10.09.11
15:15
Здравейте ! Видях тази програма > http://www.bb-team.org/workout/1289_pokachvane-na-muskulna-masa-v-tri-dni#axzz1W8FAbLJU
Опитвам се да я спазвам, но по определени причини заменям някои упражнения и леко съм я съкратил, тъй като ми някой тренировки се оказват прекалено тежки за мен като продължителност. Програмата ми за първи ден е следната:
Първи ден: Гърди-рамо
Загрявка
3x8 нормална лежанка се една загряваща преди тях
3x8 лежанка с обратен наклон
3x10-12 флайс
някой път вкарвам една две серии изтласкване с дъмбел преди флайса, но го правя с по-лека тежест за леко изпомпване след големите тежести.
Заа рамо:
3х8 раменни преси с шанга пред гърди
3х8 разтваряне на дъмбели встрани
3х10 повдигане на дъмбели или щанга за трапец
Завършвам с 3 серии коремни и 3 серии вдигане на краката от лег
Не спазвам стриткна диета, пия гейнър и много вода и се опитвам да избягвам вредните храни, а останалите ги консумирам в изобилие.
Засега бих желал да чуя критики относно този ден от програмата, какво мога да махна или да прибавя, тренриам в домашни условия със свободни тежести, разполагам с лост, дъмбели, лежанка. Не съм специалист по програмите и затова търся винаги помощ във форума, иначе имам около 5 години стаж, но с прекъсвания. Тялото ми е свикнало на тежки тренировки и тъпча от поне една година на едно и също място, може би станах малко по-силен, но във външния вид почти нямам напредък вече. За радост или съжаление в случая, напреднах с работата и имам все по-ограничено време и по-малко сила за тренировките. 22г., 184см на 80кг съм, за соматотип не знам, вероятно екто-ендоморф, но не мога да преценя, тъй като тренировките през годините доста ме промениха. И между другото, ако някой може да ми каже как да определя соматотипа си с някакъв по-висок процент на вероятност, моля да го направи :)
10.09.11
15:44
На въпроса за програмата, който си задал, ти сам си си отговорил най-добре - взел си примерен режим и си го адаптирал според твоите нужди. Изглежда, че имаш опит и може да напипаш правилния ритъм за теб. Все неща, с които ние като читатели не разполагаме и едва ли може да сме ти полезни.
Ако тъпчеш на едно място и нямаш режим на хранене, то не търси причината в тренировката.