Курабийките на Кольо

Прескочи до:

Втори кадър...
Между другото - от посочените продукти излязоха точно 10 броя кексчета...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.03.10 07:41.

Накацаха ме дяволите и направих facelift на курабийките...
Може би защото инвестирах в покупката на подходяща тава за печенето им... :lol:
Този път идеята е да станат какаови курабии с фъстъци (щях да напиша “с ядки”, ама нали фъстъците не са ядки ;-P )

Забърках:
- 5 яйца (цели, размер L)
- 1 доза соев протеин изолат (вкус ванилия)
- 3 чаени лъжички какао
- 2 чаени лъжички фъстъчено масло
- 15 супени лъжици овесени ядки
- около 100 g сурови фъстъци
- мъничко ванилия

Процедурата - шибнах яйцата в кана, ръснах протеина, после ръгнах какаото и ванилията и атакувах сместа с пасатора. После дойде ред на фъстъченото масло, след което тормозът с пасатора продължи още малко. Нататък продължих ръчно, прибавяйки методично и старателно овесените ядки. Подготвих тавичката (намазах гнезденцата й с няколко капки зехтин, защото нямах друга мазнина под ръка) и разпределих адската смес. На финала монтирах във всяка курабийка по 9 (словом - девет) фъстъка - за разкош, фасон и мое лично удовлетворение!

Фурната - (както винаги) загрята до 200 градуса Целзий. Пекох ги около 45 минутки.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.04.10 18:41.

05.04.10
13:38

Абе човек, ти ме разби с тея рецепти, вмомента съм на НВД, кога мога да ги приемам ?

казано от fam0us на 05.04.10, 13:38:

Абе човек, ти ме разби с тея рецепти, вмомента съм на НВД, кога мога да ги приемам ?

Хе! Благодаря за добрата дума!
Смятам, че спокойно можеш да хапнеш такива “неща” (не знам дали да ги пиша - курабийки или кексчета!) сутрин, като първа закуска за деня. Разбира се - дозата прави лекарството. 1 кексче съдържа около 1-1.5 супени лъжици овес. Колкото изядеш (1-2-3 или повече, зависи от калибъра им), просто “вмъкни” този овес в сметката на въглехидратите за деня.

Между другото - последната версия станаха (като че ли) чувствително по-засищащи, но и малко по-посредствени като вкус.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.04.10 17:10.

05.04.10
16:55

ААа не, утре ще си ям на корем, хич не ми пука за диетата, то това веднъж се яде в живота...

05.04.10
17:07

Мхм, недей така “не ми пука за диетата”. Хубавото на тези курабийки е, че са здравословни и се връзват с повечето диети. Просто съобрази времето на ядене.
Като изядем козунаците, пак ще направя от тях :)

05.04.10
17:12

казано от Anelia на 05.04.10, 17:07:

Мхм, недей така “не ми пука за диетата”. Хубавото на тези курабийки е, че са здравословни и се връзват с повечето диети. Просто съобрази времето на ядене.
Като изядем козунаците, пак ще направя от тях :)

Виж, попринцип никога не съм спазвал каквато и да било диета 1 към 1, според мен лишаването от каквото и да било нещо на организама е вредно за него, с нещо наподобяващо на НВД съм свалил 7 кила, едва ли ако си хапна 1 ден ще ми стане нещо, не ми е станало от толкова години :Д.

06.04.10
08:23

Преди малко хапнах една(от първата рецепта), това е нещо адски вкусно, не съм предполагал, че мога да хапна курабийка някога.

07.04.10
14:38

Днеска нарпавих кексчетата ,станаха много вкусни :)
Само че вместо орехи сложих още 50гр. овес и пак станаха хубави.
Следващия път ще  пробвам тези с фъстъченото масло

07.04.10
21:25

Има ли проблем ако бъркам сместа на ръка?Поздрави!

Мнението беше редактирано от Андриан К на 07.04.10 21:26.

22.04.10
11:10

Вижте какво забърках аз и останах доволен:
400гр. фини овесени ядки
100гр. пшенични трици
1 ампула (8мл.) ванилия на Dr.Oetker
50гр. коковоси стърготини
50гр. нискомаслено какао за печене
а сместа за сгъстяване си остана 3 яйца и половин буркан пчелен мед.

22.04.10
14:29

казано от Кольо Пияндето на 29.03.10, 07:32:

Втори кадър...
Между другото - от посочените продукти излязоха точно 10 броя кексчета...

Кольо,God blessed u! :D
п.п Тука виждам някаква скрита реклама на кърпичките хахах :)

казано от richiehawtin на 22.04.10, 14:29:

Кольо,God blessed u! :D
п.п Тука виждам някаква скрита реклама на кърпичките хахах :)

Благодарско!
Кърпичките са съвсем просташки, произведени от Белана, дори без аромат! :lol:

Надявам се уикенда да ми остане временце за една дозичка курабийки...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.04.10 15:25.

30.04.10
14:14

Благодарско,Кольо! За мъж 95кг.,ограничил сладкото до 0,ти върна сладостта в деня ми. :D
По-здрави!

аз овесените ядки ги направих на брашно много добре стане :) сложих киви вътре ама то не става за сладки... :)

аз съм Стели обърках профилите :D

Мнението беше редактирано от Венцислав Игнатов на 26.06.11 20:08.

26.06.11
20:43

това какво е?  “пълнозърнесто блокче екструдирана пшеница”

казано от Стели на 26.06.11, 20:43:

това какво е?  “пълнозърнесто блокче екструдирана пшеница”

Споменал съм какво имам предвид в мнение №4 от темата. :)

27.06.11
08:07

Кольо доби световна слава с тези курабийки :-))
Във всички модификации звучат много добре. Само не разбрах какво е това пшеничено блокче, дето се слага в съставките?

edit: опа. :-) Това що не го видях преди малко.. ОК, ще се върна да чета какво било :-)

Мнението беше редактирано от Marty Sun на 27.06.11 08:08.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1