Ако може някой да помогне за отскок

05.04.11
16:29

Ако има хора които знаят ефикасни упражнения за всички части на краката и за по - голям отскок.

Клякане с Щанга,Скачане на Въже,Повдигане на Пръсти за Прасец!

06.04.11
00:51

И аз знам за тези и ги правя ,само че без щангата, но търся нещо др. И ако има да е по - ефикасно.

06.04.11
16:46

http://www.basketball-bg.com/jump/ заповядай ;)

09.04.11
00:30

И тези ги знам, но ми трябват за волейбол, а там е малко по - различно.

P&

09.04.11
15:25

Кое е по-различно ? И в двата спорта ти трябва голям отскок, нали ?! Прави тежки клекове и ще се получи.

11.04.11
01:51

Еми отскока при волейбола е само вертикален а в баскетбола е вертикален и хоризонтален, и можеш да правиш повече крачки при засилка. Въобще при оскока в двата спорта има голяма разлика.

11.04.11
11:50

казано от Vasko Stavrev на 11.04.11, 01:51:

Еми отскока при волейбола е само вертикален а в баскетбола е вертикален и хоризонтален, и можеш да правиш повече крачки при засилка. Въобще при оскока в двата спорта има голяма разлика.

Няма никакво значение тези програми покачват силата на краката това влияе върху всякакъв отскок .

казано от Vasko Stavrev на 11.04.11, 01:51:

Еми отскока при волейбола е само вертикален...

Дали диагоналът на отбора ти мисли по същия начин? ;)

За да увеличиш отскока, трябва да имаш сила, експлозивност, бързина, гъвкавост, специфична издръжливост, свръх-рязък старт и мощно начално ускорение... Съответно - трябват ти упражнения, с които да развиваш тези качества. Не подценявай значението на силната коремна преса.

11.04.11
12:13

Може да хвърлиш едно око и тук:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48205

ЕДИТ: Все пак да кажа накратко:

1) техника - доста често техниката куца, а хората си мислят, че не им достига сила в краката - нещо, което при мен (баскетбол) имаше страхотен ефект - да се науча да си използвам гърба и корема в скока - да обърна хоризонталната засилка във вертикален отскок - доста хора правят обратното - борят се да убият скоростта си и после отскачат нагоре, без да използват натрупаната инерция.
2) упражнения - смея да твърдя, че ако се цели конкретно отскок просто “тежък клек” не е решение. Клек - да, но с по специфично изпълнение, като се търси експлозивност ... а и според техниката на скачащия тренировките и за прасец могат да са изключително ефективни
3) ПРАКТИКА - колкото повече човек скача, толкова по-голям е шансът тялото да се адаптира, да открие правилната техника и тн.

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 11.04.11 12:20.

17.04.11
03:41

Благодаря много за инфото.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1