Две упражнения за корем, кои?

24.11.13
20:30

Кои 2 упражнения бихте избрали да правите, за да заздравите коремния пояс? Трябва да могат да се правят със свободна тежест,  лост, или пружина. С една дума да не се правят на някаква машина, защото не разполагам. Максимум 3 упражнения, за да не се налага да отделям отделен ден за корем, а да ги вмъкна сред другите.

Темата беше редактирана от Gledam Tupo на 24.11.13 20:31.

Аз правя - коремна преса с тежест и вдигане на крака от вис.... това е :)

24.11.13
21:14

Гласувам за клек и тяга - определено ще ти заздравят коремния пояс.

24.11.13
21:40

Ако умееш да правиш “Dragon flag”, за мен това е царя на корема ;)  Ренегатско и предна везна като #2.

24.11.13
23:15

казано от Янислав Вълков на 24.11.13, 20:40:

Аз правя - коремна преса с тежест и вдигане на крака от вис.... това е :)

+наклони в страни за странична преса
+евентуално някоя разновидност на коремните преси

24.11.13
23:44

И аз ги правя тези 3-те. Имам въпрос наклона в страни с дъмбел ли го правиш или на такав уред за екстензийте?

Мнението беше редактирано от krNbarca на 24.11.13 23:44.

24.11.13
23:49

В момента правя наклони в страни, коремни преси, разгъване с ролер /онова колело дето се хваща с ръцете/ и това http://www.bb-team.org/exercise/3520_izvivaniya-tuistove-s-t-lost , и мисля да оставя извиванията с Т-лост и може би коремните преси? При упражнението с ролера не се съкращават мускулите на корема, а усукванията мисля покриват наклона в страни?

Планк и вакуумки :)

Аз бих се спрял на следните упражнения:
- предна и странична опора (front & side plank)
- повдигания на краката от вис (toes-to-bar)
- извивания с Т-лост (full contact twists)
Ще има голяма полза, ако имаш швейцарска топка и се включат упражнения, изискващи силна стабилизация от коремната мускулатура (ренегадско гребане, лицеви опори върху дъмбели и подобни).

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.13 09:41.

25.11.13
11:35

Благодаря за отговорите. Аз не съм тежък и нямам особен проблем с упражненията без тежест, но най куц се оказах на ренегадското гребане и краката върху швейцарска топка /най-накрая да и’ открия приложение/. Тоя тип упражнения с усложнения имам чувството, че са по-скоро трикови и се търси техниката, баланса. Иначе ми харесва, че се вързват лесно и с другите упражнения. Да се хвърлям ли на тях?
Тяга си правя, а за крака само подскоци и напади.

Швейцарската топка е страхотно допълнение. Използването й подобрява баланса и контрола, активираш много повече мускулатура в упражненията. С нея можеш да правиш предна опора (на длани), лицеви опори (краката върху топката), обратни набирания (краката върху топката, може и ръцете върху столове), глутеус-мост и т.н. Ренегадско гребане с крака върху топката е сериозно предизвикателство наистина! :) Браво! Дай основен приоритет върху техниката и след не много време ще усетиш, че напредъкът при тези упражнения ще се отрази добре и на всичко останало, което правиш във фитнеса. :)

Категоричен съм, че ползването на швейцарска топка е само в твоя полза.
Хвърляй се на тези упражнения смело! :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.13 11:49.

25.11.13
12:11

Слушам и изпълнявам.

Поздрави!

25.11.13
20:53

Доказано е, че от много корем се прегърбвате и ви изпъкват гъзовете. Също коремните издават корема, а не го прибират. Упражнения за корем - НИКОГА (освен вакумки). МЪРТВАТА и КЛЕКА както споделиха по-горе натоварват прекрасно корема. Също бях чел, че според Vince Gironda коремните упражнения стресират някакви нерви и ви спира мускулния растеж. Много ми е смешно как има хора, които отделят 40 минути за корем 3-4 пъти на седмица. По-добре една хубава тяга един път в седмицата... Поне това си е личното ми мнение :)

25.11.13
21:28

Ммм искам да си направя торса, коремния пояс, или както му се вика, железен. Да нямам проблем с кръст. Болял ме е, стегнах го, повече не искам да ми прави проблеми. Не мисля, че клека и тягата са достатъчни, защото тия упражнения натоварват различно, пък и участват и рамена и един куп други мускули /извиванията с лост например/.

Не ми се вярва да се изгърби човек от упражнения за корем, даже би трябвало той да поеме част от товара и да помага на кръста.

казано от Масурски на 25.11.13, 20:53:

Доказано е, че от много корем се прегърбвате и ви изпъкват гъзовете. Също коремните издават корема, а не го прибират. Упражнения за корем - НИКОГА (освен вакумки).

Моля те, насочи ни към материали, които доказват това твърдение. Благодаря.

По-добре една хубава тяга един път в седмицата... Поне това си е личното ми мнение :)

Това мнение на база какъв опит го даваш?
Експериментирал си с 3-4 различни комбинации за корем и си стигнал до този извод?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.11.13 21:45.

26.11.13
13:33

Споменатият вече “dragon flag” и вдигане на краката от вис. Правя първото упражнение 2 пъти в седмицата, 2 серии по 3-4 повторения и коремът ми гръмва.

26.11.13
18:06

казано от Кольо Пияндето на 25.11.13, 21:40:

Доказано е, че от много корем се прегърбвате и ви изпъкват гъзовете. Също коремните издават корема, а не го прибират. Упражнения за корем - НИКОГА (освен вакумки).

Моля те, насочи ни към материали, които доказват това твърдение. Благодаря.

По-добре една хубава тяга един път в седмицата... Поне това си е личното ми мнение :)

Това мнение на база какъв опит го даваш?
Експериментирал си с 3-4 различни комбинации за корем и си стигнал до този извод?

http://www.youtube.com/watch?v=8Zq_nM5H3bk
btw тва за Gironda не мога да намеря точната статия в bodybuilding.com, за да я предоставя. В по-горното мисля ги има засегнатите от мен неща. А за мен смятам, че коремните мускули се напрягат достатъчно с придържане и балансиране и че не им трябва друга тренировка. Също от набирания, военни преси, лежанка. Правил съм коремни комбинации ДА! Нищо не ми действа така добре както мъртвата за корема..

Мнението беше редактирано от Масурски на 26.11.13 19:36.

казано от Масурски на 26.11.13, 18:06:

А за мен смятам, че коремните мускули се напрягат достатъчно с придържане и балансиране и че не им трябва друга тренировка.

Нека разграничим crunch от нещата, които споменаваме тук.

Нима упражненията с помощта на швейцарска топка не са придържане и балансиране?
А ренегадското гребане и неговите варианти? А предната и страничната опора?

Това, че за теб тягата и клека са достатъчно натоварване на корема, съвсем не значи, че това е достатъчно за всички и за всичко.
Коремната мускулатура изпълнява твърде разнообразна функция при стабилизиране на торса и асистира при прекалено много движения, за да се твърди, че клек и тяга са достатъчни за нейната добра кондиция. Имам въпросче - когато клякаш или дърпаш тяга слагаш ли щипки (ограничители) на лоста, за да не се изхлузват дисковете?

27.11.13
10:00

Ако от тягата ти се товари пресата, това просто значи че пресата ти е слаба, а не че тягата е достатъчна.
То и от лежанката се натоварват раменете и трицепса, ама ги тренираме допълнително, нали?

27.11.13
10:46

казано от `~1! на 24.11.13, 21:14:

Гласувам за клек и тяга - определено ще ти заздравят коремния пояс.

Абе дееба и мантрите му! Нормален ли си, бе, с тия тяга и клек за преса, бе момче? Айде стига сте ръсили глупости по темите, бе. Ако не тренираш отделно корема само въпрос на време е да се събудиш от транса си с херния. Ако това искаш - ок, но не въвличай с тия простотии и с ‘’компетентността’’ си и други палячовци. И интересно е как поддържаш едно мнение и като излезе някой като Петко с друго от твоето мнение и ти го подкрепяш?! Ти да не си нещо като двулика лопата или какво? Ако това е няакъв начин да се учиш по метода проба-грешка, много е тъп и опасен. Има и други начини да го правиш този метод. оф имаше и друго ама го изтрих.....

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 27.11.13 10:50.

27.11.13
17:44

На мен любимите са ми “молитва” и вдигане на крака от вис

15.12.13
12:54

Вдигане на краката от вис и всякакви видове планкове. За тези се сещам, а и правя най-често тях.

15.12.13
13:02

Аз лично винаги правя повдигане на краката и римско столче в супер-серия(отказ).
По-горе където казаха,че от коремните преси се издува корема,не мисля че е вярно.
Успехи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1