Предизвикателството на треньорите 6 (от Юли)

29.08.11
15:06

Пак ми дойде реда Предизвикателство да наредя. Ето го и него:

Максимален брой повторения за 12 минути от две движения в следната последователност:
1 х първото
1 х второто
3 х първото
3 х второто
5 х първото
5 х второто
7 х първото
7 х второто

...
Резултатът се записва като общия брой направени повторения.

Жени 8кг:
Ground to overhead с 1/4BW
Колене към лакти

Жени 16кг:
Ground to overhead с 1/3BW
Пръсти към лост

Мъже 16кг:
Пръсти към лост

Мъже 24кг:
Ground to overhead с 1/2BW
Skin the cat

Мъже 32кг:
Ground to overhead с 3/4BW
Коремно на лост

Ground to overhead - щангата е на земята и трябва да се озове над главата със заключени лакти (ако се прави само с лоста или с малки дискчета, то се слагат отстрани дискове/блокове така, че лостът да е на нивото, на което би бил с “нормални” дискове)
Skin the cat - гърбът трябва да е минал паралела преди да започнете да се връщате в изходно положение
Коремно на лост, колене към лакти и пръсти към лоста - от вис без краката да докосват земята

Успех!

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 29.08.11 15:07.

В този случай, първото може да е както обръщане с преса, така и изхвърляне?

казано от Десо на 29.08.11, 15:30:

В този случай, първото може да е както обръщане с преса, така и изхвърляне?

Всичко може да е - обръщане и изхвърляне с и без подклек, обръщане и тръстер, обръщане и пуш преса...

30.08.11
08:41

мнооооого добре ми звучи! за ground to overhead, ако отделим следващия път малко време за разучаване/затвърждаване на техниката, няма да е зле.

и после почваме на макс и увеличаваме постепенно! :D

Значи първото може да са различни движения, но крайният резултат - заключване на лакти над глава? Тоест може за тези 12 минути да се прави както обръщане и тласкане, така и изхвърляне, или пуш преси?
А колене към лакти какво точно е? На лост сме с подхват и лакти напред и свиваме колене нагоре ли?

Тези неща с пудовки ли трябва да се правят?

казано от veronique на 30.08.11, 13:35:

Значи първото може да са различни движения, но крайният резултат - заключване на лакти над глава? Тоест може за тези 12 минути да се прави както обръщане и тласкане, така и изхвърляне, или пуш преси?
А колене към лакти какво точно е? На лост сме с подхват и лакти напред и свиваме колене нагоре ли?

Тези неща с пудовки ли трябва да се правят?

Трябва щангата да е на земята и да се озове над главата със заключени ръце. Т.е. може да се редуват каквито си искате начини.
Колене към лакти - вис без да опират краката в земята и оттук се повдигат коленете докато докоснат лактите (или където до лактите може да е контактът). (http://www.crossfit619.com/wp-content/uploads/2011/08/knees-to-elbows-th.jpg)
Пудовки в този комплекс няма.
P.S. Вместо категории сме въвели килограмите на пудовките, с които се тренира, като критерий за разделение. Т.е. елитните мъже се водят категория 32кг и, когато има комплекс с пудовка, правят с 32кг пудовка. Сегашният комплекс също използва разделението, за да се определи колко килограма да е щангата за всеки.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 30.08.11 15:13.

А повече от 16кг може ли?
Колене към лакти би ми бил проблем хахахахха:) тия лостове..опасен си:)

казано от veronique на 30.08.11, 15:14:

А повече от 16кг може ли?
Колене към лакти би ми бил проблем хахахахха:) тия лостове..опасен си:)

Следващата категория е 24кг. Засега няма желаещи жени за нея и затова не сме я включили. Другата година Лимка ще е в нея със сигурност, но засега няма други участнички. Ако искаш да се състезаваш в нея - кажи ;)
Кросфитът се твърди, че развивал 10 качества на атлета. Сред тях има и неща като баланс, ловкост и т.н., а не просто да може да вдигнеш възможно най-тежката щанга. Затова и в моите предизвикателства ще гледам да подбирам така комплексите, че да изискват повече от 10-те качества.

30.08.11
15:54

казано от Oranje на 29.08.11, 15:06:

Пак ми дойде реда Предизвикателство да наредя...

Мъже 32кг:
Ground to overhead с 3/4BW
Коремно на лост
...

Звучи супер! Само дето малко се усложнява организацията с коремните възлизания... Не за друго, ами варианта с коремните ще може да се прави само навън, защото е необходимо поне 1.10 м свободно разстояние над лоста, за да се зъвъртиш успешно. Всички останали категории могат да правят комплекса и на закрито.

Правилно ли съм разбрал, че повторенията по стълбицата вървят през 2 (1-3-5-7-9…)?

IS

30.08.11
19:22

Вик,ме е изпреварил:) Коремно в залата не мога да направя-тавана е на 30см. над лоста!,а щанга за на открито нямам!
Май съм пр_ _бан......Юли,някаква идея?

Повторенията са 1-3-5-7-9-11-13-15…
Който няма възможност да прави Предизвикателството там, където тренира, може да го направи когато има възможност за това. Отпадна срокът всяко Предизвикателство да се прави само в двете седмици от пускането му.

30.08.11
21:41

казано от Ivaylo Stefanov на 30.08.11, 19:22:

Вик,ме е изпреварил:) Коремно в залата не мога да направя-тавана е на 30см. над лоста!,а щанга за на открито нямам!
Май съм пр_ _бан......Юли,някаква идея?

2x32 8-););(

08.09.11
23:27

Ground to overhead с 1/3BW - 22.5 кг - 49 повторения
Пръсти към лост - 46 повторения

19.09.11
16:08

въпрос:
нали се счита за легитимно, ако правя предизвикателството в домашни условия, с видео и съдия? :)

казано от jojoly на 19.09.11, 16:08:

въпрос:
нали се счита за легитимно, ако правя предизвикателството в домашни условия, с видео и съдия? :)

Да.

Кристиан го прави днес на тренировките на открито в София: 13 пълни рунда и 8 ground to overhead от 15-те повторения.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.09.11 23:56.

22.09.11
13:01

аз попадам в категорията с 16кг. пудовка.
1/3BWго изчислих 18,6666…, но тъй като нямаше как да докарам точни килограми, го правих с 20кг.

резултатите:
49 повторения ground to overhead
49 повторения toes to bar
т.е. завършен 13-рунд и на двете.

последното повторение на toes to bar беше точно на секундата, когато изтичаха 12-те минути. :D

сега ще се опитам да кача и клипчето. ако не стане - тези дни ще го пусна.
някой има ли идея как се rotate-ва клип?

22.09.11
17:03

ами нещо не мога да го врътна. пробвах през youtube, но почти 3 часа беше processing и се отказах. ако някой има идея - да каже.

22.09.11
20:07

Няколко неща ми правят впечатление...
Ще ти кажа, или направо покажа като се видим...

23.09.11
16:47

казано от slavko на 22.09.11, 20:07:

Няколко неща ми правят впечатление...
Ще ти кажа, или направо покажа като се видим...

(y)

26.09.11
03:02

Неделя, 25.09.2011

Резултати от днешната тренировка на варненската група:

Венци - 61 повт (36 Clean & Jerk @ 37.5 kg + 25 skin-the-cat)
Трифон - 37 повт (21 Clean & Jerk @ 60 kg + 16 коремни възлизания) Корекция от Vic
Vic - 53 повт (28 Clean & Jerk @ 75 kg + 25 коремни възлизания)

Юли, комплексът е много добър! Мисля да го повторя след няколко седмици, че май твърде много почивах.

Мнението беше редактирано от Vic на 03.10.11 17:40.

03.10.11
17:37

02.10.2011 - Варна

Резултати:
Margaritka - 117 повт (64 Clean & Jerk @ 20 kg + 53 toes-to-bar)
Милен - 87 повт (49 Clean & Jerk @ 30 kg + 38 toes-to-bar)
Валери - 66 повт (36 Clean & Jerk @ 40 kg + 30 skin-the-cat)

Мъже 16кг:
Пръсти към лост

Резултат - 133 повторения.
Лично тегло - 68 kg.
Тегло на щангата - 25 kg.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1