Крем супа от целина

01.02.12
06:45

Днес смятам да сготвя тази супа от целина и малко по-късно очаквайте впечатления.

Продукти:
Една глава целина
Един стрък праз или глава кромид лук
Един картоф
30-50г краве масло,растителна мазнина или гхи
200мл прясно мляко или сметана
магданоз
сол
Смлени орехи
парче синьо сирене или кашкавал
смлян черен пипер
щипка индийско орехче


Целината,картофите и лука се почистват и режат на кубчета. Запържват се леко в мазнината (това ще го избегна). Заливат се с литър и половина вода и се оставят да къкрят похлупени около половин час. Супата се пасира и подправя със солта, черния пипер и индийското орехче. Застройва се с млякото или сметаната. Преди да разсипете в купички, настържете на дъното им малко синьо сирене или кашкавал. От горещата супа те стават на конци и са много вкусни. Поръсете преди поднасянето с магданоз и смлените орехи. Може да се сервира с крутони.

01.02.12
09:15

О, боже! Това сама ли го ядеш или тормозиш цялото си семейство? :D :D :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 01.02.12 09:23.

02.02.12
07:36

Естествено, че сама си го ям :D Понякога мъж ми яде от крем супите, но студени и като “салата” за ракията :D
И ето как изглежда. Много хубаво се точеше кашкавалчето, стоплено заедно със супата.

02.02.12
12:17

Много добре изглежда.
Аз много рядко хапвам супи, въпреки че ми харесват.

Има вероятност и аз да я пробвам тези дни. :)

06.02.12
17:58

Както съм вегетарианка определено ще я пробвам

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1