Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

24.08.13
01:16

казано от Цветан Василев на 24.08.13, 01:00:

Намери си треньор. Много малко хора има, които могат сами да се тренират.

Ама той си има :) (май)

Мнението беше редактирано от Madboy на 24.08.13 01:52.

24.08.13
01:28

казано от Madboy на 24.08.13, 01:16:

Ама той си има :)

Що ли подозирам,че знам кой е това :Д

Видяхте за пореден път, че с постоянно напъване не се получават нещата при натирално трениращите. От един момент нагоре, просгреса става изключително труден и си трябва периодизация!

Да се оправяш по-бързо, Херцоже!!!

24.08.13
18:25

Че Херцогът си периодизираше. :) Което от своя страна също нищо не доказва. ;)

Тренировка [104]

А1 Бицепс с прав лост : 8х35, 8х30, 8х25, 8х25
А2 Тесен лег с крив лост : 8х50, 8х60, 8х60, 8х50

Б1 Скотово с дъмбел : 8х10, 10х7,5, 10х7,5, 12х7,5
Б2 Дъмбел зад врат : 8х35, 10х35, 10х35, 12х35

В1 Бицепс на долен скрипец(въженце) : 12х25, 12х20, 12х20, 12х20 (двоен дроп 8х15, 8х10)
В1 Трицепс на горен скрипец(въженце) : 12х30, 12х25, 12х25, 12х25 (двоен дроп 8х20, 8х15)

Размисли и страсти :

Пак малко плажно раздвижване :) Общо взето - положението силово е зле :D Освен това, направих глупост - обикновено бицепс с крив лост, тесен лег с прав - сега ги размених и не мисля, че беше добра идея, не усещам натоварването там, където трябва.

Със скрипците направо си разбих ръцете, особено след двойния дроп не можех да сгъвам/разгъвам/мърдам ръцете :D

По-интересното днес - ходих при д-р Стаматов - има надежда за нещата, поразглобиха ме, електрифицираха ме и ме сглобиха :D В момента имам жестока мускулна треска на трапеца и плешките :D Но някои от щраканията, които имах вече почти изчезнаха :) Няколко дни ми е препоръчана почивка/леко раздвижване в краен случай, клек и тяга - за момента не. Доста поговорихме с него, скоро ще направим follow up :)

27.08.13
14:22

казано от Madboy на 24.08.13, 01:16:

Ама той си има :) (май)

Няма :)
Иначе му предложих да дойде в Пловдив за една година ;)

27.08.13
14:25

казано от инж. Марин Маринов на 24.08.13, 12:33:

Видяхте за пореден път, че с постоянно напъване не се получават нещата при натирално трениращите. От един момент нагоре, просгреса става изключително труден и си трябва периодизация!

Надали обаче този прогрес спира на 1,6-1,7 bw тяга.

KA

27.08.13
17:36

Добре е човек от време на време да дръпне малко назад, да си почине да виде кое как е. После пак да започне. Интересно за клека и мъртвата тяга, а не ти е казал нищо за военната преса .. Май преди време за тези неща ме оплювахте жестоко. Леко възтановяване ..

казано от Херцог Трън на 27.08.13, 14:17:

По-интересното днес - ходих при д-р Стаматов - има надежда за нещата, поразглобиха ме, електрифицираха ме и ме сглобиха :D В момента имам жестока мускулна треска на трапеца и плешките :D Но някои от щраканията, които имах вече почти изчезнаха :) Няколко дни ми е препоръчана почивка/леко раздвижване в краен случай, клек и тяга - за момента не. Доста поговорихме с него, скоро ще направим follow up :)

Хубаво, че поне си се погрижил за това.

28.08.13
11:33

казано от Teen Power на 27.08.13, 14:25:

250кг на 135кг не е 1.7, а 1.85, а и е нормално там някъде да закучи, не на 3 пъти теглото

28.08.13
15:06

Надали, това 1,7-1,85 не е наистина толкова,има просто доста адипозна тъкан,на теория си е над 2 пъти собственото тегло.

28.08.13
15:12

казано от Lachezar Tomov на 28.08.13, 11:33:

казано от Teen Power на 27.08.13, 14:25:

250кг на 135кг не е 1.7, а 1.85, а и е нормално там някъде да закучи, не на 3 пъти теглото

Не, напротив, ако тренира ПРАВИЛНО е нормално да закучи над 2,5-2,7 теглото си.

29.08.13
20:59

Никсън,ня се притесняваш,само психика и здрави тренировки,ще мачкаш като ей тоя на клипа по-долу (сетих се за теб като го гледах). ;)

Max Aita?
Мисля, че беше контузен(нещо на ръката/рамото) когато направи тая тренировка(заради това и тренировката му е била само клек). Тренира в Broz Gym.

29.08.13
23:00

Големец е, има операция на китката и затва спря с олимпийските движения и почна трибой :Д
http://www.youtube.com/watch?v=3Kbl_q6l-fM
(затва му е толко слаб лега)

Мнението беше редактирано от umad brah на 29.08.13 23:00.

Гледам дискусия се е зародила малка :) Определено далеч под желаното ниво забуксуваха нещата, но нищо страшно не е станало мисля :) Има време да ставам як :) Аз продължавам да почивам, още 2-3 дни ще е :) Фоумролера играе, малко разтягам, малко кардио с пудовките ще спретна уикенда, но без много напрежение :D А другата седмица почва целенасочена работа по кръста :)

Междувременно - за всички, които казват, че “нямат време” е долната снимка. Четири свински котлета + салата + измити чинии и оправена кухня точно за 40 минути от момента, в който пуснах печката до снимката :) Ако имах още 25-30 минути щях да си направя и палачинки за десерт за работа, но се наложи да мина с 1 банан :D

Напоследък покрай почивката съм преоткрил кулинарът в себе си :D

31.08.13
11:09

От кое точно си почиваш ?

От комбинация нощни смени+стаж+тренировки+учене+недоспиване през последните 1-2 месеца. Усещам, че сякаш е проблем за теб?

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 31.08.13 22:06.

Днес беше втората процедура при д-р Стаматов :) Вече почна малко по-целенасочена работа за кръста, определено усещам разлика. Отново бях електрифициран, след това разглобен и сглобен, а накрая и облепен :) Имам за домашно много мачкане с фоумролер и още повече мачкане с тенис топки на целия гръб. Също имам определени упражнения да правя, пак за кръста :) След седмица ще видим как са нещата :)

Тренировка [105]

Седмица 1

Гръб и гърди

А1 Пулоувър преса 5х10кг

Б1 Скрипец ш.н.х. : 5х70 5х70 5х70 5х70
Б2 Гребане с щанга : 5х70 5х70 5х70 5х70
Б3 Скрипец р.п.х. : 5х70 5х70 5х70 5х70
Б4 Лежанка : 5х85 5х85 5х85 5х85
Б5 Обратна лежанка : 5х70 5х70 5х70 5х70
Б6 Тясна лежанка : 5х70 5х70 5х70 3х70F

В1 Пулоувър преса : Х - 3 опита на 10кг, ама нъцки :D

Г1 Скрипец ш.н.х. 5х70 5х70
Г2 Скрипец р.п.х. 10х50 10х50
Г3 Скрипец долен(V) 20х30 20х40

Д1 Горна лежанка 5х60 2х60F+
Д2 Лежанка р.х. 5х60F 4х50F
Д3 Лег с дъмбели 11х15F 15х9,5

Размисли и страсти :

Първа “билдинг” тренировка, малко напипване на тежестите падна...На Б - ще увелича килограмите, така че да правя 3-4 повторения, като стигна стабилни 5ци на всичко - пак увеличавам. Скрипците стабилно - тежаха, но имах по 1-2 повторения запас. Гребането с щанга ми е много странно упражнение. Тежи ми, но абсолютно категорично не усещам гърба да работи, макар че си дърпам с него (ръцете са надхват). Накарах Скота да ме гледа, за да види да не би техниката да ми е скапана, ама според него нещата са добре откъм техника. Другото странно упражнение - обратната лежанка. Не ми тежат тия кила, мога спокойно да сложа още, но дори преди да започна серията, щангата лети навсякъде :D Ще свикна де, последната серия беше прилична. На тясната лежанка - 3тото в последната серия си го избутах, но беше фалит.

След това Тежко-средно-леко 2 трисета за гръб - скрипците отново стабилно - тересите ми гръмнаха страхотно. Най-много ме затрудни скрипеца с раменен подхват - хвата ми изпускаше почти.

И накрая - 2 трисета и за гърди. И тук е драмата - очевидно имам належаща работа с д-р Стаматов - няколко фалита на смешни кила - дясната ръка ОТКАЗВА да бута. Както той се изрази - “Синдрома на работещата с мишка ръка” (нещо такова беше). Килата са леки, лявата ръка бута, дясната не може и не може, все едно ми я откачат в един момент.

Трябваше да правя и ренегадско с лицеви накрая, но поради дясната ръка + доста сериозно стомашно неразположение (снощи май сложих много люто :D ) се наложи на бегом да се махам от залата :) Като цяло се напомпах стабилно де - дори карането към нас беше леко предизвикателство на връщане.

Другият път повече.

Днеска май ще съм на повече течности, че стомаха е зле ...и малко препечени филии...

07.09.13
11:57

Колко вода пиеш приблизително на ден?

3-4 литра

07.09.13
11:59

Защо не я увеличиш,не драстично разбира се,но едни 1,5-2 галона (6-8 литра) ще ти дойдат по-добре.За всичко.

Защото ще се наливам насила - пие ми се вода, пия вода. Насила не мисля да правя нещо :)

Иначе днеска много приятно излизане из Южния парк, среща с Мила, Вито, Цецо Василев, Боби, Мая, Ванката (готча), Атомчето, Олег и 2 млади дами :) Бирички, кебапчета, лафове, смях. После с Боби, Олег, Атомчето, Мая и Ванката продължихме на афтърпарти - бири, много нездравословни мезета и още повече лафчета :) Готин ден :)

08.09.13
02:07

На сила..какво значи на сила,ти си задържал толкова много,хипер много вода затова не ти се пие ,аз като съм сух и след ставане сутринта в 10, пикая и се измивам, пия поне 1 литър вода преди и след като си измия зъбите,просто да се разсъня,готвя си закуската и с нея пия 2 литра шише и след това пия малко вода, това до 12 на обед съм изпил около 4 литра груби течности ~2 часа буден , без да съм се насилвал и капчица. С многото вода ще отслабнеш по-бързо, а и ще има моментален ефект,защото много от водната задръжка ще изчезне, отначало може да ходиш по-често по малка нужда,но с времето тялото привиква и си ходиш както преди, просто пикаеш повече. Даже ще се потиш по-малко :) доста по-малко от хигиенична гледна точка, а и като цяло, след като нямаш много подкожна вода + натрий.

Мнението беше редактирано от lordinario на 08.09.13 02:07.

Тренировка [106]

Седмица 1

Долна

А1 СЯВ : 5х20 5х32

Б1 Преден клек 2х100 2х100 2х100
Б2 Широка тяга 4х110 3х110 3х110
Б3 Напади 2х30 2х30 2х30 (по 30кг дъмбел във всяка ръка)

В1 Преден клек 2х90 2х90
В2 Напади 2х25 2х25 (по 25кг дъмбел във всяка ръка)
В3 Широка тяга 8х70 8х70
В4 Бедрено разгъване 15х20 20х10

Г1 СЯВ 5х32 3х32F

Размисли и страсти :

казано от Димитър Михайлов на 08.10.12, 21:51:

Мисли

Сашо ... ... не си хубав човек ти.

Общо взето сумира чувствата ми в момента :D :D :D

На предния клек се учудих на мобилността си - мислех, че ще правя с кръстосан хват, но явно съм я подобрил. Исках 3ки да правя, но китките бая го отнасяха на 2рите повторения и се накланях напред. На широката тяга прилично, мога и още, но опипвах почвата. Нападите - тук съм отвикнал да правя и малко баланса беше труден. На четирисета исках пак със 100 предния, но още на изваждането ме смачкаха и намалих. Накрая СЯВ-а ми е*а маменцето отвсякъде ...4то повторение беше риск да се претрепя - корема отказа напълно.

Още след събота и пулоувър пресата имам жестока мускулна треска на корема (което при килата и повторенията говори колко нетрениран и слаб ми е), а след днес усещам, че следват 2-3 дни, в които ставането от легло/стол, кашлянето и прочие дейности ще ме пращат в транс...

Иначе имам все още мускулна на гърди, раменен пояс (слабо там), трицепси, гръб. Та в този ред на мисли...

казано от Димитър Михайлов на 08.10.12, 21:51:

Мисли

Сашо ... ... не си хубав човек ти.

:D

Сега да поработим...

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 09.09.13 11:22.

09.09.13
11:54

Не съм хубав, но съм evil ;) :D

Коремните ми мускули потвърждават, доколкото им е възможно... :x :D

09.09.13
12:01

Еми нали искаше специална работа за пояса...внимавай какво си пожелаваш е казал народа :)

Тренировка [107]

Седмица 1

Рамо

А1 Сталкер 2х3 @ 2х10

Б1 Раменна преса 5х50 5х50 5х50
Б2 Обръщане 5х50 5х50 5х50
Б3 Раменна с дъмбели 5х17,5 5х17,5* 5х17,5**
Б4 Високо изтегляне 5х20 5х30 5х35

В1 Пулоувър преса - Х

Г1 Раменна преса т.х. 5х45 5х45 5х45
Г2 Раменна преса н.х. 6х40 7х35F 8х35F
Г3 Разтваряне встрани 12х5 15х3 15х3

Д1 СЯВ 5х32 5х32

* - пуш на последното
** - седнал

Размисли и страсти :

Няма такова брутално напомпване и изгърмяване на раменете! Още на силовата част гръмнаха много, а на трисета беше потресаващо - не можех да сваля 2,5-ките от лоста, който беше на ниво на гърдите :D Също и егото ми пострада, заради тежестите, които използвах, но там тепърва ще има прогрес, все пак известно време не съм тренирал раменете... :) Идеята ми беше 55 на раменната, обръщането и високото изтегляне - на загрявката бързо се върнах на земята - 50 бяха точно за раменна и обръщане, обаче за високото изтегляне - абсурд. Там реших да почна малко по-леко, за да нацеля тежестите - вероятно 40-45 ще са добре следващите пъти - 20 и 30 бяха леки, 35 като за последна серия имах аванс 1 повторение. На раменната с дъмбели - тежкоооо...правих прав 1вите 2 серии - драма. Последната седнах (опора само на кръста) - много аванс имах.

Пулоувър пресата - опитах пак с кривия лост (10кг) - 2 опита - нъцки,  кръста се обади сериозно и реших да не правя глупости. Последните 2 дни бях на работа и макар че се мачках, не беше колкото ми се искаше - сигурно заради това. На трисета - интересно наблюдение - фалит на 2ра и 3та серия нормален хват(който е колкото за обръщане, както беше в силовата част в началото) - фалирах отляво, а не както обикновено - отдясно. Явно при бутане в равнина за лежанка/наклонена лежанка - дясното е по-слабо, при бутане нагоре - е по-силно. От разтварянето както казах тотално ми се напомпаха раменете, до степен да не мога да си сваля малките тежести от лостовете...

Накрая СЯВ - първата серия ми беше по-тежка, трудни повторения. На втората - много добре :) Корема ми пак ще е с брутална мускулна - особено от СЯВ :) Следващият път ще опитам да сложа повече килограми там.

И те така...раменете в момента са ми на салата, ще ги мажа с магнезий много. Трицепсите от друга страна са ОК :)

Днеска пристига малко зобец - магнезий и вит.Д, та от утре ги почвам :) Цинк имам за 2 месеца напред също.

11.09.13
11:55

Диск с отвори за хващане има ли в залата ? Да правиш пуловър пресата с него. Може и с обикновен диск(с два няма да те карам да опитваш засега :) )

Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.09.13 12:05.

11.09.13
12:00

какво е СЯВ?

Сашо, писах ти на лично :)

@Карнал - този въпрос към Сашо трябва :D

Gogo

11.09.13
12:09

силно ядрено взаимодействие :д

11.09.13
12:13

казано от Gogo на 11.09.13, 12:09:

силно ядрено взаимодействие :д

Ядрени химици ли станахте, а? :D

11.09.13
12:14

казано от Херцог Трън на 11.09.13, 12:05:

Сашо, писах ти на лично :)

Имам един въпрос - винаги когато някой пише “писах ти на лично” се чудя, аджеба, за кво го пише това - другият много ясно, че първо ще види, че има писмо и чак тогава, евентуално, би видял, че адресата е писал във форума, и че е писал на лично...Струва ми се безсмислено...Освен ако целта не е останалите четящи да разберат, че дискусията става от публична - лична...

Мнението беше редактирано от Петър на 11.09.13 12:14.

Май нещо подобно - шушу-мушу къща разваля :D

Иначе - просто така съм свикнал от един друг форум, където личните са леко забутани :D Навиците трудно се изкореняват :)

Край на сесията (whew) След последния изпит поляхме с колегите - бях почти примерен - една бира и салата Цезар :D Удържах пица craving-ите :D

Сега лягам да поспя, а довечера ще правя пазар за месец напред :D Като стана ще напиша по-подробно какво и що :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 14.09.13 12:39.

Дам, малко се забавих с обещаното :D

Снощи пазар, който приключи към 1 през нощта, та като се прибрах директно в леглото :D Хубавото е, че общо взето се “екипирах” - взех си грил тиган, в който спокойно влизат 3 вратни на един път :D Отделно си взех нови кутии за храна, че старите ми ги приватизираха :)

Цели :

-намаляване на % мазнини
-увеличаване на активното тегло И силата в горната част на тялото
-засилване на пояса

Без конкретни цифри, по-скоро ми пречат.

Храна :

Най-общо казано - ще се стремя към 240+ грама протеин/ден. Идеята ми е за нещо от сорта на около 500гр месо и 15 яйца на ден, останалото ще се допълва от извара/пудра, ако е нужно. Въглени/мазнини - както дойде, но ще гледам да не преминавам 2500 калории.

Добавки :

Основното е цинк, магнезий, витамин Д, витамин Е, трибулус, БЦАА.

Тренировки :

Общо взето имам основа под формата на храна/добавки, имам си и схема - от мен зависи да я следвам стриктно. Кръста ми се чувства добре, когато отделям време върху фоумролера (15-20 минути дневно са достатъчни да съм като нов, но ще опитвам дори и малко повече...) и тенис топките. Отделно имам и пудовки в нас, а от вчера се оборудвах и с колелце, пробвах го - убиец е...

Това е...нямам извинения, ако не си изпълня нещата. Горните цели нямат конкретна дата, към която да бъдат изпълнени, а ще са един дълъг процес поне до пролетта.

Сега ме чакат едни вратни... :)

Тъй...опит да водя малко отчет и на храната + разни впечатления.

Днес направих едно много хубаво наблюдение. Панталон, който в началото на август закопчавах (копче + цип) с 300 зора, сега не само че закопчавам без проблем, но ми е широк и ми пада :D Това с падането го установих навън, което беше единственото лошо :D Та, напредък има - бавен, но славен.

Храната днес :

2 кафета, 2 чушки с ориз + кисело мляко, 2 свински вратни, малко пържени картофи, зелена салата, 4фх(2 с чушките, 2 с вратните), грозде (300-400гр) - всичко без кафетата е между 18:00 и 21:00. Общо взето свикнах леко с ЦХ, без да съм се опитвал :) От време на време хапвам рано, но в 90%+ от случаите хапването ми е само вечер. Днеска и количеството не е много, но не ми беше много гладно.

Има какво да се желае още откъм качество, особено протеина е малко днес, но определено е било по-зле.

Днес активност - малко суингове с 1 ръка(16кг) и мачкане на фоумролера.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1