Връщане на калориен заем - дисциплинирано, но посредствено

Прескочи до:

29.08.13
00:51

http://www.youtube.com/watch?v=FbDmkauWgvE

колкото и тук има смисъл. :D

31.08.13
14:30

***Тренировка:
тяга- 2х5х100кг 5х140кг 2х160кг* 2х170кг*
набирания- 5+3х15кг 6х15кг 5х10кг  6хСТ
придърпване на хоризонтален скрипец широко- 15х55кг 12х65кг

сгъване с лост- 9х40кг 5х40+6х30+9х206+12х10кг
чуково сгъване- 7х21кг 10х19кг
сгъване на скрипец- 2х10х50кг

*колан

Много доволно, като а след снощи. На 170 направо реших да пробвам за двойка- еми стана :) Хвата нещо не ме радва “забравил” е тия тежести та ще го натисна допълнително. Онзи ден правих малко набирания и още имам треска, ама пък бяха СТ- почивките бяха оп 30-40 секунди, въобще тренировката беше много кратка, защото бързах. Друго за отбелязване по тренировката няма.

Прилагам и резултатите от измерването- въпреки че съм уж доволен от краката и изчистването там явно, че изостават спрямо горната част, където има консистентност при стойностите. Единствено изключение умиликал гънката, но тя си ми е винаги проблем. Как да е ще се оправят нещата. Почнах добавките- сутрин цинк и трибулус, витамин Дто нейде където има повече мазнини. Първите също така и преди лягане. Хром сутрин преди закуска и още веднъж, ако има някакви въглехидрати в яденето- тия дни наблягам на тях, но иначе се движат 30-60гр за деня, което не ми се вижда много. Отказах се от АЛА-та няма да си поръчвам- само магнезий още ще добавя и Б комплекс- него не знам що- да има.

ПП Измерване едно е малко подвеждащо за прогреса, тъй като бях +4кг май месец, когато почнах да свалям, така че гънките са били на + със сигурност навсякъде.

31.08.13
17:55

mm и отдолу дадени цифри какво значи?Толкова ти е дебела кожата на тези зони, или?

31.08.13
18:30

Първото показва колко мм е дадената гънка, а второто ги подрежда по-приоритет, коя трябва да се стремиш да свалиш по-бързо, защото е непропорционална с останалите... поне на теория.

Ето какво обяснява Риптоу от Тнацията- негово мнение от форума.

Chin and Cheek: these first two measures are the first one to go down and they are not associated with any specific hormone imbalances. However if facial fat increases while other sites stay stable it is an indication of adrenal burnout. This might be one of the reason why modern bodybuilders are often ripped to the bone, yet still have a round face (Jay Cutler is a good example).

Triceps: indicate how male you are. The lower the triceps is, the more testosterone (natural or from an injection) you have. A natural (not using steroids) woman cannot have a triceps fold of less than 6mm (give-away for steroids use in almost all cases).

Pectoral: indicate if you are prone to aromatization (converting testosterone to estrogen) or not. If the pectoral measure is higher than the triceps then you are probably converting too much of your testosterone into estrogens.

Subscapular: genetic predisposition toward handling carbs. The higher this measure is, the more insulin-resistant (do not tolerate carbs well) you are.

Supra-iliac: current situation regarding insulin levels. If it is too elevated you are consuming too much carbs.

Umbilical/abdomen: a high measure here compared to the rest is indicative of bad cortisol modulation. Note that elevated abdominal fat is representative of long term cortisol elevation, not of what happened in the past weeks. If your abdominal fat is high compared to other measures it means that your cortisol has been out of whack for a while.

Mid-axilary: a high measure here indicate bad thyroid modulation. Either you are not producing enough thyroid hormone or the conversion from the relatively inactive T4 into the more active T3 is inhibited.

Knee and Medial calf: these two measures indicate growth hormone production (so the quality of sleep too). A high knee measure compared the the calf is a sign of liver toxicity.

Quadriceps and Hamstrings: these are the estrogen sites. When these are elevated compared to the upper body it means that the body is producing too much estrogen. In males this obviously means lower testosterone too (either because a lot of the testosterone is aromatized into estrogen or because both hormones are made of pregnenolone… overproducing one thus means underproducing the other).

Мнението беше редактирано от Бойко на 31.08.13 18:31.

03.09.13
20:28

***Тренировка 1:
клек- 5х100кг 3х6х100кг*

лег- 4х75кг 2х3х75кг
лег с трупче 6см- 1х80кг 3х70кг 3х80кг

разгъване на дъмбел зад врат- 3х12х27,5кг
разгъване с въже на скрипец- 12х20кг

корем 

*колан

Трябва много да разтягам- в долно положение съм много нестабилен. Дори без тежест няма солидност на стойката.  На лега не ме боли/за сега/ пекторалиса, което е добре... май се разминах. Обаче щангата тежи зверски много. Последната 3ка с трупче беше най-стабилна- но смених лоста и лежанката, промених позицията на краката и наелих точния хват. Малко трицепс и корем- това беше.

Мнението беше редактирано от Бойко на 16.09.13 20:21.

Кажи повече за новото заглавие :)

03.09.13
21:07

Е какво да кажа- то се подразбира. Почвам целенасочена подготовка- 2 пъти седмично клек, лег и тяга- по един път включен вариант частично движение с по-тежко/трупчета,бокс,поставки и тн/. Първия месец 6ци. По време на изпълнение ще се доизкусуряват нещата. Малко асистиращи където е удачно- корекция в техниката, разтягане. Има човек който ми помага с подготовката и има достатъчно опит. Останалото ще се види с времето. Дано няма контузии : )

Мнението беше редактирано от Бойко на 03.09.13 21:08.

03.09.13
21:10

Вдигна ми се в очите... шегъ разбира се
Успех, Скоте

03.09.13
21:12

Благодаря подобно :)

03.09.13
21:54

Какво стана с амбициите да слезеш под 10 телесни и стремежът за постигането им.

03.09.13
22:01

Мисля, че плавно, постепенно и бавно мога да продължа да намалям телесните мазнини още известно време преди да пострадат силовите показатели. Не съм се отказал- с времето ще се види как стават нещата. Ако питаш дали съм решил да качвам- не няма да качвам ще пазя теглото и ако може ще намалявам.

03.09.13
23:44

Скоте и аз минавам да ти пожелая успехи в новите начинания. Няма спор, че те влече тоя тип тренировки. Смяташ ли да се пускаш на състезание и кога?
храна/добавки/химия?1? Ще променяш ли нещо?

казано от Скота на 31.08.13, 18:30:

Ето какво обяснява Риптоу от Тнацията- негово мнение от форума.

Риптоу едва ли го обяснява това. По-скоро е Поликуин.

казано от gips на 03.09.13, 23:44:

химия?1? Ще променяш ли нещо?

Ще има ФГАСЯГАТАААААААААА :D :D :D

04.09.13
00:10

Гипс, чисто и просто аматьорски амбиции- много съм далеч от големите гири и ниво на техника за моята категория. Ако има Джони спорт се пускам де :) Химия не- дори не ми минава през главата. Причините са много- не е нужно да изброявам- но горните две/техника и моментна сила/ плюс това че си изкарвам парите с друго. Ще пипна малко храната- ама аз това го написах вече- тоест ще вкарвам по-редовно въглехидрати, но пак ще имам дни на 30/”нула”. За добавките съм писал тук- http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43647/P3960#p-955747

Цецо, във форума на Тнацията беше това, може да пробвам да го намеря и ще дам линк. ЕДИТ- Глупости съм писал- Тибодо го е написал- подвел съм се.

Почти на дъното на страницата.

https://tnation.t-nation.com/free_online_forum/blog_sports_training_performance_bodybuilding_alpha/had_my_first_biognature_analysis_done?pageNo=7

Тръне, черния дроб си го пазя за друго ;)

Мнението беше редактирано от Бойко на 04.09.13 00:13.

Аз нямам съмнение, че Джони Спорт ще има, огради си уикенда 12-13 април 2014(само налучквам с датата).
Тибодо може :)

05.09.13
20:26

***Тренировка 2:
тяга- 4х6х130кг*

сгъване за бицепс- 12х35кг 2х10х35кг
чуково сгъване с дъмбел- 10х17,5кг

корем

предмишница

*колан

Тренировката днеска бърза и компактна- високата тяга ще е за другия път. На последната серия всяко повторение беше първо- тоест пускам лоста изправям се и пак заемам позиция. Тежестта ми беше лека, въпреки, че последната серия си ме поозори. Намерих в една кутия някакво ВСАА та ще пия докато има. Следват лег и клек. Мачкам с ролера всеки ден и гледам да разтягам по малко.

Мнението беше редактирано от Бойко на 16.09.13 20:21.

07.09.13
10:03

***Тренировка 3:
лег- 5х75кг 4х75кг 3+1х75кг

клек- 5х100кг* 2х6х105кг*
бокс клек- 2х125кг* 4х120кг*

*колан

За повече просто не остана време, че трябва да бягам на работа... На лега съм доволен- много по-леко от предния път, а последните ми повторения са всичките с много напъване- на втората серия тръгнах за 5ца, щото 4тото беше по-леко от 5тото, но не се получи. Клека- 100 са леки, а и миналия път си направих бройките, та качих до 105, които също не тежаха, но другия път ще остана на тях пак, че не ми харесаха как стават. Бокс клек правя за пръв път- странна работа- губя баланса като “седна” ама ще му свикна. Толко за днес.

Мнението беше редактирано от Бойко на 16.09.13 20:20.

07.09.13
16:14

Не знам, ама не е лесно да си гладник... сутринта след залата 5 яйца с 20гр масло, ~50гр козе сирене домашно, зелена салата, чепка грозде- ~100гр... 4 часа и нещо след това- ~500гр пилешки гърди, зелена салата пак, ~200гр от спагетите с кайма и кашкавал вчера(готово състояние иначе само спагетите са около 30гр необработени)... колегата имаше фъстъци хапнах и от тях малко да туширам... все едно не съм ял. Вече 4ти зелен чай пия, щото уж притъпява апетита, ама действа за кратко. Лептин ли е лептинища ли е. Та така- постоянни лишения...

Мнението беше редактирано от Бойко на 07.09.13 16:47.

08.09.13
11:24

Снощи да добавя 13 кюфтета, някакви ядки и бира, като се прибрах вече не ми се ядеше. Макрота не съм смятал, ама мисля добре се получило :D С течение на времето може да добавя още нещо за крака, последно време не остава време да карам колело- а то си товари. Като е за кратки разстояния не го и пиша.

08.09.13
11:35

Затова го карай със спуснати гуми

09.09.13
10:06

***Тренировка 4:
тяга- 4х6х110кг* //без докосване
висока тяга- 2х3х150кг*
гребане с дъмбел- 3х10х30кг

набиране- въже/надхват/подхват/V хват- 5,5,5,3; 3,4,3,3
*колан

Тягата без докосване на тежестите- странно упражнение- подцених се- леко беше това. Набиранията едно след друго и около инута почивка преди втория път- с въжето щях да направя и повече, но е гладко самото въже. Толкова- а сега на тръстиката.

Мнението беше редактирано от Бойко на 16.09.13 20:20.

11.09.13
15:53

***Тренировка 5:
клек- 4х6х105кг*

лег- 6х75кг 5х75кг 4+1х75кг
лег с трупчета(4) - 2х85кг 3х80кг

разгъване на дъмбел зад врат- 2х12х30кг 10х30кг
разгъване с въже на скрипец- 12х15кг //една макара

корем

*колан

Днешният “почивен” ден се източи с две премигвания. Сутринта като станах имах някаква болка в стомаха.. не болка ами дискомфорт все едно имам един камък ръбат- вода като пия гадно, като се движа пак... не закусих. Мина ми, ама какво беше това нямам си на представа. Тренировката доволно- не знам само на клека дълбочината добре ли е- мисля да, ама знам ли- 105 не ми тежат- другия път може да пробвам 110. На лега много доволно- лека полека ще си върна старата форма и вече се надявам да се отпушат нещата.

11.09.13
21:22

Да си напиша храната за разнообразие/не че е разнообразна де, ама да има.

-~400гр свинско с много подправки, 2 печени филии черен хляб, зелена салата + краставици + зехтин и оцет, ~100гр грозде домашно.
-5 яйца с масло и много подправки, зелена салата +краставица+ зелена чушка+ зехтин и оцет, 400гр кисело мляко 3,6% с много канела и малко стевия, банан ~120гр.

Кажи речи 2000 калории и под 1гр/кг въглехидрати. От как си направих измерването мисля, че съм зачистил даже още малко- последните 2 седмици доста често имам повечко въглехидрати/повечко да се чете 2-2,5гр/кг вместо преди 0,5-1. Схемата при мен явно е периоди с ниски въглехидрати и после малко по-високи не знам- за сега ще са по-увеличени- вкарвам ориз и картофи, дори вчера овес със сусам закусих и домашно сладко.

казано от Скота на 11.09.13, 15:53:

Тренировката доволно- не знам само на клека дълбочината добре ли е- мисля да, ама знам ли- 105 не ми тежат- другия път може да пробвам 110. На лега много доволно- лека полека ще си върна старата форма и вече се надявам да се отпушат нещата.

Пусни клип.

13.09.13
09:26

Последно време много хубаво спя- направо си плаче да се отбележи. Към 11 и 30- 12 така ми натежават очите, а Морган Фрийман допълнително с неговия глас ме приспива, че само се протягам до копчето на разклонителя и всичко приключва. Събуждам се около 8 и според какво имам да правя или се излежавам или не :D

Понеже е петък се премерих- 75,5кг- последните седмици там гравитирам 75-76. Няма лошо да се отърва още от 1 кило мас.

Днеска за съжаление ще кисна пред компютъра цял ден, а пък след работа ще пътувам, та няма да остане за трениране- утре вече ще го играя.

Цецо, усилието, което би ми коствало да закрепя телефона, за да снимам не си заслужава, а пък ако има някой който да ми държи телефона и да ме снима, то значи няма нужда от клипа защото ще може да ми каже какво е положението.

Лошо е да си само на една ръка растояние от разлонителя на захранването.

13.09.13
11:15

Малко повече е, но при всички случаи не е оптимално. Трудно е да докарам идеални условия- живея в панелка все пак- каквото мога правя. Даже като се замислих сега, за да избягам от всякакви кабели единствения вариант е леглото да ми мине под прозореца, което е крайно непрактично. Всички други стени имат или контакти, а тази от към стълбите в стената са вкопани силовите магистрали и са “стакнати” няколко, което е дори по-лош вариант.

13.09.13
11:20

Иди в гората и ще станеш машина .

15.09.13
00:01

Аз редовно си правя сметки без кръчмаря. Снощи към 10 бях в Пазарджик- валеше ужасно по магистралата. Вечерта разбрах, че ще се бере грозде, но въпреки това легнах в 4 и станах 8 и нещо. Цял ден бране и после ронене. Хапнах мощно и задрямах за малко. Сега след малко ми се очертава едно 150 километрово шофиране, като се свърши обратно- още 150 и друга дестинация още около 180км, след което мога да се прибера за София... така че тренировка понеделник. Работа да иска човек. Отивам за кафе...

15.09.13
18:54

Прибрах се. Утре по някое време трябва да се размажа.

Готов съм да помагам... :D

Кристианчо, само аз имам право да му направя това :D

Хубаво... НА карай ти аз ще го примамвам с пръчка на чийто край е завързан протеинов шейк.... (devil)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 15.09.13 19:22.

Той не кълве на добавки вече :D “Чист” е :D Пробвай със свинска пържола :D

16.09.13
20:24

***Тренировка 6:
тяга- 4х6х135кг*

сгъване за бицепс- 10х40кг 9х40кг 6х40кг
чуково сгъване с дъмбел- 10х16кг 10х17,5кг

корем

*колан

Днеска зациклих мисловно доста стабилно. Проветрих си главата с тренировката и измислих това дето не се получаваше :D Иначе леко на тягата- даже много- подценил съм стартовата тежест тука много. Утре сутрин ще клякам и ще бутам лег.

Мнението беше редактирано от Бойко на 16.09.13 20:25.

17.09.13
10:48

***Тренировка 7:
лег- 6х75кг 5+Fх75кг 5х75кг

клек- 6х110кг*  5х110кг* 3х110кг
бокс клек- 3х120кг* 3х125кг*

*колан

ЕДИТ Да си впиша и коментара за тренировката. лежанката беше много лека днеска- лесна 6ца, може би и за 7мо можеше да тествам. На втората серия сам се прецаках и не успях да добутам. Вече на 3тата серия се поуморих и 5цата беше пределна. Абе доволно- болежки да няма. На клека 110 не ми тежат, дълбочината беше изкъсо следена имаше 1-2 повторения по-плитки/спорни. Иначе 1-2 читави правя и после почвам да се кривя, ама ги ставам... На седа- много шантава работа- да не говорим, че 120 и 125 ме смазаха- много тежко ми се стори.

Мнението беше редактирано от Бойко на 17.09.13 15:32.

18.09.13
10:34

Ще взема да пиша малко храната за около 2 седмици, та като връщам назад да имам представа за периода как са били нещата.

Храна 17/9/2013
***8:00
14:00- свинско 160гр, кокошка домашна- 160гр, 2 яйца, 150гр картофи, 150гр ориз, много салата/чушки, маруля, краставици, оцет, зехтин/, ябълка ~140гр.
18:30- 40гр протеин с канела, 60гр фъстъчено масло
23:00- 400гр кисело мляко 3,6% с канела и стевия

18.09.13
20:35

Храна:
  9:30- 5 яйца, 20гр масло, 1/2 буркан домашна извара от козе мляко, 70гр козе сирене, ябълка
15:00- кокошка домашна- 200гр, 100гр картофи, 100гр ориз, много салата/чушки, краставици, домат, оцет, зехтин/,
20:30- 40гр протеин с канела, 60гр фъстъчено масло, 400гр кисело мляко 3,6% с канела и стевия

Днеска един от онези празни и безпредметни дни.

19.09.13
20:15

Храна:
10:00- 5 яйца, 20гр масло, 50гр козе сирене, 30гр кашу
20:00- 200гр кокошка, 100гр ориз, 100гр картофи, пилешка супа, салата/краставици, домати, чушка, лук/, 200гр кисело мляко
22-23:00- 40гр протеин с канела, 50-60гр фъстъчено масло

Кокошката приключи- чудна работа и нищо общо с купешките бройлери. Утре трябва да тренирам- часовници тиктакат, а гниенето е неизбежно. И да си отбележа за мен- едвам изядох закуската и после не ми се ядеше до към 7…

Мнението беше редактирано от Бойко на 19.09.13 20:16.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1