28.08.13
17:30
Здравейте, пак съм аз!
Извинявам се, че напусках няколко последователни теми, но съм начинаеща и малко информация не ми идва зле. Както някои от вас вече знаят, занимавам се с фитнес и бодибилдинг сериозно от 2 месеца. Главната причина, поради която започнах, е тази, че исках да напълнея и да се оформя. В началото бях 44кг, сега съм точно 50кг. Не взимам никакви хранителни добавки за момента. Разбира се, правя си снимки, за да се следя и искам да ви покажа някои от тях, след което тези от вас, които желаят, да изразят мнение и да дадат някои други съвети. В процес на качване съм и смятам да качвам цялата зима, след което другото лято да чистя. В краката и дупето определено съм качила, не е изключено да съм омазнила малко, но се притеснявам от това, че гърбът, рамената и ръцете все още са ми много слаби и доста трудно качвам там. За гръб правя гребане със щанга и мъртва тяга, за рамената правя военни преси и разгъване с гирички, а за ръце единствено сгъване за бицепс със щанга, понякога и набирания. Забравих да кажа, че съм висока 175.
Благодаря предварително на всички!
Ето и снимките:
http://i.imgur.com/V7pKTNI.jpg - период от началото, преди да започна да тренирам, до 27.07.2013
http://i.imgur.com/XISs4Be.jpg - период от началото, преди да започна да тренирам, досега /28.08.2013/
Темата беше редактирана от Петя на 28.08.13 17:43.
28.08.13
18:41
Каква казваш, че ти е целта покачване на мускулна маса последвано от чистене, или увеличаване размерите на гърба и раменете?
Опиши как се храниш и как тренираш. Бих те посъветвал да използваш някоя от програмите за начинаещи във сайта, и след това да преминеш на някой по-специализиран сплит. Относно тялото ти, личи си че си качила в бедрата и дупето, в гърба също има прогрес, но не е толкова видим колкото при краката, това е нормално.
Освен гребане, мъртва тяга и набирания други какви упражнения правиш?
Целта ми е покачване на мускулна маса, последвано от чистене. В менюто си най-често включвам храни, богати на протеин и въглехидрати. Закусвам със зърнена закуска - амарант, елда и киноа, като ги варя и изяждам 300гр. от нея със сирене, а когато не съм я сварила, си правя 5-6 яйца. С обяда и вечерята си винаги изяждам по една купичка салата - краставици и домати. Вечерята ми често е голямо количество месо, картофи /печени или варени, пак с месо/ , ориз /с пилешки сърца или пиле/, боб или леща. Всеки ден изпивам 2 литра вода, даже се насилвам малко, ама няма начин - водата е важна. А, да, и всеки ден по 100гр. бадеми задължително. Чудех се дали преди лягане да ям извара. Иначе всеки ден тренирам различна мускулна група, но за гръб, рамена и ръце правя само това, което написах по-горе. За гърди правя лег и флайс, за крака и дупе напади, клекове, отскоро вече и преден клек, също и повдигания за прасец, а корем не тренирам за момента.
Ако трябва да съм напълно честна, целта ми е да се доближа максимално до нейното тяло /след години, разбира се/: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/999085_342264289237494_1892694543_n.jpg
Мнението беше редактирано от Петя на 28.08.13 18:58.
28.08.13
19:22
Успех в начинанието :)
28.08.13
20:05
извини съмнението ми, но ми се струва невероятно такова слаботелесно момиче да се набира и то “за бицепс”.
иначе те поздравявам за добрите решения да влезеш в спортна форма и ти желая успех.
добре че си сложила малко месо по себе си, защото първите ти снимки се доближават до анорексична визия и си с доста поднормено тегло.
опиши подробно тренировката си по дни и тежестите, които използваш. не за друго но ми се струваш малко неориентирана-особено в тренировките за горна част на тялото.
Защо пък да съм неориентирана? Не съм си измислила тренировките сама, разбира се, приятелят ми ми помага доста. Набирам се като приятелят ми ми помага като ми държи краката, защото сама не мога. Все пак трябва да започна от някъде. Казах за тренировките - относно тежестите, мъртва тяга правя с 30, гребане с 25, раменна с 20. Знам за ‘’анорексичната визия’’ , както казах - затова започнах да тренирам, не е нужно да ми го повтаряте.
Мнението беше редактирано от Петя на 28.08.13 20:11.
28.08.13
20:37
Виждам, че има прогрес, което показва, че си се заела сериозно. Преди лягане може да ядеш мляко с извара, тъй като бавните въглехидрати ще ти осигурят енергия вечерта. Другото е, че самите тренировки ми се струват малко разбъркани. Вземк програма за начинаещи момичета, има в сайта. Другото времето ще си го покаже.
Поздрави и успех!
Понеделник - гърди
Вторник - гръб
Сряда - рамо
Четвъртък - крака
Петък - ръце
Събота - крака
Неделя - почивка
28.08.13
20:53
Според мен трябва да редуцирате броя на тренировките, така че да има два дни почивка
Не случайно всеки ден е различна мускулна група, така всяка от тях почива по цяла седмица, единствено краката са ми по-натоварени.
28.08.13
21:34
Не е точно така . Никога не можеш да “пратиш на почивка” дадена мускулна група, когато тренираш друга.
28.08.13
21:34
Поздравления за прогреса. На първо място искам да ти препоръчам една много хубава добавка към тренировките - търпение. Ако успееш да поддържаш дори частица от този прогрес в следващите месеци - промяната ще е много голяма. Имай предвид, че почти никога проблема не е качването или свалянето на килограми, а задържането на прогреса.
Искам да ти обърна внимание върху резултатите, които имаш. Гърба ти може да не е станал по-широк, но между лопатките ти има повече месо. Ръцете ти също изглеждат една идея по-големи, въпреки че от така направените снимки е трудно да се каже.
казано от Петя Георгиева на 28.08.13, 18:58:
Ако трябва да съм напълно честна, целта ми е да се доближа максимално до нейното тяло /след години, разбира се/: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/999085_342264289237494_1892694543_n.jpg
Започни да събираш за операция на бюста от сега. :(
казано от Петя Георгиева на 28.08.13, 20:56:
Не случайно всеки ден е различна мускулна група, така всяка от тях почива по цяла седмица, единствено краката са ми по-натоварени.
Една седмица почивка не е ползотворно за един начинаещ. Предполагам, че ако тренираш всяка група 2 пъти седмично, прогреса ти ще бъде по-добър. Разбира се, ти можеш да ме опровергаеш като го направиш така и не получиш желания резултат, въпреки че да налучкваме за бъдещето е опасно нещо.
Изобщо не ми звучи неориентирана авторката на темата.Даже напротив,личи си ,че някой и помага,иначе нямаше да прави тяга,гребане,набирания и клекове.Като избор упражненията са точно такива каквито трябва.Но бих казал,че това разпределение по мускулни групи не е много подходящо за нейния случай.Съвета ми е да тренира през ден цяло тяло,а не сплит с по една мускулна група на ден.
Иначе добър прогрес имаш за такъв кратък период от време.Пожелавам ти да се запази темпото на прогресиране и да постигнеш още по-добри резултати.
Благодаря! Искам само да отбележа, че не целя разширяване в гърба, а по-скоро само леко релеф и маса. За бюста ми е ясно и операцията е планирана. :D Иначе благодаря на всички, не смятам себе си за неориентирана, съветвам се с доста опитни хора и мисля, че съм на прав път. :)
29.08.13
17:26
Ако трябва да съм напълно честен, смятам че малко мъже бих предпочели да изглеждаш като нея . . .
Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 29.08.13 17:27.
Набиранията от понякога трябва да си станат винаги,нали искаш плътност в гърба и разбира се,не се ограничавай с един вид хват.
Мнението беше редактирано от ddd на 29.08.13 20:01.
29.08.13
20:26
Хохо,засичала съм снимките ти във фейсбук страницата Fitness 4 ladies и се чудих първоначално от къде са ми познати.Много голям напредък,поздравления.Продължавай в същия дух!Ще следя дневника с интерес! :p
29.08.13
20:58
казано от Miro Gi4ev на 29.08.13, 17:26:
Ако трябва да съм напълно честен, смятам че малко мъже бих предпочели да изглеждаш като нея . . .
Мацката е брутална, nuff said!
Много благодаря. Миро, аз го правя за себе си, не за мъжете. Важното е, че на мен това тяло ми харесва и това са ми идеалите и мерките за една истинска жена. Отново благодаря!
01.09.13
19:21
Здравей, Петя. Качването на маса при жените е трудна работа. Как искаш да качиш масата? С мускули? А как ще ги направиш? Единствения безопасен начин е с трибулус, но тестостерона ще ти се качи, ще се наруши баланса между тестостерона и естрогена. Страничните ефекти на покачването на тестостерона е окосмяването. Няма да ти хареса, нали? Освен това си висока и имаш бърз метаболизъм и трудно качваш маса. Не забравяй, че колкото по -релефен е един мускул, толкова по-голям изглежда. Забрави за масата.
ЯсенЕ, трибулуса не покачва тестостерона при жените. Трибулуса балансира женските полови хормони, НЕ води до допълнително окосмяване.
Мускула не изглежда по-обемен в следствие на релефа. Що за съвети даваш?
казано от Ясен Янков на 01.09.13, 19:21:
Здравей, Петя. Качването на маса при жените е трудна работа. Как искаш да качиш масата? С мускули? А как ще ги направиш? Единствения безопасен начин е с трибулус, но тестостерона ще ти се качи, ще се наруши баланса между тестостерона и естрогена. Страничните ефекти на покачването на тестостерона е окосмяването. Няма да ти хареса, нали? Освен това си висока и имаш бърз метаболизъм и трудно качваш маса. Не забравяй, че колкото по -релефен е един мускул, толкова по-голям изглежда. Забрави за масата.
Абе ти да не си пиян?
01.09.13
20:15
казано от Маргарита Манева на 01.09.13, 19:26:
ЯсенЕ, трибулуса не покачва тестостерона при жените.
Че трибулуса покачва ли въобще на някой тестостерона?
казано от Цветан Василев на 01.09.13, 20:15:
казано от Маргарита Манева на 01.09.13, 19:26:
ЯсенЕ, трибулуса не покачва тестостерона при жените.
Че трибулуса покачва ли въобще на някой тестостерона?
Покачва пласебото яко...и джоба на продавачите на тестостеронови буустери, така наречените:)
Трибулуса действа балансиращо на половите хормони и при жените, и при мъжете, а това че някои очакват магически ефект е техен проблем.
Според мен, ако тестостерона (при мъжете) не е под нормата, няма смисъл от трибулус, ако пък е в норма, то трибулуса няма да навреди, но няма да подейства като бустер.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.09.13 20:23.
02.09.13
02:12
Ааа май за пореден път, ще се убедя, че трибулуса е тъпа добавка за здрави хора на 18 години...
25.09.13
13:18
казано от Владислав Андонов на 02.09.13, 02:12:
Ааа май за пореден път, ще се убедя, че трибулуса е тъпа добавка за здрави хора на 18 години...
Е добро утро : ) На 18, ако всичко ти е наред, тестостерона ти е в стихията си...
казано от Петя Георгиева на 28.08.13, 20:44:
Понеделник - гърди
Вторник - гръб
Сряда - рамо
Четвъртък - крака
Петък - ръце
Събота - крака
Неделя - почивка
аз не разбирам много за това чета и се уча и мога да кажа че съм научил доста,но човек се учи докато е жив.Според мен е по-добре да разместиш рамото с крака примерно защото като тренираш груб и гърди също го натоварваш и после имаш директна тренировка.Поразпитай да видиш други какво ще кажат ;) иначе успех и вярно почни да събираш за операция на бюста :D :)
14.12.13
23:49
Да, много разбирачи и от двата пола. Нямам думи. Който е убеден/а, че трибулуса е тъпа добавка, да взима по 3-4 грама на ден в продължение на месец и пак ще си говорим. Ето, аз редовно взимам трибулус и предизвиквам всички младежи да заповядат в някоя зала и да си премерим силите. Имайте в предвид, че съм на 45 години, вегетарианец и съм около 75кг. Ще направим филм от предизвикателството и ще го качим тук. Много ми е смешно, когато разни девойки по на 20 години, гледали едно предаване по телевизията, прочели две статии и с огромен пет месечен опит в залата дават мнения и препоръки.Моля, всички критикуващи ме юнаци да публикуват резултатите си или поне снимките си. Да ги видим как изглеждат и какво вдигат. Фитнес ентусиасти и лекоатлети, бъдете така любезни, минете от думи на дела.
Ето с какви тежести работи един почитател на трибулуса: лежанка с дъмбели под наклон, главата нагоре: спокойно осмица с 50кг. Гръб - набиране - стигал съм до шестица със 60кг тежест на кръста, но много болят раменете. рамене: прав с два 62,5кг дъмбели разтваряна настрани. трицепс: бутане надолу на скрипец: всички плочки и колкото мога да закача дъмбели и дискове. бицепс: седнал с два дъмбела осмица на 45кг, клек - стигал съм до шестица на 160кг, вече не клякам, а само скачам със щанга - до 150кг. Винаги използвам фитили и магнезии и ме пазят - трябва да има физически контакт, тогава се минава на подсъзнателно ниво, където няма страх и се освобождава много енергия. човек си втълпява, че този, който го пази вдига вместо него. Бъдете здрави и дерзайте. Стойте далеч от стероидите, хормона на растежа и обезводнителите. За малко да забравя - не пия алкохол. До нови срещи.
Мнението беше редактирано от Ясен Янков на 14.12.13 23:51.
Ясене, във втора тема вече го четем това. Разбрахме те, че си много як и че си вегетарианец. Спри се вече.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.12.13 23:53.
14.12.13
23:57
Не не, Петко, остави го, много интригуващ стил има човека. :D
казано от Ясен Янков на 14.12.13, 23:49:
...рамене: прав с два 62,5кг дъмбели разтваряна настрани.
Eто това можеш ли да пуснеш един клип как го правиш, че даже и по Strongest Man не вярвам да се намери някой да ползва такава тежест. :D
15.12.13
00:30
казано от Ясен Янков на 14.12.13, 23:49:
Да, много разбирачи и от двата пола. Нямам думи. Който е убеден/а, че трибулуса е тъпа добавка, да взима по 3-4 грама на ден в продължение на месец и пак ще си говорим. Ето, аз редовно взимам трибулус и предизвиквам всички младежи да заповядат в някоя зала и да си премерим силите. Имайте в предвид, че съм на 45 години, вегетарианец и съм около 75кг. Ще направим филм от предизвикателството и ще го качим тук. Много ми е смешно, когато разни девойки по на 20 години, гледали едно предаване по телевизията, прочели две статии и с огромен пет месечен опит в залата дават мнения и препоръки.Моля, всички критикуващи ме юнаци да публикуват резултатите си или поне снимките си. Да ги видим как изглеждат и какво вдигат. Фитнес ентусиасти и лекоатлети, бъдете така любезни, минете от думи на дела.
Ето с какви тежести работи един почитател на трибулуса: лежанка с дъмбели под наклон, главата нагоре: спокойно осмица с 50кг. Гръб - набиране - стигал съм до шестица със 60кг тежест на кръста, но много болят раменете. рамене: прав с два 62,5кг дъмбели разтваряна настрани. трицепс: бутане надолу на скрипец: всички плочки и колкото мога да закача дъмбели и дискове. бицепс: седнал с два дъмбела осмица на 45кг, клек - стигал съм до шестица на 160кг, вече не клякам, а само скачам със щанга - до 150кг. Винаги използвам фитили и магнезии и ме пазят - трябва да има физически контакт, тогава се минава на подсъзнателно ниво, където няма страх и се освобождава много енергия. човек си втълпява, че този, който го пази вдига вместо него. Бъдете здрави и дерзайте. Стойте далеч от стероидите, хормона на растежа и обезводнителите. За малко да забравя - не пия алкохол. До нови срещи.
Скачането със 150кг. е лесна работа, ако имаш някакъв предишен опит в спорт, който предполага такова упражнение.
Но, разтварянето смазва:)
15.12.13
00:52
Зъл, зъл... :)
ае що няма една тема “мечтите като самореклама”...
Ясене, ти правиш ли разлика между 45 и 18 годишни ?
Май си забравил какво е да имаш 100 спонтанни ерекции на ден, да се възбуждаш от част от женски силует видян на 50 метра и да хвърляш мат’рял с изстрел на 2-3 метра...къде трибулус на 18 години, с какъв смисъл и идея ???
15.12.13
01:00
казано от James Hinks на 15.12.13, 00:52:
Зъл, зъл... :)
ае що няма една тема “мечтите като самореклама”...
Ясене, ти правиш ли разлика между 45 и 18 годишни ?
Май си забравил какво е да имаш 100 спонтанни ерекции на ден, да се възбуждаш от част от женски силует видян на 50 метра и да хвърляш мат’рял с изстрел на 2-3 метра...къде трибулус на 18 години, с какъв смисъл и идея ???
Това няма абсолютно никакво значение за вегетарианците със скок със 150 кила! Имам чувството, че този е доста добър troller :D
Вие па кво толкова се чудите,2013 година сме..кой не разтваря с 2 дъмбела по 62,5кг встрани ве :@ :D