Дневник

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.05.16
12:40

Здравейте,

1. Създавам този дневник, за да записвам и следя храната, която приемам.
2. Като цяло имам наблюдения върху това коя храна как ми се отразява и кое кога да ям. Готвя за деня и разпределям по равно храната.
3. Тренирам разбира се, но няма да вписвам тренировките тук - те са кратки, интензивни и не броя повторения, тренирам с таймер до отказ; тренировките са ориентирани за да се чувствам добре, тренирам всеки ден. Тежестите варират - 15 - 20 кг., понякога тренирам с 30 кг, но тогава тренировките не са за време;
4. Сега съм 65 кг. / 173 см. , не спазвам режими,
5. Цел: да се храня здравословно, да се радвам на живота.
6. Минала съм през анорексия (1 г. и половина), булимия (3 г.), хиперфагия (2 г. и нещо).
7. Склонна съм към напълняване. Най-много съм била 78 кг. или 80 кг. (последно като се престраших да се премеря бях 78, оттам незнам), когато беше периодът с хиперфагията. Сваляла съм и съм качвала обратно 25 кг. - няма грешка/глупост с храненето, която да не съм направила. Цикъл нямах година и нещо - дойде без да пия хапчета, само с правилно хранене. Водата е проблем при мен - не се сещам да пия и винаги е насила.

27.05.2016 г.
тиквен тахан - за деня около 80 гр. общо
риба тон на тиган + корнишони
2бр. ябълки
риба тон на тиган + грах + зехтин

Темата беше редактирана от Delilah на 12.03.17 00:16.

29.05.16
14:05

Здравейте,
28.05.2016 г.
3 яйца + 4огр. кашкавал
пил.гърди на тиган + моркови + зехтин
извара (половин кофичка) + ябълка
пил.гърди + корнишони
к.мляко 4%

Вода: 2л.

Пилешките гърди (общо 300 гр.) са овкусени с черен и червен пипер, сол, риган; изварата е с 2 гр.мазнини, на нея пише обезмаслена, но ми се струва, че не е баш;

Мнението беше редактирано от Delilah на 29.05.16 14:07.

Добре дошла, Емилия и успех! :)

30.05.16
19:06

Здравейте,
благодаря, Вероника.

29.05.2016 г.
3 яйца + 40 гр. кашкавал
2 кюфтета от свинка кайма на тиган (св.месо мелено в месарница) + чери домати;
1/2 парче домашна баница;
2 пълнозърнести багети + изостанал хумус 2 с.л. ; масло;
картофи соте - цяла купа, поне 400 гр., ако не и повече;
няколко каисии

Под влияние съм на ПМС, винаги ми се ядат въглехидрати - ами ям ги, борех се дълго време да се ограничавам, но тц не става, та така. Преди имах по - тежки кризи за въглехидрати, но като се храня нормално през останалото време и нещата и тук се подреждат.
Баничката е правена вкъщи - яйцата и сиренето са домашни, повечко и от двете беше сложено и преобладаваше плънката. Изядох сравнително малко, но пък беше качествено.

Мнението беше редактирано от Delilah на 30.05.16 19:07.

31.05.16
07:41

Здравейте,

30.05.2016 г.
2 яйца + 40 гр. кашкавал
300 гр. телешки кюфтета (на фурна, мляно месо на кайма) + салата от домати и чушки
кофичка кисело мляко 4%
1 капучино, ябълка
кашкавалена извара към 200 гр.
няколко лъжици тахан

Храната е общо за деня, разделена на 4 или 5 хранения; напоследък си правя кюфтета от мляно месо, подправени с черен пипер, кимион, сол и лук, стават много вкусни; като закусвам сутрин не се чувствам добре, ще намаля закуската :)

04.06.16
07:38

Здравейте,

03.06.2016 г.

пакетче лешници
2 бр. големи пъстърви печени
кокосова курабийка
салата от домати, филия хляб

Кокосовата курабийка е от здравословен щанд, дето са по 2лв. броя и които много обичам, но не мисля, че цената е ок. Взимам от време на време, като цяло предпочитам аз да си правя.

05.06.16
15:41

Здравейте,

04.06.2016 г.

фх + дебел резен кашкавал + 2 с.л. извара
2 яйца + гауда + домати
ябълка, извара
телешки кюфтета на фурна, моркови със сол и балсамико
няколко лъжици извара

Изварата много ми засища, понякога нещо като се полакомя - върши работа. Вече съм специалист по това да разбирам кога е лакомия, кога наистина ми трябва повече храна, преди не можех да отсея и ядях повече. Хлябът е Вита - нещо там с тиквени семки и незнам си още какво - този беше останал само в магазина.

06.06.16
18:32

Здравейте,

05.06.2016 г.

фх с кашкавал (дебел резен); 2 с.л. извара
2 яйца (разбити с червен, черен пипер и сол) с ементал и червени чушки
извара, ябълка
пил. сърчица, грах
резен ементал

Взех си извара от била насипна, някаква кашкавалена ... вкусна е, но доста солена.
Сърчицата станаха супер, първо ги почистих, после сварих в подсолена вода. Варих ги малко време, след което ги извадих, поръсих със сол и червен пипер (май и черен не помня) и сложих на хартия за печене в печката на 200 градуса за 10 мин. Станаха хрупкави отвън, сочни отвътре, без добавена мазнина .. те си бяха достатъчно мазни. Не бях правила отдавна и напълно импровизирах, оказа се успешно.(;

07.06.16
17:56

Здравейте,

06.06.2016 г.

фх с дебел резен кашкавал и 2 с.л. извара
2 яйца с ементал + подправки + домати
капучино
свинско каре с черен пипер и сол на тиган; чери домати
извара

Прекалих с черния пипер яко, но все пак си изядох месото - не ми харесаха тия карета, много жилави и стават на дъвка. Може пък и аз да не правя нещо правилно с готвенето.
Вечер като ям въглехидрати сутрин съм зверски гладна - ами възползвам се, особено ако се очертава заета сутрин и трябва да закусвам. В такива моменти изяждам кисел плод вечер преди лягане и сутрин глад яко - иначе сутрин не ми се яде по принцип и бих предпочела да не закусвам (което после не ми се отразява добре). Друго, което забелязвам е, че ако хапна с.л. тахан (мазнини + белтъчини) вечер - сутринта ми се залепва езика за небцето и за ядене не ми се мисли и от това се възполвам, когато се налага - според ситуацията (:

Мнението беше редактирано от Delilah на 07.06.16 18:01.

08.06.16
20:19

Здравейте,

07.06.2016 г.

фх вита + ементал
кофичка кисело мляко 4%
2 яйца + ементал
пил.гърди (едната само) на тиган с подправки + чери домати + извара + фх
още ементал

Купих доста ементал и гауда, но вече не ми се ядат ... май ще трябва да купувам по - малко, че бързо ми писва. Иначе много се изнервям да избера храна, да седи в хладилника и да се разваля ... ама лакомо око имам - купувам да има и после се кумя. Киселото мляко не ме изкефи, даже трябваше да го ям, защото не можеше повече да седи в хладилника.

Мнението беше редактирано от Delilah на 08.06.16 20:21.

09.06.16
07:57

Здравейте,

08.06.2016 г.

пакетче лешници
сьомгова пъстърва с билки
фх, царевица с шарлан (много любима комбинация)
малко тиквени семки

Сьомговата пъстърва беше една голяма риба, както винаги де, но този път я сготвих цялата (обикновено не правя така). Изядох малко повече от половината, хареса ми. След ядките, които ядох цяла сутрин в движение, не ми се ядеше цял ден. Въпреки това ядох редовно - можех да си оставя всичко за вечерта, както преди правех, но ... ще стане свинщина и затова знам, че поне през 4 часа трябва да хапна, дори и малко. Обядът закъсня, но го имаше, вечерята също беше ок - вечерта бях наистина гладна.

Мнението беше редактирано от Delilah на 09.06.16 08:06.

10.06.16
07:21

Здравейте,

09.06.2016 г.

фх мастермахер + ементал
2 яйца + ементал + домати
доза шок.протеин
сьомгова пъстърва + корнишони
доста царевица + шарлан +  сусам

Вчера ядох повече, имам и такива дни - просто ми се яде. Попрекалих с ементала, но искам той да свърши най - накрая хаха не че не ми е вкусен де, но започна да хваща коричка. Днес вече всичко е наред.

11.06.16
07:22

Здравейте,

10.06.2016 г.

30 гр. тиквени семки; 2 ябълки
1 голяма пъстърва с билки + 2 фх + към 20 гр. орехи
1 голяма пъстърва с билки + корнишони
малко орехи

Обожавам орехи, но внимавам с тях все пак. Нещо ядките много скъпи в тая Била, егати цените - не купувам от там.

12.06.16
08:14

Здравейте,

11.06.2016 г.

извара + купа кайсии
2 яйца с кашкавал + купа чери домати
2 кайсии
пил.гърда + 2 фх вита + корнишони
орехи, извара

14.06.16
20:07

Здравейте,

13.06.2016 г.

2 фх с доста кашкавал - поне 80 гр.
сладолед в конфети
кисело мляко + хляб със зехтин и подправки на грил
пататас, кесадия, чурос

Днес е от дните, в които имам апетит, ям доста и не се чувствам зле. Вече рядко се случва да преям, но преди ми беше ежедневие, с което се стремях да се боря по какви ли не начини, но все не успявах. Накрая просто се предадох ...... и тъпченето спря. Намерих това, което ме караше да прекалявам - без да знам, че седи зад тези изблици - Контролът.  Колкото повече се борех, толкова повече затъвах, а проблема се реши от раз. Поне при мен.
Бях на испански ресторант - пататас са испански картофи - пържени, кесадията е пърленка с традиционни салами испански и чурос за мен е върха на нездравословната храна - пържено тесто за палачинки с коричка от захар, сервира се с течен шоколад и сладко от малини. Изядох едно кръгче - за повече не мога и да си помисля. Днес разбира се съм леко подпухнала и нямам апетит, иначе всичко е наред.

15.06.16
17:35

Здравейте,

14.06.2016г.

извара, купа ягоди
св.бон - филе, 2 фх, домати
2 яйца с 2 фх, малко парче кашкавал (15 гр.), корнишони, малко готвен ориз

Ягодите бяха много хубави, харесаха ми - добре узрели, червени и не бяха пластмаса, изкефих им се. Бон - филе търся и все няма, този път намерих, съжалих, че не купих повече. Нищо, следващия път. Времето се оправя и това ми харесва, обичам да ми е слънчево, да не нося яке, шал, шапка и сто ката дрехи (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 15.06.16 17:36.

16.06.16
19:00

Здравейте,

15.06.2016 г.

пакетче бадеми, купа череши
голяма пъстърва, хляб, домати
малко лешници

Изглежда малко храната, но не е - всичко е в норма.

17.06.16
08:21

Здравейте,

16.06.2016 г.

- пакетче лешници, купа череши
- 4 фх Вита, свинско бон -филе, извара, домати
- още малко лешници

Храната е за целия ден, не помня как точно я разпределих, но открих за себе си, че трябва да ям на малки интервали и по - малко. Яденето наведнъж не е моето, разбира се, когато се налага го правя, но не ме кефи - не се чувствам добре. Единствено вечер изяждам голяма салата, която идва в повече като обем, но през деня предпочитам висококалорични храни с малък обем. Често ям ядки и тахан, но първо,  че много обичам и второ - идеални са за целите ми, а и лесно се носят.

18.06.16
07:37

Здравейте,

17.06.2016 г.

80 гр. бадеми
500 гр. череши
голяма пъстърва, 4 фх
домати

Направих си хляб - пълна импровизация, стана много добре. Незнам колко точно съм изяла - бяха 4 резена. Имам месо вкъщи, но не ми се яде, мисля си само за плодове, ядки и риба. Учудващо за мен не ми се ядат яйца, кашкавал, извара - явно е някакъв период. Ще се послушам за пореден път. (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 18.06.16 07:39.

19.06.16
08:52

Здравейте,

18.06.2016 г.

- 80 гр. орехи
- 500 гр. череши
- 4 фх от моя
- голяма пъстърва с билки
- домати

Донесоха ми сладко от ягоди и мед от магарешки бодил  - и двете са домашни и двете ги обичам. Ще видя да ги включа по някакъв начин в менюто, с тях трябва да се внимава. Денем по принцип имам движение доста, събота и неделя не чак толкова, но пък точно почивните дни огладнявам повече. На работа не усещам кога идва време за обяд .. вкъщи определено да (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 19.06.16 08:53.

20.06.16
19:07

Здравейте,

19.06.2016 г.

орехи 80гр.
4 фх от моя
дегустиране на няколко вида мед и различни видове сладко - някъде към 3 ч.л.
пъстърва, печен картоф, корнишони
мед с орехи

Доволно хапнах днес, много ми харесва медът. Хлябът ми свърши, планирам да си правя мини хлебчета и да си ги нося с мен - често съм в движение и не мога винаги да седна на маса да ям, така че трябва да избирам между купешки закуски или направени от мен неща. Измислила съм си го така, че да не се налага да нося кутии по цял ден и в същото време да съм сита и доволна. Хлебчетата са не повече от 150 гр. - лесно се носи, не потича и през лятото не му трябва хладилник. По принцип ги ползвам за заместител на сладко, така че са сладки - слагам мед, сладко, стевия, канела или есенция ром / ванилия, стават суперски. Не обичам да си снимам храната, не харесвам това и у другите.

Мнението беше редактирано от Delilah на 20.06.16 19:44.

21.06.16
07:53

Здравейте,

20.06.2016 г.

пакетче орехи
2 хлебчета
череши
пъстърва
извара

Хлебчетата този път направих така: нахутено брашно, вода, щипка сол, мед, канела и го изпекох, станаха малко сухи, следващия път ще сложа и яйца. Всичко слагам на око, гледам да напълня 2 формички.

Мнението беше редактирано от Delilah на 21.06.16 07:55.

22.06.16
12:51

Здравейте,

21.06.2016 г.

- пакетче лешници
- 2 хлебчета
- череши купа
- 300 гр. извара олимпус + зехтин
- няколко лешника със сладко от ягоди

Любимата ми комбинация вече е лешници със сладко от горски ягоди, вчера ги гледам двете и си викам що не пробвам. Е, много ми хареса, пристрастена съм. Иначе хлебчетата станаха мнооого яки, не съм очаквала да смеся само вода, брашно и сладко и да ми харесва толкова, без яйца, мляко, мая, захар (не че в сладкото няма захар де), но и друг път съм правила и все са ставали на паве. Планирам да ги пробвам и с лимецово брашно, но то ми горчи като че ли.

Мнението беше редактирано от Delilah на 22.06.16 12:52.

23.06.16
06:57

Здравейте,

22.06.2016 г.

- пакетче лешници
- 2 хлебчета
- купа череши, пъстърва

Хлебчетата са с лимецово брашно, станаха глетави и огладнях доста бързо след тях. Нахутеното брашно май по ми харесва. Нещо се издувам напоследък - задържам вода явно, ще видя да намаля солта .. пък да видим. Пия по 2 кафета на ден и май трябва да спра, вечер нещо не заспивам - когато е едно сутрин и нещата са ок.

24.06.16
06:54

Здравейте,

23.06.2016 г.

- пакетче орехи
- 2 хлебчета
- котидж сирене, сушени сливи (към 100 гр.), малко череши

Нямах апетит и не бях гладна изобщо, но се разписах с храната все пак. Случва се и така понякога. Хлебчетата: нахутено брашно, сладко от горски ягоди, щипка сол, 2 силиконови формички (г/д 150 гр.).

Мнението беше редактирано от Delilah на 24.06.16 21:51.

25.06.16
08:53

Здравейте,

24.06.2016 г.

- микс орехи и лешници
- хлебчета 2 бр. (нахутено брашно, вода, сол, сладко)
- скумрия на скара, 2 фх вита, 3 домата
- мед с орехи

Апетитът ми се върна, даже огладнявах преди часовете, в които обикновено се случва това. Със сигурност храната днес е повече от вчера, но е нормално и очаквано, аз вчера нямах никакво желание и апетит да ям.

26.06.16
08:42

Здравейте,

25.06.2016 г.

- орехи - по- малко от обикновено, защото толкова бяха останали
- 2 хлебчета
- пъстърва печена, домати
- сушени сливи

Днес най - накрая не забравих да купя яйца, с тях си направих хлебчетата - лимецово брашно, 1 яйце, сладко от ягоди, есенция ванилия. Наистина има разлика, харесват ми, особено с ванилията, която добавих станаха супер. Снабдих се с достатъчно ядки за поне 2 седмици, не обичам да искам .. пък да няма :D както днеска с орехите

27.06.16
11:05

Здравейте,

26.06.2016 г.

пакетче орехи
2 хлебчета (като вчерашните)
сушени сливи
кофичка извара
мед с орехи

Опитах се да вечерям извара, ама цък нещо не ме засити. Явно става само за междинно хранене, не че бях гладна .. напротив, просто нещо липсваше и мисълта ми беше все в ядки и тахан (определено не обичам така). Трябваше да добавя зехтин към нея и щеше да са ок нещата, ама карай. Донаядох се с орехи и мед (не повече от ч.л.).

Мнението беше редактирано от Delilah на 27.06.16 22:22.

28.06.16
12:50

Здравейте,

27.06.2016 г.

- пакетче орехи
- 2 хлебчета (нахутено брашно, яйце, сладко от ягоди)
- пъстърва печена
- сушени сливи

Денем целя да не ям големи количества, но в същото време да засища - засега ми се получава. Вечерта не си ядох салатата, нещо ми дотежа ...

29.06.16
08:30

Здравейте,

28.06.2016 г.

- пакетче орехи
- 2 хлебчета (лимецово брашно, яйце, сладко от горски ягоди, ванилия)
- пъстърва печена, 3 розови домата
- сушени сливи

30.06.16
13:06

Здравейте,

29.06.2016 г.

- пакетче лешници
- мъфини: 100 мл. оризова сметана, лимецово брашно на око, зехтин, чесън
- пъстърва, домати
- сушени сливи
- няколко лешника

Мъфините станаха много яки - усещаше се вкусът на сметаната, на чесъна, не бяха хлебни (тестени), точни. Наядоха ме за доста време - така обичам. Следващия път ще сложа яйце, да видим как ще е. Спах през деня, после вечерта се въртях до 3 ч., след това ставане рано в 6 ... винаги така става като спя денем, ама кво да се прави - като ми се доспи и не мога да правя друго :D Лошото е, че като будувам и огладнявам ... ометох там няколко лешника, както и 1 -2 хапки от мъфините за утре, ама карай, нали не съм сгънала цял хляб с буркан лютеница. Няма да обърне каруцата.

Мнението беше редактирано от Delilah на 30.06.16 13:08.

01.07.16
12:47

Здравейте,

30.06.2016 г.

- пакетче орехи
- 2 бр. мъфин от: 2 с.л. лимецово брашно, 50 гр. сирене, 1 яйце
- сушени сливи
- пъстърва - доизяждане; извара, домат
- няколко броя макадамия

Много объркан ден днес, ранно ставане, носене на храна, ядене в движение, много ранна вечеря (към 16 ч.). Трябваше сутринта да ям повече, после с прозорец от 7 часа, не ме изкефи ич да ми стане тежко сутринта. а после да изгладнея по някое време, но какво да се прави - има ли желание се намира и начин. Пъстървата беше остатък от предните дни и не беше достатъчно, затова добавих извара, много се засищам като я добавям към основното си хранене. Днес правих мъфините за утре - по - хубави не са били, но ще си ги опиша в следващия пост.

02.07.16
09:33

Здравейте,

01.07.2016 г.

- пакетче макадамия, малко лешници
- мъфини 2 бр.
- сушени сливи
- пъстърва, домати, няколко лешника

Днес мъфините станаха по следния начин: оризова сметана, много сусам, брашно със семки, чесън, малко зехтин. Много хрупкави отвън и меки отвътре, сусамът след като се запече придаде много приятна хрупкавост и вкус. Оризовата сметана съм я купувала преди няколко месеца и оня ден случайно я открих, срокът й на годност е до август. Мислех, че е изтекъл вече, защото не помня кога съм я купувала, а това значи, че е било доста отдавна. Днес отново много неща за правене, ама от мен яко извира енергия, понякога имам усещането, че изобщо не ми трябва храна :D .. и това докато не ми пристърже хаха осъзнах, че на човек не му трябва много да яде, за да оцелее (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 02.07.16 09:39.

03.07.16
09:12

Здравейте,

02.07.2016 г.

- пакетче орехи
- мъфини 2 бр. : яйце, сирене, сусам, чесън, червен пипер, 2 с.л. брашно от лимец
- сушени сливи
- пъстърва, корнишон, домати

Мнението беше редактирано от Delilah на 03.07.16 09:13.

04.07.16

Здравейте,

03.07.2016 г.

- пакетче лешници
- 2 хлебчета: лимецово брашно, сусам, сирене, зехтин, чесън
- сушени сливи
- сьомгова пъстърва, корнишон, домат

Сьомговата пъстърва - не й намерих хранителния състав, има лек вкус на сьомга, честно казано беше си мазна, но пък не е като сьомгата. Абе хареса ми.

05.07.16
07:50

Здравейте,

04.07.2016 г.

- пакетче лешници
- мъфини 2 бр. : сирене, сусам, брашно от лимец, подправки, зехтин
- към 60 - 70 гр. шоколад
- пъстърва, корнишон
- мед и орехи
- 2 бр. мъфини: 70 гр. сирене, брашно, сусам, зехтин

Вечерта нещо се отпуснах, изядох към 100 гр. орехи с мед, после пак лакомията се обади и си изядох и обяда, който направих за следващия ден. Стана ми тежко и си легнах, не ми се ядеше - тялото ми беше пълно. Ще се случват и такива случки - преди всеки ден, сега през месеци, можех и да се запра, ама вкусно ми беше хаха (;

Мнението беше редактирано от Delilah на 05.07.16 07:51.

Анелия Бинева

05.07.16
09:39

Случва се на всички. Спокойно. (sun)

06.07.16

Здравейте,

05.07.2016 г.

- сиренка, 1 бонбон
- сьомгова пъстърва, домат, корнишони
- към 50 гр. лешник, 2 с.л. извара

Сиренката беше от здравословен щанд - много прилича на моите, почти същия състав и начин на приготвяне, само дето цената е кофти. От яденето предния ден днес ми се дояде чак към 15 ч., не ми беше тежко, просто не бях гладна.

07.07.16
08:24

Здравейте,

06.07.2016 г.

много странен ден днес, изхвърчах от нас в 7.30 ч. и се прибрах в 22 ч., успях да взема само един пакет с орехи - та това ми беше за целия ден. Дори не съм усетила как е минало времето, нещо като огладнея - и си взимам орехи. Като се прибрах има нужда от въглехидрати - изядох 2 - 3 с.л. мед и си легнах. Днес така, ако нямах толкова неща за правене, няма и да ми хрумне да изям 200 гр. храна за деня (;

08.07.16
17:18

Здравейте,

07.07.2016 г.

- пъстърва на скара
- к.мляко 6% кофичка, фх Вита с около 30 гр. сирене
- 60 гр. сушени сливи
- 2 яйца, 15гр. масло, корнишони
- 2 с.л. извара, фх

09.07.16
08:01

Здравейте,

08.07.2016 г.

- 50 - 60 гр. тиквени семки, мъфин: 2 с.л. лимецово брашно, щипка сусам, малко зехтин
- риба с 2 фх Вита, тахан и мед, фх със сладко от череши
- към 100 гр. картофи

Днес между първото и второто хранене имах 9 ч. разстояние, след това изобщо не ми се ядеше и минах с няколко картофа. Тахан не бях яла от бая време - доста ми натежа. Преди като го ядях всеки ден и не го усещах, ама днес ми се видя тежичък - изядох 1 пълна супена лъжица.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1