Протеинова пица.

25.06.13
18:25

Рецептата е много проста и с тази пица може да изкарате цял ден.Става учудващо вкусна.Може да я разпределите за четери храненя.

Аз я приготвям в тефлонова тава.
Продукти:
15 яйца цели.
600г извара-аз ползвам на Олимпус.
Домати от шише или пресно нарязани.
Месо по желание.Аз сложих малко св шунка
Чубрица.

Само от яйцата и изварата хранителната стойност е такава:
калории 1880
въглехидрати 23г
протеин 188г
мазнини 126г

Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата с изварата много добре.Аз слагам домати от шише, но не ги бъркам.Това, когато сместа е сипана в тавата.Печете 30-35 мин.


Ето и снимки:
https://www.dropbox.com/s/x4hrf3tamrpppzd/20130630_210257.jpg
https://www.dropbox.com/s/lq43zn9xi91e35z/20130625_174943.jpg
https://www.dropbox.com/s/jylli6tzdhz5v38/20130625_175743.jpg

Темата беше редактирана от borislav adov на 12.08.13 23:24.

25.06.13
18:51

Идеално пасва за НВД :) Ще се пробва тези дни.

25.06.13
19:06

Задължително ще се пробва...тъкмо се чудех как да вкарам белтъчина, защото всичко ми омръзна.

супер . Утре ще си направя и аз . Явно изварата играе ролята на тесто :]

25.06.13
20:41

И аз си правя подобна понякога + кашкавал, маслини и още някакъв вид сирене става страхотна.
Твоето е станало по-скоро като пай, но пак изглежда вкусно.
Аз първо правя блата от яйца и извара и го пека докато хване кафяв загар, след това го изваждам и слагам другите неща.

Мнението беше редактирано от Petq Pavlova на 25.06.13 20:44.

25.06.13
21:28

Всеки може да слага каквото му е на сърце.Да вметна , че ако изварата е на маджаров или пършевица, калориите ще са по-малко.С изварата на маджаров калориите ми излизат толкова 1579, въглехидратите 19.6, белтъци 175.7 и мазнини 87г.Смятате си калориите и така, ако сте от стриктните.:)

Експериментирайте и споделяйте. :D
Аз лично я разделих на 8 равни парчета и честно да си кажа си засища доста.Ям по едно през определено време, примерно през 2 часа.

25.06.13
22:04

Кръгчета от чушки също могат да се поставят отгоре,аз лично слагам сирене,с изварата ми идва малко безвкусна после готовата комбинация.
Това си е чист миш-маш на фурна,всичко което му се слага може да се добави на това нещо.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 25.06.13 22:04.

26.06.13
11:13

Чудно (y) (pizza)

http://my.bb-team.org/photos ето я и моята пица

26.06.13
17:27

И аз ще я направя, но ще сложа сирене и кашкавал, вместо извара.

edit: Поне на външен вид, много ми допада вида на консистенцията, както се вижда от втората снимка. Първо засипваш със сместа от яйца/извара печеш и след това добавяш другите неща или всичко заедно се пече от начало?

Мнението беше редактирано от perseverance на 26.06.13 17:32.

26.06.13
18:45

казано от perseverance на 26.06.13, 17:27:

И аз ще я направя, но ще сложа сирене и кашкавал, вместо извара.

edit: Поне на външен вид, много ми допада вида на консистенцията, както се вижда от втората снимка. Първо засипваш със сместа от яйца/извара печеш и след това добавяш другите неща или всичко заедно се пече от начало?

при снимката в началото на темата е сипано всичко преди да се сложи да се пече.
Сега съм сложил още една пица.
15 яйца
550г извара олимпус
400г домати от шише- повече сложих нарочно
ще сложа и 200 г варено сладка царевица, но след като постегне малко при печеното, за до остане отгоре.

Снимка ще дам после.  http://db.tt/5h0FXSGb

Пицата стана вкусна, но малко водна заради многото домати.Утре ще сложа домати , като стегне малко сместа в печката.Доматите обаче ще са пресни и нарязани на колелца.

Мнението беше редактирано от borislav adov на 26.06.13 21:26.

27.06.13
13:30

14 яйца
500гр. извара
100гр. свинско филе
Домати от консерва
Шарена сол
Зехтин
35м. на вентилатор и 200градуса

Стана изненадващо добра !!! (handshake)

Мнението беше редактирано от BGcmex на 27.06.13 13:30.

28.06.13
12:30

казано от BGcmex на 27.06.13, 13:30:

14 яйца
500гр. извара
100гр. свинско филе
Домати от консерва
Шарена сол
Зехтин
35м. на вентилатор и 200градуса

Стана изненадващо добра !!! (handshake)

Само бих те посъветвала следващия път да замениш зехтина с масло.

28.06.13
12:32

казано от perseverance на 26.06.13, 17:27:

И аз ще я направя, но ще сложа сирене и кашкавал, вместо извара.

Ако ще я правиш блат с извара ще стане по-добре, но ако ще е като пай по скоро няма значение.

29.06.13
17:16

Много добра идея за пица наистина.. два пъти я правя и двата пъти добавям по нещо и всеки път става перфектна. Днес добавих 50 грама сусам отгоре - уникално вкусно стана. Ако имате някакви други идеи за подобни протеинови бомби споделете и тях :)

Поздрави.

30.06.13
18:37

Днес добавих малко и овесени ядки.
11 яйца
400г извара
40-50г овесени ядки
50г сухо мляко
Сложих я малко да се запече и сложих:
нарязан домат и чушка на колелца
100 гр настъргано сирене.

Пицата понабухна малко от овесените ядки :)
kcal 1944
carbs 50
protein 163
fats 127

Мнението беше редактирано от borislav adov на 30.06.13 21:32.

Аз между другото мислех да ти предлагам да я “ъпгрейднем” с малко овесени ядки, защото си правя такива омлети понякога, яйца, извара, овесени ядки и като се позапече, ядките също придават един много хубав аромат, но ето че ме изпревари. :D Иначе рецептата е отлична, вече си направих веднъж, лошото е, че бързо се яде. :D

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 30.06.13 18:49.

30.06.13
21:44

Преди малко хапнах и пицата беше станала отлична. С овеса все едно си ям хляб.

Снимка
http://db.tt/pCZ9wJCE

01.07.13
14:35

казано от borislav adov на 30.06.13, 21:44:

Преди малко хапнах и пицата беше станала отлична. С овеса все едно си ям хляб.

Снимка
http://db.tt/pCZ9wJCE

Може да пробвш и маслини отгоре,тогава ще си е вече истинска пица.

01.07.13
15:08

Днес сложих малко маслини и лук нарязан на колелца и стана супер.
Тази седмица може да потърся да купя соя на прах.Мисля да пробвам да сложа 100-200г.Гледам, че има соев изолат, който би свършил перфектна работа.Със 100-200г соя количеството протеин би се увеличило доста.Може и друго да направя, да взема един протеин на нутрим про голд 90 и да слагам по 100г от него.Лошото при него е, че е овкусен и ще стана манджа с грозде. :D

01.07.13
15:11

казано от borislav adov на 01.07.13, 15:08:

...Лошото при него е, че е овкусен и ще стана манджа с грозде. :D

Now имат неовкусен, който вероятно може да ти свърши работа.

01.07.13
15:15

Стой далече от соята ;)

01.07.13
16:55

Яйцатга и изварата дават достатъчно протеин,няма смисал от повече.

02.07.13
17:17

Направо ме изумявате с рецептите си !!! Постоянно чета и си забърквам от готините рецепти.

Браво!

Един добър начин да разнообразим храната си !!!

02.07.13
19:39

Страхотна рецепта!Изключително много благодаря за идеята.Получи се мега вкусно.
Моята тъй като беше за едно хранене я направих с:

3 броя яйца
3 с.л фини овесени ядки
~150гр извара
Оставих я да се позапече и прибавих:
половин домат
натрошено сирене
кашкавал и чубрица

Delicious!

02.07.13
19:43

казано от Storm на 01.07.13, 15:11:

казано от borislav adov на 01.07.13, 15:08:

...Лошото при него е, че е овкусен и ще стана манджа с грозде. :D

Now имат неовкусен, който вероятно може да ти свърши работа.

Най-голяма оферта е 5кг разфасовка в бълка (тъкмо неовкусената е по-евтина).

02.07.13
20:25

И аз заредих от бълка, много е доволен и като разфасовка и като количество и като цена. Преди него пих синтракс шейк и има осезаема разлика в стомашното разположение. Бълка не ме подува, не ми става тежко и никакви газове.

02.07.13
20:58

Вече съм пристрастен към протеиновата пица (giggle)

02.07.13
21:15

Страшна е пицата. Малко не прецених, че трябва да я сложа да се запече отдолу както трябва и “блатът” стана леко суров. Сложих шунка и настъгана гауда отгоре с малко маслини. Перфектна!

07.07.13
01:54

Бог ми е свидетел, че опитах! Съгреших, че изхвърлих блата, но слава Богу, плънката ставаше за ядене! :D :D :D

07.07.13
09:11

Някой  пробвал ли е вместо овесени ядки да сложи бадеми или лешници(смляни).
Дали ще се получи отново по твърд блат?

08.07.13
17:05

Моят първи опит не беше много сполучлив. Когато се опитах да я разрежа, се рони много и троши.
9 яйца, 450 гр извара, 100г ядки
Някакви съвети? :D

12.07.13
09:31

bloodysunrise, съвета ми към теб е да увеличиш съотношението яйца/извара в полза на яйцата. Другото е да правиш блата тънък, което пак е важно за да не се рони.

12.07.13
10:28

Т’ва е най-вкусната рецепта в сайта. :D Като се прибера непременно ще си направя и аз. :)

Втория път като си правих , я направих ххл размер . 25 яйца , 800 гр извара , 500 гр пуешко 100 гр кашкавал и 100 гр сирене . Убиец !!

12.07.13
19:50

казано от Павлин Пламенов на 12.07.13, 19:25:

Втория път като си правих , я направих ххл размер . 25 яйца , 800 гр извара , 500 гр пуешко 100 гр кашкавал и 100 гр сирене . Убиец !!

Реално това произвдение върши добра работа,когато ти трябва да си вземеш нещо на работа или навън.
Изглежда прилично и няма да има странни въпроси какво ядеш,а и добро на вкус не смао когато е топло.

А в твоите размери направо си го складирай в хладилника на парчета :)

Мнението беше редактирано от Biad__ на 12.07.13 19:51.

Изглежда супер :) Ще се пробва.

08.02.14
10:14

Много добра идея блата от тесто да се замени с яйца и извара, НО аз обичам да е по-сухичък блата и да усещам повече доматите, маслините, сиренето, чушките и кашкавала отгоре-ще пробвам скоро рецептата, но няма да е зле да кажете при кой вариант става така? С овесени ядки или без, или с друго?
Благодарско на майстора. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1