сложил 100гр. якди в купата? Защото си купувам разфасовки от по 2 кг и не мога да преценя колко са 100гр. Ще съм благодарен някой да отговори
Аз имам кантар и веднъж за ориентир премерих 100гр. овесени ядки - излезе 13 с.л. (нормални, без голям връх) Сега педполагам, че в зависимост от това какви са овесените ядки: дали са финни или пък имат вътре някакви плодове и пр. ще даде отражение, но като цяло 12-13с.л.
Малко тъп начин, но : Сипвай всеки път едно и също количество в купата и брой за колко хранения ще ти стигне.После делиш 2 кила на храненията и така...Доста първобитно, но при мен върши работа :lol:
Най лесно става като си купиш 1 кухненса везна——> http://www.onlinetrading.bg/catalog/tehnika/domakinski-elektrouredi/kuhnenski-vezni.html
Продават се от 20 до 30 лв. и то даже с 2 год. гаранция
Напиши в www.google.bg “Кухненски везни ” и ще ти излезнат сайтове с цените
19.02.10
16:42
Благодаря за отговорите! Ще са ми от полза! И аз предполагах, че някъде към 10-11 лъжици излиза :)
П.С. На мен нещо със степче не ми допадат,но може и да е защото първо го разтварям в 1,5 литра вода и тогава го слагам върху ядките. Допада ми класиката- прясно мляко,кисело мляко + нещо за овкусител