04.03.17
00:37
Искам да се обърна към вас относно една тренировъчна програма, но преди това:
Цел: Сила, Масивност.
Преди това да кажа точно деня, в който започнах: 12.11./16 - 4.3./17 (около 2 месеца и половина)
тренирах по програма 4:2, което ми се отрази доста добре, качих около 7 килограма за това време.
Години: 15
Ръст: около 1,63
Килограми: 60
Програмата се състои от 3 базови упражнения в 3 тренировки седмично, като се провежда по следния график:
Понеделник: Мъртва Тяга: 1x8, 1x5, 1x3 (общо 3 серии)
Клекове: 2x4, 1x3 (общо 3 серии)
Лег: 2x4, 1x2 (общо 3 серии)
Вторник: Почивка
Сряда: Мъртва Тяга: 1x8, 1x5, 1x3 (общо 3 серии)
Клекове: 2x4, 1x3 (общо 3 серии) >>Същото<
<
Четвъртък: Почивка
Петък: Мъртва Тяга: 1x8, 1x5, 1x3 (общо 3 серии)
Клекове: 2x4, 1x3 (общо 3 серии) >
>Същото, като тук добавяме и бицепс<<
бицепсово сгъване с щанга 3x6 (общо 3 серии)
Събота, Неделя: Почивка.
п.с. отворен съм за критерии, също така ако някой има предложения относно промяната на програмата или може да ми каже друга ще ми е от голяма полза!
Това със бицепса е защото не искам да ми изостанат ръцете, а и те по принцип са ми леко изоставащи..
За храненето ми е пределно ясно, всичко зависи от мен.. :)
Прави набирания, щом не искаш да ти изостават бицепсите (и гърба). Не е зле да добавиш и някакви раменни преси в тренировката, за да развиваш пропорционално и раменете.
И клек след тяга не е много удачно - първо клек, после лег и тяга.
Тягата може да я правиш по-рядко (примерно през тренировка), и на нейно място да правиш гребане. С него стават две упражнения, с които да тренираш бицепсите, така че няма да ти изостават, нито пък останалите мускули.
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.03.17 01:25.
05.03.17
11:51
И за да сумираме казаното от Петко:
Понеделник:
1. Клекове
2. Гребане с лост (може и от земя, ако искаш да е по-силово движение)
3. Лег
4. Набиране
Вторник: Почивка
Сряда:
1.Клекове
2. Раменна или пуш преса
3. Мъртва Тяга
4. Кофички (примерно, аз бих ги включил, но решението си е твое)
Четвъртък: Почивка
Петък:
1. Клекове
2. Гребане
3. Лег (този път може и да е горен)
4. Набиране
Това е един доста по-раздвижен и цялостен вариант. Не съм ти писал повторения, там ще трябва сам да си поекспериментираш.
06.03.17
17:22
Не мога да опиша колко много благодаря и на двама ви!!!
Без вашата помощ доникъде нямаше да съм.. Отново много ви благодаря!! :)))
16.03.17
23:14
Такаа всичко върви супер, днес беше първата тренировка от втората седмица, за жалост малко се объркаха нещата и почивах само един ден преди втората седмица, затова утре и в други ден ще почина.
Научих правилната техника на повечето упражнения и влизат супер!
А за мъртвата тяга мога да кажа, че я правех грешно и вдигах с краката, но се поправих и сега влиза яко в гърба.
За сега: Тяга - от 70 на 75 / +5 за първата седмица
Гребане: от 50 на 60 / +10 (искам да добавя, че влагам повечко усилия тук, за да правя с тази тежест)
Лег: Тук мога да кажа, че няма разлика в тежестта, освен в повторенията. от 1x5x40, 1x3x45, 1x1x50 стана на 1x6x40, 1x4x45, 1x2x50
Клек: от 65 на 75 / +10 (със 75 правя последна серия, като мога да клекна макс 2 пъти и се напъвам до някаква степен)
Набирания: от 3 серии по 3 - 3 серии по 4 (като и на последната чийтвам накрая) също така тук главно не ми върви..
Кофички: Ами за сега съм правил само един път, както е и в програмата, не успях да ги изпълня много правилно, но ще гледам в бъдеше да науча техниката.
Също така правя Лицеви опори (широк и тесен хват) правя много повече отпреди, като вече мога и със пляскане (правих днес втори път лицеви и пробвах пляскането и го можех, предполагам от общата добавена сила на тялото)
Това е засега.
Целта ми е 90кг тяга, 90кг клек, 70кг лег.
Също така искам да попитам колко време да съм с тази програма и дали ще ми се отрази негативно за в бъдеще като сметнем, че съм на 15 години (3 март направих) 60кг, 1,63см висок.
Благодаря на всеки отделил от времето си да прочете!!
18.03.17
17:30
Ако си изпълняваш упражненията с наистина правилна форма, с подходящи тежести (не преко сили) и пълна амплитуда и възстановяваш добре- хранене, сън, почивка - физическа /умствена- може да си караш по тази програма месеци, че дори години-стига да се чувстваш удовлетворен и да имаш прогрес- визуален, силов и пр.
01.04.17
18:37
Здравейте. На 40 съм 108кг 185см. 46 ръка 137гръб искам да кача още мускулна маса и тогава да дефинирам мускулатурата, интересувам се от комбинацията Animal test i animal m stak ili animal test i animal stak, коя ще ми препоръчате, бях активно спортуващ преди 18години сега от 2години тренирам във зала 4 пъти седмично, ако направите и една програма ще е плюс, самоук съм на тази тема, благодаря