чистене на мазнини с ВМ-НВД

27.06.11
21:21

Здравейте!
В период на изчистване на мазнините съм.Искам да ви помоля за съвети и коментари:
АЗ - 22г,180см,75-76кг

2700ккал/ден(калориина 0 - нито плюс,нито минус)
В 80гр (1гр/кг)
Б 160гр(2гр/кг)често са към 180-190гр
М 190гр
естествено тези стойности ще варират,понеже никой не е перфектен,но стават за ориентиране :)
Взел съм съвети от  тук

Мога да правя 4 хранения на ден.Понякога повече,понякога по-малко.

веднага след ставане - кисел плод(ябълка)
закуска - 5 цели яйца + масло(25гр) и домати на салата

-ТРЕНИРОВКА- ( почти винаги тренирам около 2 часа след закуската)

обяд - въглехидрати + белтъчини и по-малко мазнини.Примерно - царевица + риба тон и малко маслини / ръжен хляб + пилешко и салата

3то хранене - белтъчини + мазнини + салата
4то хранене - същото като горното,но по-малко като калории

Не приемам хранителни добавки.Не ям млечни продукти(или ям много рядко).Основата е месо(свинско/риба тон и яйца).Тренирам 4 пъти седмично по силова ориентирана схема.Правя интервално кардио след края на тренировката.

въпроси:
1 Кога да е въглехидратното хранене? Не приемам бърз въглехидрат след тренировка.
2 Какво се разбира под умерен прием на мазнини в 1 хранене ? Ако имам 3 богати на мазнини хранения и 1 бедно(следтренировъчно) много ли са 60гр мазнини приети наведнъж ?
3.Трябва ли да правя ден с по-високи въглехидрати ?

До момента се хранех по подобна схема,но определено с повече калории и се чувствах ок.Също въглехидратите ми бяха по-различно разпределени.Очакванията ми са бавно сваляне на кг(мазнини) без голяма загуба на мускулна маса.

27.06.11
21:39

Забравих да добавя,че целта ми е по-скоро да разбера и усвоя основните принципи и тънките моменти при ВМ - храненето.
Ще ползвам този начин на хранене за качване и чистене.Просто в момента е период за чистене :) Всичко според целите ;)

Ето моето мнение:

1/ Въглехидратното хранене не трябва да е едно. Въглехидратите за целия ден е добре да са пръснати на равни количества през целия ден, защото взимането на всички въглехидрати на 1 или 2 хранения ще предизвика стабилно покачване на кръвната захар, а това е против “правилата” на режима. Разпредели ги по равно в 4-те си хранения и гледай да са с ниско ГИ, като салатите, които ядеш.

2/ Различно е. Важно е как тези 60гр. мазнини ще ти подействат. Всеки си има граница на чувствителност и над определено количество мазнини в едно хранене му става лошо. Ако питаш дали ще навреди на режима - не, няма. Мазнините играят само при смилането на храната.

3/ При положение, че всеки ден ще приемаш 80гр. въглехидрати, не мисля, че е нужно да имаш зареждащ ден. Целта на зареждащия ден е да презареди гликогенните депа, а и при периодите на качване се ползва като ден за потенциален мускулен растеж. И понеже колкото повече е изцеден гликогена, толкова по-голяма е свръхкомпенсацията, затова последната тренирана мускулна група отнася всичкото добро. :)

За да имаш нужда от зареждане, трябва да си изцедил гликогена си през седмицата, а с тези 80гр. въглени дневно и 4 тренировки и 3 почивки няма как да са изцедени. Няма да са ти пълни депата, но ще са полу-празни. Виж ако си като мен, на 10-20гр. въглехидрати на ден, които отиват централно за енергия на мозъка, а не в мускулите, тогава би имал голяма полза от зареждащ ден.

И между другото не мисля, че интервалното кардио след всяка тренировка е удачно. По-добре го прави само в 2 тренировки, а в другите две прави монотнонно.

Поздрави!

28.06.11
09:59

аз следобед си хапвам по 2 от бисквитките на Кольо и да ви кажа честно ми начесват крастата за въглехидрати :)))

30.06.11
00:18

Много добре си си разпределил макронутриентите. Хляба може да го махнеш. Ядките и зеленчуците са добър източник на фибри, ако за това използваш хляба.

30.06.11
00:58

форбидън - като източник на въглехидрати и фибри ги позлвам :)

@тишо
-за зареждащия ден,четох в статията - там го наричат “разтоварващ” а определено знам,че при чистене ще ми трябва(за душевно разтоварване :Д )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1