29.08.11
15:06
Пак ми дойде реда Предизвикателство да наредя. Ето го и него:
Максимален брой повторения за 12 минути от две движения в следната последователност:
1 х първото
1 х второто
3 х първото
3 х второто
5 х първото
5 х второто
7 х първото
7 х второто
...
Резултатът се записва като общия брой направени повторения.
Жени 8кг:
Ground to overhead с 1/4BW
Колене към лакти
Жени 16кг:
Ground to overhead с 1/3BW
Пръсти към лост
Мъже 16кг:
Пръсти към лост
Мъже 24кг:
Ground to overhead с 1/2BW
Skin the cat
Мъже 32кг:
Ground to overhead с 3/4BW
Коремно на лост
Ground to overhead - щангата е на земята и трябва да се озове над главата със заключени лакти (ако се прави само с лоста или с малки дискчета, то се слагат отстрани дискове/блокове така, че лостът да е на нивото, на което би бил с “нормални” дискове)
Skin the cat - гърбът трябва да е минал паралела преди да започнете да се връщате в изходно положение
Коремно на лост, колене към лакти и пръсти към лоста - от вис без краката да докосват земята
Успех!
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 29.08.11 15:07.
29.08.11
15:30
В този случай, първото може да е както обръщане с преса, така и изхвърляне?
29.08.11
15:32
В този случай, първото може да е както обръщане с преса, така и изхвърляне?
Всичко може да е - обръщане и изхвърляне с и без подклек, обръщане и тръстер, обръщане и пуш преса...
мнооооого добре ми звучи! за ground to overhead, ако отделим следващия път малко време за разучаване/затвърждаване на техниката, няма да е зле.
и после почваме на макс и увеличаваме постепенно! :D
30.08.11
13:35
Значи първото може да са различни движения, но крайният резултат - заключване на лакти над глава? Тоест може за тези 12 минути да се прави както обръщане и тласкане, така и изхвърляне, или пуш преси?
А колене към лакти какво точно е? На лост сме с подхват и лакти напред и свиваме колене нагоре ли?
Тези неща с пудовки ли трябва да се правят?
30.08.11
15:09
Значи първото може да са различни движения, но крайният резултат - заключване на лакти над глава? Тоест може за тези 12 минути да се прави както обръщане и тласкане, така и изхвърляне, или пуш преси?
А колене към лакти какво точно е? На лост сме с подхват и лакти напред и свиваме колене нагоре ли?Тези неща с пудовки ли трябва да се правят?
Трябва щангата да е на земята и да се озове над главата със заключени ръце. Т.е. може да се редуват каквито си искате начини.
Колене към лакти - вис без да опират краката в земята и оттук се повдигат коленете докато докоснат лактите (или където до лактите може да е контактът). (http://www.crossfit619.com/wp-content/uploads/2011/08/knees-to-elbows-th.jpg)
Пудовки в този комплекс няма.
P.S. Вместо категории сме въвели килограмите на пудовките, с които се тренира, като критерий за разделение. Т.е. елитните мъже се водят категория 32кг и, когато има комплекс с пудовка, правят с 32кг пудовка. Сегашният комплекс също използва разделението, за да се определи колко килограма да е щангата за всеки.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 30.08.11 15:13.
30.08.11
15:14
А повече от 16кг може ли?
Колене към лакти би ми бил проблем хахахахха:) тия лостове..опасен си:)
30.08.11
15:21
А повече от 16кг може ли?
Колене към лакти би ми бил проблем хахахахха:) тия лостове..опасен си:)
Следващата категория е 24кг. Засега няма желаещи жени за нея и затова не сме я включили. Другата година Лимка ще е в нея със сигурност, но засега няма други участнички. Ако искаш да се състезаваш в нея - кажи ;)
Кросфитът се твърди, че развивал 10 качества на атлета. Сред тях има и неща като баланс, ловкост и т.н., а не просто да може да вдигнеш възможно най-тежката щанга. Затова и в моите предизвикателства ще гледам да подбирам така комплексите, че да изискват повече от 10-те качества.
Пак ми дойде реда Предизвикателство да наредя...
Мъже 32кг:
Ground to overhead с 3/4BW
Коремно на лост
...
Звучи супер! Само дето малко се усложнява организацията с коремните възлизания... Не за друго, ами варианта с коремните ще може да се прави само навън, защото е необходимо поне 1.10 м свободно разстояние над лоста, за да се зъвъртиш успешно. Всички останали категории могат да правят комплекса и на закрито.
Правилно ли съм разбрал, че повторенията по стълбицата вървят през 2 (1-3-5-7-9…)?
30.08.11
19:22
Вик,ме е изпреварил:) Коремно в залата не мога да направя-тавана е на 30см. над лоста!,а щанга за на открито нямам!
Май съм пр_ _бан......Юли,някаква идея?
30.08.11
21:03
Повторенията са 1-3-5-7-9-11-13-15…
Който няма възможност да прави Предизвикателството там, където тренира, може да го направи когато има възможност за това. Отпадна срокът всяко Предизвикателство да се прави само в двете седмици от пускането му.
Вик,ме е изпреварил:) Коремно в залата не мога да направя-тавана е на 30см. над лоста!,а щанга за на открито нямам!
Май съм пр_ _бан......Юли,някаква идея?
2x32 8-););(
Ground to overhead с 1/3BW - 22.5 кг - 49 повторения
Пръсти към лост - 46 повторения
въпрос:
нали се счита за легитимно, ако правя предизвикателството в домашни условия, с видео и съдия? :)
19.09.11
16:12
въпрос:
нали се счита за легитимно, ако правя предизвикателството в домашни условия, с видео и съдия? :)
Да.
19.09.11
23:56
Кристиан го прави днес на тренировките на открито в София: 13 пълни рунда и 8 ground to overhead от 15-те повторения.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 19.09.11 23:56.
аз попадам в категорията с 16кг. пудовка.
1/3BWго изчислих 18,6666…, но тъй като нямаше как да докарам точни килограми, го правих с 20кг.
резултатите:
49 повторения ground to overhead
49 повторения toes to bar
т.е. завършен 13-рунд и на двете.
последното повторение на toes to bar беше точно на секундата, когато изтичаха 12-те минути. :D
сега ще се опитам да кача и клипчето. ако не стане - тези дни ще го пусна.
някой има ли идея как се rotate-ва клип?
ами нещо не мога да го врътна. пробвах през youtube, но почти 3 часа беше processing и се отказах. ако някой има идея - да каже.
Няколко неща ми правят впечатление...
Ще ти кажа, или направо покажа като се видим...
Няколко неща ми правят впечатление...
Ще ти кажа, или направо покажа като се видим...
(y)
Неделя, 25.09.2011
Резултати от днешната тренировка на варненската група:
Венци - 61 повт (36 Clean & Jerk @ 37.5 kg + 25 skin-the-cat)
Трифон - 37 повт (21 Clean & Jerk @ 60 kg + 16 коремни възлизания) Корекция от Vic
Vic - 53 повт (28 Clean & Jerk @ 75 kg + 25 коремни възлизания)
Юли, комплексът е много добър! Мисля да го повторя след няколко седмици, че май твърде много почивах.
Мнението беше редактирано от Vic на 03.10.11 17:40.
02.10.2011 - Варна
Резултати:
Margaritka - 117 повт (64 Clean & Jerk @ 20 kg + 53 toes-to-bar)
Милен - 87 повт (49 Clean & Jerk @ 30 kg + 38 toes-to-bar)
Валери - 66 повт (36 Clean & Jerk @ 40 kg + 30 skin-the-cat)
07.10.11
20:35
Мъже 16кг:
Пръсти към лост
Резултат - 133 повторения.
Лично тегло - 68 kg.
Тегло на щангата - 25 kg.