09.03.17
20:06
Здравейте.Наскоро се регистрирах и съм нов във форума!Така към темата,Значи на 18 години съм тренирах фитнес за около 6 месеца,след това спрях за определен период.Започнах да тичам и от 86 кг станах 78 (който съм и сега)моето намерение беше да отслабна тъй като съм по дебел в ханша и по слаб нагоре излеждам леко като дъска.Аз отслабнах обаче на всякаде и на кратко леко се подобриха нещата но все още изглеждам като дъска.Започнах да тренирам фитнес отново преди 2 месеца и започнах по една програма за горене на излишни мазнини но проблема е,че на горе нямам такива а само надолу.На кратко искам да съм по широк на горе но по слаб надолу,обаче ме е страх тъй като за маса се изисква повече калорий за да растат мускулите дали пак няма да надебелея надолу.Четох много програми но те са или за отслабване или за качване,четох също,че нямало как едновременно хем да гориш хем да качваш и така съм в една безисходица на горе слаб надолу по-дебел.Стана малко дълго,съжалявам ако имам правописни грешки или темата не е за този раздел.Целта ми е някой да ми даде някакъв съвет каква програма да правя.
Ето малко по-подробна информация за мен:
Височина 185 см
Тегло 78 кг
китка - 16,5 см
бицепс - 35,5 см
Гърди - 96 см
талия - 84 см
ханш - 99,5 см
бедро - 55 см
храна:Ям всичко единствения ми лимит е 1 максимум 2 филий хляб на ден.
На тези който съм дал” - ” ще се премеря утре тъй като в момента нямам възможност.
Благодаря за помоща предварително :)
Темата беше редактирана от Георги Дамянов на 11.03.17 22:36.
09.03.17
22:11
И аз бях на този кръстопът. Първо си оправи режима на хранене. С “ям всичко” няма да получи. Прочети статията “Как да си изберем хранителен режим” След като си избереш режим идва дилемата: Да тренираш за маса, съответно да се разшириш нагоре евентуално или да изчистиш мазнините долу и тогава да работиш за мускули. Реално обаче дилема само ти изглежда че има. Пътя е само един. Махаш мазнините с правилно хранене като същевременно тренираш и гледаш да запазиш сегашните мускули( при мен дори малко се увеличиха) Да си начинаещ и да започнеш.да се храниш и тренираш за маса , за мен е безумие .Ще постигнеш мазни мускули горе- евентуално и още повече мазнини в проблемната ти част.
10.03.17
22:15
казано от Barber на 09.03.17, 22:11:
И аз бях на този кръстопът. Първо си оправи режима на хранене. С “ям всичко” няма да получи. Прочети статията “Как да си изберем хранителен режим” След като си избереш режим идва дилемата: Да тренираш за маса, съответно да се разшириш нагоре евентуално или да изчистиш мазнините долу и тогава да работиш за мускули. Реално обаче дилема само ти изглежда че има. Пътя е само един. Махаш мазнините с правилно хранене като същевременно тренираш и гледаш да запазиш сегашните мускули( при мен дори малко се увеличиха) Да си начинаещ и да започнеш.да се храниш и тренираш за маса , за мен е безумие .Ще постигнеш мазни мускули горе- евентуално и още повече мазнини в проблемната ти част.
Благодаря за отговора,а да знаеш има ли значение с какви кг правя упражненията?Тъй като тази програма която правя,нещо не ми се нрави,трябвало всички серий с еднакви кг,и така не мога да вдигна килограмите.Всички вдигат след всяка серия,а аз свалям и даже тогава едвам правя защото вече съм се изтощил от предната.
10.03.17
23:26
казано от Георги Дамянов на 10.03.17, 22:15:
Благодаря за отговора,а да знаеш има ли значение с какви кг правя упражненията?Тъй като тази програма която правя,нещо не ми се нрави,трябвало всички серий с еднакви кг,и така не мога да вдигна килограмите.Всички вдигат след всяка серия,а аз свалям и даже тогава едвам правя защото вече съм се изтощил от предната.
Така като те слушам, ми изглежда , че в програмата са написани и килограми и ти се мъчиш с тях :) По принцип тежестите в програмите ги дават на проценти не на килограми. Примерно 70% от максимума 10 повторения. Като ти е тежко намали килограмите така , че да изпълняваш броя повторения както ги дава програмата. Колко е удачна тя, не мога да кажа защото не съм дорасъл, а и не си я написал :)
11.03.17
19:32
казано от Barber на 10.03.17, 23:26:
казано от Георги Дамянов на 10.03.17, 22:15:
Благодаря за отговора,а да знаеш има ли значение с какви кг правя упражненията?Тъй като тази програма която правя,нещо не ми се нрави,трябвало всички серии с еднакви кг,и така не мога да вдигна килограмите.Всички вдигат след всяка серия,а аз свалям и даже тогава едвам правя защото вече съм се изтощил от предната.
Така като те слушам, ми изглежда , че в програмата са написани и килограми и ти се мъчиш с тях :) По принцип тежестите в програмите ги дават на проценти не на килограми. Примерно 70% от максимума 10 повторения. Като ти е тежко намали килограмите така , че да изпълняваш броя повторения както ги дава програмата. Колко е удачна тя, не мога да кажа защото не съм дорасъл, а и не си я написал :)
Не се изразих правилно,имах предвид,че не мога да увеличавам килограмите след всяка серия тъй като тази програма пише да се правят с едни тежести и така нямам развитие на силата.Мисълта ми е,ако знаеш дали има значение ако следвам тази програма но я правя с първо малко тежести и всяка серия ги качвам примерно:Лежанка 1 серия 40 2-ра 50 3- ра 60.А с тази програма правих 1-ра 50 2-ра 45 3-ра 40.Защото гледам всички качват килата след всяка серия а аз ги свалям
Не мога да покажа програмата.Явно сайта не разрешава да слагам линкове ?
Мнението беше редактирано от Георги Дамянов на 11.03.17 19:34.
11.03.17
21:05
Това не е по моята специалност:) Аз съм диетолог :) но съм сигурен, че някой ще ти отговори.
11.03.17
21:56
казано от Barber на 11.03.17, 21:05:
Това не е по моята специалност:) Аз съм диетолог :) но съм сигурен, че някой ще ти отговори.
Благодаря за информацията все пак :)
казано от Георги Дамянов на 11.03.17, 19:32:
А с тази програма правих 1-ра 50 2-ра 45 3-ра 40.Защото гледам всички качват килата след всяка серия а аз ги свалям
И защо ги сваляш? Оставаш на 50 кг., докато успееш да направиш и трите серии. Примерно, целта ти е 3х8 с 50 кг. От начало ще се получи нещо от сорта на 8,7,6 повторения. Оставаш на тази тежест, докато успееш да направиш 3х8, след което добавяш 5 кг. в следващата тренировка.
Ако искаш да качваш тежестите във всяка серия, то първите серии трябва да са ти леки (т.е., ако правиш 3х8, то слагаш 30 в първата, 40 във втората и 50 кг. в последната). Но ако 50 кг. ти е максимума за 8 повторения (или там колкото си решил да правиш), и доведеш серията до отказ, то естествено, че в следващите серии няма да можеш да увеличаваш тежестта.
Важното е работните тежести да се качват с времето, а не по време на тренировка.
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.03.17 22:17.
11.03.17
22:32
казано от Петко К на 11.03.17, 22:17:
казано от Георги Дамянов на 11.03.17, 19:32:
А с тази програма правих 1-ра 50 2-ра 45 3-ра 40.Защото гледам всички качват килата след всяка серия а аз ги свалям
И защо ги сваляш? Оставаш на 50 кг., докато успееш да направиш и трите серии. Примерно, целта ти е 3х8 с 50 кг. От начало ще се получи нещо от сорта на 8,7,6 повторения. Оставаш на тази тежест, докато успееш да направиш 3х8, след което добавяш 5 кг. в следващата тренировка.
Ако искаш да качваш тежестите във всяка серия, то първите серии трябва да са ти леки (т.е., ако правиш 3х8, то слагаш 30 в първата, 40 във втората и 50 кг. в последната). Но ако 50 кг. ти е максимума за 8 повторения (или там колкото си решил да правиш), и доведеш серията до отказ, то естествено, че в следващите серии няма да можеш да увеличаваш тежестта.
Важното е работните тежести да се качват с времето, а не по време на тренировка.
А има ли значение дали правя по 8 или 12,тъй като в един сайт програмата за релеф показва да се прави по 12 пъти,a серията за маса 10?
Релефа не зависи от броя повторения.
А и за целта, първо ти трябват мускули. Препоръчвам ти 6-8, максимум до 10 на базовите упражнения (ако правиш по 3 работни серии).
13.03.17
00:25
казано от Петко К на 11.03.17, 23:14:
Релефа не зависи от броя повторения.
А и за целта, първо ти трябват мускули. Препоръчвам ти 6-8, максимум до 10 на базовите упражнения (ако правиш по 3 работни серии).
Благодаря за съвета,за сега смятам първо да сваля още малко мазнини в определени зони,и след това ще започна да изграждам мускули.