24.01.13
10:37
1.Време за приготвяне : около 30 мин.
2. Необходими продукти - 6 белтъка, 1 жълтък, 50 гр. овесени трици(или 50гр. бяло брашно), 1 чаена лъжица захар, по желание какао или канела, аз слагам и 20 гр. обезмаслена извара.
3. Начин на приготвяне:
- отделят се белтъците + единият жълтък изсипват се в купа, прибавят се захарта, брашното и другите продукти, като междувременно сместа се разбива с миксер до получаване на еднородна смес.
4. След това се изпичат в Гофретника.
26.01.13
23:24
От тази доза колко бройки излизат?
28.01.13
15:33
Малко я модифицирах. Ползвах 3 яйца, 40гр овесени ядки,10 брашно (мислех 50/50 ама нямаше толкова брашно и по-добре). Станаха страхотни. Получиха ми се 3бр. Доста засищат. Страхотна рецепта :) Поздравления :)
Благодаря :) Аз я измислих тази рецепта, защото всеки ден на закуска ям по 6 белтъка и един жълтък и ми беше омръзнало от варени яйца :) Но така вече с гофретките е доста по добре :) :)
Мислиш ли? :)
казано от denis87 на 29.01.13, 09:25:
Определено :)
Виж датата бре момче :)
Сега ги правя с цели яйца и слагам понякога сирене. Изхвърляш полезното и ядеш грешното, но ти си знаеш...
Аз не мисля така! Не трябва да се ядат повече от 1 жълтък на ден, защото има опасност от повишаване на холестерола. А аз ям по 42 яйца на седмица, което по твойта логика значи 42 жълтъка, а това хич няма да се отрази добре на холестерола. А и другото което е гледам да наблягам повече на храните богати на белтъчини и до сега има страхотен ефект.
29.01.13
14:34
казано от denis87 на 29.01.13, 13:24:
Аз не мисля така! Не трябва да се ядат повече от 1 жълтък на ден, защото има опасност от повишаване на холестерола. А аз ям по 42 яйца на седмица, което по твойта логика значи 42 жълтъка, а това хич няма да се отрази добре на холестерола.
Tази глупост кой тъпак ти я каза ? :)
Да знаеш случайно, че серумния холестерол не зависи от приема на холестерол с храната ?
А да знаеш случайно, че холестерола от храната е основния източник на материал за производство на стероидните ти хормни ?
29.01.13
14:36
казано от denis87 на 29.01.13, 13:24:
Не трябва да се ядат повече от 1 жълтък на ден, защото има опасност от повишаване на холестерола.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.01.13 14:36.
ЕЖЕДНЕВНО,в последната година и половина изяждам по 10-15 ЦЕЛИ яйца,смятай ги колко са на седмица,че аз не мога.Та,преди 3-4 месеца си бях правил изследвания,по причини които са без значение,ако не ме домързи ще издиря после бележката,но заключението беше че за начина ми на хранене и на живот нещата са в нормите.
Тренировъчната ми програма и Хранителният ми режим ми ги изготви Любомир Иванов и аз напълно му се доверих и имаше доста голям резултат погледнете снимките ми и ще се убедите сами. А и се чувствам много добре.
П.С.
В процес съм на чистене и наблягам на храните богати на белтъчини.
29.01.13
15:39
Плюс това холестерола изгражда клетъчната мембрана-клетъчната мембрана изгражда клетката-ти си изграден от клетки:)
Плюс това организма сам си произвежда 80% от холестерола, останалите 20% си ги набавяме от храна - дали ще са от жълтъци или от месото (протеините, на които наблягаш:) все едно.
Казват, че белтъка от яйцето, не се усвоява от организма без жълтъка:)))(усвоява се де, ама като захари)
Попринцип ако нямаш някакъв здравословен проблем (сърдечно-съдов например), серумния холестерол не се влияе от холестерола в храната, освен ако не се храниш с грешни(греховни:) храни, грешно(неправилно) обработени, с грешните(неправилните) мазнини.
Иначе гофретите изглеждат много вкусни:)
Не знам кой е Любомир Иванов, но дори и ‘’Уикипедия’’ е против това;)
Мнението беше редактирано от Мила на 29.01.13 15:41.
Плюс това, има изследвания, че наситените мазнини не оказват вредно влияния върху сърдечно - съдовите заболяваня.
Справка http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/01/blog-post_26.html
29.01.13
15:53
казано от denis87 на 29.01.13, 15:17:
Тренировъчната ми програма и Хранителният ми режим ми ги изготви...
Това изобщо няма връзка със заблудата ти по отношение на яйцата... ;)
Добре, че не е Питоня или Финдо, че тогава щеше да ядеш по 40 белтъка на ден...абе да ти дам един адрес да ми пращаш жълтъците:)
Олеле майко ... .посмях се с тебе от сърце
Сигурно не ядеш мазното от месото, че да не лепнеш малко подкожна мазнина нали :D :D :D
Слави недей ти с тия жълтъкци, че ще имаш висок холестерол. Я ги дай на мен, че аз искам да се задръстя артериите, че ми се мре
ОК Може и да сте прави тогава дайте съвет как да процедирам с тези жълтъци и колко да използвам за направата на гофретите по тази рецепта?
30.01.13
11:27
Бих ги направил 4 цели например. :)) Сметни,че в 4 цели имаш повече протеин от сегашния ти вариант ,както и повече мазнини.