There and back again - Fitness & Diet’s Tale

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

03.01.12
18:00

Здравейте отново !
Реших да стартирам нов дневник,поставяйки ново начало за себе си,визията и здравето си.Старият помолих да бъде изтрит по ред причини,но основно защото се срамувах ,че съм подходила толкова несериозно към обещанията за полагане на труд и проява на воля,с цел въздържание от някои уж “благинки”.
Преди 2 години,след като бях постигнала добри резултати ,почти на 100% (е,нека не преувеличавам - 85-90%) идентични с това,към което се стремях (станах 60-61кг,бях стегната и тонизирана,и се чувствах супер),си позволих да правя неща,които доведоха до +22кг в рамките на година (как изобщо успях ?!?!).Сега,разбира се,след заличените успехи,се чувствам ужасно - не само заради изгубеното удовлетворение от това,което срещам в огледалото,а заради чисто физическите усещания и последвалите здравословни “неразположения”.
Целите на начинанието са - стягане и тонус на мускулатурата,топене на почти всички излишни мазнини и сдобиване с максимален брой привилегии,които вървят със здравото тяло и добрата визия 8-) :)
Храненето си мисля да придържам към “Michi’s Ladder” ,което се равнява чисто и просто на подбор на храните и доброто им разпределяне през деня ,а за тренировките ще се доверя на Бийчбоди (тоест,ще тренирам вкъщи) ,като 2 пъти седмично ще го правя с тежести,два пъти ще си давам почивка (поне като за начало),а в останалите 3 дни - чисто кардио,интервално кардио § HIIT.
Ще бъда благодарна за всеки съвет и всяка критика относно това ,което правя и се надявам след време аз също да мога да бъда полезна на тези,които са решили да се променят към по-добро :)

Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 01.03.12 19:17.

1во - направи си снимка сега и след един месец, за да виждаш прогреса си. Намалените килограми не означават задължително по-малко подкожни мазнини.
2ро - не знам дали кардиото ще е толкова ефективно, колкото яките щанги. Виж дневниците на Марина Декова, Маргаритка и Мартина.
3то - не знам тази стълбица колко ефективна ще се окаже. В нея има храни, които са неподходящи...

Т. Тодорова

03.01.12
20:11

Благодаря за бързия отговор :)

Снимката е направена,разпечатана и залепена в тетрадката,която използвам за дневник :)
  За яките щанги - не съм сигурна дали мога да си позволя такъв тип тренировки.Два пъти съм била контузена - и двата бяха от вдигане на тежести - колената ми стават много зле,а внимавам и спазвам всички “указания за употреба” на дъмбелите.Кръстът ми също е проблемен понякога (това са все неща,които наизскочиха след качването на килограмите).
  Посъветваха ме да си купя Енимъл Флекс за ставите и смятам да го поръчам след няколко дни.
  Дневниците задължително ще разгледам из основи,а колкото до стълбицата,избрала съм нея,защото знам,че ще се проваля,ако започна конкретен режим - времето и ангажиментите ми са така разкъсани,че да не мога да си позволя да го спазвам добре.Може би,ако изключа неподходящите храни от списъка на Мичи,самоделният режим ще проработи ?

А сега да си призная какво правих днес :) Може би храната ми е малко,но след празниците ми е трудно да се храня по-сериозно .Та :

07:00 Кафе с мляко (3% масленост) ,лъжичка мед
08:30 Същото (наложи ми се да пропусна закуска)
10:30 Пакет пълнозърнести солети (50гр)
13:00 Салата от настъргани моркови и ряпа,счукани орехи,белен слънчоглед,ленено семе,варена царевица,извара,5 маслини и сок от лайм
15:00 Останалата част от салатата (която не беше малко)
17:00 Тренировка - 20 минути кардио кик-бокс (не можах да издържа повече,а ми беше станало като песен ...)
17:30 Протеинов шейк
19:30 Сурова зелена чушка,натъпкана със салатата от обяд

Течностите,които се старая да поемам,са основно вода и чай (като се старая по-голямата част да е вода) и се равняват приблизително на 2,5- 3л дневно.Кафето в 90% от случаите замествам с разтворима цикория.
Събират ми се и около 3-4 чаени лъжички манов мед.
Често се случва вечер да пия чаша червено вино (150мл) - надявам се,че не е голяма спънка в такива количества.

:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.01.12 21:54.

03.01.12
22:23

Проблемите, които си получила в следствие на качаването на килограмите, са от неправилна техника.
Когато си оправиш техниката, тогава качвай килограми и Тедо правилно те е насочил към преглеждане на дневниците на тези съфорумки. В началото всички са скептични към тежестите, но след време само се убеждават, че работи.

На мен не ми стана ясно на тези килограми +22, колко си висока всъщност... и това има значение.
Защо ти е тази добавка за ставите? По-добре вложи в протеин, амино, нещо за енергия и издръжливот.

И да - храната ще трябва да я прегледаш... много въглехидрати и никаква мръвка.. не е добре тази работа. Нали не си вегетарианка?

Мнението беше редактирано от Блажка на 03.01.12 22:26.

Т. Тодорова

03.01.12
23:30

Исках да хапна повечко зеленчуци днес,затова е така храната.Къде видя чак толкова много въглехидрати?
  Преди да стана толкова килограми,никога не съм имала контузии,а съм тренирала плуване няколко години (доста усърдно) ,ходила съм на фитнес,и куп неща вкъщи.
  Иначе съм висока 174 см  :) .Костната ми структура е фина ( когато си личи :D ),не е тежка и почти всеки грам от теглото ми си е мръвка :)
  Добавката за ставите ми я препоръчаха във форума,защото споделих,че имам проблем.Не съм сигурна,че мога да продължа да тренирам без някакъв изкуствен съпорт.
  Вегетарианка засега със сигурност не съм :) Просто има дни,в които ми се пасе трева :)

04.01.12
09:39

Да, не са чак толкова много въглехдиратите, зависи какво се стремиш да постигнеш, разбира се, на мен и 50гр солети в периоди на сваляне на килограми са ми много. Давам си личното мнение, разбира си, тук хората са различни, режимите им също.
Пред солети бих избрала 2-3 варени яйца или 20гр сурови ядки ( без орехи или фъстъци).
Прочети статиите за различните видове режими ( РВД, ВМ-НВД, НВД, Циклично) и си избери подходящия за теб, малко храна = никакви резултати.

Относно ставите- добре, взимай го, щом имаш проблеми.

казано от Т. Тодорова на 03.01.12, 20:11:

Посъветваха ме да си купя Енимъл Флекс за ставите и смятам да го поръчам след няколко дни.

Animal Flex не е лош продукт, но ако имаш нужда от подобна добавка, определено бих препоръчал да огледаш Glucosamine - Chondroitin - MSM. Впечатленията ми от продукта на Now Foods са по-добри.

казано от Т. Тодорова на 03.01.12, 20:11:

17:00 Тренировка - 20 минути кардио кик-бокс (не можах да издържа повече,а ми беше станало като песен ...)

Ами... от къде да дойдат силите да издържиш повече? Цял ден талаш, нормално е да загубиш мощност.

Т. Тодорова

04.01.12
15:24

Ден втори от започването на дневника,а вече ще се изложа публично !

Храната до този ми момент е...не особено сполучлива :

10:00 Кафе с мляко,лъжичка мед,10-12 сурови бадема
12:00 Две кафета с мляко
14:30 Чиния спанак ,едно варено яйце ; измервайки го на око-около стотина грама от вчерашната салата с морковите и множеството добавки

За по-късно съм си набелязала тренировка с тежести,която  ще направя чак вечерта (планирам го за около 21:00)

Sumo squat with a hip lift - х12 (5кг)
Lunge & posterior fly - х12   (3,5кг)
Push-up & leg lift - х 6 (на колене,защото целите са ми трудни вече)
Dead lift & posterior fly - х 8 (3,5кг)
Lunge & core rotation - х 12 (6кг)
Bench press & leg lower - х 8 (5кг)
Squat & side bend - х 12 (6кг)
Forward-lean lunge & posterior fly - х 8 (3,5кг)
Chest fly & hip lift - х 12 (5кг)

Храната продължавам в 16:30 със зелена чушка,пълнена с извара и сирене.
18:00 Ловджийска салата (ситно нарязана туршия) ,смесена с малко извара,царевица и маслини,предварително обезсолена и подправена с лют и сладък червен пипер.
19:00 Зелена чушка,пълнена с извара,около десетина грама много люто сирене

Край на яденето за днес.

Мъжът ми поиска да му готвя език (имам свински) - какво смятате за салата със сварен език за вечеря,а и по принцип ?

Кольо Пияндето ,
погледнах и тази добавка,мерси :) , а за талаша съм съгласна.
От днес започвам да си приготвям храна,която ще си мъкна с мен навън,за да не пропускам хранения или пък да ги замествам с боклуци.Няма пълно щастие :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.01.12 19:07.

Т. Тодорова

05.01.12
17:15

9:30 Кафе с мляко,лъжица мед,20 грама бадеми,една ябълка
10:00 Протеинов шейк
11:30 200гр печена скумрия,салата от домат,зелен лук и малко зехтин
12:30 Мляко с какао (без захар)
14:00 Мляко с какао (без захар)
16:30 Зелена чушка,натъпкана догоре с извара,100 гр свинско филе (не му се радвам особено,но не разполагах с друго),30 грама бразилски орехи
19:30 - 20:00 1/2 варен свински език § салата от моркови и китайско зеле.

1,5л чай от магданоз (giggle) ,за който много хора ми се смеят,но на мен ми харесва.
1л чиста вода

Тренировка няма да има - почивам,заради авария в колената след вчера.Но пък походих около час и половина в студа :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.01.12 17:27.

Т. Тодорова

06.01.12
09:10

Планът за днес - надявам се,че е по-добър:

09:00 Кафе с мляко (100мл , 1,5% ) и лъжичка мед,препечена филийка пълнозърнест хляб с доматче,един белтък и едно цяло яйце,2 мандарини
10:30 2 малки ябълки,настъргани и смесени с натрошени бадеми (5-6 ядки) ,малко канела.
13:00 100гр варен свински език,салата от морков,ряпа,царевица и ленено семе,подправена с 1 с.л зехтин и ябълков оцет.
15:00 2 мандарини ,5 бадема
16:00 120гр риба тон или скумрия (от консерва),голяма зелена чушка,пълна с извара и лъжичка филирани бадеми
17:20 Лъжица мед - стана ми лошо,имам такъв проблем отвреме навреме - рязко спадане на кръвната захар,ниско кръвно и т.н.
18:00 Червено цвекло,морков,100 гр извара
20:00 Тренировка
21:00 протеинов шейк

Тренировката :

Sumo squat & bicep curl - x10 , 5kg
Lunge & one arm tricep extention - x10 , 3,5kg
Dead lift row - x9 , 5kg
Sumo squat & overhead tricep ext. - x10 , 4kg
Dead lift & a double row - x6 , 3кг
Biceps curl & abductor balance - x10 , 5kg + thigh toner
Push-ups - x6

20 минути кардио-кикбокс

200 коремни .

2л чай от магданоз
1л вода с лимон

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.01.12 22:08.

Т. Тодорова

06.01.12
19:38

Менюто за утре (7.01) :

09:00 Кафе,мляко,лъжичка мед
09:30 Филия препечен пълнозърнест хляб със сирене,2 варени яйца,ябълка
11:30 20 гр бадеми , морков
13:30 Голямо пилешко бутче (варено,почистено от кожата и останалите мазнини),задушен спанак (с 1 лъжичка зехтин),с царевица,поръсен с ленено семе и малко филирани бадеми
15:30 Интервална тренировка - 60-90 сек натоварване - 60-90 секунди възстановяване с леки тежести  (общо 40 минути)
16:30 Протеинов шейк
18:00 150-200 гр пиле,салата от червено цвекло,морков и царевица
20:00 Салата + 5-6-7 :) бадема , 100-150 мл червено вино

Течостите ще са отново около 2,5 - 3л - вода,чай и кафе/цикория

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.01.12 13:33.

Т. Тодорова

08.01.12
00:33

Днес, 8.01.2012 :

09:00 Кафе/цикория,мляко,лъжичка мед,2 препечени филии пълнозърнест хляб,намазани с извара,протеинов шейк (поради липса на яйца) *
10:30 1/2 банан,3-4 сушени кайсии,1/2 кисело мляко (0,1%)*
12:30 Салата от червено цвекло,морков (вече ще ми поникнат дълги,пухкави уши) и ленено семе ,150гр скумрия (консерва)*
14:00 150гр скумрия (консерва) ,салата (все още незнайно каква)
16:30 Няколко бадема,стотина грама тиква
18:00 Тренировка - кардио,45мин ( Beachbody TurboJam ),200 коремни
19:00 Протеин
20:00 Салата + 1/2 пилешко бутче (печено)*

Вода : 2,5л

Храната ми се струва много като количество (като за мен) ,а вечер избудалявам от глад (nnotok)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.01.12 00:54.

Е как няма да умираш от глад като в менюто ти единствената храна е “Скумрия 150 грама”, “няколко бадема”.

Т. Тодорова

08.01.12
00:49

Трудно ми е да си разпределям храните на този етап - имах един дълъг период,в който ядях само боклуци - сладки,мазни,вредни щуротии,които ме засищаха за дълго време ...Сега пък ,както съм почнала да “паса” ,много се надувам от слатите и не мога да поема повече количество.Но след час пак съм гладна :(

Нанасям корекция на утрешния график *

08.01.12
18:09

Колената и кръста се лекуват с тежки щанги, яко клек, тяга и лежанка...с тичане и колело и игра на криеница не става.
Тренировката ти не е с тежести в момента...или поне тази която си описала с от 3 до 6 килограма по-скоро е от рода на “спорт с пазарски чанти” . Лошото е, че няма кой да ти покаже правилните движения, много малко хора ги знаят, а ако питаш някой рандом рискуваш много. Успех все пак и отново, както във всички дамски дневници, прочетете малко статии, ей на скоро имаше една на Вероника - много добра статия...:) Прочети я, моля :)

За лицевите - започни от нулата с пълния им вариант. :)

Мнението беше редактирано от Valleri на 08.01.12 18:10.

Т. Тодорова

08.01.12
20:23

казано от valerious на 08.01.12, 18:09:

Колената и кръста се лекуват с тежки щанги, яко клек, тяга и лежанка...с тичане и колело и игра на криеница не става.
Тренировката ти не е с тежести в момента...или поне тази която си описала с от 3 до 6 килограма по-скоро е от рода на “спорт с пазарски чанти” . Лошото е, че няма кой да ти покаже правилните движения, много малко хора ги знаят, а ако питаш някой рандом рискуваш много. Успех все пак и отново, както във всички дамски дневници, прочетете малко статии, ей на скоро имаше една на Вероника - много добра статия...:) Прочети я, моля :)

За лицевите - започни от нулата с пълния им вариант. :)

Здравей :)
Виждам голям зор с тези тежести (все пак,сега започвам),а и те са 2х3,2х6 .. Тоест ,тия напади,клекове,плиета и пр. са с общо по 12 кг.Ужасно ми е трудно засега,заради дългия период на застой,безумно хранене и търкаляне по диваните - отпуснала съм се и се чувствам като торба с картофи,докато тренирам - независимо дали е кардио,тежести или йога :(
С тия килограми,които нося в момента,няма ли още по-голям риск за ставите,ако се разклякам с големи тежести ?
Смятам да си поръчам ластик със съпротивление 14-26 кг и да правя упражненията с него..Някой от съфорумците ползва ли такъв вкъщи ?
Статията я прочитам веднага :),благодаря ти :)

А иначе,това е планът за утре :

07:30 Цикория без мляко и мед
08:00 Тренировка (1гр. л-карнитин) :

Загрявка,разтягане,200 подскока на въже (20 мин)
После (30 мин ):
Sumo squat with a hip lift - х12 (2х5кг)
Lunge & posterior fly - х12 на крак  (2х3,5кг)
Push-up & leg lift - вероятно не повече от 3 цели
Dead lift & posterior fly - х 8 (2х3,5кг)
Lunge & core rotation - х12 на крак (6кг)
Bench press & leg lower - х10 (2х5кг) + thigh toner
Squat & side bend - х 12 (2х6кг)
Forward-lean lunge & posterior fly - х 8 на крак (2х3,5кг)
Chest fly & hip lift - х 12 (2х5кг)

И храната:

09:30 Омлет : 4 белтъка и един жълтък,супена лъжица царевица,ленено семе,зелена чушка
11:00 2 зелени чушки (равняващи се горе-долу на голяма чушка и половина :)),пълнени с извара и маслинки
12:30 250гр картофи (сготвени в йенска тенджера) с лук,подправки,хималайска сол,и малко повече от необходимото - зехтин ; салата с царевица
14:30 20-30 гр лешници ,лъжица мед
16:30 1/2 кисело мляко ,20 гр бадеми
18:30 200гр пилешки гърди,печени + голяма салата (примерно зеле,морков,цвекло)
20:00 Салата + протеин

2,5л вода,чай

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.01.12 07:17.

08.01.12
20:50

Разбира се, че с повече килограми ще има проблеми, трябва постепенно да вдигаш работните тежести. Ако няма кой да ти покаже клека, започни с тягата. Мъртвата тяга нe натоварва коленете и лекува кръста :)

Т. Тодорова

08.01.12
21:45

Най-много ме заболява кръста от нея :),а се старая максимално да я изпълнявам правилно - гледам се в огледало и всичко изглежда като да е наред.Най-често я правя с 10 кг.
Може би болката при начинаещи като мен е нормален етап ?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.01.12 21:45.

Може би най-голямата грешка при мъртвата тяга е гледането настрани в огледалото дали я правиш правилно ;)

08.01.12
22:03

Да, съгласен съм, но според мен най-голямата грешка е счупения врат и хипереккстензията в кръста в начална позиция и при заключването, също така и смесения хват.
Да, при начинаещите има някаква по особена “болка”, по-скоро умора...така го оценявам аз. И в момента имам такава умора от вчерашната тяга...просто мускулите около мястото са в доста сложна връзка с опорния апарат, че може да се получи някакъв дискомфорт.

Мнението беше редактирано от Valleri на 08.01.12 23:08.

Т. Тодорова

09.01.12
07:46

При мен болката не е след тренировка,както се получава с всичките ми стави,а по време на самото упражнение - започна ли да правя нещо друго,което да не засяга кръста,спира.
След малко ще опитам да си подобря още малко стойката.Но явно най-добрият вариант е да има човек наоколо,който да ме насочва и коригира.

valerious ,

статията на veronique,след като я намерих,се оказа,че съм я чела,както и всички останали нейни ,и смятам да се възползвам максимално от информацията :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.01.12 07:48.

09.01.12
14:26

Да, ако няма кой да ти покаже по-добре си прави каквото знаеш.
Статията е много интересна :)

Т. Тодорова

09.01.12
19:57

Не знам дали е най-добре да си правя каквото знам ,защото често си правя разни лоши неща.Например,ако трябва да покажа на някой как да дъжи дъмбелите,ще му обясня,че китката не трябва да му се размята на всички посоки,обаче аз самата в момента съм със зверски болезнена дясна китка,а лявата...е,лявата не е чак толкова зле.Идеята ми е,че ако имаше кой да ме сръга и да ми каже,че китката ми виси назад при sumo squat & bicep curl ,сега нямаше да се чудя как да си отворя шишето с минерална вода.
Искрено се надявам след някоя седмица да мога да започна да ходя в зала за силовите тренировки.Другото ме устройва и да е вкъщи.

Т. Тодорова

09.01.12
23:31

Правя корекции,понеже лекциите отпадат по грипни причини:

Планът за утре (10.01) :

5:00 Ставане + цикория с лъжичка мед ,голяма чаша почти гореща вода
*7:00 Тренировка ( с 1000мг л-карнитин) :

Загряване : 10 минути
Кардио кик-бокс : 45 минути
Коремни: 240 за 8 мин,с 30 сек. почивка на всеки 60
Йога : 20 минути 

*9:00 Голям банан,протеин,50гр лешници
*11:00 Тънка препечена филия (не прекалено тънка :) ) пълнозърнест хляб,намазана с 1/2 триъгълниче топено сирене,5-6 маслини,100 гр извара
*13:30 300гр варени картофи,подправени с масло,салата
*16:30 150 гр кисело мляко ,разбъркано с лъжица ленено семе и 1/2 от голям банан
*18:30 Салата от сурово червено цвекло и китайско зеле
20:30 200 гр пилешко филе на тефлон,салата

2,5л вода,чай,кафе...Фервекс (giggle)

Тренировки по време на грип ? Случвало ми се е да се чувствам зле - с температура и всички екстри - да направя една добре изпотяваща тренировка и всичко да излезе,и да изчезне ?
Е,случвало ми се е и да ми стане много зле на 10тата минута.
Какво мислите вие ?

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.01.12 06:14.

Т. Тодорова

10.01.12
07:15

След като се събудих болна (dull),нанасям корекции в гореизложения план .

Т. Тодорова

10.01.12
12:22

Резултатът след тренировката одеве : стабилно изпотяване,спад на температурата от 38,8 до 36,7 градуса 8-) ,доста по-малко отпаднала съм в сравнение със сутринта,така че подозирам,че един здрав сън ще ме оправи напълно.
Добавям към менюто два лимона,нарязани на филийки,равна супена лъжица мед към тях.(coffee)

Т. Тодорова

11.01.12
10:26

Здравейте и днес ! (sun)
Поради процъфтяващата болест,която си натресох,днес ще съм мързелива и няма да тренирам! (nsleep2)
Но пък имам 2 пъти ходене до университета,което е общо около 4км от почти най-бързото ми ходене.Не,че е кой знае какво,ама пак не е като цял ден почесване и изглежаване :))
Имайки предвид,че няма да се натоварвам физически,смятам да понамаля калориите.

Примерно :

09:30  Черен чай с повечко лимон и повечко мед (coffee) , ябълка,към 30 грама бадеми
11:30 1 грейпфрут § 1 лимон - изцедени,10 бадема
13:30 Печени пилешки гърди - 200 гр ,салата от цвекло,морков § 50гр царевица
16:30 150гр Кисело мляко с лъжичка ленено семе и настъргана зелена ябълка
18:30 200гр пилешко,голяма салата
20:30 Протеин § салата
Вода,чай - 2.5л

Доста е окастрено и пак е към 1800 ккал (dull),според информацията в “Храни и продукти”.
Ако в някакъв момент реша да намаля калорийния прием,какво трябва да ям - нищо ? (giggle)

От понеделник започвам да тренирам по конкретна програма,че ми е малко разхвърляно като си правя малко от това,малко от онова ,а и със сигурност ще има по-добър ефект :)

Желая ви хубав и спорен ден ! (sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.01.12 10:27.

11.01.12
10:43

Хубаво е сутрин да си хапваш някаква белтъчна храна, ако под ‘протеин’ ( вечерята визирам) имаш предвид шейк, може да пиеш и по един сутрин.

Т. Тодорова

11.01.12
11:25

Ами,чат-пат пия,ама моят ми е мн гаден на вкус :( , а беше описан като “божествен” ,когато го поръчвах,а направо ми се повдига от него понякога.
Ясно,че няма как вкусът на такъв тип продукти да е перфектен (поне аз не мога да си го представя),но ако някой може да ми препоръча нещо по-прилично,ще е супер.

11.01.12
11:37

Аз ще ти препоръчам, вкусът е супер - PHD, Synthrax Matrix и може би на Gaspari Myofusion.
На мен любимите са ми мента и шоколад и шоколад и бисквити, но и само шоколадът не е зле, много са вкусни, с голямо удоволствие ги пия.  Един път съм пробвала ванилов вкус и са ми гадни, плодовите - също.

Мнението беше редактирано от Блажка на 11.01.12 12:45.

Т. Тодорова

11.01.12
12:00

Моят е Syntrax Nectar - праскова.
Ще пробвам бисквитки и шоколади,когато свърши този - много ги обичам в естествения им вид :D
Тенк ю :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.01.12 12:00.

Т. Тодорова

11.01.12
20:15

Утре смятам да спя,ако ще да е цял ден ! :) Само ще стана към 7:30,за да натъпча нещо и да си пия скапания антибиотик ;(,и умирам пак.Ако стана някога,ще заложа на чай,лимони,шепа витамини и разни протеинови неща и плодове.Честно казано,чувствам се толкова зле ,че само при мисълта да помириша нещо за ядене или пиене....е,ще си наложа цензура,но подозирам,че всички се досещат :)
За тренировка и дума не може да става - едва си удържам чашата с чай,какво остава за нещо по-голямо :)
Хубав остатък от седмицата на всички,пазете се от вируси и други гадини :) ! (coffee)

Т. Тодорова

12.01.12
17:42

12.01. :

7:30 Ябълка,30гр диетична халва (blush) ,10 бадема,чаша билков чай
12:00 Кебапче с дижонска горчица
13:00 30гр шоколад Милка с лешници и стафиди (blush),цикория със 100мл прясно мляко,лъжичка мед
17:00 2 малки ябълки 
18:30 200гр пилешко филе,сготвено в йенска тенджерка ето така : правя разрези е горната част на месото и във всеки слагам по малко топено сиренце Кремоно (Хохланд),намазвам цялото месо с дижонска горчица (тънък слой),заливам със супена лъжица зехтин, две супени лъжици бяло вино,поръсвам с черен пипер,захлупвам и пека :)
19:30 Плодове - ябълки или мандарини

(blush)

Т. Тодорова

22.01.12
14:30

Завръщам се ! :)
До днес си описвах всичките дейности (спортни и хранителни) в хартиения дневник,за да ги запиша наведнъж,когато оздравея напълно и започна да действам отново.Сега ги гледам и реших,че няма смисъл да описвам 10 дни,които не си струват да бъдат описани :) - в общи линии,правих леки тенировки през ден-два,а храненето...е,то е доста зле.Не съм яла боклуци,като изключим 1-2 закуски около унито.Салати,манджичка без много мазнина,печено месо - всичко в нормални количества,2 пъти дневно.
След като вече съм в пълна изправност,смятам да споделя плана си за утре :

За закуска : Цикория с лъжичка мед и 100мл нискомаслено мляко; палачинка от 4 белтъка § 1 жълтък ,подправки,царевица ; 1 тъъънка-тънка филия препечен,пълнозърнест хляб на Mestermacher ,фреш от грейпфрут и лимон
Междинно : 2 ябълки,50гр орехи
За обяд Задушен с подправки и царевица спанак,извара (100-150гр),1/2 филия от гореспоменатия хляб (препечен)
Междинно Салата от китайско зеле,червено цвекло § моркови
За вечеря Салата,200 гр печени пилешки гърди,протеин

Тренировка (около 2 часа след вечеря - към 21:00)

Започвам стриктно по програмата на Шалийн Джонсън - Chalean Extreme® , която съчетава тежести,чисто кардио,интервали и йога.
Състои се от 3 фази ,всяка от които продължава по един месец.Колкото и да се срамувам,въвеждам си мерките и започвам да засичам (blush)

22.01.12
14:59

Здравей! :)

Погледнах мерките ти и ми се струва много странно на 174 см/80 кг талията ти да е 94 см! Нали знаеш, че тя се мери в най-тънката част?

Желая ти успех с поставените цели! :)

Т. Тодорова

22.01.12
18:03

Ами,да :) Знам,че там се мери и не случайно съм отбелязала,че много ме е срам - като изключим това,че вината за това положение си е моя,самата ми структура е странна.Когато съм слаба,всичко е наред,но при това положение,краката ми изглеждат слаби на фона на останалото;Д-то също няма някакви забележителни размери,но нагоре се започват едни любовни дръжки,паласки и...доста бюст,който,слава Богу,все един и същ си стои :) Дано тежестите помогнат да се отърва от всичко ненужно :)

22.01.12
19:33

Значи си по-склонна да трупаш около талията, а екстра килцата около талията са по-вредни от тези по ханша. И аз си имам екстра килца -и по талията, ама и по кракатааа :)
Заради здравето си не е лошо да свалим (задружно) малко сантиметри. Но няма от какво да те е срам (аз започнах от 102 кг, смятай). Сега правиш нещо за себе си, а и килограмите ти за височината (от моя гледна точка) са си добре. Мисля, че ако бъдеш постоянна, няма начин да не постигнеш това, което искаш.

Извинявай ако съм те засегнала с нещо. (F)

Т. Тодорова

23.01.12
11:08

Не се тревожи - не виждам нищо обидно в това,което си написала :)
Обидни са мързелът и липсата на воля :)
А на теб - едно голямо браво !!! Разгледах снимките ти и ми изглеждаш доста далеч от 102кг - колко си сега ?

23.01.12
17:09

Благодаря ти, много си мила, ама не съм чаак толкова далече - сега съм 89 кг. Последната година съм пораснала с 1 см, колкото и странно да звучи (поне на мен) и сега съм 178 см :D Дано да спра да раста, че става лошо :D

Т. Тодорова

24.01.12
18:04

казано от Love Joy на 23.01.12, 17:09:

Благодаря ти, много си мила, ама не съм чаак толкова далече - сега съм 89 кг. Последната година съм пораснала с 1 см, колкото и странно да звучи (поне на мен) и сега съм 178 см :D Дано да спра да раста, че става лошо :D

Ехее :))) Височка си,да,може би затова ми се струва,че си по-малко килограми.
Сигурна ли си ,че растеш или просто си се мерила на различни места...?Мен са ме изкарвали 1,69 в училище,а тогава си бях пак 173-4 см :)

Менюто за днес :

07:30 Цикория,мляко,лъжичка мед,фреш грейпфрут и лимон
09:00 Филия две много тънки филии от пълнозърнестия хляб,които споменах в предното меню-препечен,два резена пуешка шунка,протеинов шейк
От 10 до 14 - изпит  в унито
15:00 Порция манджа,сготвена в гювеч във фурната,без допълнителна мазнина, от картофи,свински бут,сушени сини сливи,лук и подправки - на око...може би половин картоф (доста голям) ,стотина грама месо,3 сливи
17:30 Салата,100 гр руло стефани,варено яйце
19:00 Салата,някой друг бадем

1л шипков чай с лимон,1 литър чешмяна вода,1/2 литър кафе,2 кока-коли по 250мл (envy),1 портокалова Фанта (както изобщо не обичам газирано,в такива дни просто полудявам - хубавото е,че сигурно не ми се събират по повече от 2л годишно,ако не броим содата с лимон и лед,която поглъщам през  лятото)

Много скапана храна днес,ама пуста сесия - нямаше как.
По програма,вторник ми е почивен ден (без тренировки).

За утре (сряда,25.01) :

09:00 Цикория с лъжица мед,фреш от грейпфрут,овесена каша (нямам идея за количеството) с ябълка,лъжичка мед и канела
10:30 10 бадема,плодове
11:30 Протеинов шейк
12:30 Салата от боб (от огромния,не знам дали има значение),супена лъжица зехтин,абълков оцет,лук,маганоз,печена червена § сурова зелена чушка , филия препечен пълнозърнест хляб Mestemacher
15:30 Салата от китайско зеле,извара, 3 с.л царевица
17:00 150гр извара (не знам каква да си взимам - обезмаслена или нормална ?),салата
19:00 200 гр печени пилешки гърди,салата

21:00 Тренировка :

1)  

35 мин

2)
Sumo squat & bicep curl - x10 , 5kg
Lunge & one arm tricep extention - x10 , 4 кг
Dead lift row - x9 , 5kg
Sumo squat & overhead tricep ext. - x10 , 4kg
Dead lift & a double row - x6 , 3кг
Biceps curl & abductor balance - x10 , 5kg + thigh toner
Push-ups - x6

25 мин

200 коремни ( В ютюб има една програма - 8 min. abs ,засега правя първата част )

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.02.12 22:05.

Т. Тодорова

25.01.12
18:59

Добър вечеер :)

Днес замених едното хранене (това със салатата и изварата) с 3 бисквити .Не ми се яде нищо,особено салата (само като си представя колко усилия коства цялото преживяне на ченето ми ... :D ).Чувствам се така,все едно имам само глава и никакво тяло ,никакъв мускул,нищо.Ужасно съм отпаднала,чак не знам как ще направя тия тренировки,след които и без това цялата треперя .Но да видим ,все пак.

За утре съм намислила

09:00 Цикория,лъжица мед,фреш от 1 грейпфрут и 1/2 лимон
09:30 Пълнозърнеста филия с резен пуешко филе
10:30 Протеин,5-6 цели орехови ядки (доста едри)
13:30 Омлетът с кашкавал на Атом :) ,салата (от разни зелени и оранжеви неща)
16:00 Пак от фасулента ами салата (тия дни умирам за фасул,не знам защо),може  и малко извара
18:30 Салата от спанак ( от valerious )- спанак, пресен лук,варено яйце ( ще го заменя с малко извара),магданоз,ябълков оцет
19:00 Протеин
20:00 Тренировка  :

10мин загряване
Интервали с швейцарска топка (кардио : леки тежести) ,40 минути
Коремни преси : http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474

Минимум течности : 1л топла вода ; 1,5 л  - вода с лимон,чайове и т.н.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1