16.12.13
14:55
Търся модел около 150-200 лв. Гледах вариантите на Адидас и Найк, но май нито ги има в България, нито ми се дават 400 лв. Видях, че има тема за щангетки “Стефан Ботев”, но мога да отделя малко повече от цената им. Въпросът е има ли алтернативи освен тях?
Аз вдигам с Адидас и май с поръчката е излязъл 125-130лв.
http://www.eastbay.com/product/model:167265/sku:46532/adidas-powerlift-trainer-mens/grey/black/?cm=GLOBAL SEARCH: KEYWORD SEARCH
ба, аз тънко съм минал...
Мнението беше редактирано от slavko на 16.12.13 15:03.
16.12.13
15:17
Април месец тази година си взех на Стефан Ботев за 50 лева от продавалника. Не са ми мръднали оттогава. Не съм тренирал с други за да кажа разликите, но съм почти сигурен, че са си голямо дърво. Въпреки това не са мръднали.
16.12.13
15:39
Slavko, аз говорех за топ моделите им:
http://www.adidas.com/us/product/training-adipower-weightlifting-shoes/DA847?cid=V24382&breadcrumb=u2Z1z11zrfZ1z12qozZ1z13071Z1z13nzz
http://www.roguefitness.com/nike-romaleos-2.php
Като се разтърсих видях, че твоите са бюджетният им вариант. Изглеждат много добре, ти доволен ли си от тях? Продават ли се в България, не ми се иска да поръчвам от нета - ако ще давам толкова пари искам първо да ги пробвам - нося 45-46 номер и не ми се рискува да не са ми удобни.
Да бе тигре, заеби ги тия фенси щангети. А и за какво са ти такива напудрени. Важното е да ти вършат работа.
Тези бюджетните лепят направо, все едно си роден с тях.
Вик също има такива и е много доволен. Тока им е малко по-нисък, но на мен ми е супер удобно така.
А и пак ти казвам, ако щеш и с Ромалеоса да си ги татуираш на челото, файда никаква ако ставаш 80 и изхвърляш 60:)
Тъпото, че е както при шпайковете...трябва да ги обуеш за да видиш дали ще ти паснат. Аз имах късмет, че тия дето се продаваха бяха 44,5-точно моя номер, момчето беше от София и успях да ги пробвам, преди да ги купя.
Мнението беше редактирано от slavko на 16.12.13 16:56.
16.12.13
16:56
казано от slavko на 16.12.13, 15:00:
http://www.eastbay.com/product/model:167265/sku:46532/adidas-powerlift-trainer-mens/grey/black/?cm=GLOBAL SEARCH: KEYWORD SEARCHба, аз тънко съм минал...
От тук ще поръчвам и аз май. Дано да е тънка доставката, че иначе от Rogue доставката е колкото щангетките... Иначе ако се завъртя при щангистите от Славия, дали няма да изпадне някоя оферта, че и аз си търся...
казано от Севастократор Стрез на 16.12.13, 16:56:
казано от slavko на 16.12.13, 15:00:
http://www.eastbay.com/product/model:167265/sku:46532/adidas-powerlift-trainer-mens/grey/black/?cm=GLOBAL SEARCH: KEYWORD SEARCHба, аз тънко съм минал...
От тук ще поръчвам и аз май. Дано да е тънка доставката, че иначе от Rogue доставката е колкото щангетките... Иначе ако се завъртя при щангистите от Славия, дали няма да изпадне някоя оферта, че и аз си търся...
Преди малко им писах и ми казаха, че стойността на доставката е 28% от стойността на поръчката, но минимум 39,99 долара.
16.12.13
17:52
казано от slavko на 16.12.13, 16:51:
Да бе тигре, заеби ги тия фенси щангети. А и за какво са ти такива напудрени. Важното е да ти вършат работа.
Тези бюджетните лепят направо, все едно си роден с тях.
Вик също има такива и е много доволен. Тока им е малко по-нисък, но на мен ми е супер удобно така.
Ясно е това за вдигането :). Не съм се насочил изобщо към скъпите, просто не знаех, че има по-долен клас щангетки на Адидас. Еми явно ще се стреля в тъмното с размера и ще се поръчват тези. Твойте са 44.5, попринцип този номер ли носиш на обикновени маратонки? Допълнително изгледах няколко ревюта за модела и няма лоши мнения - мерси за инфото.
Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 16.12.13 17:54.
По груби сметки стойността им излиза към 250 лв. (малко по-малко), което надхвърля бюджета.
16.12.13
18:00
Един вид от този сайт не може да ги купиш и да платиш 40$ доставка, така ли?
Някой може ли да ми каже дали разликата е толкова голяма в сравнение с нормални нормални маратонки? Аз имам едни на найк и съм доволен от тях и подметката им е хубава.
16.12.13
18:03
казано от Борето на 16.12.13, 18:01:
Някой може ли да ми каже дали разликата е толкова голяма в сравнение с нормални нормални маратонки? Аз имам едни на найк и съм доволен от тях и подметката им е хубава.
казано от Yakovliev Y. на 16.12.13, 18:00:
Aми може, но като платиш ДДС-то, стават към 250 лв. Сега погледнах в e-bay. Там пак са по толкова, но поне може да се уговориш да им сложат цена от 10-12 долара и да не плащаш ДДС-то.
Мнението беше редактирано от Петър на 16.12.13 18:04.
Аз съм доволна от Стефан Ботев,за 100лв си ги взех нови.Моя модел не е с възможно най-високата пета,но пак са ми удобни. Обувката е здрава и стабилна и не е мръднала изобщо. Като визия обаче не са нищо особено :D Редовно ме питат що тренирам с на баба обувките (dull)
16.12.13
18:06
казано от Петър на 16.12.13, 18:03:
казано от Yakovliev Y. на 16.12.13, 18:00:
Aми може, но като платиш ДДС-то, стават към 250 лв. Сега погледнах в e-bay. Там пак са по толкова, но поне може да се уговориш да им сложат цена от 10-12 долара и да не плащаш ДДС-то.
Забравих за подлото ДДС. :(
17.12.13
10:59
Аз пък се чудя каква е тая мания щангети та щангети...Вдигане на тежести ли тренирате ?
казано от James Hinks на 17.12.13, 10:59:
Аз пък се чудя каква е тая мания щангети та щангети...Вдигане на тежести ли тренирате ?
E, дават си стабилност при клек. За друго аз лично не съм усещал нужда. :)
17.12.13
11:06
Голям праз :)
Една подложка върши същата работа. А да не говорим, че с малко акъл и търпение всеки може да кляка стабилно и бос ако ще ;)
Тва е като с колана на клека и тягата - давал стабилност на пояса...
казано от James Hinks на 17.12.13, 11:06:
Голям праз :)
Една подложка върши същата работа. А да не говорим, че с малко акъл и търпение всеки може да кляка стабилно и бос ако ще ;)
Тва е като с колана на клека и тягата - давал стабилност на пояса...
:D Бос още не съм пробвал да клякам, но аз сега съм на “следващото ниво” по трудност вече - клякам с едни стари маратонки с криви, меки подметки, които крият изненади като в “Милион и едно желания” (за който си го спомня). :D
Спирам, че оспамих и тая тема. :)
Защо тогава трибойците ползват колан и щангети или за нуждите на обикновения трениращ, не са нужни?
17.12.13
11:13
Пешко, върпос и отговор на въпроса в едно изречение имаш ;)
казано от Петър на 17.12.13, 11:12:
Защо тогава трибойците ползват колан и щангети или за нуждите на обикновения трениращ, не са нужни?
Трибойците ползват колан по същата причина, поради която фланелка, трико, бинтове - за да може чрез компресия да изцедят още малко - 100 грама, килограм. В общия случай за обикновения трениращ това е вредно, а не полезно. Почти същото важи и за щангетките, макар и не с такава сила според мен.
17.12.13
11:29
казано от Петър на 17.12.13, 11:12:
Защото се състезават..
И килограм да даде колана ще е от полза.. и 1 см по-високо да те вдигнат щангетките при клека - пак е от ползва - можеш да клекнеш с малко повече- така че, всичко опира до целите там.
Иначе по темата -
1.Стефан Ботев ако се намерят - не са лоши, сравнително стабилни са - аз съм ползвал такива - доволен съм.
2.Ако има кой да ги донесе от САЩ - любителския модел на адидас е много добър като съотношение цена/качество -
ако няма кой да донесе от САЩ - варианта е през
3.английския или немския ebay /по-добре английския, че има доста куриери, които имат английски адрес и возят до бг на твърда цена на килограм/ -варианти много - могат да се намерят както скъпите и евтините модели на адидас, така и найк, Do-Win, “лъвчета” на strenghtshop, дори и “кросфитърки” на Reebok;
ако човек е по-търпелив и изчака малко повече, изпадат от време на време разни намаления за нови “остарели” модели, които стигат до 30 тина %; примерно аз лично съм виждал и взимал обикновенния адидас /който е около 80-90 паунда / да се продава на 62-63 - уви обикновенно избора на номера е ограничен;
отделно има потребители, които продават “почти” нови модели на търг, които понякога излизат “почти” без пари; като цяло нещата опират до там колко силно искаш да си вземеш и колко пари ти се дават;
тази тема ме подсеща, че бях обещал нещо на един човек - да му кажа, че не съм го забравил - просто нещата удариха няколко пъти на камък, но се надявам скоро да го зарадвам.
Поздрави!
Петър
казано от Boby_ на 17.12.13, 11:10:
клякам с едни стари маратонки с криви, меки подметки, които крият изненади като в “Милион и едно желания” (за който си го спомня). :D
Ти ако видиш аз с кво тренирам, ще паднеш :D - едни супер скъсани на петите кецове. Човек като ги види, ще рече, че съм най-изпадналия тип :D. Ма пък са ми супер удобни и не искам да ги хвърлям (а от няколко месеца трябва).
Колкото до темата - без да обиждам никого - това с щангетките за обикновен “фитнесджия” ми се струва излишно. Дори един вид глезотия, ако щеш... Също като 5 пръстовите вибрамки...
Мнението беше редактирано от Петър на 17.12.13 11:39.
Мислят си, че щангетката вдига щангата.
Оня ден една позната се сдоби с нов Ромалеос, да са и честити, не тренира вдигане на тежести целенасочено като мен, но пък я кефи и си ходи 2-3 пъти в седмицата на тренировки при Здравко.
Е, аз пари за Ромалеос нямам ( а и не искам, защото подметката ми е доста подозрителна, след като съм свикнала да усещам дървото под крака си :D ), няма и кой да ми подари, но пък си бях забравила щангетките на една тренировка в Казанлък и с маратонките си тласнах 90 кила и кляках със 120 на гърди ;)
17.12.13
11:40
Имам Найк Ромалоес 2 черни, нови, 46 номер. Ако искаш да измислим цена и са ти по номера - лично.
17.12.13
11:42
казано от Наталья Заболотная на 17.12.13, 11:40:
Оня ден една позната се сдоби с нов Ромалеос, да са и честити, не тренира вдигане на тежести целенасочено като мен, но пък я кефи и си ходи 2-3 пъти в седмицата на тренировки при Здравко.Е, аз пари за Ромалеос нямам ( а и не искам, защото подметката ми е доста подозрителна, след като съм свикнала да усещам дървото под крака си :D ), няма и кой да ми подари, но пък си бях забравила щангетките на една тренировка в Казанлък и с маратонките си тласнах 90 кила и кляках със 120 на гърди ;)
Подметката на Ромалеоса е толко твърда, че си няма връзка. Не случайно Хуй дига с тях... Обувките са адски добри и 10000 пъти по-добри от Адипауъра...
Ето едни дето са ти в бюджета и няма да плащаш ДДС или мито http://www.ebay.co.uk/itm/DO-WIN-WEIGHTLIFTING-SHOES-GEWICHTHEBEN-SCHUHE-/151015793730?pt=UK_Sporting_Goods_Athletic_Shoes_ET&var;=&hash=item23293e2442. Само не знам до колко са хубави. С доставката са към 160 лв.
казано от Grey Knight на 17.12.13, 11:42:
казано от Наталья Заболотная на 17.12.13, 11:40:
Оня ден една позната се сдоби с нов Ромалеос, да са и честити, не тренира вдигане на тежести целенасочено като мен, но пък я кефи и си ходи 2-3 пъти в седмицата на тренировки при Здравко.Е, аз пари за Ромалеос нямам ( а и не искам, защото подметката ми е доста подозрителна, след като съм свикнала да усещам дървото под крака си :D ), няма и кой да ми подари, но пък си бях забравила щангетките на една тренировка в Казанлък и с маратонките си тласнах 90 кила и кляках със 120 на гърди ;)
Подметката на Ромалеоса е толко твърда, че си няма връзка. Не случайно Хуй дига с тях... Обувките са адски добри и 10000 пъти по-добри от Адипауъра...
Да знаеш, че рекордите на Хуй са от Ромалеоса :D
Към Адипауър подхождам със същото подозрение още повече обувах на Айсел в Дианабад и ми се сториха неудобни.
Както и да е - за мен старите модели на Адидас са най-добрия вариант, жалко, че не се намират вече ( лесно ;) )
17.12.13
15:40
Темата почна да се разводнява. Първо, никой от писалите не мисля че смята, че щангетките ще вдигат вместо него - такива изказвания не носят никаква информация. Другото, което ми е странно е защо се сравняват с екипировка и колан? Не се ли използват за две коренно различни неща? Коланът, фитилите и другите “спомагателни” средста е ясно защо за средностатистическия трениращ не е добре да се слагат - без тях хватът и поясът се заздравяват.
Когато си решил да отделиш средства за обувка, защо да пъхаш дъски под краката, щом все пак това ти носи някаква полза за по-правилното изпълнение на упражнението? Ако ще ги сравняваме с колан и подобни, какви са негативите на щангетките? Не претендирам, че съм навътре в материята, но явно нещо ми убягва логически?
Защото със 150-200 лв щангетки няма да си купиш и всеки се опитва да ти даде алтернатива.
Най-евтиният ти вариант е 250лв с доставката на Адидас ( тренировъчния модел, не Адипауър, който излиза 300).
Успех!
17.12.13
16:40
казано от Yakovliev Y. на 17.12.13, 15:40:
Другото, което ми е странно е защо се сравняват с екипировка и колан? Не се ли използват за две коренно различни неща? Коланът, фитилите и другите “спомагателни” средста е ясно защо за средностатистическия трениращ не е добре да се слагат - без тях хватът и поясът се заздравяват.
Когато си решил да отделиш средства за обувка, защо да пъхаш дъски под краката, щом все пак това ти носи някаква полза за по-правилното изпълнение на упражнението? Ако ще ги сравняваме с колан и подобни, какви са негативите на щангетките? Не претендирам, че съм навътре в материята, но явно нещо ми убягва логически?
Точно по същата причина - щангетите нямат да ти подобрят механиката на клек без тях, пък и на 100-150 кила клек надали ще окажат кой знае какво влияние. Те и на 200 сигурно ще окажат същото, ама това е друга тема :)
Помисли така - защо са им на щангистите тези обувки ? Къде им помагат - при клека ли ? ;)
казано от Наталья Заболотная на 17.12.13, 16:29:
Защото със 150-200 лв щангетки няма да си купиш и всеки се опитва да ти даде алтернатива.
Най-евтиният ти вариант е 250лв с доставката на Адидас ( тренировъчния модел, не Адипауър, който излиза 300).
Успех!
Определено могат да се намерят доста по-евтини варианти за около 120-140лв.
И ако човек тренира малко по-сериозно от обикновения трениращ и може да си го позволи то определено си заслужава инвестицията.
18.12.13
10:56
Борето, дрънкаш празни приказки ;)
Една летва за подложка под петите струва около 1000 пъти по-малко от щангетите.
Отделно, че както написах по-нагоре, надали щангетите ще помогнат осезаемо клек до 100-150-200 килограма :)
Боре, може разбира се - Стефан Ботев, хубави са щангетките, но човекът горе е писал, че може да отдели малко повече - но в случая става въпрос или Ботевки за 120-130лв или адидаски за 250лв, малкото повече не е толкова малко ;)
Но ако ти можеш да намериш по-евтин вариант, който да не е Ботев, евала, защото аз не мога :)
off:
Има ли разлика м/у адипауъра и пауърперфекта на адидас?
Мнението беше редактирано от Fallen на 18.12.13 12:14.
казано от James Hinks на 18.12.13, 10:56:
Борето, дрънкаш празни приказки ;)
Една летва за подложка под петите струва около 1000 пъти по-малко от щангетите.
Отделно, че както написах по-нагоре, надали щангетите ще помогнат осезаемо клек до 100-150-200 килограма :)
Това си е САМО твое мнение.Определено има разлика в усещането. Летвичката предполагам върши същата работа, ти щом искаш да си яносиш няма лошо.Някои хора са решили да отделат пари за щангети.
П.С. Да дори с малко търсене съм намирал по-евтини модели, които варират между 130-160лв.