Кардио плюс силови тренировки?

MI

04.07.10
17:21

Здравейте фитнес манияци :)))) Казуса ми е следния: в момента основната ми цел е да изгарям мазнини, имам доста. Намалил съм калориите и бича каквото кардио ми падне или ми позволява тялото за момента - бягане, колоездене, преходи пеша и т.н. Общо взето се размазвам ежедневно. Чудя се обаче да вкарам ли и силови тренировки с тежести поне за тонус на горната част на тялото. От опит знам че като се напомпя и моментално вдигам 6-7 кила което си е доста демотивиращо макар да знам че това не са мазнини а разни водни баланси и т.н. Дали силовите тренировки няма да забавят процеса на чистенето и дали няма да претоваря организма и да отнемам ценни ресурси които ми трябват за най-важното - кардиото? И преди съм се размазвал яко, но никога не е било в комбинация с нискокалориен хранителен режим.

04.07.10
17:28

Няма само горна част. Като тренираш ще тренираш и краката :)

MI

04.07.10
17:31

Е смятам че бягането и колоезденето доста ми напрягат краката, в момента даже не бягам защото прасеца не издържа и даде фира, напъна ли го малко и поча здраво да боли

04.07.10
18:24

Да прави силова,не се притеснявай и като човек който бяга като луд от 4 клас ще ти кажа...ако бягаш всеки ден,никакви крака в залата,ако не искаш до толкова да се преомориш,че да ти е трудно ходенето до..онова място.. ;)

Силовите тренировки при подходящо хранене биха предпазили мускулите ти от заминаване покрай заминаването на мазнини.
Освен това се говори, че силовите тренировки горят повече енергия от кардиото :)

04.07.10
18:44

казано от Иван Шишманов на 04.07.10, 18:26:

Освен това се говори, че силовите тренировки горят повече енергия от кардиото :)

Аз почти не правя разлика в потенето между Тяга 5х5@110кг и 5км крос.  :)

04.07.10
19:13

Аз бих направил така на твое място :
2 дни в седмицата силови тренировки в залата
4 дни в седмицата тичане,колоездене,ходене,въже и т.н.
ии 1 ден пълна почивчица, който ден бих го направил зареждащ с повечко калории от обокновенно. Следващия ден да ти е в залата ;)
Нещо такова може би:
Понеделник - зала
Вторник,Сряда,Четвъртък - тичане,скачане на въже,колоездене и тн.
Петък- зала
Събота - тичане,скачане на въже,колоездене и тн.
Неделя - почивка с повече калории от обикновенно. Общо взето си хапваш колкото ти е на душата ;)

Тренировките в залата нека са кратки. Не тренирай до отказ. 5,6 повторения в серия е добре.

MI

04.07.10
19:46

Еми значи почвам да вкарвам щангата в употреба. Между другото това за горенето на мускули покрай горенето на мазнини ми се струва малко пресилена легенда сред спортуващите. За културист с 8 % подкожни мазнини съм съгласен че тялото ги оставя дълбок резерв и предпочита да поизгори някой мускул, но едва ли затлъстял бивол като мен ще се лиши с кой знае колко мускулна маса. Свалял съм по 30 кила но на лежанката резултатите пак са били същите.

05.07.10
04:12

казано от mitakka на 04.07.10, 19:46:

Еми значи почвам да вкарвам щангата в употреба. Между другото това за горенето на мускули покрай горенето на мазнини ми се струва малко пресилена легенда сред спортуващите. За културист с 8 % подкожни мазнини съм съгласен че тялото ги оставя дълбок резерв и предпочита да поизгори някой мускул, но едва ли затлъстял бивол като мен ще се лиши с кой знае колко мускулна маса. Свалял съм по 30 кила но на лежанката резултатите пак са били същите.

всичко зависи от храната

05.07.10
05:31

Зареждащия ден е по-добре да е в деня на най-тежката тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1